Kocam kâr yapalım araba alalım diye tutturdu sizce ne yapmalıyım

2004 model cabrio Bmw al sat yapılarak kar edilebilecek bir araba değildir.
Kar etmek istiyorsa sıfır Passat ya da Jetta benzeri araba almalı
Babamda öyle diyor o arabayı satamaz diyor ama eşim sırf görüntüsü için takmış mi ne alalım diyip duruyor illa alacaksa satılabilecek bişey alsın istiyorum ama yok

Faizler çok yüksek ama bunuda biliyorsunuz bankadan çektiğinizin bı tutarı kadar daha neredeyse faiz ödeniyor eşimde büyük ihtimal buna girmek istemiyor ki kredi cekmese bile zaten birikimle üç dört ay sonra bı ev yine alabileceğiz bunu ona anlatmaya calisicam

Vadeyi uzun tutarsanız geçerli bahsettiğiniz şey. Siz 1 yıllık çekeceğiniz için çok çok büyük bir faiz ödemeyeceksiniz. Zaten 6 ay bekleseniz almak istediğiniz evin fiyatı büyük ihtimalle ödeyeceğiniz faiz kadar artacak.

Vadeyi uzun tutarsanız geçerli bahsettiğiniz şey. Siz 1 yıllık çekeceğiniz için çok çok büyük bir faiz ödemeyeceksiniz. Zaten 6 ay bekleseniz almak istediğiniz evin fiyatı büyük ihtimalle ödeyeceğiniz faiz kadar artacak.
Yani dediğim gibi haklısınız mantıklı geliyor da inşallah bunu karşımda ki insanlar anlar.🤷🏻‍♀️ Anlamazsa benden çekeceği var. Hamile halde girdiğim stresin hesabı yok

Yani dediğim gibi haklısınız mantıklı geliyor da inşallah bunu karşımda ki insanlar anlar.🤷🏻‍♀️ Anlamazsa benden çekeceği var. Hamile halde girdiğim stresin hesabı yok

Eşime anlattım şimdi konuyu. "Bence eşinin canı bmw'ye binmek istemiş" diye yorumladı. Bence siz para konusunu kendiniz elinize alın. Eşiniz de gerekirse ağlayarak günlüğüne yazsın. Yani şu ekonomik krizde 1 yıl içinde ev sahibi olma şansınız var. Neden risk alasınız?

Bankalar kredi vermiyor , eğer ilk ev olacaksa yanlış hatırlamıyorsam 10 mio luk eve 7 mio kredi çıkıyor , 2 mio pesinat var diyelim ona da 4 5 mioluk ev alabilecek kadar kredi çıkıyor, ikinci ev ise o da yok %12 gibi bir tutarına evin kredi veriyorlar
Eminevimdir, simpas tir onlar güvenilir değil

Çünkü Ankara'da yaşıyoruz burda girişin altında ki bodrum gibi yerlere bile bir buçuk milyon istiyorlar maalesef almışken adam akıllı ömürlük bı yer olsun diye bı kaç ay daha bekleyelim dedik çünkü doğum yapicam ilerisini düşünmek lazım. Ama eşim arabadan kar yapicam diye tutturdu yüksek fiyata satıp daha iyi bir ev alırız diyor
Ankara’da ki galericiler net katakulleci. Tanıdıklarımdan biliyorum. Sakın öyle işe gitmesin 20 yolluk araba alınıp da kar edeceğim diye satılır mı. Kar getirecek arabalar üst segment arabalar. 8-10 milyonluk araba alırsa ve satabilirse baya iyi kar eder düşük meblağda kar olasılığı çok çok az. 750 ye alınan arabanın mevcut piyasada 1 milyona satılması mümkün değil. İnsanlar artık araba almıyor o parayı faize yatırıp aylık gelir alıyorlar. Krediler deseniz zaten el yakıyor kolay kolay çıkmıyor çıksa da mantıksız rakamlar çıkıyor. Kimse almaz elinizde kalır bi de balımı vergisiyle uğraşırsınız.
Birisi eşinize araba kakalayıp elinde ki parayı almak istiyor

Eşime anlattım şimdi konuyu. "Bence eşinin canı bmw'ye binmek istemiş" diye yorumladı. Bence siz para konusunu kendiniz elinize alın. Eşiniz de gerekirse ağlayarak günlüğüne yazsın. Yani şu ekonomik krizde 1 yıl içinde ev sahibi olma şansınız var. Neden risk alasınız?
Zaten bmw var elinde 2001 model ama bakımlı güzel bir araba yani süspansiyon ses sistemi vs. Zaten varken ikinciyi napacan bilmiyorum buna bin işte diyorum yok ben onu 750ye alıp bir milyona satacam diyor satamazsa benden çekeceği var çok canım sıkılıyor ya

Bankalar kredi vermiyor , eğer ilk ev olacaksa yanlış hatırlamıyorsam 10 mio luk eve 7 mio kredi çıkıyor , 2 mio pesinat var diyelim ona da 4 5 mioluk ev alabilecek kadar kredi çıkıyor, ikinci ev ise o da yok %12 gibi bir tutarına evin kredi veriyorlar
Eminevimdir, simpas tir onlar güvenilir değil

Sanırım konu sahibinin almak istediği evler bahsettiğiniz rakamların çok altında. Yaklaşık olarak yarısını da zaten biriktirmiş durumda. Tam bilmiyorum ama böyle anladım yazılanlardan.

Eminevim vs bence de hiç güvenilir değil. Ya kredi, ya da parayı dolarda tutmak en mantıklısı.

