- 25 Ağustos 2014
- 20.720
- 49.227
- 798
- Konu Sahibi Yokgibiyim
-
Şunu da diyeyim, sen mesafe koyunca muhtemelen tavir alacaklar sana, sakın kendini kotu hissedip telafi etme cabasina girme.. Alinma pesinde olana ne yapsan da yaranamazsın, geçinmeye gönlü olana da bir tebessum bile yeter bazen..Yok gidip gelmem çocuklarla perişan oluyoz. Gerekirse sözleşme dolunca yeni bir ev daha ararız. Bulursak direk taşınırız. Yoksa burda bunalıma gircem
Ben de senin gibiyim lafın cevabını tak tak veririm. Ama ev sahibi olunca ondan sustum biraz. Ama mesafe koymak en iyisi ev sahibi bile olsa ya da seneye bu evden taşınmak lazım. O komşun evimde oturcak yer yok çok dağınık sen öyle söyledin dediğinde geldi mi peki yineBende 3 çocuk var bende çıkmıyorum komşularla sık sık gelip gitmek tamam hoş kafa dağılıyor ama sonrasında sana yığınla iş kalıyorsa senin çocuklarından rahatsız oluyorlarsa onların kalpleri kırmak için yeterli sebebim var demektir
Komşunun kendi çocuğu yok bir tane bakmak için evladı var evde oyalayamayip her gün bana getiriyor geliyordu Hintli dizi açmami isteyip elinde örgüsü ile oturuyordu
Kızı evi talan ediyor ..birde ara sıra komşumdan benim çocuklara bakmam la ilgili laf isitiyordum sen misin söyleyen
Şimdi kabul etmiyorum acık acık söyledim çocukları bahane ettim uyumuyor lar ben işimi yapamıyorum müsait değilim diyerek bı kaç kez geri çevirdim ona rağmen ZAMANSİZ gelmeye devam etti
Eşimin evde olmasını bırak bı yana akşam 5 ye gezme mi olur tam yemek iş saati
Bir geliyordu adam duş alacakmış ben yemek hazırlıyorum umrunda değil
Bir gün geldiğinde mutfağıma laf etti neymiş elini yikiyamamis bulaşıktan
Eee ben daha yemeği ağzıma koymadan sen geldin ne ara toplayayim bulaşığı toplarken benim adamla mi oturacaksin içerde e beee akıllı dedim kendi kendime
Geçen gelecek oldu benim evimde oturacak yer yok çok dağınık sen söyledin dedim tıkandı kaldı morardu
Böylesi ise yarayaramaz salla gitsin üzülecek mis kıracak misim diye düşünme :))
Her ay 700 tl veriyoz. Birde karşılığında komşuculuk oynamaya sıkboğaz ediliyoz ya. En iyisi mesafe koymak. Kapı çalınca duymazlıktan gelmek, müsait değildim demek. 2 ayda bıktırdılar beni yaSen o evinkirasini veriyorsun sonuçta karışamaz ne zaman oturup kalkacagina boyun egersen düşünürsün sonuçta ödüyor musun her ay düzenli kirani gerisini takma gerekirse tavır koy
Çok güzel şeyler diyorsun çok haklısın. 700 tl ev kirası veriyoz, üstüne bir de komşuculuk oynamaya zorlanıyoz. Ev sahibi diye hayatımı da ona göre yaşıcak değilim. Merhaba merhaba yeterli bu kadar. Hergün hergün oturmamı olur ya, ayda bir olsa neyse. Alıncaklarsa da alınsınlar, çocuklarla biz perişan oluyoz sonra. Kendileri rahat çocukları evlencek yaşa gelmişler. Çıkarırsa da başka ev bakarız yapcak bişey yokŞunu da diyeyim, sen mesafe koyunca muhtemelen tavir alacaklar sana, sakın kendini kotu hissedip telafi etme cabasina girme.. Alinma pesinde olana ne yapsan da yaranamazsın, geçinmeye gönlü olana da bir tebessum bile yeter bazen..
