Canim benim ya kiyamam sana benÖpte başına koy hayatım o kocayı.. Herif memur ben market personeli o 8 5 çalışır ben 8 buçuk aksam kaç olursa artik bi buçuk metre boyumla aksama kadar imanim gevresin onun ustune akşam istediği kahve neki sabah 6 da kahvaltı hazirliyordum hergun (hamilelikle yirttim bu ara ama biliyorum ki doğurur doğurmaz gene baslicak) aksam gelirim yemek niye yok der yemek olur dolapta bozulur gider az bi vakit bulamiyim evi süpürüp silemiyim artık yerleri bi supursen mi hayatım olur her aksam kahve dönüşü beyimize özel ıvır zıvır hazırlanır o kahvedende aramadan dönmez hani her aksam bi ariycam illa.. Binde bir yardımcı olur nerdeyse 3 yıllık evliyiz bi keresinde banyomu yikamisti hic unutmam aglarim yani aklıma geldikçe o kadar duygulandim.. İki kerede zorla cam sildirdim hamileyim diye oda..
Ay git kocana sarıl valla sukret haline...
Olur olur zamanla benimki çöpü bile atmazdı ilk evlendigimizde kılıbık sanarlarmis görürlerseÖpte başına koy hayatım o kocayı.. Herif memur ben market personeli o 8 5 çalışır ben 8 buçuk aksam kaç olursa artik bi buçuk metre boyumla aksama kadar imanim gevresin onun ustune akşam istediği kahve neki sabah 6 da kahvaltı hazirliyordum hergun (hamilelikle yirttim bu ara ama biliyorum ki doğurur doğurmaz gene baslicak) aksam gelirim yemek niye yok der yemek olur dolapta bozulur gider az bi vakit bulamiyim evi süpürüp silemiyim artık yerleri bi supursen mi hayatım olur her aksam kahve dönüşü beyimize özel ıvır zıvır hazırlanır o kahvedende aramadan dönmez hani her aksam bi ariycam illa.. Binde bir yardımcı olur nerdeyse 3 yıllık evliyiz bi keresinde banyomu yikamisti hic unutmam aglarim yani aklıma geldikçe o kadar duygulandim.. İki kerede zorla cam sildirdim hamileyim diye oda..
Ay git kocana sarıl valla sukret haline...
Benim abim evde iş yapmazdı evlendı halı silme,kahvaltı hazırlama,aksam sofrayı hazırlama ,bulasıkları da yıkıyor mu bılmıyorum ama yıkıyordur gelın parmagında oynatıyor ,süpürgede yapıyor sokagı supuruyor falan fılan.Erkeklerı ne dusunceyle bu kadar ıkerı derecede kullanıyorlar anlamıyorum tamam iş bölumu olur ama bu kadar da degıl .
Tesekkur ederimNe guzel boyle erkek anneleri bu zihniyette oldukca yeni nesil yasadi
Kayinvalidem hala essek kadar cocuklarinin hizmetini yapiyor oda annesinden gordugunun daha fazlasini istiyor hersey annede yetistirme tarzinda aslinda ! Bide vicdanli olacak karsindaki insan ;-)Üf o neymiş öyle yok tamam çalışıyorsa o kadar da değil.Mesala ben evdeyim çocukları okula gòtur getir iste onların okul sonrası aktiviteleri alışveriş evin isi yemek bitmezki isim akşama kadar.Esimde bunları görüyor sağolsun hiç üstüme gelmez bu konuda yeri gelir benim yetistiremedigim zamanlarda yardımcı da olur.
Olur olur zamanla benimki çöpü bile atmazdı ilk evlendigimizde kılıbık sanarlarmis görürlersesonra ne olduysa adama bir aydınlanma geldi heralde çocuklar falan olunca acıdı mı ne bana
Kayinvalidem hala essek kadar cocuklarinin hizmetini yapiyor oda annesinden gordugunun daha fazlasini istiyor hersey annede yetistirme tarzinda aslinda ! Bide vicdanli olacak karsindaki insan ;-)
Bak o da doğru ama benim kaynım her işi yapar yani görmeniz lazım evin tozuna kadar alır misafir falan gelince gider kendi çayıymış kahvesiymiş hazırlar. ve kv.her zaman o işte hep öyleydi seninki de böyleydi hiç bir zaman yapmazdı der.Simdi düşündüğün zaman onuda onuda aynı anne yetiştiriyor birazda içinden gelmesi lazim.Kayinvalidem hala essek kadar cocuklarinin hizmetini yapiyor oda annesinden gordugunun daha fazlasini istiyor hersey annede yetistirme tarzinda aslinda ! Bide vicdanli olacak karsindaki insan ;-)
Işte vicdan çok önemli az öncede söyledim benim eşimde başta çok fenaydı çalışmıyordu bile o zamanlar sonra sonra anlıyorlar hatalarını.Kayinvalidem hala essek kadar cocuklarinin hizmetini yapiyor oda annesinden gordugunun daha fazlasini istiyor hersey annede yetistirme tarzinda aslinda ! Bide vicdanli olacak karsindaki insan ;-)
Aa yok bizim kayınpeder hala bu yaşta yardım eder kv 'ye.Ikiside evde calismiyorlar zaten.kv.oturur bizim kayinpeder siler süpurur.Hani bu konuda haklarını yiyemem her zamanda bu konuda senin benim gibi düşünürler .Ama işte beş parmagin hepsi aynı değil.Aaa bak çöp çok farklı bi mevzu bizde hayatta atmam.. Dağ olur kokusur sineklenir ama umrumda olmaz.. Bi yaptığı is o var zatiaileden kaynaklı bişi biliyomusun anası nasil yetistiyosa ole oluyor erkek milleti.. Kaynanam yardim etmiyor diye söylendiğinde yapmaz kızım o babası da yapmazdı erkek o derse benim herif kimildatirmi bi yerini...
