Kocam bir başkasına aşık:(

off çok zor,,
ama o kız siz evliyken neden onu arıyor
hiç aklı mantıgı yokmu?
adam evlenmiş yuva kurmuş,cocuk bile var
ayıptır,günahtır..
umarım düzelir canım ne diyebilirim ki
dua et, çocuk da varmış

aldatmanın kavramı tensel temas değildir bence
bir insan beyni ve yüreği ilede aldatmamalı
kocanız anlattıklarınıza göre,ve bana göre,sizi aldatıyor!hemde evlendiğiniz günden beri
bir kadın için çok ağar cümleler bunlar.adeta evde bizimle yaşıyor(o kadın için)çok ağar çok...
kınamıyorum sizi,hayatta herşey olur diyorum,o yüzden neden bunu bile bile evlendiniz felan diye bir çıkış yapmıcam
yüreğiniz alıyor ise bu durumu,gururunuza yediriyorsanız siz bilirsiniz hanımefendi:31:
siz olsanız ne yapardınız demişsiniz ya
ben olsam beni değil,başkasını seven bir insanla,sırf ben aşığım diye evlenmezdim
aşk karşılıklı 'aşk'tır.tek taraflısı melenkoliden başka bişey değildir.acı verir,mutluluk vermez
he bu bana göre tabi.başkasını bilemem:68:yani hanımefendi,siz hatayı en başında yapmışsınız.o yüzden bu saatten sonra boşanmıcağınıza göre(siz böyle demişsiniz)
sadece bu durumu kabullenin,ve evin içinde o kadınla yaşamaya alışın:31:

Tanrıçam ama baksana
adam evlenmek istemiş
tamam kabul etmesi hata olabilir,
ama su an adam bu bayanla evli ve cocukları var
bu gözle bakmak lazımmm,,
o kızın da aradan çekilmesi gerekirdi
kızın yaptıgı doğru mu ki sanki??

konu sahibesi,

ben de şu ihtimali düşündüm; ya bir gün eşinin canına tek eder ve bu evliliği o bitirirse..
ya da o da kızınızın biraz büyümesini .. vs bekliyorsa..

o zaman senin toparlan öyle zor olur ki..

çok sevdiğini anlıyorum, çok sevdiğin için de mantıklı olanı yapamadığını düşünüyorum. aslında keşke bir imkanımız olsa da sana sevildiğin,arzulandığın bir erkekle beraber olduğun ve çok mutlu oldugun bir hayatı film gibi izletsek.. şu çektiğinin ne denli zulum oldugunu gösterme olanağı bulsak..

bir erkek gerçekten severse son nefesine kadar unutmazmış,bile bile evlenmişsiniz,duygularınızın kurbanı olmuşsunuz beni sever sanmışsınız ama 3 kişi olmuş iç dünyanız evlilikte,3-5 ay olsa zamana ihtiyacı var diyebilir belki insan ama 4 yıl ben olsam ayrılırdım hiç düşünmeden,bundan sonra da sizi sevmesi zor gibi....

Son düzenleme:
Tanrıçam ama baksana
adam evlenmek istemiş
tamam kabul etmesi hata olabilir,
ama su an adam bu bayanla evli ve cocukları var
bu gözle bakmak lazımmm,,
o kızın da aradan çekilmesi gerekirdi
kızın yaptıgı doğru mu ki sanki??

canım,ben ilk sayfada ne okuduysam ona istinaden cevap verdim
konu sahibi kendi belirtiyor,onu unutmak için benimle evlenmek istedi diye
burada kadını hiç bir şekilde ele almadım farkındaysan,ben sadece ilk sayfada okuduklarıma göre yorum yaptım
eğer o kadını,ve adamı burada konuşmaya kalkarsam,bu muhabbetin sonu bitmez:31:

4 yıllık evliyim. 3 yaşında bir kızım var. 4 yıllık evliliğimiz boyunca kocamdan bir tek sevgi sözcüğü duymadım. kötü davranıyor da diyemem. görevlerini yerine getiriyor. kızımızla ilgili. ama onun benden önce bir kızı çok sevdiğini ve unutamadığını biliyorum. evlenmeden önce kocamla dostluğumuz vardı. ordan biliyorum kızı. sonra ayrıldılar.kız onu terketti. ama sebebini bilmiyorum. ben o dönem kocama aşıktım. birden bire bana evlenme teklif etti. ben de kabul ettim. şimdiki aklım olsa o kızı unutmak için bana teklif ettiğini anlardım. o kız sürekli hayatımızın içinde sanki. kocamın gözlerinde o kızı görüyorum. onunla hep bebeğim aşkım diye konuşurdu, duyardım. bana bir kez bile beni sevdiğini söylemedi. söyleyemiyor:( sevmediğini biliyorum. ben çok seviyorum. boşanmayı falan hiç düşünmüyorum. ama o benim onu bırakmamı istiyor gibi. söylemiyor ama hissediyorum. kızı evliyken de aradı. aramızda çok sorun çıktı. çok merak ediyordum sadece hatırını sordum dedi. duyduğum kadarıyla kız da buna hala aşıkmış. görüştüklerini sanmıyorum. ama kız adeta bizimle aynı evde yaşıyor gibi. çok mutsuzum, ne yapacağımı, bu evliliği nasıl götüreceğimi bilemiyorum:(

siz olsanız böyle bir durumda ne yaparsınız?

aldatmanın kavramı tensel temas değildir bence
bir insan beyni ve yüreği ilede aldatmamalı
kocanız anlattıklarınıza göre,ve bana göre,sizi aldatıyor!hemde evlendiğiniz günden beri
bir kadın için çok ağar cümleler bunlar.adeta evde bizimle yaşıyor(o kadın için)çok ağar çok...
kınamıyorum sizi,hayatta herşey olur diyorum,o yüzden neden bunu bile bile evlendiniz felan diye bir çıkış yapmıcam
yüreğiniz alıyor ise bu durumu,gururunuza yediriyorsanız siz bilirsiniz hanımefendi:31:
siz olsanız ne yapardınız demişsiniz ya
ben olsam beni değil,başkasını seven bir insanla,sırf ben aşığım diye evlenmezdim
aşk karşılıklı 'aşk'tır.tek taraflısı melenkoliden başka bişey değildir.acı verir,mutluluk vermez
he bu bana göre tabi.başkasını bilemem:68:yani hanımefendi,siz hatayı en başında yapmışsınız.o yüzden bu saatten sonra boşanmıcağınıza göre(siz böyle demişsiniz)
sadece bu durumu kabullenin,ve evin içinde o kadınla yaşamaya alışın:31:

senemcim,ilk yazıyı ve benim yorumumu okursan,ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksın tatlım:13:
(kendimi ilk defa bu şekilde alıntılıyorum:))çok zalak bi durummuş:27:

kendi adıma o cesareti henüz kendimde bulamıyorum. git demeyecek ama gitme de demeyecek. ben de o suskun kjaldığında gideceğim. buna hiç hazır değilim.

eğer güçlü olur. eşinle konuşursan sen kazanırsın.

eşine ''ben ve kızım hayatından çıksak gider miydin o kıza'' diye sor.
alacağın cevap bence hayır olacaktır.

biraz odak noktanızı değiştirin.
başka hobi yada sizi mutlu edecek , imaj değişimi , vb. arayışlara girin.
evde sürekli kura kuraa kendinizi daha kötü hissedersiniz.

4 yıl az bir zaman değil. köprünün altından çoook sular geçti.

bende sevgili er-ca gibi düşünüyorum arkadaşım..
bu riski göze almalı ve sormalısınız;
''ben ve kızım hayatından çıksak,gider miydin o kıza???''
gitmeyecektir.. gidemeyecektir..
gitmediği için de,sizin açınızdan daha olumlu bir yola girilmiş olacaktır..

not:
''şu yarım kalan sevdalar''..
üzerleri tam olarak kapatılamıyo yazık..
fiilen bitse de,kalplerde öylece varlıkları devam edebiliyo..
tam olarak tüketilmeden bittiği için; kafalarda hep birer soru işareti,gönüllerde hep bi sızı ile birlikte.....
orda öylece ve nefes alındığı her an......

duruyorlar.............

bişeyi tammm olarak tüketmeli ve öyle byeee demeli kısaca!
mutlu olabilmek için kalan hayatta..

siz olmasanız, evlenmeseydiniz; onlar yine birlikte olacaklar mıydı?
kavuşamayınca adı 'aşk' olur, derler...

