- 28 Kasım 2010
- 41.699
- 138.204
- 798
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
Sizin evlenirken dikili agac olarak neyiniz vardi merak ettim. Gercekten esinizin bekarliktaki birikimini sorgulayan insanin evi olmali arabasi olmali kenarda parasi da olmali bana gore. Siz de bir gun anne olacaksiniz. Gelin hanim sizin yillar onceki harcamalarinizi sorgularsa inanin hosunuza gitmeyecekEşimin verdiği para benim suanki hayatımı etkiliyorsa cokta güzel ilgilendirir. Siz hic sıkıntı çekmemişsiniz belli ki. Siz bana kıskanç diyebilirsiniz bende koydugunuz o unlemden size saygısız diyorum
Sizin evlenirken dikili agac olarak neyiniz vardi merak ettim. Gercekten esinizin bekarliktaki birikimini sorgulayan insanin evi olmali arabasi olmali kenarda parasi da olmali bana gore. Siz de bir gun anne olacaksiniz. Gelin hanim sizin yillar onceki harcamalarinizi sorgularsa inanin hosunuza gitmeyecek
Keske calissaymissiniz o zaman 15 yil. Dikili agac isteyen sizsiniz cunku esiniz degil ki. Evlenmeden once kim neyi ne kadar harcamis kimseyi ilgilendirmez bence. Kandirilmis olabilir misiniz acaba dedim ama ev yok araba yok ortada bunu gorerek evlenmissiniz esinizle. Simdi neden demek mantik disi uzgunumBen oğlumun 15 yillik harcamasını hic etmem merak etmeyin siz vicdanliyimdir. Çocuğum 15 yil çalışacak ben ona düğün bile yapmayacam bana yazıklar olsun. Bide çocuğumun verdiği paraları kabul etmeyecem vermedi diyecem imkansız. Benim yeterli birikimim vardı düğünden eşime 1 kuruş borç getirmedim ailesinin yapmadığı bi çok seyi kendim yaptım. Ki ben 15 yıldır da çalışmıyorum evlenmeden 2 yil once çalışmaya basladim ve düğün de eksiksiz tamamladim herşeyimi. Eğer 15 yıl boyunca çalışan ben olsaydım dikili ağacım olurdu.
Keske calissaymissiniz o zaman 15 yil. Dikili agac isteyen sizsiniz cunku esiniz degil ki. Evlenmeden once kim neyi ne kadar harcamis kimseyi ilgilendirmez bence. Kandirilmis olabilir misiniz acaba dedim ama ev yok araba yok ortada bunu gorerek evlenmissiniz esinizle. Simdi neden demek mantik disi uzgunum
Bu arada ben de asla dugun yapmam cocuguma. Calisip kendisi yapsin. Gucum yetmedigi icin degil ama, kendi cabalasin diye yapmam. Evine de katkida bulunmak isterse bekarliginda olabilir. Bu benim ihtiyacim oldugunu gostermez,cocugumun sorumluluk sahibi bir birey oldugunu gosterir. Adam gibi adam olarak yetistigini gosterir.
Ahaha amin amin. Ben evlatlarimizin hic bir seye hazirdan konmasini istemem. Cunku oyle olursa kiymet vermezler. Ev araba benim icin hic bir sey,zaten tek cocugum var, her seyim ona kalacak. Ama onun cabasini da gormem lazim. Calissin cabalasin. Esiniz 15 yasinda ne is yapacak da ne kazanacak da ne biriktirecekti? Uc kurus para eline ya gecer ya gecmez o yasta. Sizin beklentileriniz cok cok fazla ve bu beklentiler 2200 lira maas alan bir kocaya fazla gelir.Siz fazla para harcamak istemiyorsunuz demek ki. Ben çocuğumun evliliğin en zor dönemlerinde borç ödemesini istemem. Çalışıp bana vereceğine kendine biseyler yapması taraftarıyım emin olun öyle de adam gibi adam olur benim çocuğum. Öyle 15 yaşında çocuğuma hadi sen calis ama eve de para ver biz yiyelim sonra bide seni borçla evlendirelim diyemem vicdansizliktir. Siz cocugunuzun parasını yiyip bide onun kendi düğününü yapmasını isteyebilirsiniz ben bu zihniyette değilim
Ne kadar iyi ya çocuk size destek olacak çocuğun parasini yiyeceksiniz ama düğünde yapmayacaksiniz. Allah cocugunuza sabir versin
Aynı benim kafadasın.Ahaha amin amin. Ben evlatlarimizin hic bir seye hazirdan konmasini istemem. Cunku oyle olursa kiymet vermezler. Ev araba benim icin hic bir sey,zaten tek cocugum var, her seyim ona kalacak. Ama onun cabasini da gormem lazim. Calissin cabalasin. Esiniz 15 yasinda ne is yapacak da ne kazanacak da ne biriktirecekti? Uc kurus para eline ya gecer ya gecmez o yasta. Sizin beklentileriniz cok cok fazla ve bu beklentiler 2200 lira maas alan bir kocaya fazla gelir.