Aa yok bizim kayınpeder hala bu yaşta yardım eder kv 'ye.Ikiside evde calismiyorlar zaten.kv.oturur bizim kayinpeder siler süpurur.Hani bu konuda haklarını yiyemem her zamanda bu konuda senin benim gibi düşünürler .Ama işte beş parmagin hepsi aynı değil.
Aynen oyle anneye hanimina yardim etmek erkek icin utanilacak bisey olmadigini anne ogretmezse erkek sorun yasar her zaman annesi olmayacak yaninda !Ayni anda yazmışız ayni şekilde düşünüyorum anası nasıl yetistirirse o.. Kurulu sofraya vaktinde gelmemiş çocuğuna eve gelince tepside yemek goturursen ayağına o herif karisindanda aynini beklemez mi.. Değilmi ama...
Tabiki icinde olacak ama annesi evlatlarina esit davranmadiysa da olabilir belki kaynina oyle degil ama esinin her istedigini yaptigi icinde simdi sizden bekliyor olabilir babasini da ornek almis olabilir hersey ailede ozelliklede annede bitiyorBak o da doğru ama benim kaynım her işi yapar yani görmeniz lazım evin tozuna kadar alır misafir falan gelince gider kendi çayıymış kahvesiymiş hazırlar. ve kv.her zaman o işte hep öyleydi seninki de böyleydi hiç bir zaman yapmazdı der.Simdi düşündüğün zaman onuda onuda aynı anne yetiştiriyor birazda içinden gelmesi lazim.
Ya illaki benim eşim evin küçüğü diye biraz nazlanmis yada benim eşim hiç kendini sıkmaz her işte öyle hallederiz der bırakır.Yapi meselesi.Ha annede bitiyor iş yüzde yüz katılıyorum.Mesala benim kendi annem ben kızkardeşlerim hepimiz kendi işimizi kendimiz yapardık. Ama erkek kardeşlerim.oyle değil ve annem fırıl fırıl dönüyor önlerinde.Yanlis olduğu nu söyledim yinede yapıyor hemde isteyerek .Ya su bile ayaklarına geliyor.Hatta bazen bana çıkışıyor eşim den için niye yaptirirsun diye.Tabiki icinde olacak ama annesi evlatlarina esit davranmadiysa da olabilir belki kaynina oyle degil ama esinin her istedigini yaptigi icinde simdi sizden bekliyor olabilir babasini da ornek almis olabilir hersey ailede ozelliklede annede bitiyor
Eskisi gibi degil artik kadin kocasina tabiki hurmet etmet zorunda ama bu onun kulu kolesi anlamina gelmez biz gidip calismiyoruz belki ama ev ortak alan sadece kadina yuklenilmesi dogru degil elbetteYa illaki benim eşim evin küçüğü diye biraz nazlanmis yada benim eşim hiç kendini sıkmaz her işte öyle hallederiz der bırakır.Yapi meselesi.Ha annede bitiyor iş yüzde yüz katılıyorum.Mesala benim kendi annem ben kızkardeşlerim hepimiz kendi işimizi kendimiz yapardık. Ama erkek kardeşlerim.oyle değil ve annem fırıl fırıl dönüyor önlerinde.Yanlis olduğu nu söyledim yinede yapıyor hemde isteyerek .Ya su bile ayaklarına geliyor.Hatta bazen bana çıkışıyor eşim den için niye yaptirirsun diye.
Benim abim evde iş yapmazdı evlendı halı silme,kahvaltı hazırlama,aksam sofrayı hazırlama ,bulasıkları da yıkıyor mu bılmıyorum ama yıkıyordur gelın parmagında oynatıyor ,süpürgede yapıyor sokagı supuruyor falan fılan.Erkeklerı ne dusunceyle bu kadar ıkerı derecede kullanıyorlar anlamıyorum tamam iş bölumu olur ama bu kadar da degıl .
Iyıde sızın kı cok farklı bizim ki süpürge yapıyo sokagı hoş mu ?
Iyıde sızın kı cok farklı bizim ki süpürge yapıyo sokagı hoş mu ?