• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu Evlilik?

Sevdiginiz kisiyle sadece evlenmek icin degilde hayati paylasmak icin evlenirseniz olur. Herkesin dinamikleri cok cok farkli. Baskasininki size uymuyor cunku insanlar olaylar farkli. Bir kuzenim evlenip sehir disinda gitti bosandi geldi ve sehir disinda Benim yerlesme meselam oldugunda uyum saglayamavagimi dusundu Benim icin cok uzuldu. Ben evlenip geldim, ancak calistigim kurumda bir sosyal cevrem olustu evliligim Yolunda seyretti. Evlilik ciddi sans isi. Sartlari olgunlastirmadan koru korune kotu gidecegini bilerek yapilan evlilikten bahsetmiyorum, cok sevdiginiz bir adam bile degisebilir siz de degisebilirsiniz. Ama mutluysaniz huzurluysaniz sevgilikte be nisanlilikta genel olarak isler yolundaysa evlilik o kadar korkulacak bir sey degil. En azindan ben ve Benim cevremde boyle evlilik yapan mutsuz olan insan yok. Heyecan ayaklari yerden kesme ise oluyor, cunku o ask kaybolmuyor sevgi emek guven duygusuyla pekisiyor

Çok haklısınız burada genelleme yaparak pay çıkarmak her zaman yanlış bi şey olduğunu söyledim. Herkes kendi tecrübelerine göre bildiğini söylüyor aynen sizin verdiğiniz örnekteki gibi. Peki size bi şey sormak istiyorum benim 1 yıldır birlikte olduğum uzaktan bi ilişkim var başlarda inanılmaz mutluydum aşktan ölüyorum o derece ama işler ciddiye binince, onda bazı eksiklikler gördükçe, düğün nişan işlerinin stresini fark edince ben çok soğudum gözüme batmayan kusurlar büyüdü durdu. İnanılmaz isteksizim. Aileler tanıştı hâlâ aynı isteksizlik devam ediyor sevgimden emin değilim diyorum birde uzakta olduğu için yan yana çok zaman geçiremedik iyice kafam karıştı. Ama karekter olarak, anlaşmak olsun birlikte eğlenmek olsun konuşurken ki iletişim saygı ne bileyim eğitim kültür seviyesi her şeyiyle kafa dengiyiz. O benim üzerime aşırı düşüyor ve biraz baskı da var. Ben vazgeçme aşamasındayım çünkü bu ruh halim geçmiyor mutsuzum seviyor muyum sevmiyor muyum iyice allak bullak oldum insanlar soruyor cevap veremiyorum.
Sizce gözümü karartıp devam etmek çok büyük risk ve yanlış mı olur

Nasıl peki? Evlenirken duyguları çok devreye katmadan mi seçim yapmalıyız
Hayır onu kast etmedim. Tabiki aşık olduğumuz kişiyle evlenmeliyiz ama aşktan gözümüz kör olmasın. Çünkü herifte olmayan özelikleri varmış gibi görüyoruz veya kötü bir huyunun zamanla düzeleceğini düşünüyoruz. Evlenince de gözümüz açılır adam değişti diyoruz 😂😂

Adamı seveceksin önce
Yoksa çoğu hareketi batar insana
Tahammül edemez
Mesela benim kişiliğim şöyle;
Çok severim değer veririm resmen bebeğim gibi davranırım aşk dolu olurum
Bana karşı en ufak hatası da olsa (hoşuma gitmeyen şaka bile) çekerim kendimi adam o sıcaklığımı bulamaz bi afallar sersemler af diler buz gibi davranırım ama içten içe kıyamam yaa şapşik modundayımdır ama cevaplarım resmidir o yüzden birşey söylerken ya da açıklama yaparken bak yanlış anlama diye başlar lafa
Bazen keyfim olmaz başım ağrır halsiz olurum bu msjlarıma da yansır hemen panikler noldu bişey mi yaptım doğru söyle iyi misin geliym mi falan der
Bu tamamen başta nasıl başladığıyla alakalı
Ona bu konuda bi kere bile taviz verseydim böyle gitmezdi
Önemli olan çizgilerin olması ve o seni kırdığında aman hayat kısa aman ne de olsa nişanlım eşim diye geçiştirmemek

