Koca belası!


Verdiğiniz şansın ucu ölüm tehditlerine, hakaretlere varmış. Şansını güzel değerlendiren biri var mı karşınızda?

Bağırıp çağırmalı kavgalar da normal değil zaten. Üstelik evde çocuklar var.
Ama tabii bunun normal olmadığını da kabul etmeyeceksiniz siz.
Ne diyelim, eşinize pek şaka yapmayın, zıtlaşmayın, kendinizi öldürtmemeye çalışın diyelim o zaman. Yapacak başka bir şey yok.
 
Siz boşandınız mı?
Çocuklarınızın düzeni bir anda değişti mi?
Bir anda durup dururken mi işe başladınız?
Söylediğim şeyleri alakasız yerlere çekmeye çalışmayın. Ben şu anki içinde bulunduğumuz düzenden bahsediyorum. Elbetteki çalışan annelerin çocukları zaten bu düzenin içine doğuyorlar. Onlar için hayatlarında değişen birşey olmuyor. Ben de şu anda çalışıyor olsaydım elbette bu şekilde konuşmayacaktım.ayrıca çocuklarımı bırakabileceğim kimsem yok.
 

Çok haklısınız, bunlar hep rahatlık peşinde işte. Çocuklarını zerre düşündükleri yok.
Annesinin babasının bağrıştığı, birbirini tartakladığı, öldürmekle tehdit ettiği, eve polisler çağırılan bir ortamda büyümek her çocuğun hayalidir. Yetişkin bireyler olduklarında çocukluklarını çok güzel hatırlayacaklar eminim.
Bdv'de sizinki gibi ailelerde büyüyen insanların konularını bolca görebilirsiniz. Hepsi vay benim çilekeş anam diye sevgiyle anıyor annesini. Darısı başınıza.
 
Hepsini bitirip öyle yorum yapacaktım ama dayanamıyorum ya. Ablacım adam sizi öldürmekle tehdit etmiş. Durumun farkında mısınız? Hala konu hemen boşanmaya geldi diyorsunuz. Canınızla tehdit edildiğiniz için boşanın deniyor olabilir mi?
 
Şuan yukarı katımda öğretmen çift var
Adam deli gibi bağırıyor küfür hakaret hepsi var.
Eşiyle aynı okulda çalışıyorlar.
Kadın da sessiz sempatik biri.
Adamın carlamalari altında ezilmiş kendi iç dünyasına kapılmış.
Dünya tatlısı bir kızı var .
Bugün bebeğimi dışarı çıkarırken yanıma geldi bebeğimi sevdi sohbet ettik.
Yanındada okuldan arkadaşı var kız ona birşey dedikçe daha 7 yaşındaki çocuk aşırı tepki veriyor saçını felan çekmeye basladi .
Birden kavga çıkıyor aniden saldırıya geçiyor.
Sürekli kavganin içinde büyüyen bir kız çocuğu...
Kadın artık sindirilmis ağzından ses çıkmıyor.
Ve üç çocuk bu adama yapılmış çünkü boşanmayacak o yuzden devam mantığında.
Çocuklar da herşeyi normalleştirecek.
 
Pamuklara sarılmadım hep huzursuz bir evde yasadım ve sırf bu yuzden hiç babama benzemeyen bi adamla evlendim veee bu yuzden de asla küfür ve şiddete tavizim yoktur herkes seçtiği hayatı yaşar
 
Pamuklara sarılmadım hep huzursuz bir evde yasadım ve sırf bu yuzden hiç babama benzemeyen bi adamla evlendim veee bu yuzden de asla küfür ve şiddete tavizim yoktur herkes seçtiği hayatı yaşar
Evlenirken içinden ne çıkacak bilemiyorsunuz maalesef. 7 sene sevgiliydik bırakın böyle şeyler yaşamayı birbirimize sesimizi bile yükseltmezdik.ben de böyle bir hayatı seçmediğimi düşünmüştüm evlenirken.
 
Ben boşanmadım. Siz de boşanmadınız. Peki ya eşiniz vefat etseydi? Hiç böyle düşündünüz mü? Şimdi hayatta iken onunla kurulmuş düzenden geçemiyorsunuz, ya hak vaki olursa? O zaman mecbur bir şeyler yapacaksınız.

Bir anda olmuyor tabi, tatlı rahatınızı yavaş yavaş bırakıp bir yerden başlayabilirsiniz. Çocuklar kaç yaşında bilmiyorum, okulları yok mu? Kreş falan olmaz mı? Hiç mi kimseniz yok, göz kulak olacak? Şartlarınızı tek başına ayakta durabilecek şekilde ayarlamadığınız sürece eşinizin gözü korkmayacak, aynı düzende aynı huyda devam edecek, eşinizle uğraşmayı kesin, kendinize dönün, güç toplamaya bakın.
 
Tatlı rahatımı düşündüğüm yok benim. Bu yaşıma kadar da hiç kolay yaşamadım. Küçük yaşlarımdan beri mücadele ediyorum. Mücadele etmekten yana korkum yok. Daha beter zamanlarım da oldu. Burada bütün hayatımı anlatacak durumda değilim. Çocuklarım daha 1 ve 3 yaşında. Annem kardeşim okuduğu için hala daha çalışmak zorunda çünkü babamız yok. Bu sebeple kızlarıma da bakamıyor. Bakabilecek olsaydı zaten şu anda gül gibi işimi bırakmış olmazdım. Yani anlayacağınız kızlarımı hiç tanımadığım bir bakıcının eline bırakmaya içim elvermiyor.
 