Insanin hayatında kendince yükleri dolu zaten.. Bir de gereksiz mecburiyetler yüklenip huzursuz olmaya gerek yok..
Aslında çok samimi değilim onlar beni 10 yıldır tanıyor gibi konuşuyorlar.Ben de kavga olmasın daha yeni taşındık diye makul cevaplar verdikçe alttan aldıkça tepeme çıktılar, bana hesap sorma hakkı buldular kendilerindebenden sana tavsiye eğer nasip olursa başka bir eve taşındığında herkesle fazla samimi olma sonra böyle yüzsüz insanlar olunca selam verirsin borçlu çıkarsın misali yüz buldukça hesap soruyorlar.net tavrını koy
Gelmedi ama gelmeyecek bı insan değil yüzsüz biraz gelir yine zaten o kadar çok istemeyen varki tam yemek saati evleri dolaşıyor kimseyi bulamazsa son bir beni deniyor kabul edersem geliyor kabul etmezsem evine geçiyorBen de senin gibiyim lafın cevabını tak tak veririm. Ama ev sahibi olunca ondan sustum biraz. Ama mesafe koymak en iyisi ev sahibi bile olsa ya da seneye bu evden taşınmak lazım. O komşun evimde oturcak yer yok çok dağınık sen öyle söyledin dediğinde geldi mi peki yine
işte samimi olmak değil mesele böyle yüzsüz insanlara bırak selam vermeyi,muhabbet etmeyi yüzünü çevireceksin soğuk nevale gibi davranacaksın öylelerinden anlıyorlarAslında çok samimi değilim onlar beni 10 yıldır tanıyor gibi konuşuyorlar.Ben de kavga olmasın daha yeni taşındık diye makul cevaplar verdikçe alttan aldıkça tepeme çıktılar, bana hesap sorma hakkı buldular kendilerinde
Merhaba kızlar hayırlı geceler. Içim sıkıldı biraz sizle konuşma ihtiyacı duydum. Ben 5 yıllık evliyim 2 küçük oğlum var. Kirada oturuyoruz bu ikinci evimiz. Buraya taşımalı daha 2 ay oldu daha ama sıkılmaya başladım komsularimdan. Her gün veya iki günde bir , sanki gün yapar gibi birinin evinde toplanıp sohbet etmek istiyorlar. 3 tanesi yaşça büyükler çocuklarını büyütmüsler bolca boş vakitleri var, 2 tanesinin tek çocukları var. Aralarında sadece iki cocuklu biri bebek olan benim. Devamlı kapım çalıyor gel toplancaz kahve içelim şu komşu da gelcek. Çocuklarim uyuyor diyorum, ertesi gün yine aynı. Ayıp olmasın diye iki çocukla hazırlanıp zar zor çıkıp geliyorum üst kata kucağımda bebekle elimde diğer oğlumla ama 2 gün sonra yine zil yine çağırıyorlar. Hadi ayıp olmasın diye öbürüne de gittim zar zor, Tam gittim yarım saat geçti saat öğlen 2 daha. Ama karşı komşu saat 2 oldu akşam oldu kalkalim deyip kendiyle beraber herkesi de kaldırdı götürdü, bana sen geç geldin otur diye laf çarpıtıyor halbuki benden 15 dakka önce falan geldi. Sonra ben hiç dışarı kapı önüne balkona falan çıkmıyormuşum bilmem ne. Benim çocuklarla uğraşmaktan balkona çıkcak vaktim bile olmuyor dedim. Cocuklarim geç yatıyorlar geç kalkıyoz diye daha önce de dedim kaç kez perdeleri kapalı gördükleri halde uyuduğumuzu bildikleri halde zile basıp napıyonuz bir bakalım dedik diye çocukları da beni de uyandırıyorlar. Sık sık konuşmak görüşmek istiyorlar. Daha önce dedim onlara benim hayatim