'unutmak' için başkasının duygularını kullanmak, bir kadının bile bile boyun eğmesi, sevilme sırasının gelmesini beklemesi...

gencecik çiftler, evlenir evlenmez çocuk...

:50:

şuan eşinizin hala sizinle birlikte olmasının nedeni ne?
ayrılmayı kendine - ailenize yakıştıramaması mı yoksa kızın tekrar birlikte olmayacağını düşünmesi mi?
insanlar ne der, kaygısı mı?
yoksa, sizin ve çocuğunuzun yanında bulunmak, yıllarını sizinle geçirmek istemesi mi...

gözlemlerinizin, hislerinizin doğru olduğunu varsayarsam aklıma gelen;
evlenirken;
siz çok aşıktınız, gerçekleri göremediniz.
eşiniz çok kırgın-kızgındı. intikam almak istedi ya da güvenli bir liman olarak sizi seçti...
bunlar bi derece tamam da, sizlerin gözünü açacak hiç mi kimse yoktu çevrenizde, ailenizde?

kalp yarası kolay geçmez belki ama, başka bir kalbi bile bile kırmaya kimsenin hakkı yok.
bunca zaman eşiniz unutamadıysa, kendine acı çektirmekten hoşlanıyor heralde...
alın karşınıza konuşun.
duygularınızı, hissettiklerinizi söyleyin.
ne eşiniz yıllar önceki adam, ne de kız yıllar önceki sevdiği... herşey bu kadar değişmişken, duyguların aynı kalması mümkün değil bence...

bence bir evlilik terapistine gidebilirsiniz.hem sorunlarınız su yüzüne çıkar hem ne konuşulacaksa konuşulur hem de yapılması gerekenler kararlaştırılır.ayrıca bunların tarafsız biri eşliğinde yani terapist eşliğinde olması sizin için avantaj olacaktır.
sen hissediyorum diyorsun, eşin inkar ediyor.gerçi kabul etse ne olacak o da belli değil galiba.
ay zor ya.siz evlilik terapistine gidin bence faydasını görürsünüz.
aklıma Kadir İnanırla Türkan Şorayın selvi boylum al yazmalım filmi geldi.
emek mi aşk mı diye sormuştu Türkan sultan.Ve emeği seçmişti.

Son düzenleme:
4 yıllık evliyim. 3 yaşında bir kızım var. 4 yıllık evliliğimiz boyunca kocamdan bir tek sevgi sözcüğü duymadım. kötü davranıyor da diyemem. görevlerini yerine getiriyor. kızımızla ilgili. ama onun benden önce bir kızı çok sevdiğini ve unutamadığını biliyorum. evlenmeden önce kocamla dostluğumuz vardı. ordan biliyorum kızı. sonra ayrıldılar.kız onu terketti. ama sebebini bilmiyorum. ben o dönem kocama aşıktım. birden bire bana evlenme teklif etti. ben de kabul ettim. şimdiki aklım olsa o kızı unutmak için bana teklif ettiğini anlardım. o kız sürekli hayatımızın içinde sanki. kocamın gözlerinde o kızı görüyorum. onunla hep bebeğim aşkım diye konuşurdu, duyardım. bana bir kez bile beni sevdiğini söylemedi. söyleyemiyor:( sevmediğini biliyorum. ben çok seviyorum. boşanmayı falan hiç düşünmüyorum. ama o benim onu bırakmamı istiyor gibi. söylemiyor ama hissediyorum. kızı evliyken de aradı. aramızda çok sorun çıktı. çok merak ediyordum sadece hatırını sordum dedi. duyduğum kadarıyla kız da buna hala aşıkmış. görüştüklerini sanmıyorum. ama kız adeta bizimle aynı evde yaşıyor gibi. çok mutsuzum, ne yapacağımı, bu evliliği nasıl götüreceğimi bilemiyorum:(

siz olsanız böyle bir durumda ne yaparsınız?

