Kokan iş arkadaşı

Güzel koku önemli ama deodorant seçimi çok önemli. İlk dikkat edeceğiniz nokta, deodorantınızın koku giderici alüminyum bileşenlerini içermemesi olmalıdır. Alüminyum emilerek kan dolaşımına girerse vücutta birikir. Bunun Alzheimer hastalığına yol açabileceği öne sürülmektedir. Eğer deodorant etiketinde metil, etil, propil, benzil, butil yazılıysa o ürünü almayın. Birde kişisel temizliğine dikkat etmeyen insan zaten onları kullansa ne olur çoraplarını değişmemiş ama parfüm sıkıyor daha iğrenç yani.
Dediğin gibi insan önce medeni olmalı. Temiz olmalı kıyafet konusunda çorap konusunda ilk olarak.

ben kötü kokudan rahatsız olduğumu açıkça söylerdim kokan kişi de bana kötü kokuya hiç tahammülünün olmadığını anlatırdı kısacası kötü koktuğunun farkında olmayan kişi kendine misli amber gibi temiz geliyor. Bi de o pis koku üzerine şekerli parfüm boca edip fosur fosur sigara içiyor koku alamıyor dahi olsam pis olduğunu düşündüğüm kişinin yanında öğürme refleksim aktif oluyor maalesef.
Allah adına duş alın, diş fırçalayın, üstünüze parfümü hele ucuz parfümleri boca etmeyin, sentetik kıyafetlerden uzak durun, nemli çorabı ayağınıza giymeyin ya da ayağınız nemliyse ayakkabı çorap giymeyin korkunç şeyler bunlar

Kendimi bir an googlede sandım ya mesajı ilk okuyunca.
Evet haklısın bazi deodarant'lar ter kokusunu dahada berbat ediyor sıkınca ve zararlı olanları var.

Hayatımda sadece bir kere ter kokmuşumdur onda da anında fark ettim ve çok utandım. İnsan nasıl kendinin farkında olmaz?

Bu durumdaki insanlara gerçekten konum, maddiyat, cinsiyet farketmeksizin saygı duyamıyorum.

*Hastalık, çok istisnai durumlar hariç.

Benim de aynen 2020 covit den sonra gitti peki siz arada da olsa bazı kokuları kötü alıyor.musunuz? Şampuan, deodorant benzeri..
Maalesef öyle. Deodorant, parfüm, kimyasal içerikli her şey farklı kimyasal kimyasal kokuyor egzoz dumanından tutun kolonya yapay ne varsa. Migrenim tutuyor
Onun dışında mesela kahveyi yıllarca içemedim garip kokusu tadı, Nutella öyle. Çoğu yemek meyve mesela limon portakal garip eskiden bayıldığım çoğu şeyin ya kokusu tadı yok ya tuhaf şekilde geliyor. Normal halini unuttum çoğu yiyeceğin ve kokunun.
Doktora gittiniz mi? Bana bir şey yapamayacaklarını söylediler hep.
Bi tek en son aldığım bi koku tüpü biraz işe yarıyor gibi ismini bakıp yazabilirim. Size iyi glen şeyler oldu mu?
Benim gibi birine rastlamak çok iyi geldi

Kendimi bir an googlede sandım ya mesajı ilk okuyunca.
Evet haklısın bazi deodarant'lar ter kokusunu dahada berbat ediyor sıkınca ve zararlı olanları var.

Ben birçok bilgiyi yanlış vermeyeyim diye tekrar bakıp alıntı da alıyorum maksat hepimizin sağlığı şeker

Kilolu ise kilodan da kaynaklanabilir ya da genetik olabilir onu Gratise götür hediye olarak deodorant al tabi kendine de al ki kız olayı çakmasın

bence de kenara çek yanlsı anlama ben söyliyim ama terlemissin galiba de

Allah sabır versin çok zor valla ofiste senden başkası biri de varsa yani anlamayacak ise o yokken masasına deodorant koy sorarsa da bilmem dersin mesajı alır

İnanın aynı şeyleri yaşıyoruz. Bütün yapay şeyler bana daha kötü kokuyor hatta kendi ter kokum bile o yüzden her gün sık sık duş alıyorum.

