Koca belası!

Evliliğin ilk yıllarında oturup "Dur şimdi öyle bir soru bulup sorayım ki evliliğimizin kalanı zehir olsun." Diye mi düşündünüz?
Bir insan neden böyle bir soru sorar ki.
aslında bu da doğru yaklaşım.
konu sahibi de daha önce de yazdım zaten iki taraf da çabuk yükselmeye meğilli

kazara olmuş...

İnsanlar kınadığını yaşamadan ölmezmiş derler. Umarım kusursuz hayatınızda hiç tökezlemezsiniz.
Normal, sıradan, kavgasız, dayaksız, hakaretsiz evlilikler kusursuz değildir.

Şu kınadığını yaşamadan ölmezmiş sözcüğü de temenni gibi geliyor artık bana. Bir konuda şunu görmezsek dişimi kıracam.

Şu ‘her evlilikte olur’ lafına çok gıcık oluyorum. 5 yıllık evliyim, benim evliliğimde yok. Kuzenlerin, akrabaların evliliğinde yok. Nerede bu her evlilik onu merak ediyorum. Arkadaşlar ‘her evlilikte’ eşler öfkelenip eşyaları parçalayıp eşya dövmez. ‘Her evlilik’ te alt tarafı bir tokat falan atılmaz. Elbette ‘her evlilikte’ tartışma olur ama ses yükseltilmesi bile çok ayıp kabul edilir. Kızdığınız öfkelendiğiniz şeyi söylersiniz bitti gitti. Bizim de tartıştığımız kızdığımız oldu, söyledik. Karşı taraf gidip özürünü diler, neden böyle davrandığını açıklar, affedilir biter gider.

Şiddet, eşyalara da gösterilse, alt tarafı bir tokat da olsa, sen boksun diye sözel de olsa kabul edilecek bir durum değil. Bana böyle çocukken annem babam davranamazdı ki aramızda maximum saygı ve sevgi olması gereken hayat arkadaşım mı davranacak? Bana böyle davranan adamın bana zaten saygısı sevgisi yoktur ve evet insanlar bunlar bittiği için boşanıyorlar. Birine saygı/sevginiz bittiyse boşanırsınız. İlla sizi bıçaklaması, işkence etmesi ya da aldatması beklenmez. Bu da eşiimizin çok düşük olduğunu göstermez. Bence olması gereken budur. Kimse evlenmek zorunda da değil, evli kalmak zorunda da değil. Sevgisiz/saygısız evliliği devam ettirmek kesinlikle bir marifet değil.

Eskiden boşanma oranları düşükmüş çünkü anneannelerimiz, babaannelerimiz toplum baskısı, eğitimsizlik, maddi durum nedeniyle boşanamazmış. Benim ikisi de param olsa bu adamları çekmezdim diyorlar. Biz bu devirde hiçbir şey çekmek zorunda falan değiliz, çekene de madalya takıldığını - çocukları tarafından dahi - görmedim.

Konuyla ilgili de konu sahibi madem boşanmayacaksınız yüz göz olmayın. Adama espiri yapmayın. Hatta zorunlu konular hariç konuşmayın bile. Kendi hayatınızı kurun. Ev arkadaşı gibi takılın madem. Çocuklar evden gidince boşanırsınız.

adam kadını ölümle tehdit ediyor evet. bizde kendisine ölümle tehdit edildiğini, şiddet gördüğünü, eşinin kötü olduğunu vs anlattıkça "her şeyde boşanacak mıyız"a döndü olay. "her evlilikte olur"a döndü. sizin koyu siyah yazdığınız yer, bizim konu sahibinden daha çok sinirlendiğimiz şeyler hepsi önemsiz.. siz bir an önce kurtulmaya bakın diyorsunuz konu sahibi evden gitmek istemiyor ki..üstelik biz suçlu oluyoruz

o zamanda "ama kocama güvenmiyorum" diyor
ben de dedim madem gidemeyeceksiz o zaman sürekli arızaya geçmeyeceksin
bu sefer de sürekli olduğunu nereden çıkardınız diyor.
demek ki sürekli olmaza bile hiç sıkıntı çıkartmayacaksınız.
en ufak bir şakada bu kadar geriliyorsa hiç şaka yapmayın madem
yemek yapıyorsa ps oynuyorsa bırakın oynasın
bir yere gidiyorsa bırakın gitsin.
baksanıza en son 3 yıl önce yükselmişsiniz bir de şimdi şaka yapasınız gelmiş; adamın ona bile tahammülü yok demek
boşanmakta istemiyorsan, kavga çıksın da istemiyorsan 3 yılda bir de olsa adamın üstüne gitmeyeceksin demek ki...
ya da 3 yılda bir evlilikte kavga olur diye sineye çekeceksin...

