Komşuların benimle derdi ne

Yokgibiyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
3.043
1.965
133
32
Merhaba kızlar hayırlı geceler. Içim sıkıldı biraz sizle konuşma ihtiyacı duydum. Ben 5 yıllık evliyim 2 küçük oğlum var. Kirada oturuyoruz bu ikinci evimiz. Buraya taşımalı daha 2 ay oldu daha ama sıkılmaya başladım komsularimdan. Her gün veya iki günde bir , sanki gün yapar gibi birinin evinde toplanıp sohbet etmek istiyorlar. 3 tanesi yaşça büyükler çocuklarını büyütmüsler bolca boş vakitleri var, 2 tanesinin tek çocukları var. Aralarında sadece iki cocuklu biri bebek olan benim. Devamlı kapım çalıyor gel toplancaz kahve içelim şu komşu da gelcek. Çocuklarim uyuyor diyorum, ertesi gün yine aynı. Ayıp olmasın diye iki çocukla hazırlanıp zar zor çıkıp geliyorum üst kata kucağımda bebekle elimde diğer oğlumla ama 2 gün sonra yine zil yine çağırıyorlar. Hadi ayıp olmasın diye öbürüne de gittim zar zor, Tam gittim yarım saat geçti saat öğlen 2 daha. Ama karşı komşu saat 2 oldu akşam oldu kalkalim deyip kendiyle beraber herkesi de kaldırdı götürdü, bana sen geç geldin otur diye laf çarpıtıyor halbuki benden 15 dakka önce falan geldi. Sonra ben hiç dışarı kapı önüne balkona falan çıkmıyormuşum bilmem ne. Benim çocuklarla uğraşmaktan balkona çıkcak vaktim bile olmuyor dedim. Cocuklarim geç yatıyorlar geç kalkıyoz diye daha önce de dedim kaç kez perdeleri kapalı gördükleri halde uyuduğumuzu bildikleri halde zile basıp napıyonuz bir bakalım dedik diye çocukları da beni de uyandırıyorlar. Sık sık konuşmak görüşmek istiyorlar. Daha önce dedim onlara benim hayatim kosusturmacayla geçiyor nasıl akşam sabah oluyor hiç anlamıyorum bile diye doğru diyorlar çocuklar büyüyünce rahat edersin diyorlar hak veriyorlar ama ertesi gün yine aynı. Ya kış günü balkonda mi beklicem kucagımda bebekle, sırf komşular beni görsünde lak lak edelim diye mi beklicem bebegimi oğlumu soğukta hasta mı etcem, yaz değil ki bu. Eski evde de bu sorun oldu hiç çıkmiyormuşum. Ya her insan dışarı çıkcak diye şart mı var, eşim akrabaya götürür getirir ya da mağazaya falan çocuklar sıkılınca, yazın da parka. Arabamiza biner gideriz daha napcaz. Bir de büyük oğlum pek süt içmiyor paket süt içiyor, bende doğal süte alıştırmaya çalışıyorum sütçüden taze alıyorum. Son çare yogurt yapcam artık öyle yedircem içmiyor çünkü ağır geldi sütün tadı sanırım. Karşı komşu diyor ki icmiyorsa peynir yap diye tuttdurdu. Ya cocularim durmuyor diyorum anlamıyorlar.Bebegim ağlıyor oğlum eziyet ediyor. Ben de dedim lavaboya kosa kosa gidip geliyorum peynir nasıl yapim dedim. Dalga mı geçiyorlar anlamıyom. Kendinde tek çocuk var ve büyümüş yapar tabi, benim de tek cocugum varken hepsini yapıyordum hamur işi, yaş pasta, yöresel yemekler hepsini yapiyodum, birkaç aydır bebekte var vaktim olmuyor. Kendi tek çocukla hamur işi yapmayı bilmiyomuş, bana 2 çocukla peynir yapmamı söylüyor sinir oldum cidden. Eşime dedim haklısın bosver takma kafana şunları dedi. Bir de sizden fikir almak istiyorum. Uzun olmuş kusura bakmayin

