• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve üvey kızım

Sizi kinamiyorum anne olmamissiniz haliyle tam bir annelik yapamiyor olmanız bana normal geldi
Yalnız bizlerde de normali bu sanmissiniz onu yazmak istedim
Ne ben ne de tanıdığım her hangi biri kocam gelmeden çocuğu uyutayim kocamla yalnız kalayım olayina ne girdim ne gireni duydum
O çocuğun da her gün babasını görme hakkı var kaldı ki adam kaç saat görecek cocugu maksimum 3 sonra uyur gece zaten sizin öyle değil mi
Lütfen çocuğa bu baskıyı hele de her anne yapar bunu diye sakın yapmayın her anne yapmaz ben yapmadım ve gerçekten yapanı da duymadım öz anne olup evet ben yaptim diyen varsa yazsın
Not : kırk yılda bir özel gün olur vs amenna ona lafım yok belirteyim
Bakış açınız çok yanlış. Anne olmamışsın tam annelik yapamıyor olmanız normal demeniz ,kendiniz doğurdunuz diye kendinizi “ normal “ kabul ediyor olmanız doğurmadan evlat edinerek anne olmuş, doğurmamış ama anaç duygularla yaklaşabilen kadınlara ve hiç doğurma şansı olmamış kadınlara büyük bir saygısızlık. Doğurduğu halde evladını terkeden reddeden zarar veren insanlarda varken doğuranları normal anne doğurmayanları anne değil olarak sınıflandırmamalısınız. Her doğurana mükemmel anne diyemeyeceğimiz gibi her doğurmayan kadına annelikten anlamazsın etiketinin yapıştırılmaması gerekmektedir. Lütfen objektif yaklaşımlar edinin

Cocuga bizi geceleri basbasa birak demeniz cok komik .sizin dogdugunuz evde boylemiydi ?aile hayatinda akşamların odanda otur anne baba basbasa kalsin denmez .cocuk babamin evi sanane istedigim saatte istedigim odada olurum dede ne diyeceksiniz ? Kocanizla yatak odanizda bas basa kalabilirsiniz .
Evet öyleydi ve ben annemle babam başbaşa kalsın diye kardeşlerimi alır parka çıkardım evde de belirli saat sonra hepimiz odamızda olurduk bunda kötü bişey yok çocuk kız çocuğu ergenlik döneminde oturup konuşup mahremiyeti anlatmak anne babanın da insan olduğunu arada baş başa kalıp nefes alması gerektiklerini söylemek gerekiyor. Ben kayınvalide kayınpederimle yaşamıyordum ki sadece yatak odamda kocamla yalnız kalayım. Çok komiksiniz gerçekten bu benim öz çocuğum da olsa tutumum aynı olurdu. Evet babasının eviydi ama benim de evim bende dış kapının dış mandalı değildim öz annesinin öz babasının öz babannne dedesinin göstermediği öz veriyi gösterdim ona. Ama her an beni evde gölgem gibi takip ediyorsa elbette konuşup bu sorunu çözmem gerekirdi. Düşünceniz çok saçma ve boş kusura bakmayın bencilsiniz !!!

