Konu ilk defa eşim

Sunu anlamadim hem kapını açacak kadar ince ,hem de senin derdini dinlemeyecek kadar ilgisiz,hem seni karşı odalardan bile seviyor,hem sen bi şey anlatınca tv ye bakıyor .
Sırf bi dis için taaa bursaya geliyor
Bak fıtığı gibi önemli bir rahatsızlığa ıyi tamam geçmiş olsun diyor.
Tüm bu çelişkili davranışlar nasıl bulunuyor tek bir insanda?

duygusal bir insanım bende. o yüzden seni anlayabiliyorum. neden eskiden öyleydi neden şimdi böyle soruları...
sorun etmeyince daha çok mutlu oluyorsun :) bazen önemsememek lazım :)
benim canım acıdığında onun da acısın istiyorum ve bunu bana belli etsin
ama yok
eskiden ben aglayınca çok üzülürdü
dayanamazdı
şimdi ağlamak için yer arıyorsun der

eskiden sen çok naifsin incesin derdi,şimdilerde adım alıngan a döndü
canım sıkılıyor

Benimki de aynı oldu, hatta geçen arkadaşımla konuşuyorum, dedim ki,
evlendikten sonra değişti mi diye soranlara, kına yakım çocuktan sonra değişti demek istiyorum
Gülüyorum ama nahoş bir durum malesef..
Birebir aynı eşinle, dediğin gibi herşey benim sucum olur.. Alakalı alakasız herşey benden kaynaklıdır.
Aynı sizin gibi olduk elde telefon sohbet eder, hatta daha da vahimi, sıgarası yoksa oturup kahve bile içemeyiz.. Sigara yoksa sohbet de mi yok.. Ama söylesen ne alakası var der.. Kabul etmez..
Amann.. Küçük görünüyor ama bence hiç değil.. Askı evliliği yaşatan küçük şeyler değil mi.. Alkol dayak aldatma Yok vs genelgecer iyi diye bir evlilik yürür mü...

yok değil
boğa burcu yükseleni de balık
Boğa iyidir ben de boğayım çok dert tasa konuşmayı sevmem ama olursa da konuşurum.. Sizin eşinizdeki aynı tavır benim eşimde de var ben mesela işyerinde bişeye sinirlenirim anlatırım, eserim gürlerim, bazen işi bırakıcam falan derim hatta mesela, ama o çok sakindir "bişey olmaz hayatım" "düzelir hayatım boşver sinirlenme" gibi cümleler kurar.. hatta sinirimi abarttıysam şakayla karışık gaza getiriyo gibi yapar ama gülerek konuşur mesela "yürü be sevgilim, bırak evt hemen bırak, ben geliyim onları bi tokatlıyım da akılları başına gelsin" gibi şakacı cümlelerle beni konudan uzaklaştırmaya çalışır.. Ama ben öğrendim artık onun tarzı bu yani oturup benimle ağlamaz herhangi bi soruna.. 2 yılda 3 kez gebelik geçirdim bebeklerimizin kalpleri atmadı durdu falan hep.. Eve geliriz mesela ben ağlarım sarılır bana "boşver hayatım bizim kalbimiz atıyo o bize yeter" gibi şeyler söyler sanki böyle çok umursamıyo gibi.. güler geçer beni de güldürmeye çalışır gezmeye falan götürür..ama ben bilirim onun ne kadar üzüldüğünü ,ertesi gün hastalanmasından,söyleyemedikleri anlatamadıkları yüzünden boğazının şişmesinden.. yani biraz kabullenmek lazım bazı insanların tarzı böyledir.. Önceden çok üstünüze titremesi sizi tam tanımamasından bi de ilk aşk kıvılcımları tabiki insanı bazen olduğu insanın dışına çıkarabildiğinden bence.. Bunu problem etmeyin derim ilişkinizde..biraz kabullenmeye çalışın gayet mutlu gözüken bi evliliğiniz var Allah bozmasın

bence şu anki ilgisi normal, önceki anormalmiş.
bu arada herşeyi geçtim senin için bütün düzenini bozup buralara gelmesi yeter. çoğu erkek kadını peşinden sürükler bilmediği bir hayata, kendi ailesinin içine sokmaya çalışır mutsuz eder. bulmuş da bunuyorsun denir buna.