Son düzenleme:
Komşuluk ilişkilerini herkes sevmek zorunda değil ki. Ayrıca karşı komşunuza benim çocuklardan hiç vaktim yok sana zahmet gel de peynir yapıver de bakalım nasıl oluyormuş.
Israrla peynir yap diyor. Ya durumum ortada 2 cocugum da bezli. Nasıl akşam oluyor anlamıyom bile. Saçımı taramaya vaktim yok. Kalkmış bana ne diyor. Ama yardım ediyim peyniri yapalım demek yok

Bence siz biraz yumuşak yüzlü olduğunuz ve sert bir dille tepkinizi göstermediğiniz için sınırlarını bilmiyorlar. Bir daha erkenden zil çalarsa lütfen artık beni çağırmayın müsait değilim bir daha aynı şeyi yasamak istemiyorum deyin.
Akıllarınca senden yaşça büyükler ya ablalık taslayıp üzerinizde otorite kurmaya çalışıyorlar. Baktınız yine erken çalındı kapı bir gün esim icerdeydi cok kızdı sizi uyarmıştım diye tersleyin.
Komşu komşunun külüne muhtaç derler ama
böyle cok bilmis dedikoducu tiplerden zaten bir hayır gelmez uzak durun. Bir de böyle sürekli ev oturmasında dedikodudan başka bir şey olmaz zaten cok sıkıcı yani.

Komşulardan biri de benim ev sahibim ve tam üst katımda oturuyor. Sırf bizi evden atmasın sokakta kalmayalım diye birşey diyemiyorum. Ve ev sahibi kadın karşı komşu olan bana laf sokan kadınla kanka çok samimi napcam bilmiyom böyle bişey de diyemiyom

Israrla peynir yap diyor. Ya durumum ortada 2 cocugum da bezli. Nasıl akşam oluyor anlamıyom bile. Saçımı taramaya vaktim yok. Kalkmış bana ne diyor. Ama yardım ediyim peyniri yapalım demek yok
Çok haklısınız ben tek çocukla yetiştiremiyorum hiç birşeyi. Zor ama daha zor olanı herkesin akıl verip icraate geçmemesi. En iyisi her akıl verene Gel yap beraber yiyelim diyin siz.sonra daha da demezler.

Şu hayatta anladığım seylerden biri de ev sahibinin oturduğu binada kiracı olmamak . Her seye maydonoz olur çoğu, sürekli takip ederler. Valla kontratınız varsa bir sey yapamaz cok da alttan almayın derim. Yada zili kapatın akşamdan. Duymadın derlerse aa evet uyanmamak icin zili kapatıyorum artık deyin. Uc bes kere gitmeyin onlarla elbet pes ederler.

Çok haklısınız ben tek çocukla yetiştiremiyorum hiç birşeyi. Zor ama daha zor olanı herkesin akıl verip icraate geçmemesi. En iyisi her akıl verene Gel yap beraber yiyelim diyin siz.sonra daha da demezler.
Aa bu güzel fikir hiç aklıma gelmedi bunu demek. Bir de cidden gelip yardıma değil lak laka gelmesin

Canım varya çok haklısın basima gelince anladım. Eşim dedi üst katta ev sahibi her lafimız duyulur sorun olur taşınmayalım dedi. O aralar harıl harıl ev arıyorduk ve kullanım açısından ve maddiyat yönünden bir türlü ev bulamiyorduk. Bebekte dogunca bu ev uygun geldi kış günü sokakta kalmayalım diye girdik kaçırmayalım dedik. 1 senelik sözleşme var. Pişman olmaya başladım. Çıksak nere gitcez

Ev yoğurdu yaparsan iyi olur. O dogal sütcüden aldığın süt ağırdır. Ben hayatta içmem mesela süt. Hayatimda nerdeyse 10 kez ya icmisimdir ya içmemişimdirama icmek zorunda kalsam paket olandan icerdim.bir de peyniri de yiyecegini sanmiyorum. Yogurt yaparsan pilavla yer iyi olur. Ayran falan. Allah kolaylik versin canim ellerine saglik
Komşularını kaale alma 1 2 defa musait degilim de bidaha basmazlar zile. Ay milletin ne cok bos vakti var ya komsuculuk oynuyorlar.

