Kocam kâr yapalım araba alalım diye tutturdu sizce ne yapmalıyım

Eşiniz gram anlamıyor bu işlerden. Piyasası 750 eden bi arabayı 1 milyona asla satamazsınız.
Eşiniz ne iş yapıyor aldığı maaş çok yüksek
Mühendis aynı zamanda formenlik yapıyor 40 tane adam çalıştırıyor kendi maaşının haricinde onların üzerinden de prim aldığı için maaşı baya yüksege geliyor.

Yani açıkça yalan soyledigimi ima ediyorsunuz ama ramazan ayinca kimseye yalan borcumuz yok çok şükür şimdi size her ay hesabıma düşen miktarın ekran görüntüsünü de atabilirim ama gerek yok on yarginiz muhtemelen değişmeyecek. Konu ve danışmak istediğim şey bambaşka zaten her neyse
Okudugunuzu anlamiyorsunuz. Bu kadar para kazanıp değerlendirmeyi bilmiyor yazmışım. Para işlerinden anlamıyor demişim yani. Yalan söylediğinizi değil, paranın böyle iş bilmez insanlara nasıl gittiği konusundaki hayretimi dile getirdim. Öylesine bir serzeniş yani uzatmanıza gerek yoktu.

Keşke anlatabilsem sabahtan beri dil döktüm bana güven diyip duruyor bir aylığına araba alıp nasıl kar yapacak anlamıyorum anlatamıyorum. Tanıdığım bir sürü galerici var diyor. Gerçekten ne yapacağım bilmiyorum strese girdim
Eşinizin ticaret yapası tutmuş daha ufak meblağlı bir şeylere yönlendirseniz aslında belki ufak bi para batırırsa hevesi kaçar😂 o kadar parayı yirmi yaşında bir arabaya gömmenin hiçbir mantığı yok bana göre ama tabii bu şahsi fikrim
2004 model Cabrio satılır mı dersiniz?

Alakası yok silmemin sebebi direk miktar belirtmek sonradan ayıp olur gibi geldiği için silme gereği duydum. İkincisi matematiği hesabı tabi ki biliyorum evet aylık 10 bin dolardan aşağı almıyor eşim hesap doğru yani .
Kazancı baya iyiymiş ne iş yapıyordu

Bir ayda hadi kâr etse etse 60-70 bin eder onun için uğraşmaya değer mi ayol 😅 tapu masrafını çıkarırım diye mi düşünüyor nedir? Bir de bu kadar eski arabalar hele sporsa hemen alıcı bulmaz. Zararına satma riski bile var. Şimdi sıfır araç piyasası da coşmuş durumda. Şirketler kampanya üstüne kampanya yapıyor bilemedim.

Okudugunuzu anlamiyorsunuz. Bu kadar para kazanıp değerlendirmeyi bilmiyor yazmışım. Para işlerinden anlamıyor demişim yani. Yalan söylediğinizi değil, paranın böyle iş bilmez insanlara nasıl gittiği konusundaki hayretimi dile getirdim. Öylesine bir serzeniş yani uzatmanıza gerek yoktu.
Uzatmiyorum neyse

Aylık 10 bin dolar kazanan adamın Cabrio şımarıklığına hakkı olduğunu düşünüyorum ben ya.
Kar etmesine gerek de yok, hatta zarar da edebilir.
Ev satıp almıyor sonuçta, var olan parayla kar etmeyi deneyecek, olmazsa da bir isteğini gerçekleştirmiş olacak.

Ben olsam ses çıkarmam.
Gerçekten mi ? İlk kez böyle farklı bakış açısıyla bakan birisiyle karşılaştım yani kendi haline mi bırak diyorsunuz zarar edersek ne olacak

Cabrio bir aracın çok kolay elden çıkarılabileceğini düşünmüyorum şahsen. Markasından baģımsız herkesin tercih edip kolayca alacağı araçlar değiller ki zaten 2004 model epey yaşlı bir araç,galerici elindeki satamadığı arabayı eşinize satarak nakte çevirmek istiyor gibi geldi bana.
Al sat yapılabilir ama herkese hitap edecek araçlarda geçerli bu bence.
Bende aynı şeyi söyledim satamazsin elinde kalir dedim bana nasıl bu kadar güveniyor kendine ve satacagina bilmiyorum