Bakış açınız çok yanlış. Anne olmamışsın tam annelik yapamıyor olmanız normal demeniz ,kendiniz doğurdunuz diye kendinizi “ normal “ kabul ediyor olmanız doğurmadan evlat edinerek anne olmuş, doğurmamış ama anaç duygularla yaklaşabilen kadınlara ve hiç doğurma şansı olmamış kadınlara büyük bir saygısızlık. Doğurduğu halde evladını terkeden reddeden zarar veren insanlarda varken doğuranları normal anne doğurmayanları anne değil olarak sınıflandırmamalısınız. Her doğurana mükemmel anne diyemeyeceğimiz gibi her doğurmayan kadına annelikten anlamazsın etiketinin yapıştırılmaması gerekmektedir. Lütfen objektif yaklaşımlar edinin
Burada bana tepki gösterenler sadece üvey anne olarak bakan insanların gösterdiği tepkiler zaten. Çocuğun biyolojik annesi olsaydım çok normal hoş karşılanırdı inanın buna. Evet görüyoruz benim yanımdaki çocuğun da annesi bi an alıp bakmak istememiş çocuğa ama ben ne dertlerini tiriplerini çektim size anlatsam bitmez ama sanki üvey olunca mecbur bir şeylere. Ne yapsa da boş oluyor. En ufak bi uyarıda bile en kötü sen oluyorsun bi anda. Zaten öyle de oluyordu. Karşımda normal bi eş yoktu çünkü ve onun saçma sapan tutumları yüzünden çocukta beni zaten saymıyordu. Ne desem aksini yapıyordu onun istediklerini yaptığım sürece iyiydim annesiydim ama bi uyarı yapsam benden kötüsü yoktu. Elbiselerini çıkarır odasında poposundan çıkardığı gibi yerde bırakırdı iç çamaşırları çorapları hep yatakların altından vs çıkarıyordum bin kez uyarsam da her defasında trip atıyordu odamdan sanane diyordu sonra elbiselerim çoraplarım yok bulamıyorum diyordu. Çünkü çocuk bazen kayınvalideme gitmek istiyordu sıkılıyordu orada çünkü kuzenleri falan da var ona cevap olarak ne oldu ki evde bişey mi oldu diye hemen sana bişey mi yaptı gibisinden beni sorguluyordu çocuğa karşı çocuk beni dövdü diye yalan söylese hemen inanacak ama ben şikayet bile değil öneride bulunsam öyle bişey yoktur senin saçma sapan düşüncelerin diyordu ve bunlar yüzünden zaten diğer konuma da bakarsanız boşanıyoruz şu an

Evet öyleydi ve ben annemle babam başbaşa kalsın diye kardeşlerimi alır parka çıkardım evde de belirli saat sonra hepimiz odamızda olurduk bunda kötü bişey yok çocuk kız çocuğu ergenlik döneminde oturup konuşup mahremiyeti anlatmak anne babanın da insan olduğunu arada baş başa kalıp nefes alması gerektiklerini söylemek gerekiyor. Ben kayınvalide kayınpederimle yaşamıyordum ki sadece yatak odamda kocamla yalnız kalayım. Çok komiksiniz gerçekten bu benim öz çocuğum da olsa tutumum aynı olurdu. Evet babasının eviydi ama benim de evim bende dış kapının dış mandalı değildim öz annesinin öz babasının öz babannne dedesinin göstermediği öz veriyi gösterdim ona. Ama her an beni evde gölgem gibi takip ediyorsa elbette konuşup bu sorunu çözmem gerekirdi. Düşünceniz çok saçma ve boş kusura bakmayın bencilsiniz !!!
Bencil olan sensin canim ,hic bir anne baba çocuğa gece erken yat bizi yalniz bırak biz başbaşa vakit geçireceğiz demez .insan zaten evladina boyle bir sey soylemekten utanır .Cocuk ne yapacak yapayalniz odada .kendiniz evladin olsun bak bakalim yapabiliyor musun

Bencil olan sensin canim ,hic bir anne baba çocuğa gece erken yat bizi yalniz bırak biz başbaşa vakit geçireceğiz demez .insan zaten evladina boyle bir sey soylemekten utanır .Cocuk ne yapacak yapayalniz odada .kendiniz evladin olsun bak bakalim yapabiliyor musun
Ablamın yanındayım şu an yeğenlerim var onlara ablam eşi gurbette olduğu halde artık uyuyun ya da biraz da odanızda vakit geçirin diyor ve kahve içip kafa dinliyoruz aynı fikirde olmak zorunda değiliz herkes insan bunalıyor ve ben konumda her gün böyle olsun diye bahsetmemiştim zaten ara sırada benim evlilik yıldönümümde bile başımızdaydı hatta o gece korkuyorum diyip bizimle yatmak istemişti saçma sapan düşünceleriniz beni hiç ilgilendirmiyor burada zaten suçlu çocukta değil onu yetiştiren dede babaanne baba ve halalarda siz tuvalete banyoya girdiğinizde bile kapıya yastık yorgan atıp sizi bekleyen kocaman bi çocukla hayat yaşamak ister miydiniz? Hadi ilk zamanlar neyse ama kaç zaman geçince de yine aynıydı mesafe koymak ondan bişey gizlemek bile zordu evde hiçbir mahremiyetim yoktu ailemle alakalı sorunları bile gizlice konuşmama rağmen dinleyip duyuyordu sonra da bana kızınca sağda solda anlatıyordu kusura bakmayın sizinle aynı fikirde değilim asla da olamam. Bi insan bireydir sadece anne baba değildir insanın kendi alanı da olmalı hem evde hem dışarıda. Her an her konunun içinde olmaz çocuklar olursa işte aynı eşimin kızı gibi olur. Öyle yetiştirmişler çünkü.