karşılıklı olarak ilişkideki medeniyeti yitirmişsiniz.
görüntülü arama, yoksa eğlenmeye mi gidiyorsun laflarınız aslında şaka değil. ciddisiniz fakat şaka olduğunu ileri sürüyorsunuz.
demek ki bir şekilde güven sorununuz oluşmuş.
eşinizin yaptıkları zaten kabul edilebilir değil. bu arada görüntülü arama konusunda hak veriyorum fakat sonrasındaki hal ve hareketleri kabul edilemez.
en temizi boşanmanız. çünkü bu raddeden sonra asla tamir olmaz.

Hayatimda bu kadar saçma nedenle başlayip bu kadar iğrençleşen kavga gormedim. Çocukmusunuz? Belki burda aile içi anlaşmazlikda elli kere yazmişimdir. Arkadaşlar iletişim sadece insanlara has. Aslinda.hayvanlar bile iletişim kuruyorlar kendi aralarinda. Ama bir tek bu insanoğlu başarmiyor işte iletişimi..Bagirmak, polis çağirmak, kufretmek, tehdit edilmek. Evet bu evlilik bitmiş. Sevgiyi geçtim aranizda saygiya dair birşey kalmamiş. Oturun konuşun, laf çarpmayin, hislerinizi olduğu gibi karşi tarafa aktarin. Her kavgada kendinjzi dizginlemeyi başarin. Ben bunu her iki taraf için soyluyorum ama okuyacak olan kadin. O yuzde kendinizi dizginlerseniz karşinizdaki insan da değişecek. Asla o laflari duyacak hadde getirmeyin kendinizi. O laflari soyledi ve onunla şu an ayni evdesin iyi mi boyle? Lafinizin, hareketinizin ağirliği olsun.

İnsanların dertleriyle dalga geçip eğlenmezseniz duymazsınız siz de bu cümleyi. İnsanlar buraya kendi önlerini göremediklerinden ne yapacaklarını bilemediklerinden gelip dertleşiyorlar. Biraz yorum yaparken empati yapmanızı tavsiye ederim. Yaşamadan ahkam kesmek çok kolay çünkü.

Arkadaşım size sayfalarca ciddi yorum yapıldı. Sizin tavrınızdan ve cevaplarınızdan dolayı azıcık tiye aldık haliyle. Empati yaptığımız cevapları beğenmediniz ki.

Biraz akışına bırakın bakalım eşinizin tavrı ne olacak.
Eşinizin söylediği laf gerçekten çok ağır kim olsa surat asar adam gibi gelip özür dileyecegi yerde iyice sıvamış.
Öfke kontrol problemi var eşinizin annesini çağırması da ayrı saçmalık.
Siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez kendiniz ve evlatlarınız için yaşayın.
Sizi kaybetme korkusu olmalı eşinizin.

Arkadaşım size sayfalarca ciddi yorum yapıldı. Sizin tavrınızdan ve cevaplarınızdan dolayı azıcık tiye aldık haliyle. Empati yaptığımız cevapları beğenmediniz ki.
Ben cevapları beğenmedim değil. Hemen bıçakla keser atar gibi şak diye boşan diyenlere anlam veremiyorum. Bakın yaşadıklarım evet boşanma sebepleri de olabilir gerçekten. Ama ben şu anki psikolojide, bu moral bozukluğu, bu çaresizlikte neyin doğru neyin yanlış olduğunu göremiyorum. Şimdi bu kadar yorumu okuyup hiç sakin kafayla muhakeme etmeden gidip boşanma davası açsam iyi mi olacak. Belki evet üzerinden zaman geçecek ve kendime diyeceğim bunları kabul edemiyorum kendime yediremiyorum diye. Ama öfkeyle acele karar vermekten korkuyorum. Yangına körükle gider gibi hemen boşan diyenlere kızıyorum sadece hepsi bu.

