• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu Evlilik?

Sevgili kk üyeleri evlilikte öğrendiğim en yeni şey; erkeksin sen kocamsın falan deyip eşinizi motive edebileceğiniz oldu, bu gibi şeyleri yapınca eşiniz bambaşka biri olabiliyor bunu da 2yıldır evli olmama rağmen yeni öğrendim 😂

Eşini seveceksin ama aşktan gözün kör olmayacak. Çünkü gözlerin açıldığında ah vah etsen de ise yaramıyor.
Bir de Allah rızası icin evleneceksin. Seviyorum, çok aşığım, ölürüm, biterim, diye evlenince hakikaten bitiyorsun. :KK14:

Evet benm hata yaptığım konu,eskilerden bahsetmek,yani duygusal olarak..şimdi keşke anlatmasaydım diyorum..

Sevgililikteki gibi aşk, sevgi konularında heyecan verici nasıl desem ayakları yerden kesen bi ruh hali oluyor mu?
Evet oluyor tatlım. Aşıksan, uyumluysan, denksen, anlasabiliyorsan. Çok zor zamanlardan bile el ele daha da güçlenmiş olarak çıkıyorsun. Mutlu olduğun ve sevildiğini hissettigin için hayatındaki ufak eksiklikleri o kocaman mutluluğun tamamlıyor. Önemli olan hem kültür hem eğitim olarak sana denk olan ve aşık olduğun adamla evlenmek. Kriter önemli. İnsan nasibini gündüz vakti çırayla aramalı der 3.evliligini yapmış olan halam. Tecrübe ☺️

Son düzenleme:
Evlenmemem gerekiyormuş.

Fazla verici, fazla ilgili, fazla fedakar oluyorum ilişki içinde.
Gereksiz aksiyonlar yani.
Adamın kuruyan ellerini, avuç içlerime alıp krem süren bir tipim.
Olmuyor Altan.
Aşk bana göre değil.

Boşanmaya çalışmak çok zor, sırf bu yüzden bile evlenmem bir daha.
böyle yapmamak mı lazım yani? ama o da aynısını size yapıyorsa mesela

Eşini seveceksin ama aşktan gözün kör olmayacak. Çünkü gözlerin açıldığında ah vah etsen de ise yaramıyor.
Bir de Allah rızası icin evleneceksin. Seviyorum, çok aşığım, ölürüm, biterim, diye evlenince hakikaten bitiyorsun. :KK14:

Çok aşık olmayınca uçuş uçuş bi mutluluk olmuyor evlenirken ama

Merhaba arkadaşlar şu koronalı günlerde biraz farklı bir alanda konuşalım dertleşelim istedim, önceki konularımı bilenler vardır, benim gibi evliliğinde birdenbire ciddi tartışmalar yaşayan veya tam tersi evliliği ballı lokum gibi güzel olan kk üyelerimizden yorumlar bekliyorum..
Bir daha asla şu şekilde davranmam dediğiniz yaşantılarınız nedir?
Bir evlilikte şöyle olmalıymış şimdi anladım dediğiniz,
Veya evlilikte huzur bunlardan geçer dediğiniz konuları, tecrübelerinizi yazın konuşalım, birbirimizden örnekler alalım.
Şimdiden teşekkürler,
Sağlıklı mutlu güzel günler göreceğiz inşallah 😊🙏🏻
Evliliğinin ilk yılında evimi benimseyemedim esimin kazandığı parada kendime hak görmedim 5 kuruş istemeden zehir gibi gecti diyebilirim sonrasındada eşimi hep suçladım muneccimmis gibi isteklerimi onun benim dile getirmeden bilmesini bekledim yani cok sacma bi yil geçirdim sonra yine esim sayesinde aştım ogunleri cunku öncesinde kendi paramı kazanan biriydim sanrm birinden para istemeyi yediremedim esimde olsa ama oyle olmamalı 😅