Çocuklar mutluluktan ölmüştür ölüm tehditli tartışmalara şahit oldular diye...
Annemin okuma yazması yoktu hayatında hiç çalısmadı biz 3 çocuk babamdan çekmediği kalmadı bide eski insanlar bilirsiniz boşanmak çok daha zor ama bi güvencesi olsaydı bosanirdı bence ben hala üzüluyorum kendisine bi gün yüzü görmedi keşke aç kalsaydıkta boşansalardı derim huzursuz hep diken üstünde bir hayat çok mutluyduk gercekten
 
Gün yüzü göremeyecek duruma gelirsem boşanırım zaten çocuklarıma bunu yaşatmam merak etmeyin.
 
Gün yüzü göremeyecek duruma gelirsem boşanırım zaten çocuklarıma bunu yaşatmam merak etmeyin.
Gün yüzü görmekten ne anladınız acaba sizin dediğiniz gibi sürekli birsey yoktu ama hep bir huzursuzluk diken üstünde durma vardı ayrıca eminim annemin işi gücü olsaydı sizin gibi 1 dk çekmezdi 45 yıl önceki evliliklerle şimdikileri bir tutmayın
 
Çocuklarını bakıcının eline bırakan ilk çalışan anne olmayacaksınız. Kimsenin kolay bir hayatı yok, herkes de bunun ardına sığınıp kötü gidişatın içinde bocalamıyor. Anlaşılan bahaneler tükenmeyecek. Siz tükenmeden onlar tükenir inşallah. Selametle.
 
Aslında bakıcı nimet de anlayana.
Şuan kaynanamı çağırsam gelir bakar ama ben ona bir saniye katlanamam şimdi oturup babanesi el değil diye eve getirip kendi huzuruma dinamit mi koyayım?
Ben huzurlu olmayınca çocuğum nasil mutlu olacak?
Bu kafayı da anlamıyorum ben.
Şuan bakıcı var çok mutluyum bana karışmıyor o bana saygili ben ona saygili.
Bebeğim ile oynuyor ilgileniyor en önemlisi ben gelene kadar güvenliğini sağlıyor yeterli.
Öyle bir abartiyorlar ki o zaman çocuğu kreşe de vermeyelim okula da gitmesin hep yanımızda dursun
Bir çogu bu işi sırf çocuk bize bağımlı olsun geleceğin bağımlı kişiliğini yetiştirmek için istiyor.
Şartları uygun olup kendi bakan anneleri tenzih ederim.
Bir çok kadına çalışmaktansa evde oturup koca kahrı çekmek kolay geliyor.
 
Acaba cidden inanarak mı yazıyor bu bahaneleri yoksa kendini de inandırmaya mı çalışıyor çözemedim. Sanki kendini teselli ediyor gibi soru sahibi.
İnanmak zorunda aslında
Başka türlü bu evliliği meşrulaştıramaz
Sadece bahanelerin temeli sağlam olmadığı için arada bi oradan bi buradan ekleyerek yazıyor
Evde oturabilmek için evlilik yürüten biri bize de rahatına düşkün dedi. Neyse.
Ben sırf rahatıma düşkünlüğümden işe girdim zamanında mesela
Aylık 2 kat gelir oldu evimize
Çocuğumuza rahat imkanlar sunabiliyoruz bu sayede
Olur da bi gün işler ters giderse kimseye eyvallah etmeme de gerek yok
Çocuğumu huzursuz bi ortamda büyüterek olumsuz etkilememe de gerek yok
Bunlar hep rahata düşkünlükten işte

Bu arada annem de çalışırdı
Beni ve kardeşimi de bakıcılar baktı
Çok şükür sefil olmadık
Seçenek şu aslında
Annesi çalışan ama huzurlu ortamda büyümüş çocuklar mı
Babalı ev düzeni bozulmasın diye babayla sürekli huzursuz olan çalışmayan anneli ortam mı
 
Siz ne biliyorsunuz da böyle konuşabiliyorsunuz hayatım hakkında ya? Evde oturabilmek için evlilik yürütmek ne demek? Ne biliyorsunuz ne ne? Saçma sapan yorumlarınızı kendimize saklayın artık. Ne çok meraklıymışsınız ahkam kesmeye millete ya. Ego mu tatmin ediyorsunuz? Tamam siz çok mükemmel, güçlü bir amazon kadınısınız anladık. Ben ve benim gibiler ezik tayfası, evde oturayım diye koca kahrı çeken aşağılık mahlukatlarız.tamam anladık yeter!
 


Şunları yapan bir insanın mükemmel bir sevgili, mükemmel bir eş olduğuna kimse inanmaz. İçinden ne çıkacağı gayet belliymiş. Ama siz görmek istemememişsiniz. Aksine "ay beni çok kıskanıyor, çünkü çok seviyor" diye düşünmüşsünüzdir eminim.

Sevgilisine/eşine şöyle davranan hiçbir erkekle güzel bir evlilik yaşanmaz. Bunları yapan hiçbir erkek tartışırken sövmekten, dövmekten ya da fırsatını bulunca aldatmaktan geri durmaz.
Bence içten içe siz de bunu gayet iyi biliyorsunuz ki evlenir evlenmez aldatma üzerine soru sormuşsunuz.
 
Benim şu anda ki sorunum kıskançlık meselesi değil ki. Aksine hiç kıskanılmıyorum artık. Evlenmeden önce kıskanırdı hep sorardı ama hiç hakaret bağırma çağırma olmazdı. Öyle olmuş olsaydı bilirdim evlendikten sonra neler yaşayacağımı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…