• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kola İçince İlk Bir Saat İçinde Vücudumuzda Olanlar...

meyve sularınada mı güvenemeyeceğizmafoldumben

Ben onları da çok fazla içmiyorum canım. Elbetteki karar senin ama bunu birkaç kişiden duydum hatta bunu söyleyenlerden bir tanesi ülkemizdeki çook ünlü bir meyve suyu üreticisine çürük meyvaların gittiğini kendi gözleriyle görmüş daha doğrusu fabrikaya o meyvaları götüren kamyonda o da varmış bir sebepten. Beraber götürmüşler... ben içmem falan diyordu. Anlattığında inanamamıştım birkaç kez sordum hatta emin misin falan diye evet kendi gözlerimle gördüm dedi.

O kadar büyük miktarda üretim yapıyorlar tonlarca meyva düşününce çok mantıklı aslında.. markette bile meyva reyonundaki bir kasadan çürük çarık meyva çıkar, üstelik çürük meyvalar daha ucuz olunca maliyette düşer... ıyi su kötü su da farketmez şekeri basınca tadı kaybolur sonuçta değil mi...

Pek umursadıkları yok bizim sağlığımızı anlayacağın.

Evde kendi sıktığın meyva elbette sağlıklı ama dışarıdakiler için aynı şey geçerli değil malesef. Evet portakalların kabuklarında tarım ilaçları ve parafin kalıyor tüm meyvaların kalır aslında. Ben çocukken annem elma gibi meyvaların kabuklarını yedirmezdi bana.

Son düzenleme:
evet meyvasuları da çürük meyvalardan ve kötü sulardan yapılıyormuş çamurlu çamurlu atıyorlarmış kazanlara. Hatta bir firma bu yüzden kapatıldı.

Zaten şekerli şekerli yemekle pek gitmiyor.
Gene de arada içiliyor nar suyu falan güzel...sonuçta nar suyunu sıkmak için kabuklarını da ayırıyorlar.

Bu arada bazı yerlerde taze sıkılmış portakal suyu satılıyor portakalları kabuklarıyla olduğu gibi atıyorlar makinanın içine görmüşsünüzdür mutlaka portakallar düşüyor sıkılıyor.... Onlar da çok zararlı zira portakalın kabuğundaki tarım ilacını da sağlık diyip beraberinde içiyoruz aklınızda bulunsun..

Aynen öyle çarık çürük meyveleri atıyorlarmış prese:S
Atom falan yapıyorlar birkaç kere içmiştim güzel oluyor.O an isteğe göre sıkıyorlar meyveleri:icecream:

bende uzun zmandırr içmiorummmm

zararlı şeyler güsel olmak zorundamıdır yhaakafamçokkarıştı

kolayı en az 10 yıldır hiç içmiyorum.Zararını o kadar iyi biliyorum ki...Marketlerde bazen kampanya adı altında bedava kola veriliyor.Anlayın artık...Bazı Avrupa ülkelerinin okul kantinlerinde yasaklanmış olan kola,bizde ne kadar rağbet görüyor.Uyan Türk Milleti!

Ya kızlar ben kolayı çok aramam ama eşim çok içiyo. Adeta bağımlısı. Her gün nerdeyse bir litre içiyor. Habire de kilo alıyor sonra morali de bozuluyor. Hep söylüyorum üzüleceğine biraz yediğine içtiğine dikkat et, kolayı abur cuburu kes diye. O da hep haklısın evet, bırakıcam diyor ama nafile... mafoldumben ne yapacağımı şaşırdım. Koliyle alıyo eve kolayı yaa... :bbo:

isterse organlarımı curutsun gene icerim ya bazen asırı derecede istiyorum vazgecemiyorum

--------------------------------------------------------------------------------
Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar...

İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi?

vay be sadece zararlı demekle kalmıyor bu ıcecek şakkıdı

Bekarken o kadar çok içtim ki, günde belki 2 litre içerdim. Evde kola varmı yokmu düşünmeden her akşam iş dönüşü alırdım mutlaka. Bağımlılık buydu sanırım. Daha sonra aşırı gaz sancılarına ve diş çürümelerine maruz kaldım. Şuan içmiyorum desem yeridir. Tamamen hayatımda çıkaramadım ama çok çok nadirdir içtiğim. Eve içecek alacağım zaman kızım kola alma diye bagırır. Kolanın içeriğiyle ilgili konuşulanları duyduğu için. Çok şükür...

arkadaşlaar kolayı bende hayatımdan 1 senedir çıkardım hem vucudumuza hem müslüman kardeşlerimize zararından dolayı.kolasızda olabiliyormuş

bende çok uzun süredir kola içmiyordum. zaten öyle çok da aramam ama şu sıralar canım istiyor tekrar başladım içmeye. diyet kola içiyorum.

eskiden 1 şişeye yakın bitirirdim şimdi 1 bardağı bile zor içiyorum içincede çok rahatsız oluyordum şimdi çok rahatım sositososito

kola cok zararlı gerçekten..hem boş kalori yani hiç bir besleyiciliği vitamini minerali proteini kalsiyumu yok hem de yararı olmadığı gibi zarar veriyor..bence insanoğlunun en saçma buluşlarından biri..hangi ihtiyac sonucu doğdu:)şekerli şeyler istiyosan tatlı ye ötesi var mı:)hem siyah olsun hem şekerli hem gazlı hem katran gbi midemi boğazımı yaksın bide evde yapamayalım para verip alalım mı demiş insanlar anlamıyorum ki..:))

Geçenlerde mailime gelen bir yazıyı okuduktan sonra tiksindim resmen kolanın bir böceğin kanından yapıldığını söylüyor. Bir de meyan kökünden o meyan köklerini de tarladan farelerle birlikte çıkarıyorlarmış sonradan fareleri de ayıklama zahmetine de girmiyorlarmış öylece suyunu sıkıyorlar yani. İğrenç gerçekten. Kola fabrikasında çalışan birinin bunları gördükten sonra hiç kola içmediğini yazıyordu.

Bende hergün mutlaka iciyorum ve sanırım benimde midem'de problem var .. Ama cok seviyorumm yaa .. Lisede hocam hayatında en sevdigin iki sey cola ve babam demistim aman annem duymasın ;)))

Back