Herkese iyi akşamlar. Neredeyse 2 yıllık evliyim. Gerçekten komşularımı bir türlü anlayamıyorum. Ben hiç bu şekilde düşünmemiştim en baştan anlatacağım ki beni anlayabilesiniz. Haklı mıyım haksız mıyım , abartıyor muyum yoksa bu insanlar mı farklı bana bir fikir verin. Biraz uzun olabilir. Kusura bakmayın şimdiden.
Ben daha eve taşınmamışken temizlik için eve gelmiştim. Alt komşum sorunlu bir bayanmış. İlk günden bir kucak dolusu siyah çamaşır aldı geldi. Ve dedi ki “ Kusura bakmayın rahatsız ettim ama camdan ne silktiniz ki bu çamaşırlar böyle oldu ?” dedi. Ben şok. Bırakın bir şey silkelemeyi evde sadece mobilya var halı bile yok. Bende “ Biz silkelemedik , evde eşya yok ki” dedim. Oda “ Senin üst katın evde yok , onun üstü de evde yok onlar kışın gelirler , 5.kattan da benim evime gelmez herhalde” dedi. Allah’tan kv ve eltim yanımdaydı da yalancı çıkmadım.
Daha sonra bu komşular bir gün yapmışlar. Bende yeni gelinim diye beni de davet ettiler. Konuştukları konu ise sürekli herkesin evinden gelen sesten herkes muzdarip. Biri diyor çoçuğun niye ağlıyor , diğeri diyor ki sizden her gece süpürge sesi geliyor , biri diyor ki gece çamaşır makinesi çalıştırmayın. Daha çok fazlaaaaa var bu şekilde örnek. Benim alt komşu da dedi ki “ Evet sizin evden de her gün su sesi geliyor, gece uyuyamıyorum hastaydım sizin su sürekli açık. Yatak odasındaki ebeveyn banyosundan bahsediyor. Bende utandım. Hem yeni evliyim hem de bu söylenecek şey mi Allah aşkına ? Sen benim evimi mi dinliyorsun ? Hadi duydun , söylenecek şey mi bu ?
Sonra 3 ay geçti. Bunlar bana hayırlı olsuna gelmek istediler. Sırayla geliyorlar. Her gelen bana hayırlı olsun hamileymişsin diyor hem de 6 aylık. Bende yok abla değilim diyorum saf saf herkese açıklıyorum ama vallahi anlamıyorum neden soruyorlar. Diyorum ki demek ki yeni evliyim ondan soruyorlar. Meğersem adım çıkmış. Bizim bir komşu teyzenin gelini 6 aylık hamile. Başka bir komşu bunu sağlık ocağında görüyor ve o kızı bana çok benzetiyor. Beni yine bir komşu davetine çağırdılar. Ben gitmek istemedim ama ısrar üzerine gittim. O hamile olan kız da oradaydı. Yine herkes beni tebrik ediyor hamileymişsin diye. Bende artık dayanamadım dedim ki “Abla ben hamile değilim kim çıkardı bunu ?” Oradan o kızı sağlık ocağında gören abla bana dedi ki “ Sen sağlık ocağında bana demedin mi 6 aylık hamileyim diye ?” Hemen komşu teyzenin gelini araya girdi “ Abla o bendim ben dedi. Ben sana demiştim hamileyim diye” Allah’ın işi. O gün o kız da davetliymiş. Ve herkes benden helallik istedi o gün. Çünkü 3 aylık evliyim 6 aylık hamileyim babamın evinde hamile kalmışım diye düşünmüşler. Neyse.
En son hamile kaldım. Zaten apartmandan kimse ile ne görüşüyorum artık ne de konuşuyorum. Merhaba merhaba. Başka da bir şey yok. Sadece yaşıtım olan bir kız vardı ayda yılda onunla konuşuyordum. 2 çocuğu var ve beni kullanmak içim arkadaş olmak istediğini düşünüyorum. Hamile kalana kadar her gün sordu hamile misin diye? Bende bir geçiştirdim , iki geçiştirdim. Sonradan söyledim. Hatta dedim ki kimseye söylemez isen memnun olurum. Biraz zaman geçsin öyle ben söylemek istiyorum dedim. Bugün öğrendim ki karşı komşusuna söylemiş hemen. Ona da açık açık sordum. Sen mi söyledin diye ? Bana sert bir şekilde evet bilsinler ne olacak dedi bir de kızdı. Bende senden rica etmiştim kimseye söylememen için dedim. Dedi ki “ Ne yapmış ki tüm herkese mi söylemiş söylediğim kişi dedi”. Hayır dedim kimseye dememiş. Sonra görüldü yaptı cevap vermedi.
Eşime anlattım bana diyor ki sen hak ettin. O kızın nasıl bir insan olduğunu biliyordun. Evet biliyordum ama insan konuşacak bir komşu bazen arıyor. Bende güvenebilirim sanmıştım. Eşime de öyle alındım ki. Neyse bayanlar çok uzadı. Ben gerçekten komşuluğu böyle hayal etmemiştim. Hayatta em nefret ettiğim şey dedikodu. Galiba bununla sınanıyorum.
Şu an 16 haftalık hamileyim. Belki onun da etkisi vardır bu kadar büyütmemde ama evimden taşınmak istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum. Okuyan herkese teşekkür ederim