Geçen bir haber izledim.
Kadının biri kendini satırla kovalayan sevgilisinden kaçıyor.
Tavla oynayan adamların yanına gidiyor. Onlar da yardım etmiyorlar.
2 gün boyunca adamlar linç edildi resmen.
Sonra haberin devamı çıktı. Aynı kadın adliye önünde böğüre böğüre ağlıyor. "Hakimle görüşmem lazım, nolur tutuksuz yargılansın" diye kıçı başı yırtıyor.
E o adamlar yardım ederken kafasına satırı yeseydi bu kadın için değer miydi?
Ya da o sevgili adamlara gıcık olup 3 gün sonra silahla bassaydı orayı?
Kadir Şeker örneği var ülkemizde...

Belki linç edileceğim ama kral çıplak diyeceğim. Konu sahibinin yorumlarını okudum. Anası ayrı kendisi ayrı defalarca cümle içinde ölümle tehdit eden, psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan kocasından boşan diyenler için yazdığı yanıtlar dehşet verici. Yarın öbür gün öldürmek için kovalar da ve ben bu tür zihniyetteki kadınlar için eşimin parmağını kımıldatmasını istemem. Sonra arkasından "Ucuz kahramandı" "Yardım etmeseymiş" "B.k yoluna gitti" derler.

Eskiden "O herifle sevgili olmasaymış" "Kadınlar sevgili olurken veya evlenirken neden suratından kötülük akan mafya hanzo tipleri tercih ediyor" diyenlere öfke püskürürdüm kadını mı suçluyorsunuz diye. Ama yukarıdaki haberdeki kızın adliye önünde kendini satırla yaralayan sevgilisi için ağlamaktan bayıldığını izlediğim an bu düşüncemi tekrar sorgulamaya başladım.

Bu tür şeyler evliliğin tuzu biberidir derler bir de.
Bu konu ve konu sahibinin boşan yorumlarına tepkisi sinirimi bozdu.

2.cümledeki gibi düşünmüyorum hakkınızda ama ilk cümle doğru. İnanmasanız da var böyle evlilikler..ben öyle evlilik gördüğüm için aksi durumda evet boşan diyorum. Kocası ölümle tehdit eden kadına her evlilikte olur diyen siz mi daha saçmasınız yoksa her evlilikte olmaz boşan diyen bizler mi?

Evliliğinize, evliliğinizle ilgili vereceğiniz kararlara kimse karışamaz, nasıl istiyorsanız öyle yaparsınız.
Her yorumu okuyamadım ama sizin bir mesajınıza rastladım, size asla boşanın demem, özel hayatınız beni ilgilendirmez çünkü, yazdıklarınız üzerinden belki yalnızca tavsiye verebilirim veya yanlış bulduğum noktaları dile getirebilirim.

O mesajınızda demişsiniz ki:

Aldatma, dayak, kumar ve yalan olmadığı sürece her yol denenmeli

Kavga esnasında duyduğunuz sözler psikolojik şiddettir, bir tokadın acısı geçer belki ama dilin verdiği acı asla geçmez yarası kapanmaz, bu yüzdendir ki birçok evlilikte kadınlar yıllar evvel eşinden ya da kayınvalidesinden duyduğu sözleri her kavgada yeniden gündeme getiriyor.

7 yıllık evliymişsiniz, 27 yıllık evliyim, kavga etmedik mi? Evet kavga ettiğimiz zamanlar da oldu, ki en iyi görünen evliliklerin bile mükemmel olduğuna inanmam zira insanoğlu mükemmel değildir ki ilişkileri mükemmel olsun ama kavgalar dahi saygıyı yitirmeden yapılmalıdır, saygı sevgiden de önemlidir, bir evlilikte eşler birbirine ağza alınmayacak sözler söylüyorsa zaman içinde o sözler büyüyüp alev topuna dönüyor çünkü dediğim gibi dilin açtığı yara asla kapanmaz, üstelik eşiniz olumlu veya olumsuz kendi aranızda çözeceğiniz meseleye annesini karıştırmış, kendi yetmez gibi annesinin ağzıyla da psikolojik şiddet görmüş tehdit edilmişsiniz, eski tarihli birkaç konunuza baktım özür dilerim ama eşinizin size saygısı yok, saygının olmadığı yerde dilden çıkan her söz ağır olur.

