• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi yaptıklarını unutanlara ne söylenir ?

Aynısını komşum bana yaptı. Oğlum birinci sınıfa yeni başlamıştı. Ben 8-18 çalışıyordum. Annem 16.30da taksiyle okula gidiyordu çocuğumu almaya. Bizim evden çıkıp bizim eve geliyordu. Karşı komşum güya benle çok samimiyken ,çocuklarımız da aynı okulda olmasına rağmen bir kere anneme “gel teyze seni götüreyim” demedi. Düşünün aynı saatte aynı siteden çıkarken yağmurda fırtınada karda bile kenarda taksi bekleyen yaşlı kadına teklif dahi etmedi.

Sonra nooldu dersiniz? Geçen sene her sabahın köründe zilime bastı ki “hadi çocukları ben götüreyim okula,sen de alırsın”
Çünkü artık 17.00da okulda olabiliyorum ben,kendisi olamıyor 😊kabul etmedim. Küstü. Açıklama dahi yapmadım çünkü yapsam da anlamaz hatasını. Hatasını anlayabilecek insan zaten o hatayı yapmaz bana göre.

Çok net söylüyorum,böyle insanları görünce yolunuzu değiştirin,konuşmayın,dostluk akrabalık bağı da kurmayın. Tanımadığınız insan olsun bari size zararı dokunmaz yanınızdan geçer gider.
Ne hakla küsebiliyor ya siz mecbur musunuz? Şu milletteki herşeyi kendine hak görme huyunun onda biri bende olsaydı şu yaşımda böyle yıpranmazdım. Kadın resmen küsmüş şaka gibi.

Hiç yüz vermeyin arsız yüzsüz böyle insanlar eee bi kere elimi tutsaydın da benimde içimden gelseydi asla kafanıza takmayın

Ne hakla küsebiliyor ya siz mecbur musunuz? Şu milletteki herşeyi kendine hak görme huyunun onda biri bende olsaydı şu yaşımda böyle yıpranmazdım. Kadın resmen küsmüş şaka gibi.
Küstü valla. Hatta burda konu da açmıştım sanırım,herkes de bana kendi işini kendin yap tarzı konuşmuştu 😊ya zaten yaptım kendi işimi,annem yardımcı oldu geçici bir süre. Sonra işimden istifa ettim daha az saatli bir yere geçtim sorunum kalmadı. Ama zor günümde bana yardım etmeyen kişi,sonra resmen beni salak yerine koyup kendi işini kitlemeye çalıştı. Kabul etmediğim için de küstü.

İnsanlar gerçekten tuhaf.

Kendi başına mücadele etmek çok zor ama kendi başına başarmanın tadı hiçbir şeyde yok. Pişkinliğin dik alası hem de yapılan ama insanlar böyle yüzsüz olabiliyorlar işte, kafanıza takmayın bence 👍

Günaydın bildirim gideceklere şu konuda fikir almak istiyorum 🫣

Dün konuşmadığım biri de (daha önce 2 defa beni, haberimin olmadığı şeylere karıştırdı kızıp bir daha hiç konuşmama kararı aldım kendisiyle) bu konu hakkında yorum yapmış “ nolcakmış sanki o okula giden bütün çocukları götürmeliymişim zaten oraya gidiyormuşum büyük iyilik olacakmış falan” ben anlattım sizlere kimse benim zor anımda öylesine bir teklifte bile bulunmadı şimdi de ben yapmak istemiyorum,bu dedikoducu insana yazayım mı haberim var konuştuklarından diye ? Arasam ya da yüzüne bir şey dersem arsız biri demediğim şeyleri de demişim gibi konuşur ondan yazayım diyorum.

Yoksa susayım mı kendi kendini mi yesin ?

Merhaba dert değil ama biraz içimi dökmek istedim
Çocuklarım (ikiz) Şuan 6yaşını bitirdiler ilkokula başladılar bu yaşa getirene kadar neler yaşadım ben biliyorum eşim bir de Allah 😁
Baktırma mevzusundan söz ediyorum özellikle..
Çalışan bir anneyim,ailemden uzağım,eşimin ailesi burda onlarda yaşlı başlı genç olanlar da hep burun kıvırdı en zor anımda bile bana el atmadı yardımcı olmadılar..

Ücretli yabancı tuttuklarımdan da çektim akrabadır yakındır iyi bakar deyip yine de ücret verdiklerimden de.

Evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama en zor anımda da insanlık öldü mü bakarız demedi hiç kimse,akrabalık arkadaşlık ölmemiş olsun dediğim her anda tekrar tekrar yere çakıldım..

