Gebeliğe Hazırlık Klomen'e başlıyorum .... 🤲🏻🥰

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
merhaba kızlar yeni katıldım aranıza,ben de hikayemi anlatayım sizlere
2 yıllık evliyim ve artık bebek istediğimiz için herşeyi kitabına uygun yapalım önce bi doktora gidip muayene olalım diyerek yola çıktık ve temmuz 2019 da prof dr a gittim muayene oldum kan tahliliyle fsh.tsh, prolaktin vs herşeyime bakıldı. bütün değerlerim normal çıktı fakat dr o ay 2 adet kiste dönüşmüş çatlamamış yumurtam olduğunu söyledi,doğum kontrol hapı vererek gönderdi beni.tabi o ay kistim olduğu için,ondan sonraki ay da doğum kotrol hapı kullandığım için 2 ay gebelik şansım olmadı.eylülde kistlerden temizlenmiş bir şekilde çalışmalara başladık eşimle doğal yollardan,gün aşırı ilişki, hergün ilişki gibi bütün yolları denedik .2 3 ay kendiliğinden olmasını bekledik ama olmadı maalesef. kasım ayında günde 2 adet olacak şekilde doktor önerisiyle klomen kullanmaya başladım.bu arada 2 farklı doktora birden gittim biri günde 1 tane klomen dedi,diğeri günde 2 dedi,garanti olsun diye kendi aklımca günde 2 tane klomen veren doktoru dinlemeye karar verdim. 5 gün boyunca günde 2 adet klomen kullkandım,3 adet yumurtam oluştu 18mm 21mm ve 25mm. çatlatma iğnemi vuruldum fakat o ay gebelik oluşmadı. 21mm ve 25mm lik yumurtalarım o ay kiste dönüştü. ben doktorun çatlatma iğnesi vurmakta geç kaldığını düşünüyorum.forumda okuduüum kadarıyla en fazla 20 mm olunca vuruyorlar. günde 2 adet klomen yumurtalıklarımı çok fazla büyüttü ve çatlamayarak kiste dönüştürdü.o gün bugündür kistlerle uğraşıyorum.bu ay yine doğum kontrol hapı kullanmaya başladım,bebek istiyorum ama hergün hap kullanarak korunuyorum çok zoruma gidiyor. umarım bu ay kistlerim geçer ve tekrar klomene başlarım.bu kez günde 1 adet kullanmayı düşünüyorum.doktorumu değiştirdim zaten,kistlerin geçsin klomene başlayalım dedi. bu süre zarfında çok yıprandım temmuzdan beri yapmadığım şey kalmadı.soğan kürü 2 kere yaptım faydası olmadı. bi yandan diyorum ki daha fazla bekleme git tüp bebek yaptır garanti olsun. ama çok büyük bir maliyet ve eğer tüp bebekle olmazsa iyice ümidimi yitiririm dşye korkuyorum. klomen kullanıp hamile kalanlar umut oluyor.,inşallah bu ay tekrar klomene başlayacağım. Allah tüm bebek isteyenlere nasip etsin. çok zor birşeymiş. hepimize yürekten diliyorum.Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah.

bu arada yazmayı unutmuşum,aralık ayında rahim filmi de çektirdim ilk 3 ay şansım artar sandım ama gebe kalamadan geçti gitti göz göre göre o 3 ay

Tüp de garanti değil ki canım. 2 kez tüp yapıp tamam artık olmayacak diye kafasından attığı an hamile kalan da var. Hepimizim problemi stres. Onu yendiğimiz az gelecek bebişler. eşinin değerler nasıl?

bu arada yazmayı unutmuşum,aralık ayında rahim filmi de çektirdim ilk 3 ay şansım artar sandım ama gebe kalamadan geçti gitti göz göre göre o 3 ay
Bana da 3_4 ay bekle dediler ben bir ay bekledim canm olmayınca tedaviye başlamak istedigimi söyledim geçen ay klomene başladım. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun

Tüp de garanti değil ki canım. 2 kez tüp yapıp tamam artık olmayacak diye kafasından attığı an hamile kalan da var. Hepimizim problemi stres. Onu yendiğimiz az gelecek bebişler. eşinin değerler nasıl?

Eşimin değerlerine de baktırdık 2 kez, ilkinde hareketliliği düşüktü yavaştı yani, doktor ilaç verdi, kullanıp 2. Kez değerlerine baktırdık düzelmişti. Bi sıkıntısı yok yani. Ortada bi problem varsa o da bendedir. Vücudum kist üretmeye çok meyilliymiş öyle söyledi doktor. Kist oluşması demek yumurtanın çatlamaması demek. Kist olduğum ay da yumurtam oluşuyor büyüyor ama aynı zamanda kistim olduğu için yeni oluşan yumurtayı baskılıyor çatlamasını engelliyor, o da kiste dönüşüyor. Böyle bir kısır döngü içindeyim, bu ay doğum kontrol hapıyla inşallah kistlerden kurtulacağım. Yeniden klomenle devam edecem. Pco değilim, yumurta çatlama problemi var bende. Çoğu zaman çatlamıyor, öyle olunca da kiste dönüşüyor

Bu işleri bilmediğim belli oluyor değil mi bir tane de olsa yumurtanın büyümesi güzel bir şey değil mi?
Guzel tabi ama 1 tane zaten büyür düzenli regli olanda. Bazen kaliteli olur bazen kalitesiz olur belki ama bu haplarla yumurta sayisi arttirilmaya calisiliyor.

Anladım canım herksin bi imtihani var bizimde hizda biraz dusukluk var keciboynuzuna basladik tekrar test vericez. Allah yardimcimiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…