Kocaya hizmet

Öpte başına koy hayatım o kocayı.. Herif memur ben market personeli o 8 5 çalışır ben 8 buçuk aksam kaç olursa artik bi buçuk metre boyumla aksama kadar imanim gevresin onun ustune akşam istediği kahve neki sabah 6 da kahvaltı hazirliyordum hergun (hamilelikle yirttim bu ara ama biliyorum ki doğurur doğurmaz gene baslicak) aksam gelirim yemek niye yok der yemek olur dolapta bozulur gider az bi vakit bulamiyim evi süpürüp silemiyim artık yerleri bi supursen mi hayatım olur her aksam kahve dönüşü beyimize özel ıvır zıvır hazırlanır o kahvedende aramadan dönmez hani her aksam bi ariycam illa.. Binde bir yardımcı olur nerdeyse 3 yıllık evliyiz bi keresinde banyomu yikamisti hic unutmam aglarim yani aklıma geldikçe o kadar duygulandim.. İki kerede zorla cam sildirdim hamileyim diye oda..
Ay git kocana sarıl valla sukret haline...
sadist herhalde

Bayramda gorumcenin kocasının bardağı boş, bende çocuklarla ilgileniyorum baya bı boş kaldı bardak. Sonra bir baktım demlik bardağının yanında ama o demligi oradan alıp çayını doldurmuyor onu bile bekliyor yani. Ben doldurdum sonunda. Acizlikten başka birşey değil, ayıp ya

Ben daha evlenmeden sokak süpürülmesi erkeklere bakardı. Kardeşim ve amca oğlu(ona da abim diyorum çünkü amcam o çocukken rahmete gitti ve babam bizle birlikte onu da büyüttü) yapardı o işleri. Sokağa bakmıyordu kendi bahçemizdi. Ev işlerine biz bakardık. Çöp dökmek abimlere. Evlendim şimdi çalışmıyorum kocam çalışıyor. Ben istediği şeyleri yapıyorum. Çay yemek falan. Ve severek yapıyorum. Ama yorgun olduğumda, az da olsa biyerim acıdığında bana öyle bakar ki, öyle endişelenir ki. Hiçbişeyi sorun etmez. Istediğimde işlerimde de yardımcı olur. Gocunmaz.

Ev işleri benden sorumlu ama yeri gelir eşim kahvaltı da hazırlar yeri gelir ütüyü de yaptırırım yoksa alışır hep öyle gider yani evde bi iş bölümü olmalı bence erkek te elinden geldiğince işlere yardımcı olmalı,,bazen yapmazsa valla kendi ağzımla söylüyorum hatırlatıyorum :)

Erkeğin eşine evde yardım etmesi meziyet değil matah birşey değil zaten olması gerekendir

Benim babam yer süpürür abim ütü yapar en büyük dayım çok güzel yemek yapar dolma mantı falan küçük dayım duvar siler cam siler

Bizde de camları çoğunlukla eşim siler duvarın üst kısmını eşim siler altını ben büyük balkonu eşim yıkar ve pazar kahvaltısını esim hazırlar perdeyi asla kadin asmaz erkek işidir o

Yani zaten erkek yardım etmek zorunda...
Sizde çok ters soylemissiniz :KK66: bı nargile de ne var ki eşinizin gönlünü kırmaya degmezdi
Adam kalk mantı aç canım şimdi mantı çekti dememiş ki

Benim abim evde iş yapmazdı evlendı halı silme,kahvaltı hazırlama,aksam sofrayı hazırlama ,bulasıkları da yıkıyor mu bılmıyorum ama yıkıyordur gelın parmagında oynatıyor ,süpürgede yapıyor sokagı supuruyor falan fılan.Erkeklerı ne dusunceyle bu kadar ıkerı derecede kullanıyorlar anlamıyorum tamam iş bölumu olur ama bu kadar da degıl .
Görümcelik mi var biraz?

Benim abim evde iş yapmazdı evlendı halı silme,kahvaltı hazırlama,aksam sofrayı hazırlama ,bulasıkları da yıkıyor mu bılmıyorum ama yıkıyordur gelın parmagında oynatıyor ,süpürgede yapıyor sokagı supuruyor falan fılan.Erkeklerı ne dusunceyle bu kadar ıkerı derecede kullanıyorlar anlamıyorum tamam iş bölumu olur ama bu kadar da degıl .

Haaa anlaşıldı... Abin bekarken yapsa zoruna gitmezdi yani
O cumlenden kıskançlığın sebebi anlaşıldı

Maaşı mesleği iyi olsun yakışıklı olsun diye eş seçiyorsunuz evlenirken size iyi baksın gecindirsin diye
okadar gururluysaniz Esinizi evde oturtur gider hem çalışır hem ev işi yaparsınız madem :) elini sıcak sudan soguk suya degdirmezsiniz eşinizin.

Ayrıca

Nerede ve hangi kültürde yaşadığınızı merak ettim
?
Ben hiç sokak süpüren kadın görmedim benim bildiğim erkek süpürür
Erkek olan karısına sokak supurtturtmez

Bence iyi bir kocan var şükretmelisin. Eğer kocalarımızı kendi babalarımızla kıyaslarsak ayaklarını yıkayıp suyunu içeriz.

Bazen ben de ani çıkış yapıyorum sonra çok pişman oluyorum. Çünkü düşününce kötü bir yanını göremiyorum hatta hata benim oluyor çoğunlukla.

