How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

'koca evi meydan lokması baba evi zindan lokması' dertliyim işte

Annemle babam ayrılınca bizde anneannemle dedemin evine geldik. Benzer sorunları bizde yaşadık. 23 yıl oldu hala yaşıyoruz arada. Anneannem de yapılan yemeğe alınan şeylere karışır. 4 yıl önce dedem vefat etti suan anneannem evlenicez onu birakicaz diye çok korkuyo. Bi ara ayrı ev tuttuk her gün ağladı ben yapamıyorum sizsiz gelin diye. Annem dayanamadi yine geldik. Seni anlıyorum.
iste birazda buyukler ileriyi dusunse..hani bir gun ellerine mi kalirim..ben merhamet etmezsem banada etmezler belki diye dusunmeleri gerek ama iste...

Boğazımda bir düğüm ne nefes aldırıyor nede yutuluyor..

İnsanın kendi öz annesiyle olan sıkıntısına konuşsam çare olmadıysa sussam çare olmadıysa kavga ettim çare olmadıysa ne çare olurki kızlar siz söyleyin..

Kk da çoğu hatun bilir beni 2 yıl oldu boşanalı ailemle yaşıyorum. Yaşamak zorundayım çünkü çocuklarım küçük 2 ve 4 yaş. Biri kreşe gidiyor birine zorlada olsa annem bakıyor..hem maddi durum açısından hemde dul kadınsın ayrı yaşayamazsın mantığından dolayı buna mecburum..

Size sadece beni en çok yaralayan kısımları yazayım ki fazla sıkmayayım sizi;

Dün akşam işten geldim herşey gayet normal. yemek vardı yanına yoğurtlu havuç yapayım dedim tam havucu rendeliyorum annem geldi yanıma başladı söylenmeye ne yapıyormuşum niye yapıyormuşum canım istedi yemeğin yanına iyi gider diye düşündüm dedim söylenmeye devam etti.. anne bir havuç çok mu görüyorsun dedim. Ya bi git şurdan allahını seversen dedi. Elimdeki havucu bıraktım çocukları aldım odama geçtim . akşam yemeğide yemedim. Babam duydu geldi yanıma kalk kızım istediğini yap dedi. Yok baba yapmıcam dedim odamızda oturduk çocuklarla..öyle zoruma gittiki zor tuttum kendimi ağlamamak için.

Bundan tam iki gün önce oğlum abur cubur istedi çok yediği için olmaz annecim dedim açıklamamı yaptım çocuk ısrar edince annem her söze maydonoz olduğu için çocuğa çıkıştı çocukta anneme ‘seni çöpe atıcam annane dedi’ çünkü annane ile sürekli zıtlaşıyorlar tam ben müdahele edeceğim oğlum çok ayıp diye.. annem çocuğun sırtına nasıl vurduysa çocuğun kaburgası mutfak masasının köşesine geldi canı yandı.. ağlayark içeri gitti bende dedimki anne vurulacaksa bana söyle ben vurayım yapma böyle dedim (asla dövmeyi doğru bulmuyorum bu sadece annemi engellemek içindi).. vururum dedi vuramazsın anne bana söyle dedim. Çocuğa bakarken altının pisliğine elliyorum ama niye vurmuyomuşumki dedi annem..

Bu sefer babam bağırmaya başladı çocuğun bu kadar kıymetliyse si..tir git bu evden diye..sonra pişman oldu galiba tansiyonu çıktı acile gittiler ağlamaktan başka hiçbirşey yapamadım.. bu yazdıklarıma diyeceksiniz ki iki tane olay içinmi böyle hissediyorsun iki yıl içinde çok defa buna benzer şeyler yaşadım ama burda çok uzun olur hangi birini anlatayım ki..

Hergünüm böyle olaylı zehir gibi değil elbet.. böyle zehir gibide olsa eski eşimin bana çektirdiğinden iyidir.. yine annem babam sonuçta..

Nereye gideyim siz söyleyin kızlar… Boşanıp iki çocuğuyla baba evine dönmüş bir kadına söylenmelimi yoksa ben mi çok duygusalım…

Anneme ben ayrılacağım anne dediğimde ‘koca evi meydan lokması baba evi zindan lokması demişti’ sağolsun elinden geleni yapıyor zindan etmek için.. bütün bunlara rağmen geri dönmek aklıma bile gelmiyor.. normalde sigara içmiyorum ama bi sigara yaktım bir çay aldım.. öyle derdimle demleniyorum..

