• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın temizlik ve titizlik takıntısı

Evet neden boyle oluyor.
Ev disinda her sey daha kolay ve rahatken diyor konu sahibi de.
Aman ev pislenmesin: eve bulasmasin.
En yakini en guvenli limanı. Onu dinleyecekler. Hastalar ozlerinde yaptiklarinin yanlis olduklarini biliyorlar, yapmamalri gerektigini de hastaliga yenik dustukleri icinde utaniyorlar. Onlari en az asagi gorecek en guvenli limanda atesleniyor o sebeple hastalik. Çünkü deli degiller disardakilerin onlari oyle nitelendireceklerini biliyorlar.

Benim gozumden kaçmış. Evlilik yili. Daha once tedavi denemesi olmus mu ? Tek bir doktora mi gittiniz ve gidiyorsunuz ilerleme gormediginiz halde?
2 yıl sureci bosanmak icin cok kaybiniz olamayacak demektir aslinda. Birde bu yandan bakin. Cocuk daha tehlikeli gibi
Sadece ilaca başlamadan önce 3 4 ay kadar da emdr tedavisi aldı ama bir faydasını göremedi

Hmm anladım ah bir bulsam cesareti bende de oluyor bazı otobüsler cok hızlı gidiyor...
Uçaga binsem kaptan ben bi sıkıldım inim desem 🙈 olmayacak bindimmi en az 1 saat sabır
Bu durumun okb ile uzaktan yakindan ilgsi yok. Anksiyete ve panik atak denecektir cok yuksek ihtimal ve bunun icin ilac verir rahat edersiniz.

Sadece ilaca başlamadan önce 3 4 ay kadar da emdr tedavisi aldı ama bir faydasını göremedi
Hastalik bu yasina kadar kendi calmis kendi oynamış. Bu sebeple atlatmasi uzun sureblir. Ve doktor demistir yuzde yus gidecek diye bir durum yok. Ama ben doktor degistirmenizi bir iki hekime gorunmenizi tavsiye ederim. Her hastaya her ilac yaramiyor çünkü. Deneyerek bulursunuz belki. Hem terapi hem ilac olarak devam edin yolunuza bence.

korkusununda okb ile

Canim zaten bana yazan uyemizin yazdigi hastaliklara doktoru okb tanisi nasil konmus ben saskinim. Biri yemek sesleri (misophonia),biri ölüm kaza korkusu(anksiyete,panik atak)
okb ile ne ilgisi var anlamadim.
Diyorum ben bilmedigim konuda cok bilmis yorum yapmam. Bence kimse yapmamali.
Evvet en ufak seye artik okb deniyor.
Da iste dedigin gibii cok cok asirisi var.
Of cok zor aslinda.
Hem elinde hem degil.

korkusununda okb ile

Canim zaten bana yazan uyemizin yazdigi hastaliklara doktoru okb tanisi nasil konmus ben saskinim. Biri yemek sesleri (misophonia),biri ölüm kaza korkusu(anksiyete,panik atak)
okb ile ne ilgisi var anlamadim.
Diyorum ben bilmedigim konuda cok bilmis yorum yapmam. Bence kimse yapmamali.

Diğer takıntılarımın yanında yazmıştım halbuki orada iyi okuyamamışsınız.
İyi okumadığınız bir yorumdan çıkarım yapıp insanlara burada bilgiçlik taslıyorsunuz.
Böyle giderse sizi takıntı haline getireceğim sanırım :KK45:
Konu sahibinin konusunu daha fazla baltalamamak için kısa kesmeye çalıştım kendimden örnekler verdim ama yorum yazmaya devam ettiğiniz gibi arkamdan konuşmayada tam gaz devam ediyorsunuz.
Bence sizde insanları zorla banlatmak gibi bir takıntı var her konuda insanlara sataşıyorsunuz bu konuda da beni gözünüze kestirdiniz anlaşılan