Şuna da şaşırdım, aylık 300+ kazanan adam 2001 model arabaya biniyor, ev yok.
İlk maaşını dün falan mı aldı?
Kardeşim mantık kurabilirsin benim eşim yillardir ve düzenli bir şekilde orada çalışmıyor geçici bir iş yani bir süre sonra bitecek ve Türkiye'ye dönecek aldığımız paradan iki ayda bir araba aldık ondan sonrasını da hep biriktirmeye başladık çocuğumuz olacagi için ev için yani senin anlayacagin ömür boyu 300 milyar kazanmıyor kazanmayacak

Eşim yurt dışında çalışıyor dolar kazanıyor aylığı baya iyi bir paraya geliyor. bizde elimizde bu fırsat varken evimizi alalım istiyoruz çünkü ben hamileyim bir bebeğimiz olacak ve kiradan kurtulmamız lazım. Bir arabamiz zaten var daha önceden almıştık sonuçta arabada lazım dedik okey. Sonra üzerine bir miktar daha para birikti şimdi kendisi tutturdu bir araba daha alicam onu geri saticam daha iyi bir ev alcaz diye. Piyasa durgun satamazsin diyorum beni anlamıyor. Almak istediği araba 2004 model Cabrio üstü açık BMW evet albenisi var arabanın ama 750 bin istiyorlar. Ben galeriye geri saticam bı kaç ay sonra daha güzel bir ev almış olcaz diyor. Ayriyeten gelecek maaslarla oncr ki aldığımız arabada kalacak diyor. Yani tamamen yatırım amaçlı bu arabayı alıp satmak istiyor. Sizce mantıklı mı düşünüyor ben mi bencilce düşünüyorum. Ben diyorum ki ya galerici almazsa ya da müşteri bulamazsak o kadar paraya yazık değil mi bide ev daha önemli. Adam kabul ediyorsa takas yapalım üstüne verelim en azından satilmazsa zararın az olsun ya da bankaya atalım faiz versin amacın kar etmekse dicem. Siz olsanız ne yaparsiniz? Bu ekonomide elimizde doların durmasi mi daha mantıklı araba alıp karıyla satıp üstüne eklemek mi?
Hayır bide yok istemiyorum dediğimde bana bırak bana güven diyip duruyor trip atar gibi karımızı düşündüm anlamadin diyor gerçekten hiç içim rahat değil.
Kesinlikle araba ile kar elde edemezsiniz. Evi alın kurtulun. Ev ile her zaman arti bir öndesiniz. Ama arabayı satarken zarara da girebilme ihtimali var

Geliri iyiyse neden yurtdışından ev sahibi olmuyorsunuz?
Dolar/euro üzerinden kira getirisi varken burda gayet rahat kiralık evde yaşarsınız.

Şimdi biraz komplo teorisi gibi olacak ama yeni düzenlenecek anayasa ile ek olarak tapulara şimdiden getirilen ‘müşterek’ ibaresi (düzeltilmiş olabilir ama bunu yaşayacağız) Çin usulü ancak insanlara ev sahibi olma hakkı tanınabilir muhtemelen.
Bazı arsa sahiplerine dahi devlet direkt rezerv alan diyerek tapularda hak iddia etmeye başladı. Nabız yoklama çalışmaları olabilir.
Ben önü görülemeyen bir ülkede artık ev sahibi olmak istemem açıkçası…
Olan evi de elden çıkartırım

Araba piyasası eskisi gibi değil. Bulunurluk arttı ve almak istedği araba eski bir araba. Herkesin hemen takasa ya da geri almak isteyeceği bir araba değil. İmkanınız varsa ev alın tabi kiz

Geliri iyiyse neden yurtdışından ev sahibi olmuyorsunuz?
Dolar/euro üzerinden kira getirisi varken burda gayet rahat kiralık evde yaşarsınız.

