- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
-
- Konu Sahibi gadjo dilo
Benim esimde çıkmıştı sigil dediler yaktirdi 9 aydır şükür bı daha çıkmadı bende onda çıkınca korktum Dr gittim bende görünürde hiç birseyyoktu. 2 sefer smear aldırdım temiz cikti yinede icim rahat etmedi başka bir Dr gittim kolposkopiyle baktılar bı boyayla boyadı rahim ağzına bakti bı degisiklik yoktu hpv DNA için sıvı bazlı smear aldırdım onda bende hpv ye baktılar ve negatif cikti yalnız yaram varmış rahim ağzında onu Dr yaktı sonra başka Dr yaktirdiktan sonra kontrole gittim senin çok akıntın var dediler akinti için kültür aldılar o da temiz cikti temiz çıkmasına rağmen Dr ama akıntın çok fazla dedi akinti için çok ilaç kullandım ama sonuc yine çokmus şimdide hamileyim 3 aylık korkuyorum akıntım açık sarı yesil yada grimsi gibi oluyor çok nadir oluyor ama koku yok kaşıntı yok esimle iliskiye girerken acı filanda olmuyor korkuyorum yinede bide esimde cikti ya internette baktığımda çok bulaşıcı diyor ve kesinlikle bir eşde varsa digerindede olur diyor şimdi bende var mı yok mü hiç birşeyi kesin olarak bilmiyorum ama görünürde hiç birsey yok ve bebeğimi normal mı sezeryan mı yapmam gerek bilmiyorum. Benim size sorum siz smear yaptırdınız orda mı asus cikti birde akıntınız nasil rengi koku varmi akıntıdan kültür yaptırdınız mı akıntıyı bazı hastalıklar yapabiliyor bu durumda asus çıkabiliyor ama bunun sebebi hpv kaynaklı olmayabiliyor benim bildigim ama korkmayın cin cikan bir tanıdığım vardı leep yapıldı sonra hamile kaldı normal doğumlada bebeğini dünyaya getirdi ikiside gayet sağlıklı içinizi rahat tutun zor biliyorum bende bı donem boyleydim eskisi kadar olmasa da tedirginlik var oda hamileyim bebeğime gecer mı korkusu var şimdide
Merhaba,
Bundan 3,5 yıl önce ilişki sonrası kanama olması sebebiyle smear yaptırdım, sonucum cin 1 çıktı. Kolposkopi yapıldı ve doktor biyopsi yapmaya bile gerek görmeden cin 3 teşhisiyle leep yaptı. Leep patoloji sonucum cin 3 + insitu ca (doku içersinde başlamış fakat başka organlara henüz yayılmamış kanser) çıktı ve cerrahi sınırda lezyon devam ediyordu. Bebek istiyor musun diye sordular, biz böyle durumlrda rahmin alınmasını öneriyoruz dediler, tabiki istiyorum dedim. Ve ikinci kez leep oldum...Evliydim ve henüz bebeğim yoktu. ( Bu arada benim HPV siğil yapmayan bir tip) Onkoloji profesörü Derin Kösebay iki yıl eşimle kondom yoluyla korunmamı, 2 yıl korunursam yani dolayısıyla eşimle birbirimizden virüsü alıp durmazsak %90 vücudumuzun virüsü atacağını söyledi. 2 yıl kontrollerime devam ettim ve korundum. Bağışıklığımı güçlendirecek ne varsa yaptım.İki yıl temiz çıkan smearlerden sonra bu yılın Ocak ayında bebek yapmaya karar verdik.
İlk denememizde şükürler olsun hamile kaldım.
Fakat noralde 4-5 cm uzunluğunda olan rahim ağzı (bebeği taşıyan kısım) leeplerden dolayı 1 cm bile kalmamış, kadın doğum doktorum çarşaf kadar incelmiş, rahim ağzı yok bile denebilir dedi ve serklaj yaptı (rahim ağzına güçlendirici dikiş) ve hamileliğim boyunca yatmam gerektiğini söyledi. İşe gitmeme de izin vermedi, "değerli bebek" bu başka şansın olmayabilir dedi. İşi bıraktım ve genel olarak dinlenerek geçirdim hamileliğimi.
Doktorum rahim ağzım fazlasıyla yıpranmış olduğu için normal doğum olmamam gerektiğini söyledi. Özellikle ikinci bebek istiyorsan daha fazla zedelememiz gerekir o bölgeyi dedi ve sezaryene karar verdi. (Bu arada HPV normal doğum sırasında bebeğe bulaşma ihtimali olan bir şey olduğu için sezaryen olmak gerekiyor)
Şu anda bebeğim 1,5 aylık ve kucağımda mışıl mışıl uyuyor, nasl bir duygu bu tarifi yok. Hem de yaşanan bunca riskten sonra.
Neler yaşadığımı size kısaca anlattım. Korkmayın "teşhis edilen" hiçbir lezyon kansere dönüşmez. Önemli olan farkedilsin ve önlemi alınsın. Ben birazıcık daha gecikseydim, şimdi kucağımda bu dünya güzeli melek olmayacaktı...
Korkmayın ama ihmal de etmeyin, kontrollerinizi aksatmayın.
Kalın sağlıcakla!
