• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'koca evi meydan lokması baba evi zindan lokması' dertliyim işte

çocuk ateşlenmiş doktora götürmemiş taa ciğerine inmiş bronşite çevirmiş çocuğa annen götürsün demiş..

2 gün acile götürdüm baya bi taksi parası vererek siz düşünün artık..
Neden şikayet etmediniz. Çocuğa birde bunu söylemiş. O esnada çocuğun başına gelen ve ihmal olan herseyden baba sorumlu oluyor. Ve ihmalden dolayi görüş süresini azaltabilir iptal bile edebilirler. Hastane polisine başvursaydınız hemen. Nafaka alıyor musun

800 tl çocukların kreşi, yol param, kredi kartım (çocukların yazlık kışlık bütün ihitiyaçlarını karşılıyorum), belli bir oranda eve destek oluyorum.560 tl eski eşten kalan kredi borcu. biriktirdim biraz birşeyler onunla odama köşe takımı ve televizyon aldım çünkü çocuklar en azından benim odamda oynarlar onlara gürültü yapmazlar diye
bilemiyorum nerde yaşıyorsunuz ben yarı özele vermiştim oğlumu ve tam gün 200 tl idi şu an 5 yaşını bitirdi ve yarım gün anaokula gidiyor 65 tl ye tam gün istersen 140 tl.. bir an annenizin çocuğunuza vurmasını gözlerimin önüne getirince öfkelendim. lütfen otur annenle ciddi ciddi konuş ne istediğini sor samimice bir konuşma olsun.. baktın olmuyor anne böyle devam edersen ayrı eve çıkacağım bilgin olsun dee.. ama malesefki evlenip ayrılınca o tatlı olan baba evi bazen kabusu oluyor insanınn..

bilemiyorum nerde yaşıyorsunuz ben yarı özele vermiştim oğlumu ve tam gün 200 tl idi şu an 5 yaşını bitirdi ve yarım gün anaokula gidiyor 65 tl ye tam gün istersen 140 tl.. bir an annenizin çocuğunuza vurmasını gözlerimin önüne getirince öfkelendim. lütfen otur annenle ciddi ciddi konuş ne istediğini sor samimice bir konuşma olsun.. baktın olmuyor anne böyle devam edersen ayrı eve çıkacağım bilgin olsun dee.. ama malesefki evlenip ayrılınca o tatlı olan baba evi bazen kabusu oluyor insanınn..
Canım devlet yarım gün burda o yüzden veremiyorum

Canımmm Allah yardımcın olur inşallah...

Ne yapın edin ayrı eve çıkın.iki odası olsa yeter size ve prenslerinize...

Daha önce de çok konı açmışsınız ama ailenizin kötü davrandığından bahsetmemişsiniz hiç. Sadece ev küçük büyük eve çıkmak istiyorum ayrı ev istiyorum kanepede yatıyorum gibi şeyler demişsiniz o konularda niye bahsetmediniz. Kpss de çalışıyormuşsunuz yetiştirebileceğinizi düşünüyorsanız ailenize yakın aynı mahallede bir ev tutun o zaman.

Ufff ya lanet olsun diyesim geldi
bu kadinlarin cilesi nedir diye ama bu cileyi yadatanda kadin
annende hic annelik nenelik duygusu yokmu anlamiyorum evet kedke bosanmadaydiniz ama olmus neden demiyor kixim calissin cocuklarina ben bqkiyim siz en iyisi ev tutup tasinin vwlla morelim bozuldu ben olsam bidahada gorusmem
nedir ya zor gunumde yanimda olmayan hic olmasin
benim anneminde tarzi serttir ama bir kere bu tavrimi koydum gecen hadtalandigimda geldi bir hqfta bize bakti gerci yuksek tansiyonu cikti ama xorda kalmasam bende cagirmaxdim eee anne olmwk zor

Birde o nasil cocuga vurmaki ucmu korpe ya:(yaxiklar olsun birgunde vurur daha degisik sonuclar cikar ne hakla vuruyor
babanda pic diyor desene babalari belli valla ailenuzden midem bulandi kusura bakmayin Allah size yardim etsin sakin dizde daralip yavrulariniza siddet uygulamayin uygulatmayin bagimlilik olur vurmk birgunde siddettn malum konular dogar
zaten cocuga siddet dendimi kendimi kaybediyorum yaziklar olsun

bekarkende böyle miydi annen çok yazık gerçekten küçük çocuğun büyüyünceye kadar sabret derim sonra onlar sana muhtaç olurda gün gelir devran döner elbet

Boğazımda bir düğüm ne nefes aldırıyor nede yutuluyor..