Beni sevmeyen bir adam için mücadele edip zamanımı harcamam :68: Hayat çok kısa çünkü...Ama önce sizinle o kızı unutmak için evlendiğinden ve sevmediğinden emin olmanız lazım.Karşısına geçip konuşun,şüphe denizinde boğulmaktansa gelecek limanına demirlemek daha iyi bir seçim olacaktır sizin için...Unutmayın hayat çok kısa ve yaşadığınız her pişmanlıkta hayatınızdan çalıyorsunuz.Çok iyi düşünün...Acele etmeden sakin kafayla evliliğinizi teraziye koyup düşünün...En hayırlı kararı vermeniz dileğiyle,sevgiler...

Bundan seneler önce bana aşık olan , ben teklifini kabul etmeyince de başka bir kızla evlenen bir çocuk vardı.Benim erkek arkadaşım değildi, sadece normal arkadaşımdı. Ama ben, o kızla daha evlenmeden önce , flört aşamasındalarken bile çocukla bir şekilde bir neden bulup görüşmeyi kesmiştim, onun da benimle iletişim kurmasına izin vermemiştim. Sonuç olarak beni unutmasını sağladım ve şu an ortak arkadaşlarımızdan bildiğim kadarıyla gayet mutlular. Allah bozmasın.
Eşinin o kızla hiçbir şekilde iletişim halinde olmaması gerekiyor öncelikle.
Ama bunu konuşmadan önce ben de ilk iş olarak evlilik terapistine gitmeniz taraftarıyım.

Son düzenleme:
vallahi ne yazacağımı şaşırdım çok ilginç
değiştir kendini al kocanın aklını havanı değiştir birazcık dağıt dikkatini sonuçta oda evliymiş çok üstüne gitme sende umursama kendini değiştir yavaş yavaş neleren hoşlanır saç rengi mesela tarzını değiştir böyle böyle yola sokarsın inşallah kocanı

cok zor bır durum canım Allah sabır versın.

sen kocanın gozlerıne bakarsın azda olsa umut varmı dıye ama o ne bakıyorsun gıbı bakar sana.cok acı kocanın senı sevmedıgını bıldıgın halde onunla olmak zor olsa gerek.

Ben, baskasını sevdiğini bildiğim bir insanla asla olmazdım..
değil karı koca, sevgilisi bile olmazdım..
siz buna takılmamıssınız evlenmişsiniz bile..
Peki karsılıklı severek evlenmenin ve yasamanın, tek taraflkı severek yasanan hayat ile arasındaki farkı biliyor musunuz?
Siz hayatınızı adamıssınız ve bu kuruntularla yasamaya kendinizi mahkum etmişsiniz..
Belki de hersey için cok gec kızınız da var..
Ama belliki eşin hiç unutamamıs dediğin gibi birde arıyormus merak ediyormus..
Bu işte büyük bir anormallik var..
hakkında hayırlısı olsun.

bir yandan çalışırken bir yandan da yorumları okudum. zamanım kısıtlı olduğu için tek tek cevap veremiyorum. aklımda kaldığı kadar topluca cevap vereyim.

eşimle evlilik kararımızı ilk önce kayınvalidemle, görümceme söyledik. zaten bir dostluğumuz olduğu için beni tanıyorlardı. kayınvalidem ve görümcem şiddetle karşı çıktılar. erken olduğunu, bir ilişki biter bitmez yeni bir ilişkinin sağlıklı bir zeminde olamayacağını vs söylediler. o zamanlar ben onlara çok kızdım. eşim de kızdı. bazen insan kendisini ve duygularını çok iyi tahlil edemiyor. bu yaştan ve hayat tecrübesinin azlığından kaynaklanıyor sanırım. onlar karşı çıkınca biz de gittik nikah kıydırdık ve evlenme cüzdanını hem aileme hem eşimin ailesine gösterdik. kayınvalidem ve görümcem durumu bildikleri için üzüldüler elbette. ama inatlaşma, beni kabullenmeme, saygısızlık vs hiç biri olmadı. hayırlı olsun, allah geçim versin deyip beni bağırlarına bastılar. ailem de ilk şoktan sonra durumu kabullendi ve bu durumu aile dışında kimseye bildirmeden, çok kısa süre sonra düğünümüzü yaptılar.

en başta karşı çıkan kayınvalidem ve görümcem, sonrasında bana inanılmaz destek verdiler. hala da verirler.