Kadinlar marstab erkekler venusten kitabini ikiniz okuyun.
Senin ve erkegin farkli iletisim dili var.
Erkek çözüm odakli yaklasir
Oysa sadece sen paylasmak icin anlattigini
Bir cozum beklemedigini ona ifade edersen belki o dinlemeyi ogrenebilie.

işte ben de anlamıyorum
gecenlerde işyerınde hurma getirmiş birisi doğunun bir ilinden
peçeteye sarıp eşime de götüreyım demiş bana da getırmıs
içi rahat etmemiş

ama tv hep benım önüme gecıyor işte
bel fıtığı olayında da içinden üzülmüş
mr cekılırken yanımda geldı mesela
bekledı benı
korkma ben dısardayım falan dedı
o goturdu getırdı , hatta biraz korktum çekilirken
çıkınca eve gidince ben sana cay yaparım korkun gecer dedi

ama işte eve gidiyoruz ya
yanyana oturuyoruz
ööööyllleeeee saatlerce tv bakıyor
arada bi bana dönmeden kendi kendine konusarak benı sevıyor
çok özledım ben senı bugun dıyor ama göz tv de:)

mesela birsey sorayım , cevap versın o anda anlamayayım hemen ses tonu değişiyor
anlamamam ona sacma gelıyor
biraz zorlasam tartısacagız gibi

ben de çözemedi,m bilmiyorum
mesela yol gidiyoruz tatile falan
4-5 saat adamın agzından arabada tek kelıme cıkımıyor öyyle yola bakıyor

ben çözdüm sanırım eşim o anda ne yapıyorsa ona cok fazla odaklanıyor
ben hariç:)

teşekkürler okuyacağım

Bir tuhaflık, tutarsızlık yok mu bu hikayede?

benim eşim hsonları kahve yapar getirir salona
salonda içeriz ama o tv ye bakarak içer ben de sağa sola

evımızın manzarası cok guzel
ben isterım ki tv kapansın cam kenarına gecelım konusalım sohbet edelım yok

aptal saptal seyler izler
tv bagımlısı resmen , ailesi de o şekilde

BENİM EŞİM DE KABUL ETMİYOR
hiç anlama yoluna gitmiyor
hep ben sorun arıyor oluyorum
bir de diyor ki hep aynı seylerden sıkayet edıyorsun
e değiş o halde sen de .ama yok

onu tv siyle basbasa bırakıcam kesın karar aldım bugun
o bana yalvaracak sohbet edelım dıye
çnk ben yokken bi süre snr canı sıkılıyor benı arıyor kalsın yanlız bakalım

işte benim eşim boyle bırsey yasasak o konuyu yok sayar asla konusunu acmaz evde
ben teselli beklerım anlasılmak beklerım ama ona göre konusmak gereksizdir çünkü olan olmustur
ben de bebek istiyrum çok , 2 olumsuz asılama yasadım mesela cok yıkıldım sonucunda
beklediğimiz sonuctu zaten dedi,
değerler kötü dedi
kapadı konuyu

keşke farklı yaklasabilse sevgililikteki gibi.

kendimi gördüm
darkmore bugünkü acıma hakkını bana kullan

Ya da çift karakterli

Aynı adamla mı evliyiz Bu kadar mı benzerler, benimki de gecenin bir saati canım tatlı istesin kalkar yapar mesela.
Böyle anlatınca da hiçkimse de anlamıyor, yasayan anlıyor. Biz çocuktan sonra tv olayını bitirdiğimiz için bozulasıca telefona geçtik.
Ona göre evliliğimizde hiçbir sorun yok, hep sorun çıkaran, birşeylere takan, suçlayan benim. Konus konus aynı, değişen birşey Yok..
Sağlık konusunda da aynı üzerime titrer, sorar.
Ama eskisi gibi olmayan.. olamayan çok şey var evliliğimizde..
Çözümü ne bilmiyorum arkadasım, bilsem ben yapardım, ben buldun da bunamacıların tam tersi bir şekilde önünü al bu durumun, çünkü gittikçe artabilir ve ilişki çok saçma sapan bir hale gelebilir diyorum. Aynı şuan benim yaşadığım gibi.. Çözümünü bulursan bana da söyle amaa :)

