Merhaba bayanlar,
Geçen yaz tatilinde başlayan anormal akıntım için tatil dönüşü hemen jinekoloğun yolunu tuttum, smear alındı ve sonuç lsil cin1. Sonrasında hpv dna testi yapıldı o da yüksek ve düşük riskli bir kaç tip virüs tespit edildi. Doktorum sağolsun asıl branşı
tüp bebek olduğu için pek ilgilenmeyerek istersen biraz bekle tekrar smear alalım sonra devam edelim dedi, peki dedim. Tabi o heyecan ve panikle 3 ay beklemeden ertesi ay tekrar smear aldırdım, tabi yine aynı çıktı. Bu sefer kolposkopik muayene ile biyopsi alındı, sonucum yine lsil, cin1. Sonucunda doktorun dediği istersen bekle, istersen leep yapalım. Daha fazla dayanamayıp Mete Güngör'e gittim. Kendisi durumu detaylı açıklayarak ve en önemlisi beni rahatlatarak, işlem yapılmasını gerektirecek bir durum olmadığını, 3 ayda bir smear vererek takip etmemiz gerektiğini ve bu süre içerisinde bağışıklık sistemimi güçlendirmem gerektiğini söyledi. Yavaş yavaş duruma alıştım, düzenli spor yapmaya başladım, sigarayı tamamen bıraktım. Yediklerime, içtiklerime, uykuma dikkat ediyorum. En önemlisi de stresten uzak durmak, o tam anlamıyla nasıl yapılır bilemiyorum çünkü çok duygusalım ama hayatımdan gereksiz insanları çıkarınca oldukça rahatladım. Bu arada 28 yaşındayım ve bekarım. Düzenli bir işim ve ilişkim var. HPV'yi 3 ayda bir mecburen hatırlıyorum. Bu şekilde vücudumdan defolup gideceğine de inanıyorum. Siz de inanın yabi kontrolü elden bırakmadan.
Sevgiler.