Neyse şimdi çocuklarım büyüdü araç aldık kendim çocuklarımı okula bırakıyorum alıyorum, bana o burun kıvıranlar surat asıyor,çocuğuyla çocuklarım aynı okulda,kendi aracımla götürmüyorum diye..direkt söyleyen yok ama bekliyorlar ya da başkalarından duyuyorum..
Bunu da birinden istemek haksızlık değil mi ?
Hele ki asla yardımcı olmadığınız birinden bunu istemek aşırı yüzsüzlük değil mi ?
Geçen yıl aracımız yokken şehiriçi vasıtalarla eve gelene kadar afedersiniz kı… ter akıyordu😂kızlarım çok kez yağmur soğuk kapıda beni beklerken korkup ağlıyordu.(5-10dk aramızda zaman farkı vardı)

Özellikle geçen yıl bi gece çok çok hastaydım yakınım dediğim birinden sadece yarım saatliğine çocuklarıma bakmasını rica ettim iğne yapıp gelecektim (önceki hafta o kızını bana bırakmış gece 2 de almıştı) ben de yakın hissettiğim için sorun görmedim ve erken döneceğim için rica ettim kusura bakma olmaz üst katta misafirlikteyim demişti şaka gibi geldi,30 dk inebilirdi bence ✋🏻

Çok üzülmüştüm hatta o akşam araba almaya karar vermiştik,araba olsa eşim çocuklarla arabada bekler ben girer iğnemi yapar dönerdik neyse işte şimdi bu tiplerle nasıl baş edilir ne denir suratları nasıl çekilir
Her şeyi kafaya takan biriyim ama bu gerçekten pişkinlik değil mi ? Sen yapmadığın fedakarlığı başkasından bekleyemezsin.
Ablalarım ikiz. İkiz çocuk büyütmek ne kadar zor bunu dinleyerek büyüdüm ben de 🙃 insanlar laf gibi mi geliyor ne bileyim ama ciddi çok ciddi zor, bu yaşa gelmiş çocuklarınız kendini kurtarmış ne güzel.
sorunuza gelince; değil ima etmek, direkt söyleseler, boyunlarına ilan assalar da umrumda olmazdı. İstediklerini yapsınlar, siz buna borçlu ya da mcbur değilsinz, kendinizi zam altında hissetmeyin lütfen. Haklısınız çünkü. Gidip gelirken yüzünüzde bir tebessümle selam verin hatta karşılaşırsanız. Sizim konu hakkında udlandığınızı (bizim burda öyle derler, hani mahcup hissetmek gibi) anlarlalrsa kendilerini haklı bulma hatasına düşer bide bunlar gibiler çünkü. Direkt gelir derlerse de, ben çocuklarımın sorumluluğunu başklarına vermekten hoşlanmıyor korkuyorum. Aynı şekilde de başka çocukların sorumlululuğunu alamam, kusura bakmayın, der konuyu kaparsınz.
Ha alıp geledenilirdiniz yani bu denli takmasaydınız asla almayın da demiyoruz da, istemiyorsanız haklısınız ve rahatsız olmayın yani

Dün konuşmadığım biri de (daha önce 2 defa beni, haberimin olmadığı şeylere karıştırdı kızıp bir daha hiç konuşmama kararı aldım kendisiyle) bu konu hakkında yorum yapmış “ nolcakmış sanki o okula giden bütün çocukları götürmeliymişim zaten oraya gidiyormuşum büyük iyilik olacakmış falan” ben anlattım sizlere kimse benim zor anımda öylesine bir teklifte bile bulunmadı şimdi de ben yapmak istemiyorum,bu dedikoducu insana yazayım mı haberim var konuştuklarından diye ? Arasam ya da yüzüne bir şey dersem arsız biri demediğim şeyleri de demişim gibi konuşur ondan yazayım diyorum.

Bence size gelip söyleme cesareti göstereme del cvp dahi vermeyin. Ümidi keserler yakında

Hiç aramayın, yüzyüze gelirseniz lafinizi sokarsiniz.bana kimse yardım etmedi ama herkes benden bekliyo gibisinden

Simdi bir cocuga okuldan sonra bakmakla ,arabaya alip eve gelince indirmek ayni kulfette degil ama icinizden gelmiyorsa yapmamak tabiki hakkiniz .hic muhattap olmayin. Ama o gece 2 de cocuvunu alan arkadasa lafi o an yapistirip ben senin cocuguna gece 2 ye kadar baktim bu mu karsiligi diyebilirdiniz.

Simdi bir cocuga okuldan sonra bakmakla ,arabaya alip eve gelince indirmek ayni kulfette degil ama icinizden gelmiyorsa yapmamak tabiki hakkiniz .hic muhattap olmayin. Ama o gece 2 de cocuvunu alan arkadasa lafi o an yapistirip ben senin cocuguna gece 2 ye kadar baktim bu mu karsiligi diyebilirdiniz.
O an evet keşke söyleseydim diyorum zaten benim sorunum o an lafımı söyleyememek :( yoksa zaten kafaya takmam..

Back