Ben de ailemin tek cocuguyum. 30 yasinda evlendim. Evlenene kadar 7 sene maasimin yarisini anneme verdim. Ki annemin hic ihtiyaci yoktu. Kalan paramla da hem birikim yaptim hem de Annemi tatillere goturdum,hediyeler aldim, bunlar maddiyattan cok vefa borcudur. Aksam isten cikip eve gelirken bir sallana sallana gelmek var,bir de evin market ihtiyacini alip gelmek var. Siz de anne olunca cocugunuza bunlari yaptirin,korkmayin parasini yemis olmazsiniz.
saygısız öylemiEşimin verdiği para benim suanki hayatımı etkiliyorsa cokta güzel ilgilendirir. Siz hic sıkıntı çekmemişsiniz belli ki. Siz bana kıskanç diyebilirsiniz bende koydugunuz o unlemden size saygısız diyorum
bırak dark ım bırak canı nasıl isterse öyle anlıyor :)Ahaha amin amin. Ben evlatlarimizin hic bir seye hazirdan konmasini istemem. Cunku oyle olursa kiymet vermezler. Ev araba benim icin hic bir sey,zaten tek cocugum var, her seyim ona kalacak. Ama onun cabasini da gormem lazim. Calissin cabalasin. Esiniz 15 yasinda ne is yapacak da ne kazanacak da ne biriktirecekti? Uc kurus para eline ya gecer ya gecmez o yasta. Sizin beklentileriniz cok cok fazla ve bu beklentiler 2200 lira maas alan bir kocaya fazla gelir.
Ben de ailemin tek cocuguyum. 30 yasinda evlendim. Evlenene kadar 7 sene maasimin yarisini anneme verdim. Ki annemin hic ihtiyaci yoktu. Kalan paramla da hem birikim yaptim hem de Annemi tatillere goturdum,hediyeler aldim, bunlar maddiyattan cok vefa borcudur. Aksam isten cikip eve gelirken bir sallana sallana gelmek var,bir de evin market ihtiyacini alip gelmek var. Siz de anne olunca cocugunuza bunlari yaptirin,korkmayin parasini yemis olmazsiniz.
Ne kadar guzel ne mutlu sana. Allah hepimize boyle evlat nasip etsin insallah. Coook goruyorum evini arabasini alip dugununu yaptiklari cocuklarinin eslerinin totosunu dondugu kv ve kpleri. Her seyini yaparsan iste oyle nankor yetistirmis oluyorsun cocugunu. Elindekinin degerini bilmiyor. Senin eve giderken aldigin iki ekmekle anan baban ihya olmuyor ama sen hayati ogreniyorsun,manevi olarak diyorsun ki “baba korkma bak ben varim yaninizdayim”. Ana baba borcunu odemek icin 10-15 yil calisip parasini vermen zaten yetmez o da ayri bir konu.Aynı benim kafadasın.
Bende kızım için herşeyin en iyisini isterim tabi ama bununda bir sınırı var ki şimdiden belirlerim bunu. 500 liraya gidipte oyuncak almam. Çok istiyorsa kumbarasında biriktirir ve alırız. Alabilecek gücüm var aslında ama değer bilmesi açısından önemli bu duruş. Kendisi biriktirip alınca yaşayacağı haz ile benim istediği an alıp eline vermem ile aynı şey değil kesinlikle.
