• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koca bir soru"neden"??

Bak hala isyan ediyorsun.Bne o dua ve sureyi ferahlaman ;sukunete ermen için söyledim.Onun için okunur.Olaylar iyi olsun diye değil;olaylara verdiğimiz tepkiler daha sakin olsun diye..Olaylara tepkiler önemlidir.
Kimi daha güçlü ,daha sukunetli;kimi de daha zayıf ve isyankar..
Güçlü olmaya çalışmalısın..Elinden geleni düzelt ;elinden gelmeyeni Allah'a havale et.Ahiret var..Dünyada görülmeyen hesaplar ozaman görülecek..Düzelmezse de senin imtihanındır;isyan edersen imtihanı kaybedersin;için acısa da sabredersen imtihanı kazanmış olursun..
.Allah'a isyan etme..İnançtan başka bir şeyimiz yok;onu kaybetme..

Bneim de beklediğim şeyler var ama henüz gerçekleşmedi;ama bir zamanı vardır herşeyin.Belki de bana nasip olmayacak beklentilerim..Olsa da; olmasa da.. Boynumuzu bükeceğiz Allah'a;isyan etmeyeceğiz..
ne biliyim çok yorgun yenilmiş hissediyorum kendimi sanki bundan sonra işişten geçti gibime gelio o yüzden kaybettim herşeye inancımı tek 1 iyi olay istiyorum tek 1 işaret hergece kabuslar görüyorum uykularımda bile rahat değilim yapmam başarmam gereken çooook iş var ve ben bunları yapana kadar atı alan üskğdarı geçti geçecek yinde dua edeceğim inancımı kaybetmemem gerek en azından ahiretim için

