Kocam beni ailemden kıskanıyor

Bakın siz daha çok yenisiniz oyuzden lütfen güzel bir dille ona açıklayın durumu dizinde evlatlık göreviniz olduğunu söyleyin yine de aynı ise ailenize söyleyin ve basinizin çaresine bakın sizi anlıyorum
Bazı insanlar guzel dilden anlamaz, konu sahibinin kocası da onlardan biri.
Guzellıkten anlayacak adam, annesini özleyen evlada gidemezsin diyemez

Evet kadın olmak zor ama insanın kaderi kendi elinde. Mesleğinizi elinize aldıktan sonra isterseniz bambaşka bir şehirde bambaşka bir yaşam kurabilirsiniz kendinize. Diyelim ki boşandınız köyde yaşamak zorunda da değilsiniz kendinize yeni bir şehirde yeni bir hayat kurabilirsiniz. Sizin yaptığınız durumu kabullenmek için bir sebep bulmak. Ne yazık ki en başta sizi sindirmişler, dünyaya bir kere geliyorsunuz kendinize bu hayatı mı reva görüyorsunuz gerçekten? Size saygı duymaya bir adamla ömür geçirmek için hayat gerçekten çok kısa. Eğitim durumunuz nedir bilmiyorum ama artık imkanlar çok gelişti okumadıysanız okuyun mesleğiniz yoksa meslek sahibi olun. Biz kadınlar bir erkeğe muhtaç olmadan yaşamalıyız
Okudum üni mezunuyum mesleğim de var fotoğrafçıyim. Size de sonuna kadar hak veriyorum. Yukarı da yazdigim da da belirttim ya hep alttan alip guzellikle düzelsin istedim ama yok düzelmeyecek düzelmeye niyeti yok o yüzden de evin içinde firtina kopması çok yakın

Okudum üni mezunuyum mesleğim de var fotoğrafçıyim. Size de sonuna kadar hak veriyorum. Yukarı da yazdigim da da belirttim ya hep alttan alip guzellikle düzelsin istedim ama yok düzelmeyecek düzelmeye niyeti yok o yüzden de evin içinde firtina kopması çok yakın
Üniversite mezunu , mesleği olan bir kadının bu geri kafalı kocaya boyun eğmesi de daha acı.

Durum daha da vahim o zaman. Zararın neresinden dönerseniz kardır, keşke kocanız düzelse mutlu bir evliliğiniz olsa ama yetiştirme tarzı, kafa yapısı, aile yapısı öyle büyük etkenler ki. Umarım ne karar verirseniz verin sonunda çok mutlu olursunuz

Bazı insanlar guzel dilden anlamaz, konu sahibinin kocası da onlardan biri.
Guzellıkten anlayacak adam, annesini özleyen evlada gidemezsin diyemez
Bakın haklısınız ama bu kadın hamileya sert bir dille kavga dövüşle halletmeye çalışırsa kendi zarar görür diye o şekilde söyledim

Bakın haklısınız ama bu kadın hamileya sert bir dille kavga dövüşle halletmeye çalışırsa kendi zarar görür diye o şekilde söyledim
Ahsen hanımcım, kavga dovus yazmadım kimsede oyle bisey yazmamıs.
Rest cekmek Kafı. Hatta gidip bıletını alıp geliyorsan gel, gelmiyorsan ben gidiyorum demek
Korka korka sinik sekilde yasanmaz. Korktuğumuz kısıyle evlı kalmamız da ıskence in diger adı.