8 aylık evliydim ve hamileydim, eşimin gece sayıklamalarını uyandırıp kendisine söyledim. gece gece konuşmayalım, sabahı bekleyelim dedi. ben de tamam dedim. ertesi gün konuştuk. eşim bana yarasının çok derin olduğunu, kabuk bağlamasının zaman alacağını ve benim desteğime ihtiyacı olduğunu açık yüreklilikle söyledi. ben o ara hamilelik psikolojisiyle de boşanmak istedim. kayınvalidem, görümcem, eşim bu kararın şu anda alınmasının yanlış olduğu konusunda beni ikna ettiler. bebeğimiz doğdu. tabi ki evde tatlı bir telaş, kocamın gözlerinde parıltı vs. ben bunları görünce iyi ki acele etmemişim dedim.

özellikle kayınvalidem eğitimli, meslek sahibi ve çok anlayışlı bir kadındır. bana dedi ki; o zamanlar böyle üzüleceğinizi bildiğim için size karşı çıktım. ama bazen kaderin önüne geçilmiyor. şimdi de ileride, bütün bunları atlattığınızda, atlatabildiğinizde çok mutlu olacağınıza inanıyorum. o zaman beni dinlemediniz, rica ediyorum şimdi dinleyin dedi. bu konuyu dillendirmeyin, ne kadar aranızda konuşursanız o kadar sorun ikinizin içinde de büyür ve içinden çıkılmaz hale gelir dedi. zaman gerek, ama ne kadar olduğunu bilemeyiz. bir çok çift büyük aşklar yaşayarak evleniyor ama sonra bunu çarçabuk bitiriyor. saygısızlık, güvensizlik diz boyu. sizin evliliğinizde saygı var, güven var, sende oğluma aşk da var. büyük aşklarla evlenenlerin bir süre sonra aşkları, sevgiye ve dostluğa dönüşüyor zaten. sizde şekilleri farklı da olsa bu var. ben sabrettiğiniz ölçüde mutluluğu yakalayacağınıza inanıyorum dedi. ben de onu dinledim.

tabi ki bu çok yorucu bir durum. evliliğimin artıları çok olmasa, saygı güven olmasa, çocuk dahi olsa çoktan biterdi.

kızımla eşim birbirine çok düşkün. bazen onları oynarlarken, birlikte uyurlarken seyrediyorum. gururuma yenilip onları birbirinden ayırmak haksızlık geliyor. yorulsam da, dizlerimde bazen derman kalmasa da yürüyorum işte.

diğer kıza gelince. kız evli değil. eşimi arayan da kız değil. eşim aramış ve bana yine aradığını kendisi söyledi. merak ettim ve hatırını sordum. o da tşk edip, bir daha onu aramasını istemediğini söylemiş.

yorumlarınız için teşekkür ederim. evet bazı yorumlarda sert çıkışlar, yargılayıcı tutumlar gördüm. olabilir elbette. ama çok faydalandığım yorumlar da olmadı değil.

ben sizlerden dua istiyorum. allahım herkes için en hayırlısını ver diye hep dua ediyorum. emeklerimin, sabrımın elbet bir mükafatı olacaktır. bazen umudum kalmasa da, içimde bir yerlerde hala bir ışık var. kendimde o cesareti bulur bulmaz, kayınvalidemle paylaşıp eşimle tekrar konuşmayı deneyeceğim.

samimi yorumlarınız ve yardım çabalarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. sevgilerimle.

kusura bakma ama ben senin kocana sinir oldum:41:bi insan bunu niye yapar, neyse ya senide gaza getirmeyim, bence eşin boşlukta, seni sevmese beğenmese sana karşı duyguları olmasa evlenmezdi bu kesin, şimdi evlendiniz, bi çocuğunuz var, herşey rutin devam ediyor, erkekler heyecanı sever, duyguları karmaşık düzenli hayat işten eve git gel canı sıkılıyor heralde diyorum ben, ben bu konularda pek fazla bilgili değilim böyle birşey olabilir, seni sevmese arkadaşım seninle bi akşamı bile geçirmez bunu bil yalnız, üzülme, düşünme öteki kadını, çıkar aklından onu, eşine kızını sevgiyle kucakla, güleryüzlü ol, sıkma canını, kendine güven, süslen püslen, gözüne farklı görün, eşin yamulsun.:38:

Back
X