Hastalik bu yasina kadar kendi calmis kendi oynamış. Bu sebeple atlatmasi uzun sureblir. Ve doktor demistir yuzde yus gidecek diye bir durum yok. Ama ben doktor degistirmenizi bir iki hekime gorunmenizi tavsiye ederim. Her hastaya her ilac yaramiyor çünkü. Deneyerek bulursunuz belki. Hem terapi hem ilac olarak devam edin yolunuza bence.
Evet ben düşünüyorum doktor değiştirmesini ona da söylücem prof bir doktor bulmasını 2 3 ay da öyle denemek istiyorum eğer yine düzelme olmazsa bitecek bu iş

Evet neden boyle oluyor.
Ev disinda her sey daha kolay ve rahatken diyor konu sahibi de.
Aman ev pislenmesin: eve bulasmasin.
OKB, mükemmeliyetçi ve sorumluluk duygusu yüksek insanlarda görülen bir hastalık. Bu hastaların en büyük sorumluluk alanı ise kendi evleri ve ailesi. Dışarıdan eve mikrop taşınacağına dair başedilemez takıntılı bir düşünceye sahiptirler. Bu düşüncelerin saçma olduğunu onlarda bilir ama bu düşünceyle başedemezler. Bu düşüncenin verdiği rahatsızlık duygusundan kurtulmak için kombulsif davranışlar ( kapının önünde soyunmak gibi)geliştirirler.

Evet, basta karisi olmadigi icin utanmasi cok büyük olasi. Tahminen esine karsi yapmayacagina bile kendini inandirmis olabilir cok büyük ihtimal.
Bunun bir hastalik oldugunu bilerek düşünün bence. Banlanacak bir itham yazmayi gerektirecek bir konu değil.

Evlilik bir imzadan ibaret değildir. O saate kadar yapılan paylaşımlar zaten imza atmaya götürür. Ne oldu da utandın aynı eve girince utanmadın sorgularım. Bu hastalık diye sığınılacak bir mevzu değil. Paylaşmak zorundaydı sevgiliyken, sözlüyken, nişanlıyken.. Evlenince ceeee ben buyum diyorsan karakter olarak da ben bir bakarım kimsin nesin diye. Ayy tamam hastaymış diye geçmem. Bu aldatmak karşıdaki kişiyi.

OKB meditasyonları var. İlaç ve terapi işe yaramamış belli ki, meditasyonla destek olmayı düşünebilirsiniz.

Evet ben düşünüyorum doktor değiştirmesini ona da söylücem prof bir doktor bulmasını 2 3 ay da öyle denemek istiyorum eğer yine düzelme olmazsa bitecek bu iş
Yani bir deneyin eger olmuyorsa yol yakinken kestirip atin cunku bu duruma burada yazilanlar gibi davranizsaniz hem katlandginza yazik hem birlikteliginze yazik olur. Bir sans daha verip yol neyi gosterecekse acik olsun inşallah

Kaç yıllık evli olduğumu olduğumu ve ne kadar süre tedavi gördüğünü yazmıştım. 2 yıllık evliyim, 7 aydır da ilaç kullanıyor

2 yıl 24 ay eder 7 ay çık 17 ay eder nerede ise 1,5 yıl

O kadar süre ne diyerek tedavi olmadı

Yani arkadaşlar adam hasta vs diyor da evime dahi giremeyeceğim ve tedaviye başlamak için 17 ay bekleyeyim

Bunlar makul değil ki

Öğretmeniz diyorsunuz yani sınav kağıtları eve gelmiyor mu

Yukarıda sordum tekrar sorayım

Evde çantanız nerede duruyor

Telefon çaldı birisi size bir şey yazdıracak okulda kullandığınız çantanızda kalem var onu kullanmıyor musunuz

Ben hala 17 ay peki kocacığım senin evin senin dediğin olsun nasıl dediniz oradayım

Kv yi doldurup yeni evli misafiri çağrıdaydınız bari

Sizinle evli olduğu için eşiniz çok şanslı. Mesleği olan bir kadın bu kadar uzun süre çekmezdi, hem de daha öncesinde size durum anlatılmamış bile.