kosusturmacayla geçiyor nasıl akşam sabah oluyor hiç anlamıyorum bile diye doğru diyorlar çocuklar büyüyünce rahat edersin diyorlar hak veriyorlar ama ertesi gün yine aynı. Ya kış günü balkonda mi beklicem kucagımda bebekle, sırf komşular beni görsünde lak lak edelim diye mi beklicem bebegimi oğlumu soğukta hasta mı etcem, yaz değil ki bu. Eski evde de bu sorun oldu hiç çıkmiyormuşum. Ya her insan dışarı çıkcak diye şart mı var, eşim akrabaya götürür getirir ya da mağazaya falan çocuklar sıkılınca, yazın da parka. Arabamiza biner gideriz daha napcaz. Bir de büyük oğlum pek süt içmiyor paket süt içiyor, bende doğal süte alıştırmaya çalışıyorum sütçüden taze alıyorum. Son çare yogurt yapcam artık öyle yedircem içmiyor çünkü ağır geldi sütün tadı sanırım. Karşı komşu diyor ki icmiyorsa peynir yap diye tuttdurdu. Ya cocularim durmuyor diyorum anlamıyorlar.Bebegim ağlıyor oğlum eziyet ediyor. Ben de dedim lavaboya kosa kosa gidip geliyorum peynir nasıl yapim dedim. Dalga mı geçiyorlar anlamıyom. Kendinde tek çocuk var ve büyümüş yapar tabi, benim de tek cocugum varken hepsini yapıyordum hamur işi, yaş pasta, yöresel yemekler hepsini yapiyodum, birkaç aydır bebekte var vaktim olmuyor. Kendi tek çocukla hamur işi yapmayı bilmiyomuş, bana 2 çocukla peynir yapmamı söylüyor sinir oldum cidden. Eşime dedim haklısın bosver takma kafana şunları dedi. Bir de sizden fikir almak istiyorum. Uzun olmuş kusura bakmayin
Ama biri de ev sahibi işte
Aynen oyle, korkma hic bosuna, Allah var, kimse ortada kalmaz..Çok
Çok güzel şeyler diyorsun çok haklısın. 700 tl ev kirası veriyoz, üstüne bir de komşuculuk oynamaya zorlanıyoz. Ev sahibi diye hayatımı da ona göre yaşıcak değilim. Merhaba merhaba yeterli bu kadar. Hergün hergün oturmamı olur ya, ayda bir olsa neyse. Alıncaklarsa da alınsınlar, çocuklarla biz perişan oluyoz sonra. Kendileri rahat çocukları evlencek yaşa gelmişler. Çıkarırsa da başka ev bakarız yapcak bişey yok
Ne alakası var mizaç denen birşey var değil mi siz kanlı bıçaklı olmuyorsunuz ki azaltıyorsunuz kimse görüşmeyi azalttı diye evden cıkarmaz bende kiracıyım yaniSözleşme bitince kovar ama di mi
Belki çalıştığım için hiçbir komşumla ilişkim Yok. Akşam eve gelince yemek iş derken vakit olmuyor. Haftasonum da bana kalsın istiyorum. Sizin yerinizde olsam ilişkimi iyice azaltırım. Ama tamamen kopmam. Bide burnundan getirirler bunlar. BilemedimMerhaba kızlar hayırlı geceler. Içim sıkıldı biraz sizle konuşma ihtiyacı duydum. Ben 5 yıllık evliyim 2 küçük oğlum var. Kirada oturuyoruz bu ikinci evimiz. Buraya taşımalı daha 2 ay oldu daha ama sıkılmaya başladım komsularimdan. Her gün veya iki günde bir , sanki gün yapar gibi birinin evinde toplanıp sohbet etmek istiyorlar. 