Ne yaparsınız neye karar verirsiniz bilemem lakin eğer çalışmıyorsanız imkanlar oluşur oluşmaz çalışmaya başlayın, ekonomik özgürlüğünüz olsun ki gün gelir de yıllarca işittiğiniz ağır sözler bir gün sizi isyan ettirirse, alacağınız kararların atacağınız adımların gücünü maddi imkanlarınızdan alabilesiniz.

Mükemmel lafı fazla olağanüstü durabilir.
Ama ben çevremde bir çift var mesela gerçekten gördüğüm on numara evlilik.
Kadın ile adamın uyumu harika.
Kendi evliligimi de kıyaslayınca bu evlilikle daha aşağılarda görüyorum.
Benim evliliğim on numara değil diye kimsenin de böyle olmaz kafasında degilim.
Kendi evliligimi orta goruyorum mesela.
Ben yiğidi öldürüp yiğide teslim edenlerdenim.
Ablamın evliliği mesela batık durumda.
Annemin evliliği o dönemin şartlarına göre fevkalade duruyor.
Şimdi niye süper evlilik yok diyeyim?
Yani kötülerle kıyaslayarak kendimi hiçbir şekilde düze cikaramam.
Eşime de diyorum şu konularda eksiğin var sesi yüksek mesela konusurken vs dışardan bizi tanımayan biri adam kadına bağırıyor sanabilir diyorum.
Ve bunu diye diye sesini artık bir nebze daha alcatmaya çalışıyor.
O da bana şu konularda şöyle soylesin diyor.
Herkes kendini torpulemek zorunda.
Kimse vazgeçilmez degil.
Kimse kimsenin kum torbası değil.

Neden tek sorununuz adamın bk demesiymiş de insanlar sizi avukata sürüklüyormuş gibi davranıyorsunuz? Tabii ki "bk gibisin" demesi de çok büyük bir sorun ama sizin probleminiz sadece bu değil ki.
İnişli çıkışlı evlilik, zorlukları aşmak, iyi günde kötü günde birbirine destek olmak falan deyince insanın aklına basit anlaşmazlıklar geliyor ama sizin evliliğinizde ölüm tehditleri var. Hem de analı oğullu, aile boyu.
Kaldı ki bu adam daha önce ensenize vurmuş. Bu bile tek başına öldürmeye teşebbüs. "Beyin kanaması geçiriyorum sandım, ağrıdan uyuştu" demişsiniz zaten.

Şiddet olayını anlattığınız konuda "2 ayda 1 büyük kavgalar ediyoruz" demişsiniz, burada "7 yıllık evlilikte 2 defa büyük kavga ettik" diyorsunuz. Bizi mi kandırıyorsunuz kendinizi mi?

Şu durumda boşan demekten başka ne tavsiye verebilir insanlar?
Eşinize şaka yapmayın, kendinizi öldürtmemeye çalışın mı diyelim?
Herkes hakaretlerin, ölüm tehditlerinin havada uçuştuğu evlilikler yaşamıyor. Buna inanmak bu kadar mı zor?

Anne babalarınız böyle mi yapıyordu demişsiniz. Sizin anneniz benzerlerini yaşadı ve boşanmadı büyük ihtimalle. Şimdi siz de boşanmıyorsunuz. Ve çocuklarınızı şu ortamda büyütmeye devam ederseniz yarın kızınız da kocanız gibi biriyle evlenip gördüğü şiddete, aldığı ölüm tehditlerine rağmen boşanmayacak.
Boşanmasını tavsiye edenlere de şimdi sizin verdiğiniz cevapları verecek. Çocuklarım için, yuvamı mı yıkayım, hem annelerimiz de çekmedi mi vs vs...
Gördüğünüz kötü örnekleri kendinize dayanak yapıp çocuklarınıza iyi örnek olmayı beklemeyin.

Sen yavastan basla bosanmaya. Kenara para at. Planini yap. Saglikli degil o evde o evlilikte kalman. Kolay gelsin

Her zaman ki bahane yani

E o zaman neden hala o evdesin güya yüzüne bakmiyacağın adamın Dün seni oldürmeye kalkan bugün vazmı geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…