arkadaşlar bu aralar yaşadığım herşey inancımı azaltıyor bazen iblisten bile beter ediyor ALLAH'Asorduğum tek şey neden neden bunca kötü insan varken bunları bana yaşatıyor o kadar isyan ediyorum ki o kadar kötü şeyler söylüyorumki sonra kendime inanamıyorum dua ediyoruum yalvarıyorum hiçbir duam kabul olmuyor derlerya çırpınma çırpındıkça daha çok batacaksın diye öyleyim etrafımda ne kadar fitne fesat düşünen insan varsa hayatları cillop gibi gidiyor ben ALLAH'I kızdıracak kadar ne yaptım her işim neden ters gidiyor neden hayallerim kurduğumun ertesi günü başkasının hayatında oluyor neden böyle bi babam var neden bu kadar şanssızım neden kimse beni sevmiyor neden dualarım kabul olmuyor her gece ağlıyorum intaar etmek istiyorum artık dayanamıyorum neye elimi atsam kurudu atıyorum gece gündüz ders çlışıyorum ama nedense nerde zıpır züppe var onlar en yükseknotu alıyor kimseye nezaketimi bozmadım bugüne kadar anırım tek hatam bu oldu öğretmenlerime saygılı davranıyorum onlar beni çok komik bi nedenden sınıfta rezil ediyorlar derste yemek yiyyen makyaj yapan hoca hakkında ağza alınmıycak küfürler eden öğrenciye sene sonunda tam puan düşüyor benimkinide olduğu nottan daha aşağı çekiyorlar üstelik bu öğrenci o öğretmenle kanka oluyor aileme hep iyi davrandım özellikle babam saygıyı öğrettiler bize efendim babacım derdim çağrıldığımda efendini s...k...m derdi üzerimde güç gösterisi yapardı misafirlerin arkadaşlarımın önünde iftira attı bana cafeye gitti oğlanların kucağında oturuyor diye ALLAH biliyorduya o yaşa kadar cafe yüzü görmemiştim bile üvey evlat olsam anca bu kadar olurdu heralde şim19 yaşındayım kızkardeşimin bi sevgilisi olduğunu öğrendi ve hiçbirşey demiyor bana 4yıl boyunca 15 liralık çanta taktırdı durumu varken babacım çantam eskidi diyince annemden emdiğiim sütü burnumdan getirdi şimid kardeşime 2 tane 50 liralık çanta almış üniversteye gitmek istiyorum ama gönderrmiyor en komiğide akrabalarım hep beni eleştiriyor .nerde hoppa kız varsa her işi yaver gider kız estetik yaptırdı mis gibi oldu ben küçücük bir ben aldırdım iz kaldı dikişler açıldı nedir hayatın bana zıtlığı ben sana ne yaptım ne kadar büyük bi günah işledimki bu çıkmazdayım öyle zamanlar olduki tanrının varlığı konusunda şüpheye düştüm ne kadar günahkar ne kadar kafir varsa milyoner hayatları yolunda neden benn artık dilek dilemeye korkuyorum batıyorum çünkü umarım tez zamanda canımı alır ALLAH en yakın dedğim arkadaşım üniversteye gitti ve gerçekten ne oldum delisi oldu 2 ay hastanede yattım ve bi kere bile gelmedi üstelik gittiği üniverstenin hastanesindeydim kardeşim desen tam bi fiyasko sevgilisi bunu bıraksa günlerce ağlar ameliyat olucam yanımda olurmusun dedim kaskatı bi şekilde gelemem dedi... o kadar yalnızım ki ölsem de kimse farketmez heralde ben bu dünyaya niye geldim amacın neydi beni buıraya savururken allah'ım diyorum sadece sınanmakmı yinede şükürler olsun bu düşünceleri kafamdan atmak istiyorum daha fazla günahkar olmak istemiyorum ama neden neden bu kadar yıpratıyor hayat beni sanki benden hıncını alıyor halama şakadan bişey derim küser giderbabama söyler rezil eder ağlatır öteki kuzenim suratlarına nerdeyse tükürecek yinede onu seviyorlar suçum ne nedenböyleyim iyi olmak suçsa hemen şeytanlaşabilirimartık ağlamak istemiyorum ne yapıcağımı şaşırdım ailede kimseye böyle davranmıyorlar hiçbişey yapmadığım halde ailenin yaramaz kızı oldum birden bire anlamıyorum bu insanların benden istediği ne mesafeli oluyorum olmuyor samimi oluyorum etmediklerini koymuyolar örneğin halam kardeşim babam kuzenlerim keşke biri alıp beni dünyanın öbür ucuna götürse sonsuza dek beni sevse bana bksa göremediğim şefkatı onda görsem yok ama olmaz o kadar şans bende ne ararherkes bana tekmeyi basmak için sırada bekliyor bu kadar kötü ne yaptım ben bahsetmediğim şeylerde var bahsetsem roman olur heralde sonsuza kadar uyumak istiyorum hiiiç uyandırılmadan dünya yok olsun istiyorum artık zoraki nefretimi kazanan insanlardan kurtulmak istiyorum şizofreni olmadan katil olmadan bu ülkeden defolmak istiyorum ve artık ağlamak istemiyorum

çok uzun bu, arkadaşlardan sonrasını okumadım.

Okumadiysan kendine sakla, yorum yapmana hiç gerek yok !!! :19:

Seda, Allah yardimcin olsun canim benim. Butun yasadiklarin yüce Rabbim görüyor ve inanki ne kadar sabredersen ve sükredersen, O da seni o kadar ödüllendirir. Içini ferah tut :70:

gerçekten çok saol inan o düşünceleri durduramıyorum ve çok pişman oluyorum olanlar beni delirtiyo sabır etmeyii başarıcam gittiği yere kadar tekrar çok teşekkür ederim desteğin için

Öyle üzüldüm ki durumuna keşke senin için yapabilecek birşeylr olsaydı..

Cok kızdım özellikle ablana, babana..

Eğer kendi kanından, canından insanlar değer göstermiyor ise dışardakiler zaten ne yapsa kınanmaz:25:

Lütfen üzülme, sana nasıl davranıyorlarsa sende öyle davran, elbetteki cok zor böyle yasamak..

Ne desem bilemedim, bir insanın ailesinden değer görememesi ne kötü bir duygu, ve sonucunda özgüvensiz biri olup cıkabilirsin :50:Buna fırsat verme, her şekilde güçlü olmaya bak..

Dua et..hiç ama hiç umudunu kaybetme:70:

Son düzenleme:
Benim önümede çoğunluk kötü insanlar çıktı bence iyilerin sayısı çnk azaldı ben bunun farkındayın isyanda etmiyorum bu dünyada zaten kötülerin dünyası ne yapacaksın? İzle ama onlardan olma!