İnsanın kendi öz annesiyle olan sıkıntısına konuşsam çare olmadıysa sussam çare olmadıysa kavga ettim çare olmadıysa ne çare olurki kızlar siz söyleyin..

Kk da çoğu hatun bilir beni 2 yıl oldu boşanalı ailemle yaşıyorum. Yaşamak zorundayım çünkü çocuklarım küçük 2 ve 4 yaş. Biri kreşe gidiyor birine zorlada olsa annem bakıyor..hem maddi durum açısından hemde dul kadınsın ayrı yaşayamazsın mantığından dolayı buna mecburum..

Size sadece beni en çok yaralayan kısımları yazayım ki fazla sıkmayayım sizi;

Dün akşam işten geldim herşey gayet normal. yemek vardı yanına yoğurtlu havuç yapayım dedim tam havucu rendeliyorum annem geldi yanıma başladı söylenmeye ne yapıyormuşum niye yapıyormuşum canım istedi yemeğin yanına iyi gider diye düşündüm dedim söylenmeye devam etti.. anne bir havuç çok mu görüyorsun dedim. Ya bi git şurdan allahını seversen dedi. Elimdeki havucu bıraktım çocukları aldım odama geçtim . akşam yemeğide yemedim. Babam duydu geldi yanıma kalk kızım istediğini yap dedi. Yok baba yapmıcam dedim odamızda oturduk çocuklarla..öyle zoruma gittiki zor tuttum kendimi ağlamamak için.

Bundan tam iki gün önce oğlum abur cubur istedi çok yediği için olmaz annecim dedim açıklamamı yaptım çocuk ısrar edince annem her söze maydonoz olduğu için çocuğa çıkıştı çocukta anneme ‘seni çöpe atıcam annane dedi’ çünkü annane ile sürekli zıtlaşıyorlar tam ben müdahele edeceğim oğlum çok ayıp diye.. annem çocuğun sırtına nasıl vurduysa çocuğun kaburgası mutfak masasının köşesine geldi canı yandı.. ağlayark içeri gitti bende dedimki anne vurulacaksa bana söyle ben vurayım yapma böyle dedim (asla dövmeyi doğru bulmuyorum bu sadece annemi engellemek içindi).. vururum dedi vuramazsın anne bana söyle dedim. Çocuğa bakarken altının pisliğine elliyorum ama niye vurmuyomuşumki dedi annem..

Bu sefer babam bağırmaya başladı çocuğun bu kadar kıymetliyse si..tir git bu evden diye..sonra pişman oldu galiba tansiyonu çıktı acile gittiler ağlamaktan başka hiçbirşey yapamadım.. bu yazdıklarıma diyeceksiniz ki iki tane olay içinmi böyle hissediyorsun iki yıl içinde çok defa buna benzer şeyler yaşadım ama burda çok uzun olur hangi birini anlatayım ki..

Hergünüm böyle olaylı zehir gibi değil elbet.. böyle zehir gibide olsa eski eşimin bana çektirdiğinden iyidir.. yine annem babam sonuçta..

Nereye gideyim siz söyleyin kızlar… Boşanıp iki çocuğuyla baba evine dönmüş bir kadına söylenmelimi yoksa ben mi çok duygusalım…

Anneme ben ayrılacağım anne dediğimde ‘koca evi meydan lokması baba evi zindan lokması demişti’ sağolsun elinden geleni yapıyor zindan etmek için.. bütün bunlara rağmen geri dönmek aklıma bile gelmiyor.. normalde sigara içmiyorum ama bi sigara yaktım bir çay aldım.. öyle derdimle demleniyorum..

Çalışıyormuşsun da ne diye orada yaşıyorsun ki. Ben olsam hiç tutamıyorsam bile 1 göz oda tutup 2. el az eşya alır çocuklarımla yaşarım. Ailen görünürde sahip çıkmış ama iyi davranmıyor sana.

