- 7 Haziran 2023
- 123
- 98
- 25
- Konu Sahibi destinesialove
Evli olduğum günden beri sürekli evde dayılanan, efelenen adam gitmiş yerine kedi yavrusu gibi başını tek saniye yukarı kaldırmayan bir adam gelmişti. davaya giderken sadece şundan tedirgindim, her şeyde ‘en büyük benim benden büyük yok’ deme tarzında el kol hareketleri bacaklar 1 metre açık kabadayı gibi artistlik yapan kişi, ‘seni istemiyorum, senden soğudum bitti uzatmayalım( evdeyken de sürekli arsız, yüzsüz git babanın evine ben seni istemiyorum niye gitmiyorsun yüzsüz tarzında sürekli konuşurdu ama gidemezdim hep etrafında dolanırdım küçük kedi yavrusu gibi) ‘ diyen adam, kim bilir davada ne tavırda böbürlene böbürlene davranır da o iğrenç hareketlerini tekrardan görürüm diye çok korkmuyordum. Tabi ki orada bana laf söz söylemeye cesareti olamazdı ama yine de ben onu tanıyorum kimseye saygısı olmayan boşanmayı bile o isteyip o yaptığı için efelenecek bir adam ve ben o iğrençliği bu kadar ay görmeye razı gelmişken bir kere daha kaldıracak gücü kendimde bulamıyordum.Nasıl geçti?
Asla kafasını yerden kaldırmadı boynu bükük gitti uzak noktada oturdu ne ses ne Seda ne el kol hareketleri ne de o yürüyüşteki en büyük benim havaları, asla hiç biri yoktu. Ama ben boşanmaktan o kadar korkan kişi ilk başlarda tabi. Davaya girmeden ve davada dimdiktim sürekli gülesim geliyordu ve içim kıpır kıpırda. Dava 10 dk kadar sürdü. Hakimin sorduklarına net ve gür bi şekilde cevaplarımı verdim.
Kendisinin avukatı abisiydi, benim avukatım yoktu. Abisiyle aram çok iyiydi hiç bir zaman saygımı yitirmedim abi abi diye sürekli sohbet ederdik bir ihtiyacı olursa yardım ederdim o da o şekilde . Bu süreçte ne kadar o da doğru ve haklı davranmasa da evliliğim süresince en mantıklı ve doğruyu konuşan o evdeki dedikoducu kadınlarla asla işi olmayan ve hatta kardeşleri dahi olsa onlardan nefret eden ve onları ciddiye almayan biriydi. Aynı zamanda saygılı ve efendi biri, o ailede sadece bu kişi böyleydi. Davaya o girdi. Dava salonuna girer girmez ben oturdum onlar da karşıya oturdular. Hakim yanlış oturdunuz davalı ve davacı olarak yer değiştirmeniz gerekiyor dedi. Davacı onlar oldukları ve ben davalı olduğum için bu şekilde hakim yer değiştirin dedi ama avukat bey moral sıfır yere doğru bakıyo ve ‘bi şey olmaz otursun o’ benim için böyle dedi hakime. Hakim hayır değiştirin diyince yer değiştirdik. Hakim davada avukat bey bir talebiniz ve söyleyecek bir şeyiniz yok mu dedi iki kere. İkisinde de oflaya puflaya eliyle alnını tutup yüzünü kapatıyor ve yere doğru bakarak hayır dedi kısık sesle. Ve ben biliyorum iyi bir avukat ve özgüvenli sesi gür çıkan biri. Neden bu kadar bu ortamda durmaktan rahatsızdı anlamadım. Davadan da neredeyse koşarak çıkacaktı öylesine bir hışımla ayrıldı gitti. Eski Eşimin üzgün veya sinirli olup olmadığını ya da ne düşündüğünü hiç bi şey anlamadım. Yüzüne dahi bakmadım. Böyle insanın 3. Gözü gibi vi şey vardır ya düz bakarken sağı solu da görür aslında ya da hisseder diyelim. O şekilde farkettiğim kadarı ile ve kız kardeşimin söylemesine göre saç sakal birbirine karışmış zayıflamış baya ve her yere bakımlı şık şık giden traşsız çıkmayan adam bu halde davaya gelmişti.
Bilemiyorum artık dava benim için çok iyi geçti. İnanın nikahımı hatırlamak istemiyorum. Çok kötü bir gündü ağlamalı bağırışlı çağırışlı bir gündü. Boşanma davam bu kadar huzurlu geçti ve içim kıpır kıpırda bilmiyorum nedenini. Ondan nefret bile etmiyorum artık, neden öyle biriyle evlenmişim kafam neredeymiş hiç bilmiyorum ama insanlar bazen hayatta hatalar yapabilir önemli olan o hatalar için pişman olmak değil de o hatalardan doğru dersleri çıkarabilmektir. Umarım ben de doğru dersleri çıkarırım.
Son olarak diyeceğim şu ki Allah’ın adaletine bir kez daha şahit oldum. 9 aydır bana neredeyse zulmeden, benden ayrılmakla tehdit eden, beni aşağılayan ve kibirden burnunun ucunu görmeyen adam, beni tehdit ettiği şeyi bana yaşatırken 9 aydır beni soktuğu hale bütünle ve bir kedi yavrusuna döndü( tıpkı benim evlilikte olduğum gibi). Bense kendinden emin, mutlu ve gönül rahatlığıyla o mahkemede bulundum ve bunu özellikle yapmadım, içimden geldiği gibi ve olduğum gibi.
Çok şükür kurtuldum. Darısı bu eziyeti gören tüm kadınlara… inanın bu olayın içine girerken insan ne kadar eziyet görse de bazen bu yaşadığımız travmatik olaylar duygusal manipülasyonlar belki de sağlıklı düşünmemizi engelliyo. Ama siz siz olun değerinizin bilinmediği, sevilmediğiniz ve hor görüldüğünüz yerde durmayın. Hayat kısa ve bizler yaşatmayı hakediyoruz.
biliyorum çok uzun yazdım bana kızacaksınız ama ileride hem geri dönüp okuyabilmek için, hem daha önceden beni takip eden ve belki de benim gibi olan ya da daha kötü olan kadınlara umut ışığı olabilmek için yaşadıklarımı en ince ayrıntısına kadar yazdım. İlerleyen süreçlerde daha güzel şeyler yaşayacağıma eminim ve onları da burada paylaşacağım
Sizleri seviyorum, bu süreçte yeri geldi bana kızdınız yeri geldi yol gösterdiniz bakış açımın değişmesinde sizlerin de büyük emekleri var. Güzel haberlerle görüşmek üzereee