Ailenin ve çevrenin yaptıkları,tavırları elbette hiç hoş değil ancak bunlardan ötürü Yaratan'ı suçlamak,yargılamakta hiç hoş değil böyle yaparak,intihar ederek son umudunuda yitirirsin yani ahiretini...dünyada dertsiz kul yoktur canım,dışarıdan sana 4 4lük görünür ama içine girebilsen de bir bakabilsen kimbilir ne dertleri var...dünya imtihan dünyasıdır yaşadıkların sadece senin değil çevrendeki kişilerinde imtihanı,onlar sana böyle yaparak kaybederken,sen sabrınla karşılıksız içten duygularınla iman edip tevekkül ederek Rabbimden gelene ne olursa olsun şükrederek,isyan etmeyerek hasetten sıyrılarak kazananlardan olmayı denesen...sen istiyorsun olmayınca Allah'ın adaletini başkalarıyla kıyaslıyorsun...daha kötüsü varlığından şüphe duyuyorsun...O'nun istediğin gibi bir ilah olmadığını vurguluyorsun peki sen hiç kendine soruyormusun ben acaba Rabbimin istediği bir gibi bir kul olabiliyormuyum diye...

bu arada Allah sadece iyi kullarına bütün güzellikleri sermez,kötü kullarının önüne daha çok serer ,serer ki ahirette hesap ona göre görülsün,ama sererkende onları da kesinlikle boşlamaz herkesi son nefesine kadar sınar...sınar ki içimizde ki imanı O'nun bildiği gibi bizimde yüzümüze çarpsın...çarpsınki uyanamayanlardan isek uyanalım...uyanmak istemeyenlerden isek kendimiz için doğru yola girmediysek başkaları ne yapsın...hem düşünsene Rabbim herkese iyilik,güzellik verse imtihan dünyasının cennetten ne farkı olurdu...hem sen hiç üzülme ahirette hesaplaşma vardır iman etmiş müminlerin sonsuz cenneti orasıdır,iman edemeyenlerinde asıl çeşitli azabları gene oradadır...Rabbim istetiğine çektirir,istediğini güldürür...bizim için hayır görünenin altında şer,şer görünenin altında hayır olabiilir bunu yalnızca Allah bilir...Hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin Mevlam...

bu dünya geçiçi bu yol üstünden kimler geldi,kimler geçti...dünya hayatını tamamlamış kişilerin bir kısmı hallerinden memnunken,bir kısmı dünyaya geri dönebilmek için kimbilir nelerden vazgeçerlerdi...onlar kötü ben iyi neden dertler bende diye isyan etmekten vazgeç,senin dualarında bile farkında mısın bilmiyorum ama isyan var...eğerki Rabbim sevdiği kullarına dünyada dert vermeseydi,en başta sevgili Peygamberimize dünyada dertler çileler vermezdi...iki cihanın peygamberi bile şu yalancı dünyada neler görmüş,neler geçirmiş...

bu dünya içinde ahiretimiz içinde biz kullar birşeyler mutlak isteriz...ama istemediğimiz şeyler oluncada sorgulamak bize düşmez,bize düşen itaat etmektir...Her şeyden önce Sana şükürler olsun Rabbim ki kendi sıfatlarından ihsan etmiş biz kullarına,en büyük bu dünyadaki ödülü bu olsa gerek...

ALLAH'Asorduğum tek şey neden neden bunca kötü insan varken bunları bana yaşatıyor ......... etrafımda ne kadar fitne fesat düşünen insan varsa hayatları cillop gibi gidiyor

.......onca günahkar insan varken ALLAH geleceğimle ilgili böyle bi yükü neden bana veriyor...... ne kadar günahkar ne kadar kafir varsa milyoner hayatları yolunda...

Canım, senin iyice moralin bozulmuş, hep hayatında ters giden şeyleri görür olmuşsun. Psikolojini düzeltmek için biraz doktor yardımı alman çok iyi olacak gibi geldi bana.