Benim eşim de aynı sizin dediğiniz gibi davranışları, ilgisi aynı ve aynı şekilde bir problem olduğunda çözüm üretmez kestirip atar.Ben de ne yapacagımı şaşırırım.Ama 3 yılın ardından ben ne yapıyorsam eşim de aynısını yapmaya başladı.Onun problemlerine ben çözümler aradım ve buldum işlerini kolaylaştırdım.O da benden görerek bir sıkıntım olduğunda artık çözüm yollarına gidip derdimi dinler oldu.Zaten diğer özellikleri barındıran eşiniz de bu şekilde yaparsanız derdinize ortak olur ve çözüm bulur.Karşılıklı sevilmeye,ilgiye,dert dinlemeye odaklı olmak belki durumu düzeltebilir :)

bence olur böyle dönemler ya benim de eşim her gün bak istisnasız her gün işe gitmek istemiyorum diye ağlayacak nerdeyse 5 yaşında çocuk gibi.Tek sebebi de erken kalkması uykuya inanılmaz düşkün 10 saat uyumuş olsun uzansın bir yyere hemen uykuya dalabiliyor inanamıyorum yani.

bende tahammül edemem şikayet eden insanlara hiç.
sevgilyken her sabah günaydın mesajından sonra offf aşırı uykum var ya hiç gitmek istemiyorum diye mesaj atardı inan sadece günaydın yazardım . niye bişey yazmıyosun dediğinde de e gitme o zaman derdim çünkü çok bunaltıyordu. sürekli bebek gibi işe gitmek istemiyorum... işi de çok rahat ne şartlarda çalıştım ben bir gün şikayet etmedim yeter bu şımarıklık dedim sonra kesildi.
ama şimdi aynı saatte kalkıyoruz ben hazıranıyorum işte o giyinirken daha bu sabah yine of hiç gitmek istemiyoum dedi inan içeri gittim mızmızlanmalarını duymamak için o kadar batıyor ki aynı şeyin sürekli söylenmesi bana.
işi var şükredeceğine... çok iyi bir iş tek noksanı erken kalkması o da 6 yani 4-5 falan değil. büyük şımarıklık bana göre bu.

yani böyle bir durum istemeden eşinde oluşmuş olabilir,ayrıca sağlık durumuna gelince sen daha fazla panik olma diye bence endişesini çaktırmıyor. yoksa sen ondan etkilenip dertsiz başına dert alacaksın :)

E
esimde boyle bence bu yapisal.birsey. Yani tek bana yapmiyor.. Once sasirirdim.da simdi alistim hatta bi kere sordum annen olse ne yaparsin uzulurum ama yapacak.birsey yok der.. Ben olsem uzulurum ama yapacak.bise yok adamin yapisi bu yani.. Bise sorsam yapacak.bise yok .. Hatta beni gormeye geldiginde sorun yok lafindan nefret ettim .. Ben suum.ben.buyum ...derim sorun yok soru. Yok tanıdım artık bal gibi kocan var bunu sorun etmee

Ya işte benimki de benzer diyorumya kapıdan girerken ağladığımı görünce öyle bi cümle kurar geçer daha da konusunu açmaz.. Komik bişeyler falan açar, hadi şuraya gidelim diye birden bi program yapar, saçmasapan espiriler yapar..Ama asla konuyu açmaz açtırmaz açarsam bi cümleyle kapatır "kısmet değilmiş boşve" der geçer.. Yine de en hassasiyet gösterdiği konu heralde bebek kayıplarımız onda bile böyleyse sen düşün diğer konularda nasıl olduğunu..Ağlamama da çok kızar genelde hele ki basit (ona göre) bi konuysa azarlar falan ağlıyorum diye.. Hep gülelim eğlenelim kafasında.. Ben de alıştım artık kabullendim çünkü farkediyorumki aslında içten içe konuştukça sinirlenebileceğim veya üzülüp ağlayabileceğim konuları genelde kapatmaya ya da önemsemiyo gibi davranmaya çalışıyo sana çok pollyannacılık gibi gözükebilir ama ben çoğu zaman üzülmeme tahammülü olmadığını düşünüyorum, beni üzgün ya da sinirliyken görmek onu içten içe çok üzüyo aslında diye düşünüyorum.. Çünkü beni çok fazla sevdiğini biliyorum.. Bence biraz böyle yaklaşmalısın sen de

100% benim nişanlımı tarif etmişsin hemde 100%. Bilmesem ayni adam sanicam. Beni bu huyu ( sizinde yakindiğiz konu) artik fazla rahatsız etmiyor. Anladimki her insana karşı öyle huy yani. Annesine, kardeşine, patronuna.

Lütfen kendinizi doldurmayin. Burdan cok huzurlu bir evliliginiz var gibi gözüküyor ve bunu küçük seyleri takarak bozmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…