meyve sularınada mı güvenemeyeceğizmafoldumben
Ben onları da çok fazla içmiyorum canım. Elbetteki karar senin ama bunu birkaç kişiden duydum hatta bunu söyleyenlerden bir tanesi ülkemizdeki çook ünlü bir meyve suyu üreticisine çürük meyvaların gittiğini kendi gözleriyle görmüş daha doğrusu fabrikaya o meyvaları götüren kamyonda o da varmış bir sebepten. Beraber götürmüşler... ben içmem falan diyordu. Anlattığında inanamamıştım birkaç kez sordum hatta emin misin falan diye evet kendi gözlerimle gördüm dedi.
O kadar büyük miktarda üretim yapıyorlar tonlarca meyva düşününce çok mantıklı aslında.. markette bile meyva reyonundaki bir kasadan çürük çarık meyva çıkar, üstelik çürük meyvalar daha ucuz olunca maliyette düşer... ıyi su kötü su da farketmez şekeri basınca tadı kaybolur sonuçta değil mi...
Pek umursadıkları yok bizim sağlığımızı anlayacağın.
Evde kendi sıktığın meyva elbette sağlıklı ama dışarıdakiler için aynı şey geçerli değil malesef. Evet portakalların kabuklarında tarım ilaçları ve parafin kalıyor tüm meyvaların kalır aslında. Ben çocukken annem elma gibi meyvaların kabuklarını yedirmezdi bana.
Son düzenleme: