Kolposkopi, Biyopsi ASC-US, HPV, cin1, cin2, cin3 Tecrübelerimizi Paylaşalım

benim gittiğim tüp bebek merkezi profun kendi hastanesi..hem özel hastanesi var hemde tıp fakültesinde prof.ve kanser araştırmalarını tıp fakültesinde yapıyor ..inan benimde içim sıkıldı artık çok uzattı kolposkopi sırasında biyopsi yapsa daha iyi olmazmıydı .dedim aslında bi smear da bakalım belkide hiç bir şey çıkmıycak dedi..çıkmadıda ama fitil verdi şimdi tekrar baıkıcak büyük ihtimalle ordaki görünüm geçmediyse biyopsi yapıcak..smear temiz ama rahim ağzında hafif bir damarlanma var ben kendimde gördüm ekrandan..işallah sizinde tedaviniz hayırlı olur bebğinize kavuşursunuz...eğerki sonuca göre leep derse risklerini konuşucam..tedavinize ne zaman başlıyprsunuz..şimdiden hayırlı olsun allah tamamına erdirsin ..aminn

canım bende senin gibi şartlanmıştım tedavime başlıycaktım amabir türlü başlıyamadım işte uzayınca uzuyor..işallah vakti saatini bekliyordur..pazartesi işallah leep işlemin güzel geçer..benimde çarşamba bakıcak doktor artık sonuçta en az 10 gün sonra belli olur..leepten sonrada en az iki ay beklemek gerekiyor zannedersem..işallah sende en kısa zamanda bebeğine kavuşursun..

4,5 ay önce leep oldum smear'ımda çıkan ascus sonucu. Ve şu an tüp bebek tedavisindeyim. Çok şükür temiz çıktı sonuçlar. İnşaallah sağlıkla hamile kalabilirim.
Size de leep gerekirse risklerini doktorunuzla görüşün. Leep yapılan hastalara hamilelik esnasında serklaj gerekebiliyor. Bunu detaylıca konuşun.[/QUOTE]

inşallah bir an önce sağlıkla yavrunuzu kucağınıza alırsınız, isteyen herkese nasip olur inşallah ....
önce sağlık olsun diyorum şimdi bir an önce leeplenip temizlenmek istiyorum. en zor kısmı teşhisi beklemekti benim için. çok iç açıcı bir sonuç almadım biyopsiden sonuçta CIN 3 korkutucu ama doktoruma çok güveniyorum umarım güvenim boşa çıkmaz.şimdi leepten sonra sınırlarda bir şey çıkar mı diye korkmaya başladım..
onun sonucunuda en az 1 hafta beklerim heralde..
gebeliğin erken süreçlerinde serklaj yapmak gerekiyormuş sanıyorum 12.hafta gibi.. o aşamalara gelelim bu durumu paylaşıp garanti olsun diye serklaj isterim sanıyorum.. zaten pimpirikli biriyim.

Anladım... Bu konuda kanser uzmanına gitmek gerektiği için sordum.
Belki biyopsi sonrası leep e gerek görmez doktorun.
Ben tedavime pazar günü başladım. Adet olmayı bekliyorum asıl aktif tedavim o zaman başlayacak. 3. denemem. Allah sağlıklı bir evlatla yüzümü güldürür inşaallah. Sen de inşaallah bir an önce sağlığına kavuşursun.

Eylül ayında tüp bebeğe hazırlanırken aklıma smear yaptırmak geldi. Ardından kolposkopi ve leep geldi. 14 kasımda leep oldum, 14 aralıkta kontrole gittim. Doktor 6 ay sonra yine gel dedi. Dedim tedavim ne olacak. O zaman 3 ay sonra bakalım dedi. 13 martta korka korka kontrole gittim, smear alındı. Çok şükür her şey yolunda çıktı. Uzun lafın kısası leep olursan en az 3 ay kadar beklemelisin.

Teşekkür ederim...
Tabi önce bizim sağlığımız. Biz sağlıklı olacağız ki sağlıklı evlatlarımız olsun. O kısmı çok iyi bilirim. Kolposkopi sırasında doktorun söyledikleri hala kulaklarımda. "Bu hücrelerin burada olmaması gerekiyor" demişti, dünyam karardı.
Evet serklaj gerekebiliyor. İkiz olursa serklaj kaçınılmaz.
Doktoruna güveniyorsan problem yok. Bu süreçte güven çok önemli. İnşaallah leep e gerek kalmaz kalırsa da tamamen iyileşirsin ve bir daha tekrarlamaz.

ben gebe kaldığımda doktor doktor gezdim, düşük tehlikem ve kanamam olduğu için..
kaç doktor kaç hastane gezdim sayısını bilmiyorum..
hepsi farklı şeyler söyledi.. iğneler oldum ilaçlar, fitller.. bebeğim yaşasın diye ama malesef olmadı.. kalp atışları durdu aldılar..
bu kadar dr arasında bir tanesi smear istemedi benden..
bende düşünemedim , aklım başımda değildi zaten..
en son kontrolde de ben kendim istedim smear yapılmasını, bir şikayetim olmadığı halde..