Tüm işler bende demiş konu sahibi. Çalışan bir kadın evin tüm işini yapmak zorunda değil. İki kişi de çalışıyorsa erkek sadece yardım etmeyecek bildiğin işlerin yarısını yapacak. Ya da maaşını iki katına çıkaracak eşi çalışmayacak. Konu sahibi haklı. Kimsenin hizmetçisi değilsiniz.

Benim eşimde evde yapmazmış ama şimdi yaptırıyorum çalışmıyorum ama yapacak dağıtıyorsa birde çocuk varsa mecbur yardım edecek biraz. Analar ah oğlum paşa oğlum diye büyütmesinler oğullarını.
2 erkek kardeşim var onlarda anneme yardım eder.
Bir ailenin yapısını anlamak istiyorsanız o ailedeki erkeklere bakın,kayınlarım su bardaklarini bile kaldırmazlar yerden çok sinir bozucu gerçekten.

Benim eşimde evde yapmazmış ama şimdi yaptırıyorum çalışmıyorum ama yapacak dağıtıyorsa birde çocuk varsa mecbur yardım edecek biraz. Analar ah oğlum paşa oğlum diye büyütmesinler oğullarını.
2 erkek kardeşim var onlarda anneme yardım eder.
Bir ailenin yapısını anlamak istiyorsanız o ailedeki erkeklere bakın,kayınlarım su bardaklarini bile kaldırmazlar yerden çok sinir bozucu gerçekten.
Bizimkisi de tam tersi olmuş. Benim abim de evdeyken yapardı şimdi evlendi su almaya bile kalkmaz yengemden ister. :KK20: Erkek milleti vallahi nerde ne zaman ne yapacaklarını çözemedim henüz. :KK70:Gerçekten çok iyi yapmışsınız darısı başıma.:KK70:

Bugün ikinci konum :) arkadaslar esimde bende calisiyoruz hatta ayni is yerinde. Benim isim ona gore daha yorucu. Ev islerinde genelde bana yardim eder. Zaten cok duzenlidir kendi esyalarini hep toplar, hatta ütüyüde hep esim yapar sagolsun. Hafta sonlari evide süpürür onun haricinde butun isler bende. Isten gelir gelmez mutfaga girerim malum. Yemek, bulasik, ortalik topla, camasir katla vs.derken bi bakmisim saat 10 olmus tam otururum kahve ister yaparim. Birde nargile olayi vardir. Sigara icmez ama nargile icer arada. Arada isteyince yapiyorum ama bazen her aksam istiyo. Mesela daha dun yaptim ve az once yine hem kahve istedi hem nargile. Kahveyi yaptim nargile isteyince sinirlendim ve yapamam dedim hizmetcin yok senin zaten butun gun yoruluyorum dedim. Suratimi astim oturdum. Oda kahvesini icerken tamam tamam istemedim bisey surat yapma dedi. Bende uzuldum adamin daginikligi yok biseyi yok bi nargile yapmiyosun diye kizdim kendime. Sonrada cokmu sey istiyor dedim. Sizce yanlismi yaptim acaba yoksa oda dusundugum gibi her aksam istemesin mi. Bi fikir verin.
GÜNCELLEME...
Birde şu meşhur bayram ziyaretleri ve gelen misafire hizmet olayi vardir ya buna deli oluyorum iste. Zaten bi bayram tatilimiz var ondada gidip is gucle ugrasmak istemiyorum acikcasi. Hic sevmedigim seyler yapiyorum. Normalde kv is yaptirmaz pek cok tatlidir severim onu. Ama her bayram onun misafirlerine hizmet etmek istemiyorum.
Yani ben bayanın vazifesi olduğunu düşünüyorum saydığınız şeylerin .. tabi ki eş de anlayışlı olmalı saygılı sevgili merhametli olmalı ..
ama bir bayan evini çocuğunu ihmal edecekse çalışma hayatına girmemeli bana göre .

Tüm işler bende demiş konu sahibi. Çalışan bir kadın evin tüm işini yapmak zorunda değil. İki kişi de çalışıyorsa erkek sadece yardım etmeyecek bildiğin işlerin yarısını yapacak. Ya da maaşını iki katına çıkaracak eşi çalışmayacak. Konu sahibi haklı. Kimsenin hizmetçisi değilsiniz.
Yo tüm işler bende demedim sadece mutfağın tüm işleri bende, mutfağa karışmaz çünkü anlamaz. Ama onun haricinde bayi bir yardım eder.

Gel 21, yuzyil gel. Turkiye'ye de ugra ne olur. Hala kadinin hizmetci oldugunu dusunenlerin beynine de ugra....
Şimdi ben anlamadım bu yorum benim için mi yoksa diğer yorumlar için mi. Çünkü eşinden bir nargile hazırlamasını rica etmek hizmetçilik olmaz sanırım. Ki bu adam evde birçok işi yapıyorsa.

haha :) aynı benim kardeşim gibi suyunu bile annemden isterdi şimdi cocuğunun altındaki bezi bile değiştiriyor karısı hamile:anneadayı: iken canı brokoli çorbası isterdi hop yapardı kurabıye isterdi hop yapardı şimdi de aynı :) ne yapıyor bu gelınler bunlara anlamış değilim eşim kızımı :emir_bebek: iki dakika oynatır üçüncü dakika bana verir hayatta elini bir işi sürmez :halay::halay:

Başlık bile çok itici.
Şuna buna hizmet diye konu açıldı mı tüyüm dönüyor artık.
Siz çalışmasanız bile hizmet etmek zorunda değilsiniz ki. Kalkıp nargilesini kendi alabilir. Eli kolu tutuyor.

X