Bende sen gibiydim tatlım. Evleneli 9 ay oldu. Evlenmeden önce sen gibiydim. Evlendim 3 ay geçti sen gibiydim. Sonra baktım, ohoooo ben been değilim. Ben kayınvalideme göre, kocama göre kaynıma göre görümceme göre yaşayan biriyim. Hep memnun edicem diye mutlu olsunlar aman kırılmasınlar diye kendim üzüldüm. Sonra hemen tak sınırlarımı çizdim. 3. aydan 9. aya kadar yavaş yavaş yaptım bunu. Halende yapıyorum. Hepde yapacağım. Çünkü beklentiler her zaman örtüşmez. Sen beklentilerini ve isteklerini söylemezsen kimse bunu bilmez ve sınırlarını aşarlar.
Biranda olcak iş değil, sen şimdi buna, yani mesafeni koymaya, kayınvalideni uygun dille uyarmakla başlayabilirsin. istemediğin, hoşuna gitmeyen, sana göre olmayan, karakterine ters her ne varsa her zaman dile getirmelisin.
Bende yeniyim muhakkak ama yediğim sillelerden dolayı şimdi bunları söylüyorum emin ol :)
mesela örnek sana; Çeyizlerim yerleşirken yatakodama kıyafetlerimi koyuyordum. kv geldi, tek tek katlı olan kıyafetimi açıyor, bu ne bu ne bu ne aaa bu donin mi aaa bu taytın mı aaa bu ne.. yaptı. 1 ooldu, anne bırak yaparım dedim. 2 oldu anne ben kendim yaparım dedim. 3. oldu. Hooooop didim :) Anne istersen bırak ben kendi kafama göre yerleştireyim, tek tek açıncada dürmesi zor oluyor sen bırak, ben kullancam sonuçta bunları kendim yapmak istiyorum dedim. Bıraktı. 4. kez yapsa sertleşirdim emin ol.
Şimdi ben onunla beraber yerleştirsem iç çamaşırıma varasıya! hoş mu.. Ona o tavizi verseydim, oda benim yatak odama seninki gibi dalardı emin ol. KIyafetlerimi yerleştirdim, düğün daha olmamıştı. Ve başka şehirde oturuyordum bekarken. Uşak'a dönerken kendi evimin (yani kocamla yaşayacağım evimin) yerleştirdiğim için kıyafetlerimi yatak odamın kapısını kilitledimde gittim! sorduklarında çeyiz görmeye gelenler düşünemezler açarlar uluorta herşeyim görünür gerek yok mahremim dedim.
Bu gibi....uzar gider yani. Tavrını koyacaksın