Şimdi biraz komplo teorisi gibi olacak ama yeni düzenlenecek anayasa ile ek olarak tapulara şimdiden getirilen ‘müşterek’ ibaresi (düzeltilmiş olabilir ama bunu yaşayacağız) Çin usulü ancak insanlara ev sahibi olma hakkı tanınabilir muhtemelen.
Bazı arsa sahiplerine dahi devlet direkt rezerv alan diyerek tapularda hak iddia etmeye başladı. Nabız yoklama çalışmaları olabilir.
Ben önü görülemeyen bir ülkede artık ev sahibi olmak istemem açıkçası…
Olan evi de elden çıkartırım
Bu sizin düşünceniz tabi ki saygı duyuyorum ama benim kendim ulkemden başka yerde yaşamak gibi bir isteğim düşüncem yok o yüzden ailem sevdiklerim herkes burada doğacak oğlum da burda büyüsün istiuorum

Eşim yurt dışında çalışıyor dolar kazanıyor aylığı baya iyi bir paraya geliyor. bizde elimizde bu fırsat varken evimizi alalım istiyoruz çünkü ben hamileyim bir bebeğimiz olacak ve kiradan kurtulmamız lazım. Bir arabamiz zaten var daha önceden almıştık sonuçta arabada lazım dedik okey. Sonra üzerine bir miktar daha para birikti şimdi kendisi tutturdu bir araba daha alicam onu geri saticam daha iyi bir ev alcaz diye. Piyasa durgun satamazsin diyorum beni anlamıyor. Almak istediği araba 2004 model Cabrio üstü açık BMW evet albenisi var arabanın ama 750 bin istiyorlar. Ben galeriye geri saticam bı kaç ay sonra daha güzel bir ev almış olcaz diyor. Ayriyeten gelecek maaslarla oncr ki aldığımız arabada kalacak diyor. Yani tamamen yatırım amaçlı bu arabayı alıp satmak istiyor. Sizce mantıklı mı düşünüyor ben mi bencilce düşünüyorum. Ben diyorum ki ya galerici almazsa ya da müşteri bulamazsak o kadar paraya yazık değil mi bide ev daha önemli. Adam kabul ediyorsa takas yapalım üstüne verelim en azından satilmazsa zararın az olsun ya da bankaya atalım faiz versin amacın kar etmekse dicem. Siz olsanız ne yaparsiniz? Bu ekonomide elimizde doların durmasi mi daha mantıklı araba alıp karıyla satıp üstüne eklemek mi?
Hayır bide yok istemiyorum dediğimde bana bırak bana güven diyip duruyor trip atar gibi karımızı düşündüm anlamadin diyor gerçekten hiç içim rahat değil.
Parası olan adam niye 2004 model alıyor dıye sorarlar adama

Cokta paranız yokmus demek ki

Bu sizin düşünceniz tabi ki saygı duyuyorum ama benim kendim ulkemden başka yerde yaşamak gibi bir isteğim düşüncem yok o yüzden ailem sevdiklerim herkes burada doğacak oğlum da burda büyüsün istiuorum
Ben zaten ülkeden çıkın demedim madem geliriniz var yurtdışından ev alabilirsiniz dedim.
Kira getirisi euro üzerinden olunca burda da gayet rahat oturuyorsunuz. Hemen yanımızdaki Yunanistan’da nice Türk’ün gayrımenkulü var.
Tabii belli miktarın üzerinde olan evlerde de Yunanistan size 5 yıl içinde yenileme yapıp toplam 10 yılda hiç satış yapmazsanız oturum hakkınıza kadar veriyor. Sadece bir bakış açısı hatta Türkiye’de ev almaktan daha karlı bir bakış açısı

Ben zaten ülkeden çıkın demedim madem geliriniz var yurtdışından ev alabilirsiniz dedim.
Kira getirisi euro üzerinden olunca burda da gayet rahat oturuyorsunuz. Hemen yanımızdaki Yunanistan’da nice Türk’ün gayrımenkulü var.
Tabii belli miktarın üzerinde olan evlerde de Yunanistan size 5 yıl içinde yenileme yapıp toplam 10 yılda hiç satış yapmazsanız oturum hakkınıza kadar veriyor. Sadece bir bakış açısı hatta Türkiye’de ev almaktan daha karlı bir bakış açısı
Karadağ da çok mantıklı geliyor bana oturum izni de verirse yakında Avrupa birliğine de girer

X