Evliliğinin ilk yılında evimi benimseyemedim esimin kazandığı parada kendime hak görmedim 5 kuruş istemeden zehir gibi gecti diyebilirim sonrasındada eşimi hep suçladım muneccimmis gibi isteklerimi onun benim dile getirmeden bilmesini bekledim yani cok sacma bi yil geçirdim sonra yine esim sayesinde aştım ogunleri cunku öncesinde kendi paramı kazanan biriydim sanrm birinden para istemeyi yediremedim esimde olsa ama oyle olmamalı 😅
Her şeyi konuşmak gerekirmiş erkekler bizim gibi ince fikirli değil malesef

Bir de daima kendi iç dünyanıza yönelmeli iç sesinizi içsel gelişiminizi asla es geçmemeliymiş

bana göre evlilik birbirini idare etmek.
fevri çıkışlar yapmamak. ağzına her geleni düşünmeden dan dun konuşmamak.

eşim ilk işten çıkarıldığı aylar ikimizde o gerginlikle birbirimize çok bağırıp çağırıyorduk.
canı sağ olsun çocuğumuzda sürekli ağlamaklı mızmız bir bebekti. hala öyle gerçi :(
ikimizde evde barut gibi dolaşıyorduk.
sonra ben biraz sakinleştim. sinirlendiğimde derin nefesler alıp ortamı terk ettim.
bu adam böyle biri değil sen biliyorsun bunu. düzelecek, geçecek siz yine eskisi gibi olacaksınız diye telkin ettim kendimi hep. hala da ediyorum.

tabi bu davranışlarda çocuk sahibi olmakta etkili oldu benim için. bazen kendi psikolojimin bile önüne geçiyor çocuğumun ruh hali. ben sinirlenip bağırıp çağırırsam babası da bana aynı şekilde davranışlar sergilerse çocuk etkilenir diye sakinleşiyorsun ister istemez.

geçen instagram da bir post gördüm diyordu ki ''ben bu öfkeyle 8 köy yakardım ama sessizce evime gittim. bu, büyümektir.''
evlilik birazda büyümek sanırım.

yeterli miktarda para-ten uyumu-beraber eğlenebilmek.yukarıda da fark ettiğim galiba biz kadınlar konuşmayı iletişimi unutup karşı taraftan anlayış istiyoruz.İletişimde olun ve beklentinizi ne istediğinizi eşlerinize söylemekten çekinmeyin

Sevgililikteki gibi aşk, sevgi konularında heyecan verici nasıl desem ayakları yerden kesen bi ruh hali oluyor mu?
Sevdiginiz kisiyle sadece evlenmek icin degilde hayati paylasmak icin evlenirseniz olur. Herkesin dinamikleri cok cok farkli. Baskasininki size uymuyor cunku insanlar olaylar farkli. Bir kuzenim evlenip sehir disinda gitti bosandi geldi ve sehir disinda Benim yerlesme meselam oldugunda uyum saglayamavagimi dusundu Benim icin cok uzuldu. Ben evlenip geldim, ancak calistigim kurumda bir sosyal cevrem olustu evliligim Yolunda seyretti. Evlilik ciddi sans isi. Sartlari olgunlastirmadan koru korune kotu gidecegini bilerek yapilan evlilikten bahsetmiyorum, cok sevdiginiz bir adam bile degisebilir siz de degisebilirsiniz. Ama mutluysaniz huzurluysaniz sevgilikte be nisanlilikta genel olarak isler yolundaysa evlilik o kadar korkulacak bir sey degil. En azindan ben ve Benim cevremde boyle evlilik yapan mutsuz olan insan yok. Heyecan ayaklari yerden kesme ise oluyor, cunku o ask kaybolmuyor sevgi emek guven duygusuyla pekisiyor

Gerektiğinde sonrasında hep iyi olmak için bir kez kötü olmayı göze almak gerekiyor bence. Özellikle evliliğin başlarında hem eşe hem ailesine karşı çok verici olduysanız ve yıprandıysanız. Başta bi afallayıp sen çok değiştin moduna giriyor karşı taraf ama kendinizi bozmazsanız sonrasında sizi kabullenip buna göre davranıyorlar.

Back