Patenlerini kendi aldı mesela,şimdi gerine gerine söylüyor ben aldım diye.
Bende aileme yaptım çok fazla maddi anlamda,babam 5 kuruşuma dokunmazdı "aman kızım cebinde olsun,ihtiyacın olur kullanırsın"derdi ama ben annemin bulaşık makinesini aldım,evine duvardan duvara dolap yaptırdım,akşam eve giderken alışverişimi yaptım elim kolum dolu geldim,kalan maaşımla da kendi eksiklerimi rahatça tamamladım. Herşeyi de alabiliyordum kendime. Ailemin benden beklentisi yoktu ama zevkle severek yaptım. O evde bende yaşıyordum,ailemin benim için yaptıklarının yanında zaten bunların esamesi bile okunmaz.
Ya fikir paylasimi yapayim belki farkli bir noktadan bakar diye seyettimbırak dark ım bırak canı nasıl isterse öyle anlıyor :)
Aynen öyle.Ne kadar guzel ne mutlu sana. Allah hepimize boyle evlat nasip etsin insallah. Coook goruyorum evini arabasini alip dugununu yaptiklari cocuklarinin eslerinin totosunu dondugu kv ve kpleri. Her seyini yaparsan iste oyle nankor yetistirmis oluyorsun cocugunu. Elindekinin degerini bilmiyor. Senin eve giderken aldigin iki ekmekle anan baban ihya olmuyor ama sen hayati ogreniyorsun,manevi olarak diyorsun ki “baba korkma bak ben varim yaninizdayim”. Ana baba borcunu odemek icin 10-15 yil calisip parasini vermen zaten yetmez o da ayri bir konu.
Dugun meselelerine gelince oglum evini almistir veya kiralamistir,icini dayamis dosemistir, arabasini almistir calisip calisip, gelin hanim kanaatkardir,o da varini yogunu evlilik icin harcamistir oglumla beraber saygim sonsuzdur. Oglum gelir derse ki anne dugun istiyoruz ama su kadar para lazim ,cikarir veririm. Ama yumurta kapiya gelip de dugun bittikten sonra salondan cikarken oglum gozumun icine icine para diye bakarsa sirf sinirlendigim icin bile vermem o dugunun parasini. Oglum cebinde 2 lira yokken papyonu takacak,koluna karisini takip ankara havasi oynayacak,dugun cikisinda da bana elini uzatip ana para diyecek. Tepem atar. Sen gerizekali misin yoksa paran neyine guvendin diye azarlarim. Biz de dugun yaptik,salon parasini 3 ay onceden pesin verdik de yaptik. Anaya babaya donup de istemedik yani bu biraz beyin isi bana sorarsan. Yoksa varlik kadar harcarsin.
aynen bende çok şey öğreniyorumYa fikir paylasimi yapayim belki farkli bir noktadan bakar diye seyettimben cok sey ogreniyorum buradan,belki o da ogrenir
Ahaha amin amin. Ben evlatlarimizin hic bir seye hazirdan konmasini istemem. Cunku oyle olursa kiymet vermezler. Ev araba benim icin hic bir sey,zaten tek cocugum var, her seyim ona kalacak. Ama onun cabasini da gormem lazim. Calissin cabalasin. Esiniz 15 yasinda ne is yapacak da ne kazanacak da ne biriktirecekti? Uc kurus para eline ya gecer ya gecmez o yasta. Sizin beklentileriniz cok cok fazla ve bu beklentiler 2200 lira maas alan bir kocaya fazla gelir.
Yok ben zaten benim dedigimi yapin demiyorum ki. Siz evleneli ne kadar oldu bilmiyorum ama oncesinde nasil yasiyorlardi bilemezsiniz haliyle.20 yillik falan evli degilseniz tabii. Ben elbette istemem gorumcem neden yapsin ki cocuguma dogum gunu partisini? Ben organize edersem kendisini davet ederim sadece. Ha siz isterseniz gorumcenize yaptirabilirsiniz tabii. O ayri meseleBurda hazıra konma yok yıllarca çalışmış birisi var. Parasını ailesine veren ama ailesi tarafından kabul edilmeyen. Siz ailenin tek cocuguymussunuz eşim 3 kardes ablalarina yapilan seyler eşime yapılmaz.