Suan hem agladim hem yaziyorum gercekten cok uzuldum sizin icin canim yaa o cocuklar kimbilir nasil yasiyor o evde Allah yardimcin olsun kardesim Rabbim bundan sonra karsina Allahtan korkan iyi insanlar cikarsin insallah resmen siginti gibi yasiyosun baba evinde sakin kurtulus olarak tekrar evlenmeyi hizlandirma en azindan emin olmadan birdaha evlenme :cry:

kesin yapacak... boşandıktan sonra yüzüne bakmadığı bir kere parka götürmediği çocuklarla öyle kaliteli vakit geçiriyor kionunla yaşamak istiyor büyük oğlum...

Canim büyük oğlun eğer onunla yaşamak istiyorsa bence haftada 2-3 gun gönder. Hem ilişkileri kuvvetlenir hem de masraflarını karşılar. Belki 300 tl gibi komik bir parayi vermemek için bukadar yirtinmasina gerek kalmaz.

• Beğen
Reactions: anu
iste birazda buyukler ileriyi dusunse..hani bir gun ellerine mi kalirim..ben merhamet etmezsem banada etmezler belki diye dusunmeleri gerek ama iste...
Aynen öyle . Gerçi bana vurmadılar hiç dayak görmedim ama bazen öyle laflar söylendi ki dayaktan daha beter.
Yediğimiz yemeğe kadar laf işittik . Gezdiğimiz suç oldu vs vs .

Allah yardımcın olsun çok üzüldüm ama kendine ait ufak bi eve çıkmadan rahat edemeyeceksin gibi görünüyo.

Nette bulunduğunuz semte bak bi eşyalı 1+1 evler oluyor onlara bakarsın daha da olmadı üniv.li kızlar iş arıyor ya ikinci öğretim yani akşam okulu olan bi kızla anlaş gündüz evde dursun çocuğa baksun hem ev arkadaşı olun hem bakıcılık yapsın akşam da siz eve gelirsiniz o okuluna gider yani böyle bi şekilde çözüm bulabilirsiniz ancak.

Burda her derdini doken evli hatunlara hemennn bosan diyen baba miras yediler var..
bence konu sahibesinin dedginn tam tersine insanin kendi ailesinden gordugu siddet daha cok yaralar,
son nokta olarak bilinen baba evi,biraz huzursuz koca evine tercih edilirmi bilmem.
Buyukler yaslandikca daha tahammulsuz hale geliyorlar..Gurultu ve sorumluluk hayatini calisarak gecirmis insanlara agir gelebiliyor..
ev tut,krese yolla falan kolay cumleler,gelirin enaz 4 bin ve uzeri olmasi lazim.olsa bile bir yaniniz hep eksik..

canım benim gönlü güzel arkadaşım..
bütün bu olanlardan sonra dua etmeye başladım allahım çocuklarımı öz evladı gibi sevecek hayırlı bir yuva kurmayı nasip et diye..
hayırlı bir insanla evlenme fikri daha çok ağır basmaya başladı bende.. sonra diyorumki senin öz ailen böyleyse elin adamı ne yapmaz?
orası hıc bellı olmaz
ama eskı esınle neden ayrılmıstın?

2-3 tane yol var
1- babanların ust katında kıraya cıkman, en azından yemegınız yatmanız ayrı olur onlarda bıraz nefes alırlar .
2- evleneceksın
3- eski kocanla evleneceksin
ben olsam bu 3'den birini düşünürdüm.
Büyük oglunu babaya verirsen ölürsün yaşayamazsın

bir şeyi anlamadım sevgili konu sahibi sererbah sererbah
bu adam hem çocuklara nafaka vermiyor hem de istediği zaman çocukları gelip görüyor mu
eğer öyleyse bu nasıl bir yüzsüzlüktür
bız kadınların yaptıgı em buyuk hata bu ayrılıyoruz pat baba evıne atıyoruz kendımızı.
ayrı ev tutacak hakımde ona gore nafaka verecektı verıyormu vermıyormu gorecektı o zaman
ben sahsım ve oglum adına hıc nafaka almadım , ama konu sahıbı gıbı olsaydı durumum dıyorum ama ınanamıyorum benım oglum annemlerın bı tanesı benden daha ıyı baktıklarına suphem yok ben ısteyken ama eger olsaydım yerınde cocuklarımı kaybedecegıme huzursuz bır evlılıgı surdurmeye razı olurdum en azından cocuklarım zıyan zebıl olmazlardı.
mahsunlasıyorlar dıyor ya , eziliyor çünkü cocuklar.