Ahsen hanımcım, kavga dovus yazmadım kimsede oyle bisey yazmamıs.
Rest cekmek Kafı. Hatta gidip bıletını alıp geliyorsan gel, gelmiyorsan ben gidiyorum demek
Korka korka sinik sekilde yasanmaz. Korktuğumuz kısıyle evlı kalmamız da ıskence in diger adı.
Haklısınız inşallah konu sahibi hanım inşallah kendi için en iyi olanı yapar

Yazanlardan beni anlyananın yalnızca siz olduğunu düşünüyorum sonuçta kimse yaşamadan anlamaz birde dediginiz gibi yalnız göndermeme durumu var kardeşide aynı eşini bayramda bile götürmedi ailesine ben kayinvalideme kızıyorum bu konuda doğru düzgün aile kavramını asilayamadigini düşünüyorum Amin bu arada Rabbim bu durumu yaşayan herkese selamet versin🙏🏻
Herkes ziyadesiyle anlamış...empati yapıp yazıyorum tahammül edilmez bir durum.degismeyecek de...hamilelik ilerleyip çocuk da doğunca daha da katı olacak.yazdiklarinizdan ben bunu anladım çoğu üye gibi.

Durum daha da vahim o zaman. Zararın neresinden dönerseniz kardır, keşke kocanız düzelse mutlu bir evliliğiniz olsa ama yetiştirme tarzı, kafa yapısı, aile yapısı öyle büyük etkenler ki. Umarım ne karar verirseniz verin sonunda çok mutlu olursunuz
İnşallah sağolun

Kadinlari nikahlandiktan sonra kendine ait tapulu malmis gibi goren erkeklerden nefret ediyorum. Keske hepsinin soyu kurusa..

Buna izin veren kadinlara da kizginim. Acaba siz agac kabugundan mi ciktiniz?Ana, baba hakkindan haberdar mi kocalariniz? Uzgunum kizlar ama bu kiskanmak degil, hastalik. Kocalariniz sizi kiskanmiyor sadece kendi mali gibi goruyor. Malesef leş bir zihniyet! Biran once evliliginiz yeniyken sesinizi cikartin yoksa omrunuz bu sekilde curuyup gider.

Yazanlardan beni anlyananın yalnızca siz olduğunu düşünüyorum sonuçta kimse yaşamadan anlamaz birde dediginiz gibi yalnız göndermeme durumu var kardeşide aynı eşini bayramda bile götürmedi ailesine ben kayinvalideme kızıyorum bu konuda doğru düzgün aile kavramını asilayamadigini düşünüyorum Amin bu arada Rabbim bu durumu yaşayan herkese selamet versin🙏🏻

Ben adamlara suç bulmuyorum bu konuda , kv lere de bulmuyorum
Üç günde bulduğunuz adamın peşine takılıp kocacım moduna geçtiğiniz için oluyor bunlar
Üç günlük adamı adam yerine koyup ailenize zulmettiğiniz için daha fazlasını da göreceksiniz inanın bana
Ailenizi görmenizi engelleyen adamı yücelterek, adam yerine, koca yerine koyarak ona her hakkı siz kendi iradenzle veriyorsunuz
İnsanın temel hakkıdır ailesiyle vakit geçirmek sizi bundan mahrum bırakıyorsa ortada ne iyi adam vardır ne de evlilik, bu şartlara bakıp bir de çocuk yapmışsınız ne diyeyim Allah yardım etsin

Daha 4 aylik evlisiniz ya nereye gidiyorsunuz anlamadimki. Bir ilden komsu ile gitmeyeceksiniz farkindamisiniz. Avrupunanin bir ucundan Turkiyeye gelmekten soz ediyorsunuz ve daha 4 ayiniz dolmus ancak. Cocuk oyuncagimi bu. Kucuk cocuk gibi durmadan ailemi ozledim diye oturup sizlanacaktiniz madem ya evlenmeyecektiniz yada ailenize yakin oturan biriyle evlenecektiniz.

Kiskanclik degil; kompleks bu.. Hakimiyet kurma, kendince üstünlüğünü (!) ispat etme çabası.. Psikolojik eziyet.. Seni manipüle edip, cok sevip paylasamadigina inandirip bi sekilde onun çizgilerinde yasamanı saglamak.. Sen "aman sorun cikmasin" dedikce dozaj artacak.. Eminim ailen de nasil deger veriyordur kocana.. Allah bilir, kendisi de kendi ailesiyle gayet yakindir ve senin de cok yakin olmani istiyordur..