Siz çocuğunuzu borçla evlendirebilirsiniz Allah bana güç kuvvet verdiği sürece çocuğumu borçla evlendirmem. Zaten evlenince bi sorumluluk altina girecek evliligin ilk yillari bocalayacak kendi çektiğim sıkıntıyı neden oğluma kizima cektireyim?
Vefa borcuna gelirsek anne babalarını yanlarında hic bi yere götürmeyen iki gorumceden bahsediyorum bu vefa borcu bi tek eşimin mi? Arabayı aldığımızdan beri nereye gidersek onları da götürelim dedik. Kendi kızları tatile dahi götürmezken eşime siz goturuverin diyen insanlar hadi sizin gorumceniz yapsın da vefa borcunuzu görelim. Konularınıza goz attim gorumceniz cocugunuza doğum günü yapmak istedi diye ortalığı dagitmissiniz saymadik laf birakmamissiniz. Bi olayı kendiniz yaşamadığınız zaman anlayamazsınız o yuzden herkes kendi bildigini yapsin
saygısız öylemi
ünlem uyarı mahiyetinde konulur yani dikkat çekmek için
sıkıntı çekmemişim öyle mi anlatsam roman olur bu hallerime bin şükür
eşiniz eşiniz olmadan vermiş o parayı.. evlenmeden parası olmadığını biliyordunuz değil mi
peki size para vereceğiz vaadi oldu mu
olduysa bile o onların terbiyesizliği
çalışın diyoruz ona neden cevap vermiyorsunuz
Yok ben zaten benim dedigimi yapin demiyorum ki. Siz evleneli ne kadar oldu bilmiyorum ama oncesinde nasil yasiyorlardi bilemezsiniz haliyle.20 yillik falan evli degilseniz tabii. Ben elbette istemem gorumcem neden yapsin ki cocuguma dogum gunu partisini? Ben organize edersem kendisini davet ederim sadece. Ha siz isterseniz gorumcenize yaptirabilirsiniz tabii. O ayri mesele
Benim de gorumcem var gordugunuz gibi ama esime ve gorumceme yapilanlari kiyaslamam asla. Gorumcem kendine yakisani yapar,esim de kendine yakisani yapar evlat olarak. Asla mudahale etmem. Ki esim de cocuk yasta ailesine ait fabrikada para bile almadan calismis. Gorumcem o esnada anne babasiyla tatildeymis mesela. E bundan bana ne? Onlarin aile meselesi. Benim cebimdeki para beni ilgilendirir. Ne kazanmisim,ne harcamisim beni baglar. Siz de o sekilde dusunurseniz daha mutlu olursunuz. Ben esinize uzuldum,adam sizinle sohbet ediyor ama yaranamiyor. Kaldi ki gorumcenize annesi almis arabayi. Siz simdi bunu dillendirince e sana da anan alaymis der gecerler benden soylemesi
Döndü bana iste ablam arabasini satip ustune para koyup kendine 120 bine bi tane araba almis şöyle yapmış böyle yapmış ama bi görün nasıl hevesle anlatıyor. Ablasi da bizi takmayan bi tip beni de hic sevmeZ sağolsun. Kv de yardım etmis bi de arabayi almasına. (Buda beni ilgilendirmez tek takıldıgım nokta kizlarina yaptığını esime yapmamasi)
Ilk mesajinizda esinizin ablasina annesinin yardim ettigi anlasiliyor. Ha gorumcenizin kendi kvsi ise bu kisi o mesaji duzenleyin de benden baska yanlis anlayanlar olmasinKonuyu anlamayisiniz :)))) görümceme annesi almamış:)) görümcem nasıl araba alır almasin etmesin de demiyorum ben evim ayrı yolum ayrı. Konum bambaskayken siz farkli yerlere getirdiniz :)) ama anliyorum ki esinizin babasinin bi fabrikasi var :) birisi kendi fabrikasinda calismis birisi elin yaninda arada ki farki anlayabikecekmisiniz? Tabi ki esinize ve gorumcenize yapilana karismazsiniz çünkü esinize de yapiyorlar. Ahhh ahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?