Konu sahibi arkadaşım,sizin eşiniz de pek aman baş başa kalınacak bir adam değil yani kusura bakmayın da. Çocuk sizin olsun veya olmasın,hiçbir anne çocuğuna hadi yat ben babanla başbaşa kalacam demez. Sizinki gibi kocayla zaten mümkün olduğu kadar az başbaşa kalınmalıdır o da ayrı mesele

Ablamın yanındayım şu an yeğenlerim var onlara ablam eşi gurbette olduğu halde artık uyuyun ya da biraz da odanızda vakit geçirin diyor ve kahve içip kafa dinliyoruz aynı fikirde olmak zorunda değiliz herkes insan bunalıyor ve ben konumda her gün böyle olsun diye bahsetmemiştim zaten ara sırada benim evlilik yıldönümümde bile başımızdaydı hatta o gece korkuyorum diyip bizimle yatmak istemişti saçma sapan düşünceleriniz beni hiç ilgilendirmiyor burada zaten suçlu çocukta değil onu yetiştiren dede babaanne baba ve halalarda siz tuvalete banyoya girdiğinizde bile kapıya yastık yorgan atıp sizi bekleyen kocaman bi çocukla hayat yaşamak ister miydiniz? Hadi ilk zamanlar neyse ama kaç zaman geçince de yine aynıydı mesafe koymak ondan bişey gizlemek bile zordu evde hiçbir mahremiyetim yoktu ailemle alakalı sorunları bile gizlice konuşmama rağmen dinleyip duyuyordu sonra da bana kızınca sağda solda anlatıyordu kusura bakmayın sizinle aynı fikirde değilim asla da olamam. Bi insan bireydir sadece anne baba değildir insanın kendi alanı da olmalı hem evde hem dışarıda. Her an her konunun içinde olmaz çocuklar olursa işte aynı eşimin kızı gibi olur. Öyle yetiştirmişler çünkü.
Sevindim boşnama kararınıza geçmiş olsun. Baştan denk değildiniz zaten belli. Zararın neresinden dönsen kar. Mutlu güzel bir hayatınız olur inş.

Benim iki buçuk yaşında kızım var erkenden yatırıyoruz baş başa vakit geçirmek için öyle dinleniyoruz. 12-13 yaşında annemgille oturduğum saat en fazla bir saattir yemekten sonra diğer kardeşlerim ve yeğenlerimde aynıydı sağlıklı olarak bir birseysellesme süreci var. Ergen kız ne yapacak yedi yirmi dört?

Hala mesaj atıp konuşmaya çalışıyor mu merak ettim onca ettiği hakaretten sonra .ben o adamın psikolojik bir rahatsızlığı olduğunu dusunuyorum
Ayrılmak istemediğini söyledi dün gece perişan olduğunu söyledi ağlıyordu. Ama tabi inanmadığımı ve asla olmayacağını söyledim. Bana karşı sevgin yok, şu an bile tek korkun sensiz bi hayat kurup mutlu olma ihtimalim. Bunları düşünmek bile seni çıldırtıyor dedim. Çünkü sen beni sevmiyorsun takıntılısın bana karşı. Başkasıyla evlenirim diye mi korkuyorsun? Korkma öyle bir zarar verdin ki bana bi daha başka bir erkeğe yaklaşabilir miyim? Elbette olacaktır ama çok uzun bi zaman geçeceğine kalıbımı basarım. Lütfen uzatmadan bitirelim bu işi. Ben senin kalemin değilim sende benim kalemim değilsin. İkimiz çok farklı iki insanız belki sende mutlu olursun başkasıyla dedim kızdı aklın hemen başkasında ben istemiyorum senden başkasını. ( tabi benden başka enayi yok çünkü 😏) içimden dedim bunu da. Evet hasta biri o ve bi süre beni takıntı haline de getirecek bu çok belli. Ama ben rahatım o beni unutana kadar ben zaten bi başka erkeği asla hayatıma almam. Şu an erkek görünce bile midem bulanıyor. Sadece kendim çalışıp kendim yemek istiyorum. Kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum belki 5,6 sene sonra bir evlilik yaparsam iyice tanıdıktan sonra yaşım geçmeden bi tane de çocuk yaparım inş. Olursa olmazsa da hiç neden evlenmedim neden doğurmadım diye aramam