Çok haklısınız burada genelleme yaparak pay çıkarmak her zaman yanlış bi şey olduğunu söyledim. Herkes kendi tecrübelerine göre bildiğini söylüyor aynen sizin verdiğiniz örnekteki gibi. Peki size bi şey sormak istiyorum benim 1 yıldır birlikte olduğum uzaktan bi ilişkim var başlarda inanılmaz mutluydum aşktan ölüyorum o derece ama işler ciddiye binince, onda bazı eksiklikler gördükçe, düğün nişan işlerinin stresini fark edince ben çok soğudum gözüme batmayan kusurlar büyüdü durdu. İnanılmaz isteksizim. Aileler tanıştı hâlâ aynı isteksizlik devam ediyor sevgimden emin değilim diyorum birde uzakta olduğu için yan yana çok zaman geçiremedik iyice kafam karıştı. Ama karekter olarak, anlaşmak olsun birlikte eğlenmek olsun konuşurken ki iletişim saygı ne bileyim eğitim kültür seviyesi her şeyiyle kafa dengiyiz. O benim üzerime aşırı düşüyor ve biraz baskı da var. Ben vazgeçme aşamasındayım çünkü bu ruh halim geçmiyor mutsuzum seviyor muyum sevmiyor muyum iyice allak bullak oldum insanlar soruyor cevap veremiyorum.
Emin olmadan girilecek yol değil evlilik 🤦🏻‍♀️

Adamı seveceksin önce
Yoksa çoğu hareketi batar insana
Tahammül edemez
Mesela benim kişiliğim şöyle;
Çok severim değer veririm resmen bebeğim gibi davranırım aşk dolu olurum
Bana karşı en ufak hatası da olsa (hoşuma gitmeyen şaka bile) çekerim kendimi adam o sıcaklığımı bulamaz bi afallar sersemler af diler buz gibi davranırım ama içten içe kıyamam yaa şapşik modundayımdır ama cevaplarım resmidir o yüzden birşey söylerken ya da açıklama yaparken bak yanlış anlama diye başlar lafa
Bazen keyfim olmaz başım ağrır halsiz olurum bu msjlarıma da yansır hemen panikler noldu bişey mi yaptım doğru söyle iyi misin geliym mi falan der
Bu tamamen başta nasıl başladığıyla alakalı
Ona bu konuda bi kere bile taviz verseydim böyle gitmezdi
Önemli olan çizgilerin olması ve o seni kırdığında aman hayat kısa aman ne de olsa nişanlım eşim diye geçiştirmemek
Açık açık konuşmak anlamasını beklememek de lazım

Ben bir de kadınsılık gerek diye düşünüyorum günlük hayatta çalışan kasın olmak hal hareket ve tavırlarımızı erkekleştiriyor malesef

Açık açık konuşmak anlamasını beklememek de lazım
Konu çok önemliyse tabiki konuşacaksın şu yüzden kızdım diyeceksin
Ama bazen de gizemli olmak lazım bırak kafa yorsun düşünsün yorsun o beynini
Kolaylık tanımıcaksın bazen yorcaksın çok rahata gelemiyor bu erkekler

Konu çok önemliyse tabiki konuşacaksın şu yüzden kızdım diyeceksin
Ama bazen de gizemli olmak lazım bırak kafa yorsun düşünsün yorsun o beynini
Kolaylık tanımıcaksın bazen yorcaksın çok rahata gelemiyor bu erkekler
yooo hiçte bile.bir konuda alınıyorum mesela suratım düşüyor gel gör adam hiç bir şeyin farkında değil kafa felan yormuyor.oturuyor yiyor içiyor anca ben uyarırsam aa tamam dikkat ederim diyor

Ben bir de kadınsılık gerek diye düşünüyorum günlük hayatta çalışan kasın olmak hal hareket ve tavırlarımızı erkekleştiriyor malesef

buna itiraz ediyorum işte. iş hayatında sinir stres var evet. bunları yaşamak kadınlıktan uzaklaşmak demek değil. haksızlık veya benzer bir şeyde sinirlenmek de insan olmanın bir parçası. stres altında östrojenimizden giden bir şey yok. birtakım erkeklerin akılları sıra kadınları ötekileştirmek için uydurduğu "erkekleşiyorsunuz" geyiğine ortak olmamalıyız biz.

yooo hiçte bile.bir konuda alınıyorum mesela suratım düşüyor gel gör adam hiç bir şeyin farkında değil kafa felan yormuyor.oturuyor yiyor içiyor anca ben uyarırsam aa tamam dikkat ederim diyor
Tabi herkese işlemez bu yöntem
Adam az ilgili ve duyarlı olmalı

