bazen esimle atisiyoruz
ama bizim yerlerde sorun var galiba evin icinde yururken gum gum ses cikiyor ben napayim yuruyusumu degistiremem ya ayrica bizim ustekilerde tv sesini cok aciyor en alttaki kadin bizden bizim ustekindende sikayetci ama duvarlar ince galiba ya :44:
Ben de gürültüden müzdarip biri olarak şunu belirteyim yerler parke ise yürüme sesi sanki topuklu ayakkabıyla koşuyormuş gibi geliyor...
eve ilk taşındığımızda dayanamıyorduk güm güm güm koşar adım yürümeler, bir de alt kata bakalım nasıl oluyor diye,hani biz nasılız başkasını uyarmak kolay dedik (alt katımız boştu ilk zamanlar aldık anahtarı sahibinden),hızlı adımlarla, kalın tabanlı terlikle yürüdük birimiz, birimiz aşağıda kontrol ettik...
Amanın o da ne ses yürüme sesi değil 5 kişi koşuyormuş gibi çıkıyor...
İlk işimiz hemen tüm terliklerimizi bez terliğe çevirdik, panduf aldık hepsini misafir terlikleri dahil...
Kapı gümlemelerinden bahsetmiyorum bile, aman uyuyan olur diye kapıları çekmiyor aralık bırakıyorum ama ben gecenin 2'sinde güm güm kapı çarpmalarıyla uyandırılıyorum...
Diyeceğim o ki, yürüme sesinden ne olur demeyin, insanın beyni uğulduyor, hele de hızlı adımlarla yürüyen biriyse...
benzer şeyi bende yaşadım..bebek avaz avaz aylarca ağladı..
nihayetinde bebek yapacak bişey yok.sıkıntısı olsa ağlamaz dedik..
aradan zaman geçti, benim oğlan oyun oynarken koşuyormuş daha 2-3 yaşlarında..
apartmanda karşılaştıkça dile getiriyor ben oralı olmuyordum..
geçtiğimiz günlerde alt katta oturan kapıya geldi oğlanın koşmalarından rahatsız olmuşlar vs. vs.
benim üzerimdeki daireye 14 yıl içinde 5 ayrı kiracı geldi gitti..hepsi iki çocuklu ailelerdi .
kimsenin kapısına gitmedik diye sanıyormusunuz biz ses duymadık,ben tolere ediyorum dedim..
apartman hayatı yapacak bişey yok..
herkes oturduğu katta kendini sessiz sakin sanıyor..
o herkesi ,oturduğu bi alt katlara sormak gerek
yine aynı kişi bu gelmesinin 1 hafta öncesindede gelmişti..saat 23:30 da tak tak sesi duymuş kızı uykudan uyanmış..bişey mi oldu,bişey çakılıo diyor..duymadım diyorum oğlumu soruyor..hani o yapmıştır diye,
heyyy yarabbim ..oğlan okula gidiyor .o saatte çoktan uyuyor..
valla apartmanda oturup, çok sessizlik isteyen müstakil ev bulacak kendine..
yok banyodan ses geldi,yok wc den ses geldi,mutfaktan tıkırtı geldi,sandalye gıcırdadı..
böyle tiplerde olmuyor değil apartmanlarda..
..
Bebektir ağlar ona hükmünüz geçmez elbet ancak 3 yaşındaki çocuğu da mümkün olduğunca (saat 10'dan sonra mesela) daha çok gürültü çıkarmayacağı etkinlikler yaptırmaya alıştırabilirsiniz...
Çünkü çocuksuz ya da çocuklarını çoktan büyütmüş, evlendirmiş insalara o ses rahatsı edici gelebilir...
apartmanda yaşıyorsan özellikle de yan daireyle bitişik yaşıyorsan çıkardığın sese dikkat edeceksin. bu bir ortak yaşama kuralıdır.
ben uzun zamandır çekiyorum komşularımı(komşu demeye bin şahit ister ya neyse). tabi ki insan rahatsız olunca uyarıyor, rahatsızlığını dile getiriyor.
ama nedense bazıları uyarı alınca sanki inadına yapmaya başlıyor. bir de napalım canım çocuk bu engel olamıyoruz tarzı savunmalar yok mu deli ediyor beni.
ne hakkın var senin insanlara hayatı zehir etmeye.. çocuğun varsa var engel olmayı öğreneceksin, sessiz olmayı öğreneceksin.
böyle insanlar ancak kendileri de aynı şeyleri yaşadıkları zaman akıllanırlar bence. nefret ediyorum bağırarak konuşan paldır küldür yürüyen kibarlıktan yoksun komşu olmaz olsun..
Apartmanda yaşıyorsan dikkat edeceksin,doğru...
Kimse senin kavaganı, eğlenceni, takırtını dinlemek zorunda değil....