Koca bir soru"neden"??

herkesin yasadigi kotu ve duragan bir donem oluyor..buna ragmen sen herseyin cok guzel olacagini dusun,etrafa bakip kendini hirslandirip uzme,onune bak gelecegin icin cok calis ve hergun mutlaka dua oku ozellikle ayetel kursiyi.ve sakin kendini birakma ozellikle inanc konusunda.guclu ve iradeli olmaya calis.karakterine ters birseyi kesinlikle yapma,kendini salipta..sonrasinda pisman olacagin isler yapma.birde egzersiz yap bu stresini aliyor insanin.
lutfen sakin ol ve herzaman dusunerek hareket et asla duygularinla adim atma..bu gunler kalici degil elbette gececek..bak ileride diyeceksin ki ben bunlari mi dert etmisim..suanda dert ettiklerin ileride cig gibi buyuyerek sana geri doner.ve daha kotu gunler gecirirsin..
hastaneye git ve mutlaka bir yardim al duzenli ve surekli sekilde.bunun da sana cok faydasi olacaktir..lutfen uzulme..etrafa kulaklarini tika.kufretmek istediginde kizdigin kisi icin Allahtan ona iyilik vermesini iste..
ozunde biliyorum ki iyi bir kizsin,kotu gorduklerine benzememek icin care ariyorsun..sakin iyi niyetini kaybetme..bu ileride inan ki senin isigin olacak..

Gençliğinin verdiği feveranla sorunlar karşısında isyan ediyorsun. Hepimizin ayrı bir hikayesi var.Yaşarken neler görüyoruz ne acılar çekiyoruz ve zaman içinde olgunlaşıyoruz.Bu süreçte inancına tutun.Allah adaletlidir,merhametlidir,herşeye kadir olandır.Her kulunu duyar.Eskiden bende derdim dua ediyorum olmuyor diye.Sonra birgün anneannem beni uyardı;istediğin şeyin senin için hayırlı olup olmadığını bilemezsin.Rabbim istediğini vermiyorsa, ya seni sınıyordur ya istediğin hakkında hayırlı değildir ya da duanı ahirete saklamıştır.Onu asla sorgulama yoksa isyan etmiş olursun dedi.Düşündüm haklı idi.Şimdi bir bakıyorum hayatıma o zaman yalvar yakar dua edip istediğim şeyler olsa idi bugün çok mutsuz olacaktım.Rabbim beni sınadı ve korudu.Dualarında hiç vazgeçme ama mücadelene de devam et.Sabırlı ve azimli ol.Çok gençsin inan bana bir zaman gelecek bütün yaşadıkların ardında kalacak ve olgunluğun sana hayatın hediyesi olacak.İnsanlar değişmezler o yüzden bunu bekleme ama ne yap ne et oku.Niyetini iyi, kalbini ferah tut.Burada bizimle paylaşabilirsin istediklerini,içini dökmek iyi gelir.Ölmedikçe buradayızAllah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Hiç kimsenin hayatı toz pembe değil canım. Ummadığın insanların öyle ummadığın dertleri vardır ki bilemezsin.
Hepimiz bu dünyaya tercihimiz olmayan şartlarda ve ortamlarda geliyoruz. Bu da senin sınavın güzel kardeşim.
Sabırlı olmaya çalış, herşeyden Rabbimize sığın dua et. Sakın duam kabul olmaz diye düşünme, herşeyin bir zamanı,
her işte de bir hayır var mutlaka. Bunlar gelip geçici sıkıntılar. Düşün daha hayatının başındasın çok güzel günlerin de olacak.
Bu arada annenle aranız nasıl ondan bahsetmemişsin

Merhaba arkadasim,kendini sansli gör aslinda,cünkü inanclisin ve bu cok güzel birsey,bende inancliyim ve her ne kadar kendimi kötü his etsemde yinede beni ayakta tutan Allaha siginmaktir.

belkide cok sansliyiz bilmem dertleri yasayarak hayati daha baska görüyoruz ve inancimiz dahada gücleniyor.