Bir kere etrafındaki insanları kötü, günahkar vs. olarak nitelemekten vazgeç. Madem inancı olan bir insansın, bu hükmü verecek olanın, sen olmadığını da biliyor olman lazım. Sen başkalarının başına gelen, sana göre iyi şeylerle hiç ilgilenme. O insanların başına gelen veya gelecek herşeyi biliyor musun ki? Başkalarını unut, kendi yaşadıkların ile onların yaşadıklarını kıyaslamaktan vazgeç. Kendi görebildiklerinle bu tür yorumlar yaptıkça hep kendi başına gelen şeylerin olumsuz taraflarını ön plana çıkartmaya başlamışsın (mesela, yerden takvim yaprağını alırken kafanı çarpmandan bile olmadık anlamlar çıkartıyorsun).

Anladığım kadarıyla üniversiteye hazırlanıyorsun, buna konsantre ol. Baktın, giremedin, o zaman ya bir daha denersin ya da bir işe girmeyi düşünürsün. Eğer üniversiteye giremezsen de bunu kendi şahsi başarısızlığın veya şansızlığın olarak görme, belki böylesi senin için daha hayırlı olacaktır. Zaman içinde neyin ne olacağını hangimiz bilebilir ki? Sen elinden geleni yap, önemli olan o gayreti sarf etmen.

Allah dağına göre kar verirmiş canım sakın deme benimi buldu bütün dertler diye her kesin kendinde bin tane derdi var. O dert dediğin sıkıntılarla sen başedebildiğin için rabbim sana yaşatıyor. Bunların hepsini bir imtihan gözüyle gör. Herkes neler neler yaşıyor. Bir söz vardı '' rabbine dönüt ne büyük derdim var deme derdine dön ve ne büyük bir Rabbim var bunuda atlatacak güç verir bana de'' ...

Hep derlerya hayatın en karanlık anı aydınlığa en yakın anıdır diye.
Biraz daha sabret kötülükleri değil iyiliklere odaklan canım benim.
Ne kadar kötülüklere odaklanırsan o kadar gözüne batmaya başlar
İnan herkesin senin gibi az çok bir hikayesi vardır.
Hayat gelip geçici sakın isyan etme hep böyle gidecek değilya.
Hangi gece sabaha kavuşmamış hangi kış baharı bulmamış.
Merak etme birgün herşey çok güzel olacak.

Benim önümede çoğunluk kötü insanlar çıktı bence iyilerin sayısı çnk azaldı ben bunun farkındayın isyanda etmiyorum bu dünyada zaten kötülerin dünyası ne yapacaksın? İzle ama onlardan olma!

sevgili kardeşim zamanla isyan derecen azalıyor çünkü yıllar dertlerle sıkıntılarla başa çıkma sabrını artırıyor.tabiki etrafımızdan bizden daha güzel daha zengin daha mutlu insanlar var ama şuanlık öyleler belki hep öyle kalacaklar yada birgün sonra senin imrendiğin o hayatlarını kaybedebilirler.herşeyde denge var sen şuan acından dolayı bunu göremesende herkes hayatla mücadele veriyor.herkesin ailesi mükemmel değil herinsan bazı durumlarda dışlanabiliyor önemli olan hayattan kendini soyutlamamak ben burdayım demek.sen kendini silik bir insan olarak görme insanlar seni eleştirdikçe aksini söyle ve kendinede bunu inandır.dik dur dürüst ol sakın ağlanıp sızlanma bu karşındakini sana karşı eleştiriye açar.rabbim yardımcın olsun

ablanada ALLAH sabır versin burcumecem ama gençliğim elimden kayıp gidiyor onca günahkar insan varken ALLAH geleceğimle ilgili böyle bi yükü neden bana veriyor diye düşünmeden edemiyorum sanki beynim oyuluyo etrafımda ki herkesin aile hayatı düzgün hepsi bi okula gidio düzenli harçlıları var onları seven bi aileleri var tek kötü benim bu benim psikolojimi bozuyo şamaroğlanı oldum ailede günah keçiside diyebilirz ama ölümü düşününce ferahlıyorum düşünsenize tüm bunlardan kurtuluyorum rahatlıyorum arınıyorum dünya yükünden bu düşünceler beni çok rahatlatıyor

Yanlis dusunuyorsun canim.Aile hayati kotu olan bitek sen degilsin.Okadar insan var, okadar dert var.Beterin beteri var unutma.Dusun, etrafa bak, haber izle....neler oluyor su dunyada.Sukret bence.Ayrica olumu kurtulus olarak grormende cok yanlis.Sen dinimizi bilen birisin ozaman olunce basimiza neler gelecekte biliyorsundur.Kabir azabi diye bisey var.Inaniyor musun olunce rahatlayacagini?