Çalışıyormuşsun da ne diye orada yaşıyorsun ki. Ben olsam hiç tutamıyorsam bile 1 göz oda tutup 2. el az eşya alır çocuklarımla yaşarım. Ailen görünürde sahip çıkmış ama iyi davranmıyor sana.

canim kiz sayfalardir anlatiyor...sadece calismakla oluyormu arkanda destekcin yoksa? hersey parayla olmuyor..bu cocuklar hasta olsa tamamen kimsesiz kalacak..ya da basina bir is gelse..senin anlayacagin ciktigi kapiyi hizli carparsa bir daha donemez..baba izin vermiyor baska evde oturmasini..malum dul kadin tek oturmaz vs..ama bu sekildede cok sorunlari oluyor...yani ailesi ne tam destek ne de diger turlu..ben kendim calistigim icin biliyorum..calissanda, calismasanda..oyle zamanlar oluyorki insanin yardima ihtiyaci oldugu zamanlar ..bu durumda bazi seyler ASLA parayla satin alinamaz!!!

Eski esinden nafaka almuyor musun onu bakiciya verip maasinla da bir arti bir de olsa kendn cik bi eve. İnsanin ana babasi boyle yapiyor el ne yapmaz ki..

çocuk ateşlenmiş doktora götürmemiş taa ciğerine inmiş bronşite çevirmiş çocuğa annen götürsün demiş..

2 gün acile götürdüm baya bi taksi parası vererek siz düşünün artık..
pislik herif
çocuğu havale geçirseydi ne yapacaktı Allah korusun
nafakadan kaçar çocuğa bakmaz çocuğu bir iki gün al iki sev parka götür senden iyi baba olmasın
zamanı gelince asker olunca çocuklar başarılar kazanınca okulları falan bitirince evlenince kurum kurum kurulur benim oğullarım babalarıyım ben onların diye
daha ötesi yaşlılığında babanızım bana bakmak zorundasınız diye çocuklara tebelleş olur
bu tiplerin karakteri belli
daha evlenmemiş başka kadından çocuğu yok böyle olsa heralde o parka götürmeyi de bırakır
siz üzülmeyin şu an çocuklar oyun çocuğu olduğu için babalarının yanından gelmek istemiyorlar
babalarıyla eğleniyor sizin yanınızda ve özellikle ananneleriyle anlaşamadıkları için sizin ev sıkıcı geliyor
ama zamanla anlayacaklardır asıl sizin onlara yaptığınız fedakarlıkları

konu sahibi eski eşinin nerde çalıştığını falan biliyorsan şikayet etsen hem kendini sigortasız göstermekten hem de karşı taraf öyle çalıştırdığından sıkı bir ceza alsınlar
belki bunun üstüne gerçekten işsiz kalır da çocuğuna 300 lira vermemek için attığı taklalar geri döner kendine

Cok zor bende ayrıldım ve annem babam arka cıkmadı cocuklar rımdan oldum allah yardım etsin canım cocuklarına ve sana benim sana tek tavsiyem sakın cocuklarını bırakma zorda olsa annene babana katlan cocuklar büyüyene kadar nebilim daha fazla yazmıcam sana dua ediyorum allah iyi kapılarını acsın

Boğazımda bir düğüm ne nefes aldırıyor nede yutuluyor..

İnsanın kendi öz annesiyle olan sıkıntısına konuşsam çare olmadıysa sussam çare olmadıysa kavga ettim çare olmadıysa ne çare olurki kızlar siz söyleyin..

Kk da çoğu hatun bilir beni 2 yıl oldu boşanalı ailemle yaşıyorum. Yaşamak zorundayım çünkü çocuklarım küçük 2 ve 4 yaş. Biri kreşe gidiyor birine zorlada olsa annem bakıyor..hem maddi durum açısından hemde dul kadınsın ayrı yaşayamazsın mantığından dolayı buna mecburum..

Size sadece beni en çok yaralayan kısımları yazayım ki fazla sıkmayayım sizi;

Dün akşam işten geldim herşey gayet normal. yemek vardı yanına yoğurtlu havuç yapayım dedim tam havucu rendeliyorum annem geldi yanıma başladı söylenmeye ne yapıyormuşum niye yapıyormuşum canım istedi yemeğin yanına iyi gider diye düşündüm dedim söylenmeye devam etti.. anne bir havuç çok mu görüyorsun dedim. Ya bi git şurdan allahını seversen dedi. Elimdeki havucu bıraktım çocukları aldım odama geçtim . akşam yemeğide yemedim. Babam duydu geldi yanıma kalk kızım istediğini yap dedi. Yok baba yapmıcam dedim odamızda oturduk çocuklarla..öyle zoruma gittiki zor tuttum kendimi ağlamamak için.

