Yaşın küçük ve yaşadıkların da kolay şeyler değil. Ben senin yerinde olsam belki ben de isyan ederdim, bilemiyorum. Ama şöyle bir şey de var, isyan etmek seni daha güzel bir yere ulaştırmaz, bu kendisine ilaç uzatan doktora hastanın bağırıp çağırması, ilacı yere fırlatması gibi bir şeydir ki o ilacın doktora hiçbir yararı yoktur, hasta o ilacı kullanırsa iyileşir, kullanmazsa daha da kötü olur ve bağırıp çağırmasıyla o doktorun kendisine olan yardım isteğini ve şefkatini de kaybedebilir. :26:
Bardağın dolu tarafından bakmaya çalış, bütün bunların bir sebebi olabilir, belki senin kendisinden başka şeylerle çok ilgilenmeni istemiyordur, dünyalık işlere çok dalmaman için de seni böyle sınavlara tabi tutuyor olabilir. Belki çok kuvvetli bir nefsin var ve O'nu bulabilmen adına tıpkı bir annenin bazen çocuğunun iyiliğini düşündüğünden eline vurması gibi O da sana böyle sınavlar göndererek eline vuruyordur her seferinde ve senin O'na gitmeni istiyordur. O yüzden ne olursa olsun her işine Rabbim diyerek, O'nun rızasını isteyerek başla, Allah'ın izniyle her şey çok daha güzel olur, hiç sıkma tatlı canını.