Yuvam bozulmasin,aman evimin huzuru kacmasin,aman kocam biseydemesin...Be kocaymis sizdekiler ya ? Beni ailemin yanina gondermeyecek ( gondermek te neyse kargo muyum ben) adama koca demem.Nasil bu kadar boyun egiyorsunuz? Konu icinde baska bir dram da cikti memlrkete gidince 1 gun gormesine izin veren koca.Bu kadinlar sindirilmekten,koca himayesi altina girip kocamdir,atamdir deyip ezilmekten gocunmuyorlar cidden.Ne diyelim,her kadin kendi tercihi yaşar.

Sizi kaybetme korkusu olsaydı, sizi esir gibi hissettirip, boğmak yerine, duygularınızı anlamaya çalışır, ihtiyaçlarınızı önemserdi.
Eşiniz durumu kıskançlık ya da kaybetme korkusu değil, kontrol manyaklığı. Sizi de kontrol edebileceği bir kukla gibi görüyor. İplerinizi eline verip vermemek de sizin elinizde. Hapishanede değilsiniz. Ben gidiyorum, bilet alıyorum, 3 gün kalıp döneceğim, istersen gel ya da gelme deyip, gidin nereye gideceksiniz. Bir de bu ortama bir bebek geliyor. Sağlıkla gelsin de, umarım o gelene kadar bu sağlıksız aile ortamınız geçirmesi gereken evrimi geçirir.

Sizi kaybetme korkusu olsaydı, sizi esir gibi hissettirip, boğmak yerine, duygularınızı anlamaya çalışır, ihtiyaçlarınızı önemserdi.
Eşiniz durumu kıskançlık ya da kaybetme korkusu değil, kontrol manyaklığı. Sizi de kontrol edebileceği bir kukla gibi görüyor. İplerinizi eline verip vermemek de sizin elinizde. Hapishanede değilsiniz. Ben gidiyorum, bilet alıyorum, 3 gün kalıp döneceğim, istersen gel ya da gelme deyip, gidin nereye gideceksiniz. Bir de bu ortama bir bebek geliyor. Sağlıkla gelsin de, umarım o gelene kadar bu sağlıksız aile ortamınız geçirmesi gereken evrimi geçirir.
Bu tipler kadin bas kaldirinca once bi efelenir, bosanma tehditleri filan baslar, bakar ki durum ciddi, bu kez yalvarma turları baslar.. Ha degisir mi, bence hayir.. Kimisi de resti yiyince iyice cosup arkasina bile bakmiyor ama zaten hatasini anlayip geri adim atmiyorsa ne beklenir ki oyle kocadan?

Bu tipler kadin bas kaldirinca once bi efelenir, bosanma tehditleri filan baslar, bakar ki durum ciddi, bu kez yalvarma turları baslar.. Ha degisir mi, bence hayir.. Kimisi de resti yiyince iyice cosup arkasina bile bakmiyor ama zaten hatasini anlayip geri adim atmiyorsa ne beklenir ki oyle kocadan?
Evet, resti çekince en azından gerçek yüzü ortaya çıkar. Hatasını anlıyorsa ne ala, bu evliliğe bir şans daha verilebilir. Ama burnunun dikine gidiyorsa, ömür böyle geçmez. Bir de bebek var ortada. O çok fena aslında. Daha evliliğin rengi belli olmadan, bir masumu bu belirsizliğe ortak etmek... Ne denir buna bilmiyorum. Ama üzücü.

Esiniz para harcamak istemedigi icin bu bahaneyle gelmis. Kendisi ailesinden 4 sene ayri kalabilirmiydi acaba ? Benim iyi standartlarima uymuyor esiniz ne yazik ki.

X