Ev sahibiyle ayni apartmanda oturmak sıkıntı. Benim arkadas oyle oturuyordu
Bahcedeki limonlar caliniyormus diye kamera taktirmisti ev sahibi. Esi de ona demis sende bir daha koparma ağaçtan. Bir de marketci cocuk falan gelip koparıyormuş sanirim. Evde rezil bi evdi.ciktilar kurtuldular.

Ben bir de şuna kızıyorum. Ev sahibinin evine kiraya girdik diye, sanki hayatımızı da onlara kiralamisiz gibi devamlı görüşmek müdahale etmek istiyorlar

Araya mesafe koymak suretiyle görüşün, bağınızı hepten koparmayın derim. Komşu komşunun külüne muhtaç. Benim de komşularım yaz kış her gün beraberler ama ben öyle sık görüşmem onlarla. Yine de o samimiyeti veririm bazen giderim çatkapı, ama onlar bana aramadan nadir gelirler.

Bende bir dönem oturmak zorunda kalmıştım kabustu resmen. Eve gelen misafire kadar irdeliyordu. O yüzden büyük konuşmayayım ev sahibi o binadaysa tutmuyorum daire falan. Siz biraz sert dille uyarın ve hep bir bahaneniz olsun. Bir gün çocuk hasta deyin başka bir gün bebeğim rahatsız deyin başka bir gün ben hastayım, bugun isim var bir arkadaşıma sözüm var gibi geçiştirin. Ama o zil kapatmayı da deneyin derim işe yarayabilir. Ve bebekle taşınmak zordur ama yine de araştırıp daha iyi bir bulursanız çıkın o evden bence seneye.

Ben bir de şuna kızıyorum. Ev sahibinin evine kiraya girdik diye, sanki hayatımızı da onlara kiralamisiz gibi devamlı görüşmek müdahale etmek istiyorlar

Evet haklısınız ama inanın çoğu ev sahibi öyle.
Birde şöyle bir sonuca vardım ki genelde eskiden ev almak şimdiye göre kolaymış amcalar teyzeler almış ev sahibi olmuş. Şimdi de çoğu ev sahibi yaşlı, eşini kaybetmiş teyzelerden oluşuyor. Boştalar uğraşacakları bir işleri de yok kiracılara sarıp tüm gün onları dikizliyorlar.

Evet doğal süt gerçekten ağır haklısın canım. Eşimle konuştum sütü yoğurt yapmaya karar verdim oğlum o şekilde yer veya ayran olarak içer gıdasını alır. Karşı komşu tutturdu peynir yap diye. 2 bezli çocukla peynir nasıl yapiyim. Çok kolaymış öyle diyor. Ama benim vaktim yok ki. Yoğurdu anca yapabilirim. Cidden komşuluk oynuyorlar. Bir gün reddediyorum ertesi gün yine gel diyorlar, ev sahibi de devamlı çağırıyor. Ben çocuklarla hazırlanıp üst kata çıkasıya millet dağılcak duruma geliyor 45 dakkayı buluyor hazırlanmamız bunaldim cidden, sonra da geç geldin diyorlar

Insanlar cok anlayışsız olmuşlar. Tam issiz grubu ununu elemis elegini asmış ablalar dedikoduda vardir kesin. En guzeli mustakil ev ama onunda tantanasi cok bide imkan gerek yani maddi olarak

Kapıya lütfen rahatsız etmeyin bebeğim uyuyor yazin.size mesaj yoluyla ulaşmalarını rica edin müsaitsem gelirim dersiniz sizi çok iyi anliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…