ahh kuzum ya derdi olmayan insan mı var ki..şimdi yazmaya kalksam inan 5 ciltlik ansiklopedi yazarım sana tamam biraz abarttım ama inan herkesin derdi var bazen bende senin gibi düşünüyorum etrafıma bakıorum herkesin işi tıkırında birde kendime bakıorum üni mezunuyum öğretmenim ama napıorum evde yerleri siliyorum bu dünyaya geliş sebebimiz isyan etmek,derdimiz olduğunda yaradana kızmak mı? kızma bende düşündüm bazen öyle zaman oldu ki keşke bu dünyaya gelmeden bana sorulsaymış dedim..Allahım affetsin ama biz gerçekten değişik yaratıklarız..işimiz gücümüz rast gittiğinde herşey güzel odluğunda şükretmeyiz üniversiteyi kazanırz çok çalıştım hakettim deriz,güzel bi işe gireriz güzel şeyler alırız severiz ama herşeyi kendimizin yaptığına inanırız Allahan geldiği hiç aklımıza gelmez..ama kötü zamanlarımızda kendimize dönüp bakmayız herşeyi Allahtan biliriz..malesef insan oğlu böyleyiz.sadace senin için değil genel olarak söylüyorum..her insanın zor zmanları vardır sabrını zorlayan yaa sabır çektiği zor zamanlarıı...klavye başında boş atmak kolay belki ama inan bana ben o zor zamanların şu an tam içindeyim..inancımı değilde kendimi sorguluyorum acaba neden bazı insanların neden bu kadar işleri güçleri yolunda gidiyorda ben insanları bu kadar kırmaktan üzmekten korkarken ben hala mutsuzum diye.insan ilk önce inancı yerine kendini sorgulamalı..sana haksızsın demiorum yanlış anlama unutma iyi olanlar her zzaman bu hayatta 1-0 geridedirler.ama sana ilginç bişey söyleyim mi bu dünya geçicii dert etmeye değmiyor inan..sen o güzel kalbini temiz tutmaya devam et herşey yoluna girecek insanları çok takma bırak.arkadaşın hastalığna gelmedimi bırak gelmesin o kaybeder,halanı kuzenini bananı çok takma sen kocaman kızsın babanın amaldığı çantayı kendinde alabilirsin çalışarakk..ama birazcık azim ve kararlıklaa:)

sevgili aysima,

cok güzel yazdiklarin,eskiden bende fark etmedigim birseyi simdiki cektigim dertlerden dolayi sordum kendime,yani Allah zor durumdayken yakariyoruz ama iyi zamanlarda sanki herseyi biz yapabiliyoruz tek basimiza gibi davraniyoruz.

asil hayttaki kavga iyiden sasmayip kötüye yönelmemek!
aklimizda hep olmasi bu dünyanin her an gecebilecegi.diyorum ya bir savas bunu tamamen benimsemek ve bu düsünceyle belkide haytimizi dahada güzellestirebiliriz.

ama bu vurdum duymaz olmak anlaminda degil tam aksine hayata dahada sarilmak...

akil cok ama kendime yoook

Merhaba sevgili Seda,
size Yunus as. in kUr'an da geçen kabul olmuş duasını önerebilir miyim. Allah yunus a.s. i Peygamberlik vazifesinde yaptığı bir sürçme nedeniyle cezalandırıyor. onu büyük bir balık yutuyor. tam bu anda Yunus a.s balığın karnında iken hatasını anlıyor, öyle içten ve yakararak bir cümleyi tekrarlıyorki. Allah duasını kabul ediyor. imkansız olabilecek şey gerçekleşiyor ve Yunus a.s yeniden hayatına kavuşuyor. biz de en imkansız, çaresiz, dibte görünen anlarımızda, öldüm, bittim yandım dediğimiz ümitsizlik hallerimizde bu duayı kalpten yalvararak sabırla etmeliyiz. ve sonucu izlemeliyiz.
DUA ŞU:
LA İLAHE İLLA ENTE SUBHANEKE İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMİN.