eğer zamanında yapılsaydı belki bu kadar ilerlemeyecekti.. son doktorum kısa da olsa gebeliğin bu hastalığı tetiklemiş ve ilerletmiş olabileceğini söyledi ve tedavi olmadan şu an tekrar hamile kalmam durumumda dönüşü olmayan bir yola gidebilirmiş hastalık..
yani malesef doğru dürüst güvenilir doktor bulmak gerçekten zor kızlar

Allah tez zamanda sağlığına kavuştursun ve sağlıklı bir evlatla mükafatlandırsın seni inşaallah.
Biz kendimizin doktoru olmalıyız bir yerde, her şeyimizi takip etmeliyiz.

pazartesi sabah leep olacak.. inşallah sınırlarda temiz çıkar ve sadece düzenli kontrole gel artık der doktorum..

pazartesi sabah leep olacak.. inşallah sınırlarda temiz çıkar ve sadece düzenli kontrole gel artık der doktorum..

Şimdiden çok geçmiş olsun... İnşaallah temiz çıkar. Leep te alınan parçalar patolojiye gönderilir, sonuçları 1 haftada çıkar. Hayırlı haberlerle gel inşaallah...

beklemek sorun değilde yaş sorunu olunca insan panikliyor..sizler kaç yaşındasınız bilmiyorum ama gençseniz hiç sitres yapmayın sakin sakin yolunuza devam edin işallah..benim yaş 42 amh 0.19 çok fazlada zamanım yok ama sonuçta herşey vakti saati nezamanda o zaman oluyor..pazartesi günü işallah leepin kolayca geçer..

ben 30 yaşındayım , ve hayatta inanın başka beklentim yok..
hayatıma anlam katacak, tüm sevgimi vereceğim bir evlattan başka ne maddi ne manevi başka hiç bir dileğim yok.
çok sorunlu bir aile hayatı ve sonunda dağılan bir yuva, mutsuz bir çocukluk, en yakınlarımda kanser belası..
yani ben çok yoruldum zaten..yaşım 30 ama 60 gibi hissediyorum..

bu sabrının elbet mükafatını alacaksın canım..işallah kendi yavrularını mutlu huzurlu aile ortamında büyüteceksin..biraz daha sabır ve zaman..leepin yapıldktan sonra yani üç ay sonra hamilelik planlıyormusun.. normal gebe kalabiliyorsun değilmi ..benimde düşüğüm oldu ama neden kaynaklı belli değil zaten ondan sonrada gebe kalamadım.. işallah isteyen herkese allah nasip etsin..

benim eşim istemediği için o düşükten sonra tekrar denemedik.. zaten o gebeliğimde kazayla olmuştu.. çok kavgalar ettik istemediği için.. o yüzden bilemiyorum tekrar denediğimde gebe kalırmıyım.. tam eşimi ikna etmiştim nisan ayında denemeye başlayacaktık bu çıktı.. denemeye başlamadan bir dr.a görüneyim dedim. folic asit e bile başlamıştım , smear sonucunu öğrenmeden hamile kıyafetlerine bakmalar filan.. doğmamış bebeğe don biçtim yani anlayacağın.. hatta eşim doğum günümde bebek için hastane çıkışı aldı mutluluktan ağladım..
Allahın işi .. ne bileyim kocama o kadar kızdım ki bebek için hazır değilim dedikçe..
ama şimdi belkide diyorum böyle davranmasaydı da gebe kalsaydım kanser ile uğraşacaktım

evet çok haklısın her işte bir hayır vardır şimdi önce tedavini olursun sağlıklı bir şekilde hamileleik geçirirsin..herşeyin hakkımızda hayırlısı..allah hayırla sağlıkla hepimize nasip etsin ..aminn belkide bebek için hazır değilim demiş eşin allah tarafından allah demekki önce tedavi olmanı dilemiş..ben tüp bebek deniyorum canım iki defa denedim bu üçüncü olacak..doktor inceliyip duruyor ..bende panik oluyorum yaştan dolayı ama doktor acele yok diyor..allahtan hayırlısı..

içini ferah tut.. ne kadar kafana takarsan o kadar stres olur, stres malesef büyük düşman ..
füsun demirel 50 yaşında ve bekar olduğu halde ikiz doğurdu. sperm bankasından almış üstelik ..
azmin zaferi mi demek lazım ne demek lazım bilemiyorum..Allah sağlık versin yaşa o kadar takılma bence..artık tıp bu konuda çok ilerledi gerçekten
..
Tedavin başarılı olacak inşallah.. senin gebeliğin bana umut olacak

allah hepimizin yüzünü güldürsün..aminn senin de tedavin işallah çok güzel geçer hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz..

gingery pazartesi günü leep işlemin çok kolay geçsin işallah..aneztezilimi olacak yoksa normolmi..

gingery pazartesi günü leep işlemin çok kolay geçsin işallah..aneztezilimi olacak yoksa normolmi..

teşekkürler ummuseleme,
genel anesteziyle olacak.. sonrasında yazarım zaten bütün detayları. buradaki paylaşımların çok önemli olduğuna inanıyorum. bu durumları yaşayan, yaşayacak insanlar için bir fikir olur..

Gingery hiç korkulacak bir işlem değil. Uyuyup uyanacaksın bitmiş olacak. Şimdiden çok geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…