sererbah sererbah allah sana benimki gibi bir eş, ve cocuklarına baba nasıp etsın cok uzuldum canım

bız kadınların yaptıgı em buyuk hata bu ayrılıyoruz pat baba evıne atıyoruz kendımızı.
ayrı ev tutacak hakımde ona gore nafaka verecektı verıyormu vermıyormu gorecektı o zaman
ben sahsım ve oglum adına hıc nafaka almadım , ama konu sahıbı gıbı olsaydı durumum dıyorum ama ınanamıyorum benım oglum annemlerın bı tanesı benden daha ıyı baktıklarına suphem yok ben ısteyken ama eger olsaydım yerınde cocuklarımı kaybedecegıme huzursuz bır evlılıgı surdurmeye razı olurdum en azından cocuklarım zıyan zebıl olmazlardı.
mahsunlasıyorlar dıyor ya , eziliyor çünkü cocuklar.

sererbah sererbah allah sana benimki gibi bir eş, ve cocuklarına baba nasıp etsın cok uzuldum canım

1000 lira da olsa ödemeyen yine ödemiyor
nafakayı ödemiyor diye şikayet edersen hapis cezası var ama ceza alsa da yine nafaka ödnmemiş oluyor
bir de cocuk anneannenin davranışları yüzünden anneden de uzaklaşır çünkü anne nin yüzünden bu duruma düştük gibi bir algı oluşabiliyor
yani kumarcı babanın elinden kurtulup dırdırcı dede nene eline düşmüş oluyor çocuklar
ayrı ev imkanı olsa en güzeli olur hem annelerine duyulan saygıları da sevgileri de artar daha huzurlu olurlar bence

1000 lira da olsa ödemeyen yine ödemiyor
nafakayı ödemiyor diye şikayet edersen hapis cezası var ama ceza alsa da yine nafaka ödnmemiş oluyor
bir de cocuk anneannenin davranışları yüzünden anneden de uzaklaşır çünkü anne nin yüzünden bu duruma düştük gibi bir algı oluşabiliyor
yani kumarcı babanın elinden kurtulup dırdırcı dede nene eline düşmüş oluyor çocuklar
ayrı ev imkanı olsa en güzeli olur hem annelerine duyulan saygıları da sevgileri de artar daha huzurlu olurlar bence
Kumar sorunu oldugunu bılmıyordum keske sadece sorun anlaşamamak olsaydı. Muhtemelen adamın aldıgı kumara gıttıgı ıcın nafakada odeyemıyor. ama ben olsam sanırım nafakayı odeyemedıgı ıcın ıcra yoluyla verırdım adama kı buda her defasında 180 tl gıbı bısı hem pedagog gelecek hem ıcra memuru odemedıgı 300 ler bır yerınden fıtıl fıtıl cıkacaktı.
Ayrı aynı apartmanda ayrı ev olsa yetecek 1+1 hepsı aynı odada uyusun ne olacak. cok kucukler daha cocugu olmayan kımseler anlamaz bazen cocuklarımızı bırılerıne emanet ettıgımızh ıc olmadımı oldu bu yaz daha babam kalp krızı gecırdıgı ıcın yogun bakımda yatarken amcamlara bıraktık oglumu mecburen. 2-3 gun orada kaldı ılk gun ıstısnasız bısey yememıs kı evdede cok ayırt eder, 2. gun yogurt ekmek ıstemıs ve her ogun oyle yemıs cunku evde alıskın degılkı bı peynır bı zeytın yesın o bıle anlıyor orada emanet oldugunu 3. aksam eve aldıgımızda ellerım tavuk kokuyor tavuk ıstıyordum dıyordu :(

canım benim gönlü güzel arkadaşım..
bütün bu olanlardan sonra dua etmeye başladım allahım çocuklarımı öz evladı gibi sevecek hayırlı bir yuva kurmayı nasip et diye..
hayırlı bir insanla evlenme fikri daha çok ağır basmaya başladı bende.. sonra diyorumki senin öz ailen böyleyse elin adamı ne yapmaz?