SENDEN BAŞKA İLAH YOKTUR. SEN HERŞEYDEN MÜNEZZEHSİN. BEN KENDİ NEFSİME ZULMETTİM.
Enbiya-88

Arkadasim cok güzel bir öneri konu sahibine verdigin.ben kagida yazdim,sagol

dua için gerçekten çok teşekkür ederim diğer herkese desteği içinde teşekkür ederim :)

aynı durum bendede vardı ama tersi benim babam harika annem lanetin tekiydi ben uğraştım pes etmedim o üniversiteyi bi şekilde kazandım ama bunları yaparken kör sağır ve dilsiz oldum kendim çalıştım kendim yedim ve restimi herşeyimi çektim ezdirmedim konuştum mahvettim yüzüne bakmadım şimdi üniversitem devam ediyor arkadaslarımla yaşıyorum arada bi uğrarım onlara oda babamın hatrına dahasıyla işim olmaz salla değerleri bilmem neyi ,kendi ayaklarının üstünde durmalısın yoksa kurtulman geç olur kim ne derse desin oku bu arada seni koca aile değil kendi ayaklarının üstünde durman kurtaracak umarım herşey gönlünce olur şunuda ekleyim bi söz vardır "seven değil s....k...n yaranır" o yüzden salla kendini üzme yapacaklarından geride kalma kendini sev kimseyi değil güçlü ol

Son düzenleme:

amy mesajını çok beğendim ne kadar doğru söyledin "seven değil s..k..n yaranır " kesinlikle haklısın böyle şeyler hayatımın her döneminde karşıma çıktı insanoğluna hiçmihiç iyilik yaramıyo heleki benim babam benim kardeşim benim akrabam benm kuzenim benim arkadaşlarım sözkonusuysa şöyle bi gözden geçirdimde hepsine bu laf cuk oturdu :)

Canım yazdıklarını okudum evet zor durumdasın ve ben seni gayet iyi anlıyorum, senden büyük bir ablan olarak sana söyleyebileceklerim şunlar hiç bir zaman kendinden üsttekilere değil senden alttakilerle kıyasla kendini, en azından iyi huylarından dolayı Allah'a şükredebilirsin, sağlıklı olmandan dolayı şükredebilirsin, bazı insanlar buna bende dahil ne yaparsa yapsın yaranamazlar ama bazıları ise en ufak birşeyden en kıymetli olurlar buda Allah'ın biz kullarını insanlarla imtihan etmesidir. Sen şu an yaşadıklarından dolayı vesvese yapıyorsun. Gençliğinin en güzerl yıllarını böyle ziyan etme. Sana kötü davrananlarla mesafeli ol bırak kötü desinler ama senin kafan rahat olur. İntiharı falan da unut. Hayat ne olursa olsun yaşamaya değer.

Bana kalırsa(evet yaşadıkların kolay değil)ama çoğumuzun yaptığı bir hatayı yapıyorsun.Kötülüklere,aksiliklere büyüteçle,iyiliklere,güzelliklere ise küçülteçle(sanırım böyle bir kelime yok ama büyüteç varsa küçülteçte olmalı,uydursak ne olur)bakıyorsun.Mesela kafanı bir yere çarpmanla şansız olduğun konusunda bile bir ilişki kuruyorsun.Oysa çarpılacak şey ve kafan bir şekilde bir araya gelirse bu durum yaşanır.Ben olsam da yaşanır,sen olsan da,peygamber bile olsa yaşanır.Her şeyi didik didik edersen(benim eski halimdi)hiç bir zaman mutlu olamazsın.Yaşamında demirbaş bazı sorunların var.Aile,sevgisizlik.Bunları çok iyi anlıyorum.Ama her olaya bir anlam vermeye çalışırsak ve bir şeyleri sürekli iteleyip durursak,varolan her şeyi parçalara,kategorilere ayırırsak bütünü göremez,sığ sularda kaybolup gideriz.

Önce kafandaki sesleri bir sustur bence.Sonra hayatına bak ve evet ben bunları zaten yaşıyorum ve kabul ediyorum de.Sonra da bir yerden başla ve durumu düzeltmek için uğraş.Olmadı mı,hemen öteki probleme geç.Sınavda bile bilmediğiniz soruyla zaman harcamayın,çözebileceğinize zaman ayırın,sonra diğerine dönün demezler mi? Kafan bu kadar karışıkken ve hep beklenti içindeyken,sorunları asla çözemezsin.Asla.

Sağlıkta çok önemli.Beslenmenin ruha o kadar büyük tesiri varmış ki ben bunu daha yeni yeni anlıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…