Bundan tam iki gün önce oğlum abur cubur istedi çok yediği için olmaz annecim dedim açıklamamı yaptım çocuk ısrar edince annem her söze maydonoz olduğu için çocuğa çıkıştı çocukta anneme ‘seni çöpe atıcam annane dedi’ çünkü annane ile sürekli zıtlaşıyorlar tam ben müdahele edeceğim oğlum çok ayıp diye.. annem çocuğun sırtına nasıl vurduysa çocuğun kaburgası mutfak masasının köşesine geldi canı yandı.. ağlayark içeri gitti bende dedimki anne vurulacaksa bana söyle ben vurayım yapma böyle dedim (asla dövmeyi doğru bulmuyorum bu sadece annemi engellemek içindi).. vururum dedi vuramazsın anne bana söyle dedim. Çocuğa bakarken altının pisliğine elliyorum ama niye vurmuyomuşumki dedi annem..

Bu sefer babam bağırmaya başladı çocuğun bu kadar kıymetliyse si..tir git bu evden diye..sonra pişman oldu galiba tansiyonu çıktı acile gittiler ağlamaktan başka hiçbirşey yapamadım.. bu yazdıklarıma diyeceksiniz ki iki tane olay içinmi böyle hissediyorsun iki yıl içinde çok defa buna benzer şeyler yaşadım ama burda çok uzun olur hangi birini anlatayım ki..

Hergünüm böyle olaylı zehir gibi değil elbet.. böyle zehir gibide olsa eski eşimin bana çektirdiğinden iyidir.. yine annem babam sonuçta..

Nereye gideyim siz söyleyin kızlar… Boşanıp iki çocuğuyla baba evine dönmüş bir kadına söylenmelimi yoksa ben mi çok duygusalım…

Anneme ben ayrılacağım anne dediğimde ‘koca evi meydan lokması baba evi zindan lokması demişti’ sağolsun elinden geleni yapıyor zindan etmek için.. bütün bunlara rağmen geri dönmek aklıma bile gelmiyor.. normalde sigara içmiyorum ama bi sigara yaktım bir çay aldım.. öyle derdimle demleniyorum..

Cnm benim bi tanidgmda uzaktan ailesinin yanina geldi. Inan o kadar cektiki annesinden babasindan kendi evinde zindan hayati yasiyordu...
Bzde bu duruma cok uzuluyorduk sonra ayri eve ciktilar. Hi bittimi ? Hayir bitmedi... cocukken sana binbir fedakarliklarla bakan anne babanin bosanma sonrasi yada herhangi aksi bir durumda neden boyle yaptiklarini inan bilmiyorum bilen varsa da cevaplasin. O kadar uzuluyorumki anlatamam... bende gecen annemgildeyken tartistik evle ilgili...
Sende annesin takma demekle olmuyor ama baban ayip etmis o lafo soylemekle. Ayri eve cikin ne olursa olsun. Cocuklarinin psikolojisinden olmayin...

Yahu ne diyecegimi bilmiyorum.
Suan anneannemdeyim elini ayagini opesim geldi. Ne vicdansiz ne merhametsiz bi anneanne.
Benim anneannemin sert ciktigi tek yer soğuk odada telefonda konusmam olur. Hemen pesimden hirka goturur "giy sunu" diye kizar tek. O da benim hayrima.

Anneannemin tirnagi kanasa ilk ben kosarim. O torunlardan ona hayir gelecek mi?

Sirtina vurdu dediginiz kismi dusundum de o cocuk 10 yil sonra seni kitir kitir kesse ne yaparsin sen sevgili anneanne musveddesi? Hayat boyu bi travmanin basrolusun. Insan el kadar yavruya bunu yapar mi ya. Bide o senin yavrunun yavrusu.
Babanizsa Allahlik. Bi insan kizina nasil oyle kufreder!
Kacin kurtarin bu manyaklardan, once evlatlarinizi sonra kendinizi. O vasiyeti de alsin baslarina calsin.

Son düzenleme:
Back