Benim iki buçuk yaşında kızım var erkenden yatırıyoruz baş başa vakit geçirmek için öyle dinleniyoruz. 12-13 yaşında annemgille oturduğum saat en fazla bir saattir yemekten sonra diğer kardeşlerim ve yeğenlerimde aynıydı sağlıklı olarak bir birseysellesme süreci var. Ergen kız ne yapacak yedi yirmi dört?
Valla 5 yasindada 15 yasindada 25 yasindada olsan anne baba evin salonunda mutafaginda olur .cocuk yasi farketmez kucuk buyuk zaten kafasi esince odasina gider ara ara cikar evdekilerle sohbet eder .hatta tam tersine ergen cocuklara anne baba odana kapanma yavrum gel bizle otur sohbet edelim der. Oyle mesai gibi haftada 2 gun ,2 gece sartli surtlu sen bizi basbasa birak denmez cocuga .Anne baba olduktan sonra oyle yeni sevgili gibi basbasa vakit geciremezsiniz evin icinde ozeliniz mahreminiz azalir. daha cok aile olmak duygusu uzerine yasarsiniz .saglikli bir aile cocugun odevi hobisi vs yoksa o aksam ailecek muhabbet edilir .

Valla 5 yasindada 15 yasindada 25 yasindada olsan anne baba evin salonunda mutafaginda olur .cocuk yasi farketmez kucuk buyuk zaten kafasi esince odasina gider ara ara cikar evdekilerle sohbet eder .hatta tam tersine ergen cocuklara anne baba odana kapanma yavrum gel bizle otur sohbet edelim der. Oyle mesai gibi haftada 2 gun ,2 gece sartli surtlu sen bizi basbasa birak denmez cocuga .Anne baba olduktan sonra oyle yeni sevgili gibi basbasa vakit geciremezsiniz evin icinde ozeliniz mahreminiz azalir. daha cok aile olmak duygusu uzerine yasarsiniz .saglikli bir aile cocugun odevi hobisi vs yoksa o aksam ailecek muhabbet edilir .
Ya hu bunlarda zaten sorun yoktu anlamadığınız konu şu ; çocuk her saniye her dakika babası varken de yokken de hep başımdaydı. Sorun buydu. Sabah eşimle sevişmişiz mesela duş alıyoruz ben tam banyonun kapısını açtım yarım bi havlu vardı üzerimde kapıyı açınca eşim de duştaydı hala yarım yamalak eşimi gördü o şekilde kapıda bekliyor çünkü beni de yarı çıplak gördü sorun bu. Mahremiyet olması için evde yaşayan insanların da bu değerlere riayet etmesi gerekir. 3 yaşında 5 yaşında değil 12 yaşındaydı. Ben odama çekilip ağda yapamıyordum diyorum size kapının arkasından kapıyı tırmalıyordu siz hala normal diyorsunuz. Hepimiz çocuk olduk insan sıkılır sürekli böyle olmaktan benim memede çocuğum yoktu ki!