Konuyu daha iyi anlamak adına soruyorum, eşiniz daha önce bir tedaviye başlamış mı yoksa sizin ısrarınızla mı ikna oldu? Size söylenmediğine göre düşündüm ki belki adam hasta olduğunun farkında değil, ona göre normal olan bu yaşam tarzı. Bir de siz uyum sağladıkça eşiniz sizin nasıl yıprandığınızı ya da üzüldüğünüzü göremiyor, bu durumun sizi ne kadar çok etkilediğini belki doktoru aracılığıyla anlamasını sağlarsanız tedavisine daha fazla odaklanır.

Evvet en ufak seye artik okb deniyor.
Da iste dedigin gibii cok cok asirisi var.
Of cok zor aslinda.
Hem elinde hem degil.
Her yaramaz cocuga hiperaktif ablasi dendiği gbi. Her bencile narsist. Vur etiketi geç :KK53:
Zor kismi hem elinde hem degil kisminin anlasilmamasi bir anlasilsa.

2 yıl 24 ay eder 7 ay çık 17 ay eder nerede ise 1,5 yıl

O kadar süre ne diyerek tedavi olmadı

Yani arkadaşlar adam hasta vs diyor da evime dahi giremeyeceğim ve tedaviye başlamak için 17 ay bekleyeyim

Bunlar makul değil ki

Öğretmeniz diyorsunuz yani sınav kağıtları eve gelmiyor mu

Yukarıda sordum tekrar sorayım

Evde çantanız nerede duruyor

Telefon çaldı birisi size bir şey yazdıracak okulda kullandığınız çantanızda kalem var onu kullanmıyor musunuz

Ben hala 17 ay peki kocacığım senin evin senin dediğin olsun nasıl dediniz oradayım

Kv yi doldurup yeni evli misafiri çağrıdaydınız bari
7ay öncesinde de tedavi almışlığı var yazmıştım 1 sene gibi bir süreç oluyor neredeyse aldığı tedavi toplamda ilk birinci senede de tedavisiz atlatamayacağını anladım. Dışarıdan getirdiğim çantam vestiyerdedir. Giderken de oradan alıp gidiyorum. Telefonumun dış kılıfı var çıkarken taktırıyor eve geldiğimde de çıkarıp vestiyere koyuyorum. Evdeki kullandığımız kalem ya da bu tarz eşyalar ayrıdır yani dışarı ayrı evde ayrı eşya evinki dışarı çıkmıyor.

Sizinle evli olduğu için eşiniz çok şanslı. Mesleği olan bir kadın bu kadar uzun süre çekmezdi, hem de daha öncesinde size durum anlatılmamış bile.

Konuyu daha iyi anlamak adına soruyorum, eşiniz daha önce bir tedaviye başlamış mı yoksa sizin ısrarınızla mı ikna oldu? Size söylenmediğine göre düşündüm ki belki adam hasta olduğunun farkında değil, ona göre normal olan bu yaşam tarzı. Bir de siz uyum sağladıkça eşiniz sizin nasıl yıprandığınızı ya da üzüldüğünüzü göremiyor, bu durumun sizi ne kadar çok etkilediğini belki doktoru aracılığıyla anlamasını sağlarsanız tedavisine daha fazla odaklanır.
Daha önce hiçbir tedavi almamış, çocukluğundan gelen bir hastalık değil. Bundan on yıl öncesinde başlamış birden olmuş arınma hissi gelerek. Hasta olduğunun farkında vijdan azabı çektiğini söyler hep ama bu yeterli olmuyor.

Evet doktor da bunun bir ruh kanseri olduğunu söyledi.tam düzelmiyor ama normal bir şekilde hayatını devam ettirebilme düzeyine gelinebiliyor dedi. Zaman gerekiyormuş. Aileme söylemekte kararsızım onlara bugüne kadar hiçbişey belli etmedik. Herşeyi normal sanıyorlar benim hayatımda
Nasıl normal ya 2 senedir. Niye biz evini görmedik demiyorlar mı? İş yerinde rahatken evde naısl takıntılı oluyor?

Açıkçası sana bir kasıtlı yapıyor sanki ben öyle anladım

Back