Bir insani evlen veya evlenme diye yonlendiremem bunun altina giremem ama size kendimden ornek vereyim. 10 yil uzaktan yuruttuk iliskimizi sevgililik sirasinda sorun yasamadik universiteyi vs bitirdik ise girdik be evlilik teklif etti esim beni korkular sardi biriyle hayati birlestirmek cok zor Benim gibi baska sehre gitmek ailenin yurtdisina yerlesmesi vs. AMA ben esimi 10 yil sevgililik degil o nisanlilikta tanidim parayi yonetmemiz kendimizi ayarlamamiz aileleri idare etmemiz. Herkes stresliylen beni en cok o sakinlestirdi. Ben evlendim gorevlendirmem 2 at gelmedi meslegimi birakamam bekleyecegiz dedim en buyuk destekcim oydu. AMA nisanlilikta sorun varsa bence bu stresler girince kendini belli ediyor. Bile bile lades diyor cogu insan iliski sizi simdi zorluyorsa kilbride daha cok zorlar. Aileleler simdi zorluyorsa ileride Dana cok olacak, Daha cok maddi sikinti daha cok gunluk yasam stresi. Gerilmeniz ve mutsuzlugunuz artiyorsa neden devam edeseniz ki?ileride ayri hayat kurmak daha da zor olacak. Sizden kaynakliysa eger bu stresler kendinizi tartin dugun zamani nisanlilikta herkes geriliyor, ama olumsuz gidiyorsa kendinize yazik etmeyin. Bunu mutlu evliligi olan biri olarak bile yazabilirim cunku cogu kadin daha iyi hayat arkadaslarini hak ediyor

Bir insani evlen veya evlenme diye yonlendiremem bunun altina giremem ama size kendimden ornek vereyim. 10 yil uzaktan yuruttuk iliskimizi sevgililik sirasinda sorun yasamadik universiteyi vs bitirdik ise girdik be evlilik teklif etti esim beni korkular sardi biriyle hayati birlestirmek cok zor Benim gibi baska sehre gitmek ailenin yurtdisina yerlesmesi vs. AMA ben esimi 10 yil sevgililik degil o nisanlilikta tanidim parayi yonetmemiz kendimizi ayarlamamiz aileleri idare etmemiz. Herkes stresliylen beni en cok o sakinlestirdi. Ben evlendim gorevlendirmem 2 at gelmedi meslegimi birakamam bekleyecegiz dedim en buyuk destekcim oydu. AMA nisanlilikta sorun varsa bence bu stresler girince kendini belli ediyor. Bile bile lades diyor cogu insan iliski sizi simdi zorluyorsa kilbride daha cok zorlar. Aileleler simdi zorluyorsa ileride Dana cok olacak, Daha cok maddi sikinti daha cok gunluk yasam stresi. Gerilmeniz ve mutsuzlugunuz artiyorsa neden devam edeseniz ki?ileride ayri hayat kurmak daha da zor olacak. Sizden kaynakliysa eger bu stresler kendinizi tartin dugun zamani nisanlilikta herkes geriliyor, ama olumsuz gidiyorsa kendinize yazik etmeyin. Bunu mutlu evliligi olan biri olarak bile yazabilirim cunku cogu kadin daha iyi hayat arkadaslarini hak ediyor

Çok teşekkür ederim değer verip cevap verdiğiniz için, somut hiç bir konu yok ama ben evlenmek istemiyorum. Hevesim yok. Çok uzun zamandır bunu düşünüyorum sonunda netleştim ve vazgeçtim

Merhaba arkadaşlar şu koronalı günlerde biraz farklı bir alanda konuşalım dertleşelim istedim, önceki konularımı bilenler vardır, benim gibi evliliğinde birdenbire ciddi tartışmalar yaşayan veya tam tersi evliliği ballı lokum gibi güzel olan kk üyelerimizden yorumlar bekliyorum..
Bir daha asla şu şekilde davranmam dediğiniz yaşantılarınız nedir?
Bir evlilikte şöyle olmalıymış şimdi anladım dediğiniz,
Veya evlilikte huzur bunlardan geçer dediğiniz konuları, tecrübelerinizi yazın konuşalım, birbirimizden örnekler alalım.
Şimdiden teşekkürler,
Sağlıklı mutlu güzel günler göreceğiz inşallah 😊🙏🏻
Sabah kanli bicakli olup aksam sarmas dolas olmaktir evlilik.Evlilikte bence mantik aranmamali flort zamani bir frangman olsa evliligimize dair kimse bulasmaz kacar.Ama ne olursa olsun bir yerde yurekleriniz,fikirleriniz denk gelebiliyorsa ask sevgi yaninda merhamet de duyabiliyorsaniz cekilebilir evlilik.Ben kavgadan sonra barismalarida severim mesela cok sarilir cok sarilirim tekrar kirarim aman kavga cikar diye o minnos davranislar ve sesteki incelmeyi de 😅

doğru ınsan kıme gore neye gore..sen dogru bulursun o senı egrı bulur..yani evlılık karakter işi

Back