Kocam kâr yapalım araba alalım diye tutturdu sizce ne yapmalıyım

Karadağ da çok mantıklı geliyor bana oturum izni de verirse yakında Avrupa birliğine de girer
Evet onlar Avrupa Birliğine girecekler.
Oradaki Türkler burdan toptan tekstil ürünü alıp geçimini sağlıyorlar çoğunluğu.
Yanlış hatırlamıyorsam 100 euro gibi formalite bir para verip şirket gösterebiliyorlardı kağıt üzerinde böylelikle çalışma izni alıyorlardı pandemi sonrasıydı.
Çok Türk göç etti oraya hatta adı lazım değil katil müteahhitte ordan çıkmıştı diye hatırlıyorum.

Evet onlar Avrupa Birliğine girecekler.
Oradaki Türkler burdan toptan tekstil ürünü alıp geçimini sağlıyorlar çoğunluğu.
Yanlış hatırlamıyorsam 100 euro gibi formalite bir para verip şirket gösterebiliyorlardı kağıt üzerinde böylelikle çalışma izni alıyorlardı pandemi sonrasıydı.
Çok Türk göç etti oraya hatta adı lazım değil katil müteahhitte ordan çıkmıştı diye hatırlıyorum.
Evet is kuran çok fazla varmış , benim de aklımda olan bı yer ben çok sevdim karadagi

Evet is kuran çok fazla varmış , benim de aklımda olan bı yer ben çok sevdim karadagi
Hiç gidip görmedim ama Balkan ülkesi ne Kuzey Avrupa soğukluğu var ne buradaki önünü görememezlik bence biz Türkler için cennet sayılacak yerlerden gibi görünüyor.
Zaten gidenlerin dönmemesinden belli 😅

Eviniz olsaydı alsın bir araba daha derdim
Eşim de öyle sevdiği için 3 arabası var şu an ama son aldığı arabadan sonra keşke almamam konusunda müdahale etseydin dedi😅 sonradan pişman olacağı konusunda mantıklı fikirlerle konuş zaten bu arabadan kar da edemez döviz olarak kalsın paranız peşinatla yada faizle ev alma fikrini de düşünün bence

Hiç gidip görmedim ama Balkan ülkesi ne Kuzey Avrupa soğukluğu var ne buradaki önünü görememezlik bence biz Türkler için cennet sayılacak yerlerden gibi görünüyor.
Zaten gidenlerin dönmemesinden belli 😅
Aynen iklimi de güzel hayırlısı hepimiz için , öneriniz aşırı mantıklı

Eviniz olsaydı alsın bir araba daha derdim
Eşim de öyle sevdiği için 3 arabası var şu an ama son aldığı arabadan sonra keşke almamam konusunda müdahale etseydin dedi😅 sonradan pişman olacağı konusunda mantıklı fikirlerle konuş zaten bu arabadan kar da edemez döviz olarak kalsın paranız peşinatla yada faizle ev alma fikrini de düşünün bence
Evimiz olsaydı hiç karışmazdim kazanıyorsun madem al derdim inanin

Eşim yurt dışında çalışıyor dolar kazanıyor aylığı baya iyi bir paraya geliyor. bizde elimizde bu fırsat varken evimizi alalım istiyoruz çünkü ben hamileyim bir bebeğimiz olacak ve kiradan kurtulmamız lazım. Bir arabamiz zaten var daha önceden almıştık sonuçta arabada lazım dedik okey. Sonra üzerine bir miktar daha para birikti şimdi kendisi tutturdu bir araba daha alicam onu geri saticam daha iyi bir ev alcaz diye. Piyasa durgun satamazsin diyorum beni anlamıyor. Almak istediği araba 2004 model Cabrio üstü açık BMW evet albenisi var arabanın ama 750 bin istiyorlar. Ben galeriye geri saticam bı kaç ay sonra daha güzel bir ev almış olcaz diyor. Ayriyeten gelecek maaslarla oncr ki aldığımız arabada kalacak diyor. Yani tamamen yatırım amaçlı bu arabayı alıp satmak istiyor. Sizce mantıklı mı düşünüyor ben mi bencilce düşünüyorum. Ben diyorum ki ya galerici almazsa ya da müşteri bulamazsak o kadar paraya yazık değil mi bide ev daha önemli. Adam kabul ediyorsa takas yapalım üstüne verelim en azından satilmazsa zararın az olsun ya da bankaya atalım faiz versin amacın kar etmekse dicem. Siz olsanız ne yaparsiniz? Bu ekonomide elimizde doların durmasi mi daha mantıklı araba alıp karıyla satıp üstüne eklemek mi?
Hayır bide yok istemiyorum dediğimde bana bırak bana güven diyip duruyor trip atar gibi karımızı düşündüm anlamadin diyor gerçekten hiç içim rahat değil.
2014 BMW sahibiyim piyasa durgun. Özellikle pahalı arabalar hemen satılmıyor. Ev almak için elimde tutuyorum şuan ama satamıyorum.

Eşiniz 10.000 dolar kazanıyorsa ancak oyuncak olarak alır o arabayı kendine.O araba ile ne yatırımı yapacakmış ya hu,piyasası bile yok🥲.

O kadar maaşla bir an evvel ev kredisine girer Hatta birkaç taksit birden verir çabuk çabuk kapatırdım Ben olsam arabalarla falan niye Vakit kaybediyorsunuz ki

Ben sizi de pasif buldum olay burnundan getirmek falan değil ev arayacaksınız bulacaksınız bu çok güzel Ben bunu istiyorum hadi alalım nokta yapmanız gereken tek şey bu

uzun sure binmek için almıyor işte satma dusuncesiyle alıyor.
2004 model Cabrio üstü açık BMW evet albenisi var arabanın ama 750 bin istiyorlar. Ben galeriye geri saticam bı kaç ay sonra daha güzel bir ev almış olcaz diyor. Ayriyeten gelecek maaslarla oncr ki aldığımız
Eşinizin yatırım anlayışı yanlış, 2004 model cabrio ölmüştür, bir kere km’si çok yüksektir, boya ve değişeni vardır, 2004 modelleri ortalama 1 milyon küsüre satılıyorken 750 bin liraya satılıyor olması da düşündürücü, ver kurtul arabası gibi sanki, kaldı ki bu tip araçları aileler pek almaz, satamaz son sahibi olursunuz.

Yani şöyle bende bir araba aldım araba bir ayda 50-60 bin bandında değer kazandı ancak bayiye geri satarsa kar değil zarar eder bir ay için ne saçma bir yatırım planı anlamadım 20 senelik arabanın açabileceği masrafları bmv bile olsa düşünemiyorum pek birşeyden anlıyor gibi gelmedi bana

Eşinizin yatırım anlayışı yanlış, 2004 model cabrio ölmüştür, bir kere km’si çok yüksektir, boya ve değişeni vardır, 2004 modelleri ortalama 1 milyon küsüre satılıyorken 750 bin liraya satılıyor olması da düşündürücü, ver kurtul arabası gibi sanki, kaldı ki bu tip araçları aileler pek almaz, satamaz son sahibi olursunuz.
Bende aynı düşüncedeyim kendisi diyor ki 1 milyona satarım ama yapamicak

X