yahu bir dur. kötü düşünme. herşey kendiliğinden hallolucak takma rahat ol biraz. üstüne gittikçe kaçar elinden herşey.

canım arkadaşlar gerekli her şeyi söylemiş; ama ben bir süre sonra düzeleceğine inanıyorum her şeyin. sen tek hedefini üniversite olarak belirle, ne zorluklarla okuyan insanlar var, isyan etme sakın, her şeye rağmen kötü ne yaşarsan yaşa şükret ki yüreğin daha da büyüsün. Allah gönlünden öfkeyi kini çıkarsın inşallah, her şey gönlünce olsun..

insanlar sıkıntılar çekerler herkes çeker bende 19 yaşındayım ve kendime göre çok büyük olumsuzluklar yaşıyorum 1 senedir ama sabrediyorum yeri geldi bende ağladım neden ben dedim ama bunları böyle sorgulamak çare değil aksine günah...Allahtan gelene neden diye sorgulamak olmaz belki bu dünyada sıkıntı çekmek öbür dünyamızı kurtaracak burda en fazla 70-80 sene iyi yaşamak mı iyi olan yoksa ebedi hayatta iyi yaşamak mı iyi olan?bir düşün vardır bir sebebi bu senin imtihanındır bu çektilerin senin günahlarına kefaret olacaktır...büyük alimler Allah onlara dert vermeyince üzülürmüş çünkü Allah sevdiği kuluna dert verirmiş...bende çok sorunlar yaşadım senin kadar olmasa da kendimce sağlık sorunları yaşadım ve hala yaşıyorum zor dönemler geçiriyorum ama bu dönemi Allahtan uzaklaşarak değil ona sığınarak atlatmaya çalışıyorum namaz kılmaya başladım mesela şimdi kendimi manevi açıdan daha iyi hissediyorum mesela sende asla isyan etme Allaha sığın canım ve asla neden diye sorgulama Allahtan gelene razı olmalıyız

arkadaşlar hepinize desteğiniz için teşekkür ederim bukadar isyanın sebebi herşeyin düzeliceği yerde hergün dahada dibe vurmam bu düşünceler aklımdan gitmiyo bi türlübirine söylesem beni kınıyıp dedikodudan başka bişey yapmıycak bu yüzden internet ortamında dile getirdim sakinleşmek istedim birileri dağıtsın istedim bu kara kafir düşünceleri aklımdan çünkü gerçekten delirmek üzereyim herkes beni stres topu haline getirmişken kimse bana hiçkimse yardım etmiyo kimse benden taraf olmuyordu sabretmek istiyorum umursamamak istiyorum olmuyor malesef bunları dediğime bile pişman oluyorum çoğuzaman. hep ilahi adalete güvenirken sanki öyle bi adaletin hiç yokmuş gibi olması beni birden ağır bi çöküntüye uğrattı ve bu düşünceler düşürdü beni ya bunları yazarken bile pişmanlık duyuyorum ama düşüncelerimi durduramıyorum ama sabredicem gittiği yere kadar :)

gördüğün üzere kendini başkalarıyla kıyaslaman sana sadece mutsuzluk veriyo
onun var benim neden yok
o böyle neden ben böyle gibi duygular haset duygulardır
bundan vazgeç önce kendini benimse

konunu okurken bir abimin espirisi geldi aklıma:28:derdiki allah sevmediği insanlara zenginlik şans veriyorki el açıp yalvarmasınlar diye.....neyse her aklına olumsuz şeyler geldiğinde la hevle çek pis iblisi mutlu etme.benimde okadar çok olumsuz şartlarım varki,elimi hangi dala atsam kuruyor.ama sonra bi bakıyorum ondan daha iyisi olmuş bu sefer allaha karşı mahcup oluyorumnakörlük ettim diye.bu durum başıma çok fazla geldi.sen günaha girmemeye çalış.bu karanlık günler sonu aydınlık bir güne çıkacak belkide.genç kızsın allah öyle bir kısmet yollarki sana belkide şükredeceksin çektiklerimin mükafatı güzel oldu diye.sıkma canını sana kötü davrananlar seni çekemeyenler kesin.:23:

Back