Kıyafetlerime vernel kullanamıyorum artık. Kıyafetlerdeki deterjan kokuları gitsin diye en son bol sirke ile yıkıyorum. Yoksa o koku beni benden alıyor. Bir de yemek yaparken soğan kokusu aynen baş ağrısı yapıyor.

Kolonya artık en nefret ettiğim koku oldu. Ben biraz araştırmıştım bizim gibi çok insan varmış dediğiniz gibi pek bir şey yapılamıyormuş. Sizi okuyunca bende benim gibi birileri hala varmış dedim.

Dediğiniz o koku tüpü nerde satılıyor çare olur mu acaba? ismini paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Koku hassasiyetim var uçan kaçan ne varsa kokuyu anında alıyorum.
O yüzden ben de direkt değil ama dolaylı olarak söylerdim.Uzun vadede kimse o kokuyu çekmek zorunda değil.
Üniversitede vardı bir arkadaşım.Kız günde bir değil bir kaç defa duş alırdı ama nasıl oluyorsa vücudu değişik bir koku salıyordu yaz kış farketmezdi.Bana sürekli gelip kokuyor muyum? diye sorardı.Bu tür talihsizlik yaşayan insanlar da var.
Her gün duş alırım ama saçlarımı sağlığı için günaşırı yıkarım.
Kendimde de en ufak bir koku oluşmuşsa hemen hissederim ve anında bertaraf etmeye çalışırım.
Spor veya yürüyüş yapmışsam duş almadan nefes alamam.
Kişisel bakım önemli, bakımı geçtim herşeyden önce insanın kendini iyi hissetmesi için bu şart bence.

Evet deterjan kokusu neyse de yumuşatıcılar korkunç muhtemelen çok kimyasal var, asla kullanmadım. Kurutma makinesi topuna azıcık saf lavanta yağı ekliyorum katlanılır hale geliyor. Deterjan kokusu için çift durulama yapıyorum. Oda kokuları falan da berbat geliyor.
Siz söyleyince hatırladım artık normalime dönüştü 4 senedir
Önceden çok iyi koku alıyor muydunuz? Benim eşsiz bir koku duyum vardı. Kahve şarap falan içerken içindeki notaları bilirdim Şimdi naftalin demleyip verseler boyayıp kahve deseler anlamam.

Hepsimis diye bir marka var Bodrumlu, koku egzersiz tüpü olarak satılıyor. Oh mis ismi.
Onun dışında bazı yağları kokladım internetten falan okuyup karanfildir güldür. Art de huile diye bi marka var onun koklama şişesini aldım.
Sizin varsa kullandığınız şeyler yazabilir misiniz ben de deneyeyim.
Lütfen iletişimde kalalım

Bizim kursta yaşlı bir kadından bildiğin apış arası kokusu geliyor ne zaman koku duysam burası kotu kokuyor diyip pencere açıyorum yanımda sprey kolonya sisem var hep

Kimden geldiğini biliyorum ama söyleyemem sanırım

Birde ter kokan hatun yıkansa bile aynı kıyafeti sürekli gidiyorsa kokmaya devam eder

Yada bazı naylonsu kıyafetler hafif bir terlemede bile kötü koku yayıyor bu da sebep olabilir

Mesela söylemek istiyorsanız illaki üzerindeki naylonlu kıyafet gördüğünüzde bunlar insanı çok kötü ter korkutuyor diye bilirsiniz yalnızken kıyafetten sebep anlayacağı için dikkat eder diye düşündüm

Benim de böyle kokan bir akrabam var sarıldığında nefesimi tutuyorum kendisini çok seviyorum ama aşırı kokuyor Sanırım hormon falan la alakalı yoksa kendisi titiz temiz biridir ama teni kokuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…