Ankara’da ki galericiler net katakulleci. Tanıdıklarımdan biliyorum. Sakın öyle işe gitmesin 20 yolluk araba alınıp da kar edeceğim diye satılır mı. Kar getirecek arabalar üst segment arabalar. 8-10 milyonluk araba alırsa ve satabilirse baya iyi kar eder düşük meblağda kar olasılığı çok çok az. 750 ye alınan arabanın mevcut piyasada 1 milyona satılması mümkün değil. İnsanlar artık araba almıyor o parayı faize yatırıp aylık gelir alıyorlar. Krediler deseniz zaten el yakıyor kolay kolay çıkmıyor çıksa da mantıksız rakamlar çıkıyor. Kimse almaz elinizde kalır bi de balımı vergisiyle uğraşırsınız.
Birisi eşinize araba kakalayıp elinde ki parayı almak istiyor
Aynen bende anlattığıniz şekilde düşünüyorum ve hak veriyorum keşke beni anlasa zararlı çıkacağız diyorum inatla bana güven diyo tutturdu. Ailem bile diyor ki kızım bu yaptığı doğru değil arada kalıyorum bı yandan hamileliğin stresi bı yandan istemiyorum dediğimde bana tavır alması bı yandan

Zaten bmw var elinde 2001 model ama bakımlı güzel bir araba yani süspansiyon ses sistemi vs. Zaten varken ikinciyi napacan bilmiyorum buna bin işte diyorum yok ben onu 750ye alıp bir milyona satacam diyor satamazsa benden çekeceği var çok canım sıkılıyor ya

Size kolaylık diliyorum. Yani eşinizin sözünü dinlediği mantıklı birisi var mı? Sizi dinlemiyorsa başka birisini sokun bari araya.

Ay valla böyle insanlar da 10bin dolar kazanıyor ya çok ilginç 😂 belli ki ticaret yapmıyor ama başka bir şey yani, hiç anlamıyor maddi konulardan. Mühendis falan mi?
Neden böyle ön yargılı bir dusunceye sahipsiniz Türkiye'de geçim zor diye dışarıda da aynı sanıyorsunuz sanırım kendisi inşaat mühendisi aynı zamanda formenlik yapıyor

Aynen bende anlattığıniz şekilde düşünüyorum ve hak veriyorum keşke beni anlasa zararlı çıkacağız diyorum inatla bana güven diyo tutturdu. Ailem bile diyor ki kızım bu yaptığı doğru değil arada kalıyorum bı yandan hamileliğin stresi bı yandan istemiyorum dediğimde bana tavır alması bı yandan
Yani adam seni dinlemiyorsa pek de yapacak bir şey yok. Kendini daha fazla üzsen de o kafasına koymuş belli ki. Oluruna bırak bakalım

Eşim yurt dışında çalışıyor dolar kazanıyor aylığı baya iyi bir paraya geliyor. bizde elimizde bu fırsat varken evimizi alalım istiyoruz çünkü ben hamileyim bir bebeğimiz olacak ve kiradan kurtulmamız lazım. Bir arabamiz zaten var daha önceden almıştık sonuçta arabada lazım dedik okey. Sonra üzerine bir miktar daha para birikti şimdi kendisi tutturdu bir araba daha alicam onu geri saticam daha iyi bir ev alcaz diye. Piyasa durgun satamazsin diyorum beni anlamıyor. Almak istediği araba 2004 model Cabrio üstü açık BMW evet albenisi var arabanın ama 750 bin istiyorlar. Ben galeriye geri saticam bı kaç ay sonra daha güzel bir ev almış olcaz diyor. Ayriyeten gelecek maaslarla oncr ki aldığımız arabada kalacak diyor. Yani tamamen yatırım amaçlı bu arabayı alıp satmak istiyor. Sizce mantıklı mı düşünüyor ben mi bencilce düşünüyorum. Ben diyorum ki ya galerici almazsa ya da müşteri bulamazsak o kadar paraya yazık değil mi bide ev daha önemli. Adam kabul ediyorsa takas yapalım üstüne verelim en azından satilmazsa zararın az olsun ya da bankaya atalım faiz versin amacın kar etmekse dicem. Siz olsanız ne yaparsiniz? Bu ekonomide elimizde doların durmasi mi daha mantıklı araba alıp karıyla satıp üstüne eklemek mi?
Hayır bide yok istemiyorum dediğimde bana bırak bana güven diyip duruyor trip atar gibi karımızı düşündüm anlamadin diyor gerçekten hiç içim rahat değil.
Üç yıl önce babam bana 120ye araba aldı, bir yıl sonra 303e sattım. Öyle bir kâr etmişti. Şimdi eşimle arabamız geçen sene 700 ediyordu bu sene de 700 ediyor. En ufak bi kâr getirmedi. Araba şu anda aşırı durgun yani. İlla satacağım diyen de zararına satıyor nerdeyse. Eşinizin fikri mantıklı değil o para dolarda altında dursa daha iyi

İnanın niye yanaşmıyor bunu bilmiyorum ama Ankara'da yaşıyoruz burda adam akıllı orta halli bir ev almak için en azından 1800 2 trilyon filan lazım bizde bu kadar yaklaşmışken ve bir kaç ay sonra alabilecekken şimdi bu dediği arabayı alsa ve satamazsa 750 milyar çöp olacak ben demiştim dediğmle kalicam ve evde huzursuzluk baslicak.
Sizin söylediğiniz daha mantıklı ama sonucta adamında geliri üst düzey. Bu 750 bin sizi en fazla 2 ay geri atar hatta atmaz bence de. Çöp fln olmaz en en kötü aldıgınız fiyata satarsınız. Arac fıyatları suan dip seviyede tam arac alma zamanı. Benim eşim o kadar kazansa ben 750 bünin zarar ettirecegini bilsem bile bu kadar mudahale etmezdim.

X