Oyy maşallah.Gerçekten de değerli bir bebek olmuş. Ağlayarak okudum, her riski güzelce atlatmışsınız. Umarım ben de sizin kadar şanslı geçiririm bu süreçleri. Ben şimdiden mahfoldum. Henüz hiç bir sonuç görmeden. Gerisi için çok tedirginim ama yine de bana umut oldunuz. Çok teşekkür ederim.
slm, 10 haftalık hamileyken bebeğim karnımda öldü kürtaj oldum.28 gün sonra hastaneye kontrole gittim smear aldılar sonucu ascus çıktı.çok korktum özel doktora gittim doktorum çok destek oldu korkacak bişey yok, 3 ay sonra gel tekrar smear alalım dedi geçenlerde gittim smear ve hpv alındı sonuç tekrar ascus çıktı hpv normalmiş doktor kolposkopi yapalım bi bakalım dedi.şu an çok korkuyorum eşimle çocuğumuz olsun istiyoruz ama bu durumumu düşündükçe ya olmazsa diyorum.geceleri uyuyamıyorum zor günler geçiriyorum...
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle hepinize geçmiş olsun. Ben de 1,5 ay önce ilk kez smear yaptırdım ve sonuç ascus çıktı. Perşembe günü kolposkopi yapıldı ve doktor leep yapılacağını söyledi. Korkulacak bir şey olmadığını belirtti ama ben tedirgin oldum açıkçası. 1 hafta sonra leep yapılacak nasipse. İnşaallah patoloji sonuçlarım temiz çıkar. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Akıntıma bir neden bulamadılar dün Dr geldim hamilelikte olur ve buna takılma dedi kaşıntı ve koku yoksa önemli değil dedi sizin sonucunuzuda merak ediyorum
inci_tanesi geçmiş olsun. Kolposkopide biyopsi de yaptılar mı? hpv dna sonucun ne çıktı? Bir de sakıncası yoksa yaşın kaç, çocuğun var mı merak ettim?
Haklısını benim genc kizligimdan beri var yani bu akinti sorunum Dr kolposkopiyle bakti şüpheli bölge görmedi sadece rahim ağzında çok büyük yaram olduğunu söylemişti yaktirdim bundan önce 2 smear üst üste temiz cikti sonra hpv DNA ya bakıldı oda negatif yarayı yaktı Dr tekrar kontrole gidemeden hamile kaldım şimdi akıntım eskisinden biraz daha fazla hamile oldugum için yapılacak pek birsey yok çünkü fitil bende ise yaramıyor Bu akintiyla ilgili bilgiler ogrendikce Dr undan faydasını görürsen burda paylaşırsan sevinirim ben. Ama hpv nin akinti yapmadığını biliyorum yanlışlık olmasın yine ama hpv kanlı bir akinti yapıyormuş diye biliyorum
Başın sağolsun canım. Ben de bebek konusunda endişeliyim. 3-4 yıldan önce düşünemem bebeği ama gelecek için korkuyorum. Doktor bebeğini kaybetmene gerekçe ne gösterdi? Kolposkopide biyopsi yapılırsa, sonuç olumsuz bir şey çıkarsa leep işlemi yapılıyormuş. Rahim ağzındaki o anormal dokuyu 10 dakikalık işlemle koni şeklinde alıyorlarmış. Bu da bebeğin tutunduğu rahim ağzını kısaltıyormuş. Bu bebek için riskli bir durummuş. Leep yapıldıktan sonra aynı şey tekrar oluşursa yine leep yapıyorlarmış. Rahim ağzı kısaldıkça bebeğin rahimde taşınması tutunması zorlaşıyormuş. Yani bebeği hemen düşündüğünüz için araştırmalarıma kalırsa bir sorun yaşamazsınız. Çünkü size bir kez leep yapılırsa bebek için ciddi risk yok. Hamile kaldıktan sonra sanırım 3. ay rahim ağzına dikiş atarak riski azaltıyorlarmış ama yine de çalışmamanız sürekli istirahat ederek geçirmek gerekiyormuş. Size leep yapılırsa, anormal dokunun tekrarlaması uzun zaman alır. Bu süreçte çocuk sahibi olabilirsiniz. Ama bana leep uygulanırsa ve yıllar içinde anormal doku tekrar ederse yeniden bir leep yapılması bebek sahibi olmamı imkansız gibi bir ihtimale düşürüyor. Dediğim gibi kısa vadede çocuk düşünmüyorum. Ben iki hafta önce yaptırdım kolposkopiyi, gerekli gördüler biyopsi de yaptılar. Sonuç bekliyorum. İnşallah senin kolposkopin, yaparlarsa da biyopsin iyi çıkar. İçini ferah tut. Bir de özel doktorlarla ilgili iyi şeyler söylenmiyor. Gerekli olmayan işlemleri para için yaptıkları konusunda. Buna da dikkat etmeni öneririm. Mesela ben leep konusunda tereddütlüyüm. Kimi doktor gerek yok, ilaçla tedavi edilebilir, gözlem altında tutulabilir diyormuş. Leep istemiyorum ve yapılmazsa başıma neler gelebilir merak ediyorum. Korkuyorum ben de. Hem de daha sonucu görmeden... :18: Ne diyeyim inşallah sağlığımıza kavuşuruz.
Merhaba jooker. Allah korusun, aklına getirme öyle şeyler. Kafana takıldığı için rüyana girmiş. Yarın hayırlı haberle gel inş.
Ben de yarın leep patoloji sonucumu öğreneceğim. Sonuç çıkmış ama doktor hastanede olmadığı için öğrenemedim. İnş ben de hayırlı haberle gelebilirim. Allah hepimizin yardımcısı olsun...