Kolposkopi, Biyopsi ASC-US, HPV, cin1, cin2, cin3 Tecrübelerimizi Paylaşalım

senin operasyonun ne zaman olacak?

canım sende kafanı yorma çok...düşünme başka şeyleri...en azından erken dönemde yakalandık bu hastalığa...kendine iyi bak...hoşçakal canım

senin operasyonun ne zaman olacak?

Benim operasyon 15-20 içinde olacak. adeti bekliyoruz birde hamilelik için tedaviye başlamıştık.o nedenle hamile olmadığından emin olmam gerek dedi. Ama şuan moralman çok iyiyim. Bu arada ben daha yeni üyelerden olduğum için bu sanıyorum 7. ve ya 8. mesajım ahaha :) kaç fırın ekmek yemem lazım 100 olması için bilemiyorum :)

canım sorma ya ben de bugün mesajlarımı ancak 51 yapabildim...ama 100 olunca kesin konuşuruz...sen istanbuldaydın dimi? Tabikide moralini iyi tutacaksın...bakalım hamile misin ? Bende merak ediyorum...su operasyondanda kurtul,kendini daha iyi hissedeceksin,,eminim...çalışıyo musun?

Bencede kesinlikle konuşalım. Ben İstanbul' da Anadolu tarafındayım cnm sen? Evet çalışıyorum cnm. Ya sorma bir kurtulsam var ya dünyalar benim olacak. Bu arada bunca zaman hamile kalamadım bebek tam bu zamanı bulursa ortaya trajikomik bir olay çıkacak. Hayır birşey değil sevinsem mi üzülsem mi bilemeyeceğim. Bu ay olmasın en azından gönül rahatlığı ile operasyonu atlatayım. Sonrasında Allah Kerim :)

bende avrupa yakasındayım

herşeyin hayırlısını verir allah...vardır bundada 1 hayır diyeceğiz ...inşallah dediğin gibi olurda kafan çok karışmaz canım...

bende çalışıyorum canım...hatta ben hemşireyim ve özel bir holding in hemşireliğini yapıyorum canım

sizin mesleğiniz nedir?

sizin mesleğiniz nedir?

Ben satınalmadayım. Çok uzun yıllardır bu mesleği yapıyorum. Sanırım bu rahatsızlığım nedeni birazda işimin stresli olması olsa gerek. 5 günüm kaldı 5 gün sonra adet görmezsem test oda negatif çıkarsa ne yapılacak bilmiyorum doktorlar konuşmam lazım. Eğer adet görürsemde doktorla görüşüp gün tayin edeceğiz. Tekrar bilig veriyor olurum mutlaka

canım aslında bu hastalığın oluş sebebi cinsel yolla geçmesi...bulaşma yolu bu yani....ama bazı ihtimallerde var...tuvalet,epilasyon vb...gerçi seninki daha belli değil...belkide hpv kaynaklı olmayabilirde...ama benimkisi hpv kaynaklı...bu arada sana özelden msj yollıcam..haberin olsun

merhaba ben 28 yasindayim 6 aylik evliyim anormal pop-smear testi sonucu Dr um kolposkopi gerekli gordu kolposkopi sirasinda da biyopsi gerekli goruldugu icin yapildi sonucu onumuzdeki sali alicagim cok stresliyim ( bebek de istiyordum ama bu sebepten ertelemek zorunda kaldik Dr um hamile kalmani onermiyorum simdilik dedi

selamlar, bende daha önce düşük yaşadım, tekrar hamile kalmak istiyordum bir muayne olayım diye dr.a gittim smear testi yaptırdım
lgsıl çıktı sonuç,
sonra kolposkopi ve biyopsi sonucum hgsıl çıktı yani CIN 1 DEN CIN 3 e yükseldi sıkıntım. cin çarpmışa ddöndüm raporu görünce..
P.tesi leep yapılacak.
Çok gerginim, üzgünüm .. çok şükür fark edildi evet artık tedavi edilip kurtulacağım ama bebek için çok şartlamıştım kendimi ve uzun zamandır bekliyordum. şimdi bu çıktı başıma ve kim bilir daha ne kadar beklemek zorunda kalacağım..

nerdeyse aynı durumdayız mignosh..
zor bir süreç umarım senin sonucun daha iyi çıkar benimkinden

selam bende kolposkopi ve smear yaptırdım..smear temiz çıktı ama kolposkopde biraz damarlanma gibi bir şey varmış her ihtimale karşı fitil verdi tekrar bakıp geçmediyse biyosi yapıcak ve sonuca göre leep ..bu yüzden bir türlü tüp bebek tedaviye başlayamadım..smearda temiz çıkıp biyopside farklı çıkan varmı arkadaşlar bu leep nasıl bir şey can yakıyormu..allah hepimizin yardımcısı olsun

smearde temiz çıktığı halde neden kolposkopiye ihtiyaç duyuldu acaba? genelde smear sonucu anormal çıkarsa kolposkopi yapılıyor diye biliyorum..

leepten sonra hamile kalan, doğum yapan arkadaşlar yaşadıklarını anlatabilir mi?
moral olması açısından..

Selamlar. Çok geçmiş olsun. Smear temiz çıktıysa neden kolposkopi yapıldı? Kolposkopi için smear'da bazı anomaliler çıkması gerek. Kolposkopinizi kadın doğum uzmanı mı onkolog jinekolog mu yaptı? Bence başka bir doktora görünün. Leep zor bir işlem değil. Anestezi altında yapılıyor. Yalnız hamilelik sırasında işlem nedeniyle riskler oluşabiliyor.

4,5 ay önce leep oldum smear'ımda çıkan ascus sonucu. Ve şu an tüp bebek tedavisindeyim. Çok şükür temiz çıktı sonuçlar. İnşaallah sağlıkla hamile kalabilirim.
Size de leep gerekirse risklerini doktorunuzla görüşün. Leep yapılan hastalara hamilelik esnasında serklaj gerekebiliyor. Bunu detaylıca konuşun.

smear ve kolposkopiden önce bana histereskopi yapılmıştı..rahim ağzında mozaik görünüm var ..kolposkopi yapalım dendi..kolposkopide damarlanma görüldü smear alındı..smear temiz çıktı ama doktor emin olalım antibiyotik ve fitil verdi kullan gel dedi..şimdi bitti haftaya kontrol var duruma göre biyopsi yaparız gerekirse ufak bi leep dedi..benim iş biraz ters olmuşa benziyor kolposkopi smear :) biyopsi sonucu daha garanti değilmi..smearda yanılma olabiliyormuş diye duydum ama bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…