• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kola İçince İlk Bir Saat İçinde Vücudumuzda Olanlar...

alevsi geçmiş olsun cnm bencede özellikle bunu çocuklara denettirmemek lazım ama o kadar çok görsel olarak reklamı yapılıyor ve albenili hale getiriliyor ki medaya tarafından çocuklar merak ediyor haliyle ben bekarım ama ileride bi çocuğum olurda nasıl kolaydı fast foodtu bunlardan nasıl korurum bilmiyorum yani Allah bütün genç annelere sabır versin işiniz zor :(

kolanın ıcındekı zehırlerı suzen zavallı organlarımızın cektıklerını dusunmek bıle ıstemem

bi mail dolaşıyordu yakınlarda. kola özütü diye sır gibi saklanan şeyin aslında böcek ezmesinden başka bir şey olmadığı ana fikirli.

zararlı biliyorum ama kolasız duramıyorum bağımlılık yaptı :delphin: erkek arkadaşım çok fena içiyor günde 2.5litreyi rahat bitirir dişleri sivrildi asitten, midesini düşünemiyorum :delphin:

Bende eskiden kolayı çok severdim hatta eşim içmezdi hiç ona da takılırdım niye içmiyorsun diye, bir restorana gidilince yemeğin yanında otomatikman kola söylerdim, bazen hergün kola içerdim.

Ama sonradan öğrendim ki kolanın içindeki fosforik asit kemik erimesine yol açıyor. Yani geçtim şeker deposunu, mideyi falan, özellikle bayanlar için çok büyük bir tehlike bu. Gencim içerim birşey olmaz diye düşünmeyin, kemiklerinizi 30 yaşına kadar yaptığınız yatırımlar koruyor ileride. Yani 50 yaşında menapoza girdim haydi takviye edeyim diye birşey yok kemikler sağlamsa sağlam ama değilse çok uğraşırsınız. İşte fosforik asit gelecekte çok büyük sıkıntılara yol açabiliyor. Bu sadece kola için değil tüm gazlı içecekler için geçerli. Maden suyu hariç, onun da fazlası damar sertliği yapıyor konunun dışında...

Bunu öğrendiğimden beri kola ve gazlı içeçekleri hiç içmiyorum. Bir yere gittiğimde su istiyorum ve ya soda, ve ya ayran... yemeğe göre ama kola asla değil. Misafirlikte kola varsa çay içiyorum kahve içiyorum. Çözümsüz değilmiş yani.

Lütfen sizde dikkat edin sağlığınıza ve gazlı içeçeklerden uzak durun! akannehir

bende aşırı bağımlısı değilim öğlen yemeklerin yanında 1 bardak içiyorum günde
ama bunları okuduktan sonra mevya suyu söylerim içmem

Ben bir ara öyle bir bağımlı olmuştum ki susadığım zaman su değil kola içiyordum.
Su içtiğim zaman geçmiyordu susuzluğum. Kola içince rahatlayıp kendime geliyordum adeta.. Şişelerce kola bitiyordu bir günde. Daha sonra ailem buna bir dur dedi tabii ki. Bana kalsa asla kendim bırakamazdım. Dışarıda arada sırada içiyorum hala ama eskisi kadar değilim.. :)

Sanki insanı kendine bağlıyor.Hele de yazları:S
Ben meyvesuyu içmiyorum artık pek sağlıklı bulmuyorum.Onun yerine meyve yiyiyorum.

Sanki insanı kendine bağlıyor.Hele de yazları:S
Ben meyvesuyu içmiyorum artık pek sağlıklı bulmuyorum.Onun yerine meyve yiyiyorum.

evet meyvasuları da çürük meyvalardan ve kötü sulardan yapılıyormuş çamurlu çamurlu atıyorlarmış kazanlara. Hatta bir firma bu yüzden kapatıldı.

Zaten şekerli şekerli yemekle pek gitmiyor.
Gene de arada içiliyor nar suyu falan güzel...sonuçta nar suyunu sıkmak için kabuklarını da ayırıyorlar.

Bu arada bazı yerlerde taze sıkılmış portakal suyu satılıyor portakalları kabuklarıyla olduğu gibi atıyorlar makinanın içine görmüşsünüzdür mutlaka portakallar düşüyor sıkılıyor.... Onlar da çok zararlı zira portakalın kabuğundaki tarım ilacını da sağlık diyip beraberinde içiyoruz aklınızda bulunsun..

Son düzenleme:
bir ara eşim çok abarttı her akşam 1,5 lt kolayı bitiriyorduk. tabi yanında çerez cips ne kadar zararlı yiyecek varsa yiyorduk.
en sonunda eşime dedim ki yeter artık eve cola almıyoruz. ayda 1 defa alalım. onun yerine meyve suyu ayran alalım dedim. kabul etti. ne zamandır almıyoruz. meyve suyu alıyoum ayran alıyorum bazen evde kendim yapıyorum.
evde maden suyu da buluur hep. sanırım bende alışkanlık yaptı cola bazen yemek yediğimde hazmedemiyorum sanki. yemek ardından maden suyu içiyorum.
inşallah birdaha bağımlısı olmayız.
evde sıkıp içtiğimiz portakal greyfurt coladan çok çok iyi.
nedense güzel şeyler zararlı oluyor.
birde cola yüzünden iyi kilo aldım. :(

evet meyvasuları da çürük meyvalardan ve kötü sulardan yapılıyormuş çamurlu çamurlu atıyorlarmış kazanlara. Hatta bir firma bu yüzden kapatıldı.

Zaten şekerli şekerli yemekle pek gitmiyor.
Gene de arada içiliyor nar suyu falan güzel...sonuçta nar suyunu sıkmak için kabuklarını da ayırıyorlar.

Bu arada bazı yerlerde taze sıkılmış portakal suyu satılıyor portakalları kabuklarıyla olduğu gibi atıyorlar makinanın içine görmüşsünüzdür mutlaka portakallar düşüyor sıkılıyor.... Onlar da çok zararlı zira portakalın kabuğundaki tarım ilacını da sağlık diyip beraberinde içiyoruz aklınızda bulunsun..

meyve sularınada mı güvenemeyeceğizmafoldumben

Hiç kola ve benzeri ürünleri kullanmıyorum şükür ki!

bende kolayı bırakalı 3 sene oldu şu meyan kökü ve fare olayından sonra içmiyorum artık ama sıcak yaz günlerinde canım çekmiyoda değil :sinifsinif: evde kendim komposto yapıyorum siyah üzüm erik ayva koladan daha güzel ve faydalı

bazı önemli haberleri okuduktan sonra kola içmeyi bende bıraktım.
onun yerine soda veya gazoz içiyorum.sengözlerimebaksanab

Back