Ya hu bunlarda zaten sorun yoktu anlamadığınız konu şu ; çocuk her saniye her dakika babası varken de yokken de hep başımdaydı. Sorun buydu. Sabah eşimle sevişmişiz mesela duş alıyoruz ben tam banyonun kapısını açtım yarım bi havlu vardı üzerimde kapıyı açınca eşim de duştaydı hala yarım yamalak eşimi gördü o şekilde kapıda bekliyor çünkü beni de yarı çıplak gördü sorun bu. Mahremiyet olması için evde yaşayan insanların da bu değerlere riayet etmesi gerekir. 3 yaşında 5 yaşında değil 12 yaşındaydı. Ben odama çekilip ağda yapamıyordum diyorum size kapının arkasından kapıyı tırmalıyordu siz hala normal diyorsunuz. Hepimiz çocuk olduk insan sıkılır sürekli böyle olmaktan benim memede çocuğum yoktu ki!
Cocuk evdeyken bir zahmet kari koca ayni anda dus almayin ? Cocuk 3 yasinda degil 12 yasinda .cidden yaptiginiz seyin normal oldugunu mu dusunuyorsunuz ?
uzerime iyilik saglik .sizin anne babaniz siz evdeyken ayni anda banyo mu yapardi ?

Cocuk evdeyken bir zahmet kari koca ayni anda dus almayin ?Cocuk 3 yasinda degil 12 yasinda .cidden yaptiginiz seyin normal oldugunu mu dusunuyorsunuz ?
Tamamen saçmaladınız şu an o zaman birlikte de yatmasın kimse hatta sevişmesin de birlikte duş almadık bana kese at dedi ben çıkarken keseledim çıktım alsam ne olacaktı size mi soracaktım? Gülünür dediğinize başka bişey yapılmaz…

Tamamen saçmaladınız şu an o zaman birlikte de yatmasın kimse hatta sevişmesin de birlikte duş almadık bana kese at dedi ben çıkarken keseledim çıktım alsam ne olacaktı size mi soracaktım? Gülünür dediğinize başka bişey yapılmaz…
Valla sizin halinize gulunur.Sevismiz berbaer dus aliyoruzdan bir kese ativer dediye geliyorsun .yok kocamla bas basa kalamiyorum bilmem ne.Allah kurtarsin o cocugu elinizden ne diyim.

Valla sizin halinize gulunur.Sevismiz berbaer dus aliyoruzdan bir kese ativer dediye geliyorsun .yok kocamla bas basa kalamiyorum bilmem ne.Allah kurtarsin o cocugu elinizden ne diyim.
Evet seviştim de duşta aldım çünkü kocamdı evliydim şimdi de boşanıyorum gerçekten sizin kafanızda bi sorun var aynı eşim de olduğu gibi ben bi günah işlemedim kabahatte kimseyi leylekler getirmedi dünyaya boş konuşuyorsunuz işinize bakın hadi!!!

Evet seviştim de duşta aldım çünkü kocamdı evliydim şimdi de boşanıyorum gerçekten sizin kafanızda bi sorun var aynı eşim de olduğu gibi ben bi günah işlemedim kabahatte kimseyi leylekler getirmedi dünyaya boş konuşuyorsunuz işinize bakın hadi!!!
Evet evde 12 yaşında bir kiz cocugu varken kocanla banyoda baş başa duş almak ,banyodan cikarken de kapida cocukla karsilastigin icin cocugu suclamak buyuk maharet .sapkın davranislarin burada kimse tarafindan kabul gormuyor .

Evet evde 12 yaşında bir kiz cocugu varken kocanla banyoda baş başa duş almak ,banyodan cikarken de kapida cocukla karsilastigin icin cocugu suclamak buyuk maharet .sapkın davranislarin burada kimse tarafindan kabul gormuyor .
Benimle senli benli konuşamazsınız bu bir sapkın sizsiniz bu da iki. Burada beni anlayan anladı. Sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil herkes. Çocuklarınızı öyle yetiştirin siz. Hadi hadi bakın işinize.

Kusura bakmayın ama ne kadar saçma fikirleriniz var sizin. 12 yaşında bjr kızın insanları banyo kapılarında beklemesi normal, karı kocanın banyoya birlikte girmesimi anormal? Neden babası o kıza senin burda ne işin var diye sormuyor mesela? Ayrıca çocuk her saniye anne babanın başında nöbet tutmaz. Saat 9 bilemedin 10 da yatar uyur, anne babada basbasa vakit geçirir yada kendine zaman ayırır. Burda da 12 yaşında kız beraber yatalım diyorki anne baba evlilik yıldönümünde başbaşa kalamasin 🙄

Back