Allah oyle birini cikarir ki gecen kotu gunlerini hatirlamazsin bile... Duaya devam.. Duaya yoneldim demissin ya Rabbim senin sesini duymak istemis demekki... Kabul olunmayacak duaya el kaldirtmaz Allah :)

Suan hem agladim hem yaziyorum gercekten cok uzuldum sizin icin canim yaa o cocuklar kimbilir nasil yasiyor o evde Allah yardimcin olsun kardesim Rabbim bundan sonra karsina Allahtan korkan iyi insanlar cikarsin insallah resmen siginti gibi yasiyosun baba evinde sakin kurtulus olarak tekrar evlenmeyi hizlandirma en azindan emin olmadan birdaha evlenme :cry:

Hamile hamile bu bölümde gezmeyin bence içiniz kıyılmasın.

Havuç konusunda biraz hassas davranmışsınız gibi geldi, ancak bu psikolojide normal görünüyor. Babanız arkanızda gibi,keza anneniz de arada bir söyleniyorsa, çocuklarınızdan da aldığınız güçle hayatla savaşmaya devam:KK16:

Kumar sorunu oldugunu bılmıyordum keske sadece sorun anlaşamamak olsaydı. Muhtemelen adamın aldıgı kumara gıttıgı ıcın nafakada odeyemıyor. ama ben olsam sanırım nafakayı odeyemedıgı ıcın ıcra yoluyla verırdım adama kı buda her defasında 180 tl gıbı bısı hem pedagog gelecek hem ıcra memuru odemedıgı 300 ler bır yerınden fıtıl fıtıl cıkacaktı.
Ayrı aynı apartmanda ayrı ev olsa yetecek 1+1 hepsı aynı odada uyusun ne olacak. cok kucukler daha cocugu olmayan kımseler anlamaz bazen cocuklarımızı bırılerıne emanet ettıgımızh ıc olmadımı oldu bu yaz daha babam kalp krızı gecırdıgı ıcın yogun bakımda yatarken amcamlara bıraktık oglumu mecburen. 2-3 gun orada kaldı ılk gun ıstısnasız bısey yememıs kı evdede cok ayırt eder, 2. gun yogurt ekmek ıstemıs ve her ogun oyle yemıs cunku evde alıskın degılkı bı peynır bı zeytın yesın o bıle anlıyor orada emanet oldugunu 3. aksam eve aldıgımızda ellerım tavuk kokuyor tavuk ıstıyordum dıyordu :KK43:

zaten icraya vermişlerdir ama adam sgk kaydı yaptırmamış maasa haciz gelmesin diye muhakkak uzerine kayıtlı mal da yoktur o yüzden icra dosyası ilerlemiyor nafaka tahsil edilemiyor
nafaka tahsilinin kilit noktası maas haczi o olmazsa dosya borcunun ödenmesi çok zor
çocuk varsa ortada her şey kat kat zorlaşıyor belki şimdi kadıncağız şikayet etse bu sefer de çocukları dolduracaklar annen beni hapse attırıyor diye
işte konu sahibinin tek çıkış noktası kpss yi kazanması olur herhalde
Allah yardımcısı olsun

zaten icraya vermişlerdir ama adam sgk kaydı yaptırmamış maasa haciz gelmesin diye muhakkak uzerine kayıtlı mal da yoktur o yüzden icra dosyası ilerlemiyor nafaka tahsil edilemiyor
nafaka tahsilinin kilit noktası maas haczi o olmazsa dosya borcunun ödenmesi çok zor
çocuk varsa ortada her şey kat kat zorlaşıyor belki şimdi kadıncağız şikayet etse bu sefer de çocukları dolduracaklar annen beni hapse attırıyor diye
işte konu sahibinin tek çıkış noktası kpss yi kazanması olur herhalde
Allah yardımcısı olsun
hayır hayır bahsettıgım o degıl
cocukları adam alırken ıcra yoluyla alacak, 180 tl ayrıca taksı paralarını odemek zorunda kalacak boylelıkle. madem cocukları cok sevıyor nafakada vermıyor en azından o para kumara gıdecegıne ıcraya gıtsın.

hayır hayır bahsettıgım o degıl
cocukları adam alırken ıcra yoluyla alacak, 180 tl ayrıca taksı paralarını odemek zorunda kalacak boylelıkle. madem cocukları cok sevıyor nafakada vermıyor en azından o para kumara gıdecegıne ıcraya gıtsın.

hmm yanlış anlamışım
ben bu yönden hiç düşünmemiştim
gayet de güzel fikir bence konu sahibi bunu bir düşünsün
işte anneler cocuklara kıyamıyor aman ayrıldık babasının eksikliğini hissetmesin diye mümkün olduğunca kolay gösteriyorlar çocukları

Back