• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kola İçince İlk Bir Saat İçinde Vücudumuzda Olanlar...

Kolayı hiç sevmem iyiki de sevmiyorum bunu okuduktan sonra
bravo dedim kendime ve ben içecek olarak her zaman soğuk
bir ayranı tercih ederim

Kolayı hatta onunla beraber cipsi, fantayı, gazozu bile hayatımdan çıkardım. Bunlar yerine yeşil çay, adaçayı, mate yaprağı çayı, taze meyve suyu..... vb. içiyorum gayet de mutluyum :)

--------------------------------------------------------------------------------

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi?

ay canım bu ne yaa Ben de en iyisi kolayı sadece gittiğim yerde başka içecek yoksa içiyim:çok üzgünüm:

Ben yıllardır günde en az 1 lt kola içerdim. 3 ay önce kolayı bırakma, yerine%100 meyve suyu içme kararı aldım. ılk haftanın sonunda midemde ağrılar başladı, daha sonraları ağrılarım şiddetlendi. Doktora gittim, kolayı aniden bırakmaktan dolayı mideme ters tepki etmiş. 3 aydır kola içmiyorum, hala midemde şiddetli ağrılarım var ve 3 aydır her sabah özel mide ilacı alıyorum.
Uzun süredir içip de bırakmak isteyen arkadaşlara tavsiye olsun. Birden bırakmayın, sindirim sistemi ters tepebilir. Günde ortalama 4 bardak içiyorsanız ilk 2 hafta 2 bardağa düşürün, sonraki iki hafta 1 bardağa düşürün, sonraki 2 hafta yarım bardağa düşürün sonra bir daha da içmeyin. Doktorum böyle tavsiye etmişti ama benim için artık çok geçti, çünkü bir anda bıraktığım için sindirim sistemim şoka girmişti ters reaksiyon vermişti.

Ben yıllardır günde en az 1 lt kola içerdim. 3 ay önce kolayı bırakma, yerine%100 meyve suyu içme kararı aldım. İlk haftanın sonunda midemde ağrılar başladı, daha sonraları ağrılarım şiddetlendi. Doktora gittim, kolayı aniden bırakmaktan dolayı mideme ters tepki etmiş. 3 aydır kola içmiyorum, hala midemde şiddetli ağrılarım var ve 3 aydır her sabah özel mide ilacı alıyorum.
Uzun süredir içip de bırakmak isteyen arkadaşlara tavsiye olsun. Birden bırakmayın, sindirim sistemi ters tepebilir. Günde ortalama 4 bardak içiyorsanız ilk 2 hafta 2 bardağa düşürün, sonraki iki hafta 1 bardağa düşürün, sonraki 2 hafta yarım bardağa düşürün sonra bir daha da içmeyin. Doktorum böyle tavsiye etmişti ama benim için artık çok geçti, çünkü bir anda bıraktığım için sindirim sistemim şoka girmişti ters reaksiyon vermişti.

kolanin ayrica yararli oldugu durumda var. pc m olmadigindan yazamiyorum . . ben pek icmem et yemekleri kebap yaninda guzel oluyor anca kebap yerken icerim

tam bir kola aşığıyım..ama şekerlisini asla içmiyorum..sadece zero olursa,light olanıda içmem..tamam biliyorum zero olsada farketmez zararlı ama en azından vücuduma aşırı şeker yüklemesi yapmıyorum..hergün içmesemde aklıma düşüp 1litrelik kola aldığımda en fazla 2 gün dayanıyor..napalım tek kötü alışkanlığım bu olsun..cips hamburger kızartma tarzı şeyleri yemeyeli yıllar oldu..büle avuncam artıq

Loulita geçmiş olsun canım ya üzüldüm umarım sağlığın en yakın zamanda yerine gelir :(( işte kola ve zararları yani arkadaşlar bende diyetten önce içerdim abartılı değildi ama diyetten sonra internette gezinirken ne kadar zararlı olduğu hakkında bir yığın bilgi bulunca azalta azalta bıraktım şimdi %100 meyve suyu ayran falan içiyorum en güzelide sanırım ayrandır tavsiye ederim özellikle yemeklerin yanında

kolanın yerini hiçbiri alamaz ama içmemek lazım
uzun zaman önce bırakmıştık kolayı ramazanda tekrar başladık :delphin:

ben kola içmem midemden sebep gazlı içiceklerin hiç birini sürmem ağzıma ama sadece lavobalarımda genelde kullanırım bide mutfağımın gideri tıkandıysa ideal açıcı kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 :roflol: :roflol:

kola nasıl lavabo açıyomuş :uhm:
ciddimiydin dalgamı geçtin

eğer tıkanıkları açıyosa kabız olanlarada fayda edermi dersin :jeyyar: :roflol: :roflol:

kola nasıl lavabo açıyomuş :uhm:
ciddimiydin dalgamı geçtin

eğer tıkanıkları açıyosa kabız olanlarada fayda edermi dersin :jeyyar: :roflol: :roflol:

:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: yok canım daha neler ben ciddiyim valla nasılda açılıyor boruların sesini duyabiliyorum hemide

vallahi kızlar bu ramazan rahat bir sarısıyla beraber 10 şişe içmişimdir.Misafirlerde gelince kaçınılmaz oluyor ama ben içine artık buz atıp içmeyi çok seviyorum.Kilo yaptığı bir gerçek ama İnşallah ramazanda bitti artık içmeyeceğim Çünkü bebek düşünenlerde içilmemesi gerektiğini okudum içinde kafein olduğu için özellikle ilk aylarda zararlıymış......:kedi:.

Kolayi aylar once biraktim cokta iyi yapmisim:içelim:

Aaaaaaaaahhh ah lise yıllarında yazık etmişim ben kendime yaaaaaa...:sinifsinif:
Okulumuz sabahtan akşama kadardı ben günde en az 1 şişe kola içerdimm bazen 2 hatta 3 olduğu bile olurduu..mafoldumben

ben kola bağımlısıydım.. aynı sigara gibi istiyordu bünyem. içmediğim zaman sinirleniyordum. ve günde 2.5 littre içerdim düşünün yanii.. yaklaşık 1 senedir bununla savaşıyorum. şuan çok nadir istiyor canım.
ve bu kola yüzünden vücüdum şeker depolamaya başladı. ilaç kullanıyorum bunun için.. :(

Back