- 30 Nisan 2023
- 1.400
- 1.465
- 31
- Konu Sahibi oybenneregidemm
D ddia dediklerine katılıyorum. O ilk öğrendiğim dönem özelde 2 3 doktora gittim , çok net hatırlıyorum bana dedikleri şey bağışıklığını güçlü tut balık yağı kullanabilirsin zamanla vücudundan atarsın. anlıyorum çok fazla kişi vücudundan atıyor olabilir ama bana şunu demeleri lazımdı bence ; evet şu an kanser değilsin ama düzenli olarak hpv testi yaptırıp vücudundan geçti mi geçmedi mi diye baktırıp ilerde kolposkopi yaptırırsın deseler yeterdi. Demediler ama hep yaşın genç bi şey olmaz dediler.Kafana takmamaya çalış olana bir faydası yok düşünüp durmanın. Ben pek umursamıyorum ki bak leep bile oldum. Evet cin1 olabilir, hiçbir şey olmamış olabilir, başka bişeynde olabilir zaten 1-2 ay içinde öğreneceksin sonucu. Hpv testi 10 gün içinde çıkıyor genelde onun sonucuna göre hareket edersin ama bu doktorların umursamazlığı beni delirtiyor. Belirli guidelinelar var dünyada kabul edilmiş, ve onları çiğneyerek kendileri sallamasyon yorumlar yapıyorlar inanamıyorum ben buna. Eğer birinde hpv 16-18 çıktıysa özellikle, smear temiz de olsa kolposkopi ya pı lır. Nasıl bunu atladıklarını aklım almıyor. Hep diyorum, bu virüs erkeklerin penisini kaybetmesine sebep olan bir virüs olsaydı bak kaç senede nasıl çözüm buluyorlardı.
Ascus önemli değil olayı da ayrı bi sallamasyon. Benim hpv ile alakasız aileden kanser öyküsü olan ve kendisi yumurtalık kanseri atlatan arkadaşıma ascus gelen smear sonucu kolposkopi yapılınca kanserin tekrarladığı ortaya çıktı geçenlerde. Sofiasofia endişelenme bu hpv ile ilgili değil dediğim gibi aileden gelen başka bi durum ama demek istediğim YEAAA BİŞİ OLMAZ BUNDAN tavrında olan doktorlardan kesin suretle kaçın.
İşte ben de o tavırları görünce geçer herhalde sadece smear yaptırırsam yeterli olur diye düşündüm. Ta ki bu sitede smear in her şeyi net göstermediğini öğrenene kadar. 1 hafta önce özelde doktor a gittim , mümkünse hemen kolposkopi yaptırmak istiyorum dedim. Önce test yapman lazım 6 senede vücudunda kalmış mı kalmamış mı bilemeyiz dedi doktor. Bir de konuşurken şey diyor bağışıklıgın atmıştır, zaten toplumun yarısına baksak herkeste çıkar. anlıyorum beni rahatlatmak istiyor da ben zaten daha önceden rahat davrandığım için şu an tutuşmuş durumdayım. Bir de bana 35 yaşından sonra kanser yapıyor gibi bi cümle kullandı. Ben bu sitede 33ünde rahmi alınan bi kadının yazdıklarını okudum yani. Bunun yaşını net söyleyemezsin ki. herkesin cinsel hayata başlama yaşı aynı değil, bağışıklıgı aynı değil.
Şu an bi yandan şükrediyorum en azından kolposkopi yapılması gerektiğini öğrendim, hem de düzenli olarak smear yeterli değilmiş düzenli hpv testi yaptırıp negatif miyim pozitif miyim baktırmam gerektiğini öğrendim. 30 yaşındayım belki de bu site sayesinde erken davranmış olucam. çünkü bilmesem hala öyle devam edicektim yılda bi kere smear vererek. O yüzden iyi yönden bakarsak belki de zamanlamam iyi olacak.
İnş bağışıklıgımda bu geçen süreçte beni kollamıştır, ilerlememiştir. bana dua edin. güzel yorumlarınız için de teşekkür ederim. F Fatyah