3 tanesi yaşça büyükler çocuklarını büyütmüsler bolca boş vakitleri var, 2 tanesinin tek çocukları var. Aralarında sadece iki cocuklu biri bebek olan benim. Devamlı kapım çalıyor gel toplancaz kahve içelim şu komşu da gelcek. Çocuklarim uyuyor diyorum, ertesi gün yine aynı. Ayıp olmasın diye iki çocukla hazırlanıp zar zor çıkıp geliyorum üst kata kucağımda bebekle elimde diğer oğlumla ama 2 gün sonra yine zil yine çağırıyorlar. Hadi ayıp olmasın diye öbürüne de gittim zar zor, Tam gittim yarım saat geçti saat öğlen 2 daha. Ama karşı komşu saat 2 oldu akşam oldu kalkalim deyip kendiyle beraber herkesi de kaldırdı götürdü, bana sen geç geldin otur diye laf çarpıtıyor halbuki benden 15 dakka önce falan geldi. Sonra ben hiç dışarı kapı önüne balkona falan çıkmıyormuşum bilmem ne. Benim çocuklarla uğraşmaktan balkona çıkcak vaktim bile olmuyor dedim. Cocuklarim geç yatıyorlar geç kalkıyoz diye daha önce de dedim kaç kez perdeleri kapalı gördükleri halde uyuduğumuzu bildikleri halde zile basıp napıyonuz bir bakalım dedik diye çocukları da beni de uyandırıyorlar. Sık sık konuşmak görüşmek istiyorlar. Daha önce dedim onlara benim hayatim kosusturmacayla geçiyor nasıl akşam sabah oluyor hiç anlamıyorum bile diye doğru diyorlar çocuklar büyüyünce rahat edersin diyorlar hak veriyorlar ama ertesi gün yine aynı. Ya kış günü balkonda mi beklicem kucagımda bebekle, sırf komşular beni görsünde lak lak edelim diye mi beklicem bebegimi oğlumu soğukta hasta mı etcem, yaz değil ki bu. Eski evde de bu sorun oldu hiç çıkmiyormuşum. Ya her insan dışarı çıkcak diye şart mı var, eşim akrabaya götürür getirir ya da mağazaya falan çocuklar sıkılınca, yazın da parka. Arabamiza biner gideriz daha napcaz. Bir de büyük oğlum pek süt içmiyor paket süt içiyor, bende doğal süte alıştırmaya çalışıyorum sütçüden taze alıyorum. Son çare yogurt yapcam artık öyle yedircem içmiyor çünkü ağır geldi sütün tadı sanırım. Karşı komşu diyor ki icmiyorsa peynir yap diye tuttdurdu. Ya cocularim durmuyor diyorum anlamıyorlar.Bebegim ağlıyor oğlum eziyet ediyor. Ben de dedim lavaboya kosa kosa gidip geliyorum peynir nasıl yapim dedim. Dalga mı geçiyorlar anlamıyom. Kendinde tek çocuk var ve büyümüş yapar tabi, benim de tek cocugum varken hepsini yapıyordum hamur işi, yaş pasta, yöresel yemekler hepsini yapiyodum, birkaç aydır bebekte var vaktim olmuyor. Kendi tek çocukla hamur işi yapmayı bilmiyomuş, bana 2 çocukla peynir yapmamı söylüyor sinir oldum cidden. Eşime dedim haklısın bosver takma kafana şunları dedi. Bir de sizden fikir almak istiyorum. Uzun olmuş kusura bakmayin
Kontrat yaptıysanız bir yıl sizi komşuluk yapmadığınız gerekçesiyle evden atamaz. O zaman ev sahibinizi kahveye çağırın uygun bir dil ile zamanınızın olmadığını çağırmamalarını söyleyin. Zaten bu zamanda kimse kiracısını kaybetmek istemez.Ev sahibi de komşum olmasa hepsini terslerdim soğuk dururdum dediğiniz gibi. Ama ev sahibi üst katımda ve diğer komsuyla falan kanka. Kankasını terslesem bu seferde ev sahibiyle aram açılır, bizi evden atar diye korkuyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?