- 4 Kasım 2013
- 68
- 0
- 34
Benimde bu ay yumurta takibi yapılacak kaçıncı günen itibaren yumurta tskibine başlıyor dr bide ilaç ne zaman içilmeye başlanıcak ailemin yannına gidicem regl ikinci günü hormon testlerinin tekrarını istedi onları antalyada yaptıracağım ama takip ne zaman başlar ki
ya ben geçen ay ovulasyon testi yaptım fakat hepsi negatif çıktı heralde buna rağmen bekleyin olur demez dimi???
Ben ilk defa klomen kullanacagim dr adet bitiminde basla 5 gun gunde bir defa ic adetin 14 gununde gel dedi ama siz adetin illk gunlerinde baslamissiniz acaba benmi yanlis yapiyorum lutfen cvp verin cok merak ediyorum
arkadaşlar merhaba bende klomen tedavısıne başladım 2yıldır beklemedeyım bendee malesef halen hamış kalamadım pko var bende de geçen ay yumurtam 2mm di.Doktorum çatlatma ığnesı vurulmama gerek olmadığını söyledii ve küçükte olsa bi kist yapmış 2 ay kullandım klomen yaa sızce doktorumu değştırmelımıyım böyle kıst yapan oldumu ?????
merhaba hepinize, yeni üye oldum bende siteye iki buçuk yıllık evliyim ve 1 senedir korunmuyorum öncesinde yazz 24+4 kullanmıştım bir buçuk yıl ama son bir yıldır korunmuyoruz artık bebek düşünüyoruz. izmirde oturuyorum en sonunda harika bir dr buldum kendime ve geçen ay 9 kasımda gittiğim. dr.'a bana yumurtlama dönemindesin hatta bir tanesi çatlamak üzere şimdi senden bir kaç hormon testi ve eşinden spermogram istiyorum ve adetken testlerle kontrole geliyorsun demişti. en sonunda 28 kasımda adet oldum ve 29 kasımda sonuçlarla birlikte dr'a gittik. ikimizde de şükürler olsunki hiçbir problem olmadığını ve gayet sağlıklı olduğumuzu söyledi. klomen diye bir ilaç vericem adetin 5. günü başlayacaksın günde iki tane içiceksin cuma bitmiş olacak ilaç ve ptesi kontrole gelceksin dedi. şimdi ptesi bana kesin çatlatma iğnesi vurucakmı? yoksa birkaç gün daha bekleyip kendiliğinden çatlamasına mı bakıyorlar? çatlatma iğnesi çok ağrılı dediler iki gün yattım kalkamadım diyen bile varmış cidden öyle mi nasıl bir yol izler acaba arkadaşlar yardım edebilir misiniz?
Yok oyle agri filan,rahat ol :)
Catlatma ignesini yumurta 18-22mm olunca yapiyorlar
Ben de 1.5 yılın ardından bu ay klomen kullanmaya başladım, ilaç bittikten 1 gün sonra doktoruma gittim,3 yumurtam oluşmuştu biri 19mm,diğerleri de 12mm ve 8mm. Doktorum 19.mm olan yumurta fazla gelişmiş büyük ihtimalle çatlamaz,diğerlerine bakıcaz dedi ve 2 gün sonraya randevu verdi.. şimdi forumda yazan arkadaşlara bakıyorum 20-21-23mm lik yumurtalar için çatlama iğnesi oluyorlar.. bana niye böyle dedi doktor,kafam çok karıştı. Bir de doktorum bana bu ay çatlatma iğnesi yapmayacağını kendiliğinden çatlamasını takip edeceğini söyledi. Merak ettim fikirlerinizi arkadaşlar,yorum yaparsanız sevinirim :)