ben çalış derim canım şu ruh halinde kurtulursun zaten çalışırken kiloda verirsin utangaç olma sende tiye al seni tiye alanları daha çabuk diyalog kurarsın inan bana
canım ben 76 dan -49 a düştüm ve yaşım 33 yani metabolizmam daha yavaş sana göre sen 19 yaşındasın verirsin istemekle azimle...
canım babamla yıllardır güzelce konuşmaya çalıştım hiç mi hiç suçlayarak konuşmadım konuşurken bi kere ağlamaya başlamıştım zırlamayı kes s..k...r git başımdan dedi bigün bisikletten düşmüştüm canım yanıyo bi yandanda babam ne diyo biliomusun bisikletide mahvettin pantolonuda dedi hafif tartaklayarak bisikleti aldı gitti arkadaşlarım ne biçim baban var dedi o gittikten sonra ben gerçekten inanamıyorum onun bişeyleri bu saatten sonra idrak ediceğini zaten babam olarakta göremiyorum artık bunca zorluğu sayesinde yaşıyorum evde olan biten herşeyi herkese anlatır hiçgizlimiz saklımız yok bizi orda burda kötüler hem kendini rezil eder hem bizi evde olan evde kalır sanki hiçbir evde kavga olmuyor mu tabiki oluyor ama onlar gizliyor babam denen insan evde ne olup bitse önüne gelene anlatır artık utanıyorum herkesten böyle bi babam olduğu için gerçekten Allah bu adamla sabrımı deniyo ha bu arada son olarak güzel dileklerin ve desteğin için sanada çok saol :)canım Allah'ın varlığından şüphe etme emin ol ki o seni duyuyordur .iyi insanlar hep iyi şeyler yaşamaz. benim canımdan çok sevdiğim inanılmaz iyi kalpli herkesin çok sevdiği bir insan hiç haketmediği şekilde hayatını kaybetti. bende önce çok isyan ettim neden onun başına geldi diye ama baktımki acım isyan ederek hafiflemiyor daha da artıyor.eğer O'na da isyan edersek inanmazsak zor zamanlarımızda tutunacağımız bir dal sığınacağımız hiçbir şey kalmaz asıl ozaman yalnızlaşırız . o yüzden beni neden yarattı diye de isyan etme onun varlığından da şüphe etme bu dünyaya gelmen senin için en büyük armağan... sanırım şu an yaşından dolayı böyle duygular yaşıyorsun daha hassasın daha kırılgansın ama yaşın ilerledikçe hepsi geçer merak etme .bir baba hiç evlatları arasında ayrım yapar mı?bu kadar üzüldüğünü bilse o senden daha da çok üzülür emin ol.herşeyi bu kadar en ince ayrıntısına kadar düşünüp kafana takma başını çarpman bile seni isyan ettirmeye yetiyor baksana:)babana duygularını anlatan bir mektup yaz bence ama suçlar gibi değil duygularından ne kadar üzüldüğünden bahset okumak istediğini söyle eminimki seni anlayacaktır.kardeşini falan da takma yaşı daha küçük düşünememiştir.halanı ise hiç takma bende hiç sevmem halalarımı:)sende şaka yapma gerkemedikçe konuşma onunla olsun bitsin. umarım herşey yoluna girer senin için
annemde böyle diyor babam sürekli bize beddua eder o ettikçe bende ederim ona benim hiçbi bedduam kabul olmaz onunkiler olur bende anneme dedim bu adamın bize etiği beddua hemen kabul oluyo bizim kiler olmuo dedim kötülerin bedduası kabul olur artık ALLAH onların pis ağız kokusundan bıktıkları için kabul edin şunun bedduasını dermiş desteğin için saol sanada :)bende aynı şeyleri düşünüyodum..
sonra daha da çok düşündüm
ve bi örnek geldi aklıma..
sürekli bi insana yardım ettiğimi düşündüm..ama o benim istediğim tek bir şeyi bile yapmıyor..
ben ona yardım ettikçe o benden hep beklenti için de ama bana tek bir yardımı bile dokunmuyor..
üstelik tek yardım etmediğimde de bana hakaretler savuruyor diyelim..ne kadar dayanabiliriz bu insana?artık ona ne halin varsa gör demezmiyiz?
aynen böyle işte..allahın istediklerini yerine getiriyomuyumda o bana her defasında yardım etsin dedim..
hem allah sevdiği insanlara meleklerine dermiş ki:bırakın onun duası çoktan kabul edildi..ben onun sesini çok seviyorum..bana yalvarmasını çok seviyorum..onun için en hayırlı zaman da duasını vericeğim ona..
ama sevmediği insan için de şuna istediğini verdim..sesini işitmek istemiyorum..
böyle..isyan etmektense herşeyi daha güzel hale getirmek için uğraşmalıyız
Yaşın küçük ve yaşadıkların da kolay şeyler değil. Ben senin yerinde olsam belki ben de isyan ederdim, bilemiyorum. Ama şöyle bir şey de var, isyan etmek seni daha güzel bir yere ulaştırmaz, bu kendisine ilaç uzatan doktora hastanın bağırıp çağırması, ilacı yere fırlatması gibi bir şeydir ki o ilacın doktora hiçbir yararı yoktur, hasta o ilacı kullanırsa iyileşir, kullanmazsa daha da kötü olur ve bağırıp çağırmasıyla o doktorun kendisine olan yardım isteğini ve şefkatini de kaybedebilir. :26:
Bardağın dolu tarafından bakmaya çalış, bütün bunların bir sebebi olabilir, belki senin kendisinden başka şeylerle çok ilgilenmeni istemiyordur, dünyalık işlere çok dalmaman için de seni böyle sınavlara tabi tutuyor olabilir. Belki çok kuvvetli bir nefsin var ve O'nu bulabilmen adına tıpkı bir annenin bazen çocuğunun iyiliğini düşündüğünden eline vurması gibi O da sana böyle sınavlar göndererek eline vuruyordur her seferinde ve senin O'na gitmeni istiyordur. O yüzden ne olursa olsun her işine Rabbim diyerek, O'nun rızasını isteyerek başla, Allah'ın izniyle her şey çok daha güzel olur, hiç sıkma tatlı canını.
annemde böyle diyor babam sürekli bize beddua eder o ettikçe bende ederim ona benim hiçbi bedduam kabul olmaz onunkiler olur bende anneme dedim bu adamın bize etiği beddua hemen kabul oluyo bizim kiler olmuo dedim kötülerin bedduası kabul olur artık ALLAH onların pis ağız kokusundan bıktıkları için kabul edin şunun bedduasını dermiş desteğin için saol sanada :)
Unutma canım Mevla ihmal değil, imtihan eder.
Elinden hiçbir şey gelmiyorsa bile sadece dua et, gerçekten çok rahatlatıcı ve huzur verici etkisi var
Ne olursa olsun gülümse belki zor ama o zoru başar
Mevlam yar ve yardımcın olsun. :)
verdiğin örnek güzelmiş ama ne biliim o kadar alvarıyorum ağlayarak zırlayarak hiçbi değişiklik olmayınca burda kendimi unutulmş bir kul gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?