arkadaşım dün ben bir sürü test yaptırdım bu test sonuçlarıyla çarşamba dktoruma gidicem ancak yine o zamana kadar çok endişe içindeyim.
Şimdi sorum şu
Benim PCOS a dair en ufak bir şikayetim yok, adetim düzenli, ulstrason sonuçlarım çok iyi. Kilom oldugu için bugune kadar gittiği her doktora PCOS olabilir miyim diye sordum hepsi bana hayır, rahim temiz adetler düzenli yok dedi. Ama internette araştırırken PCOS tanısında LH/FSH oranına da bakıldığını öğrendim. Ve hatta LH/FSH oranı 1'den büyükse PCOS olabilir deniyor.
Benim FSH değerim 5,64 iken LH değerim ise 7,21 yani bu oran 1,16 gibi bişey. Ben de PCOS olabilir mi arkadaşlar lütfen yarıdmcı olur musunuz
Ben 8 yildir bu tahlilleri yaptiriyorum sürekli....benimde ilk basta kilo sorunum yoktu sadece adet düzensizliginden gitmistim.. dr pco var dedi..uzerine diger hastaliklar geldiii...
Kilo troit insilun direnci vs...
Benim dr her gittigimde lh fsh ve e2 hormonlarina bakiyor...cunku yumurtaliklarla baglantisi olan hormonlar...
Hatta benim en son fsh 3.55 lh 7.71 degerlerim boyle ve bende pco var..
dr hormonlarin biraz normale donmus tedaviye baslayabiliriz dedi ve igne verdi....bu haftada progestron olcumu yaptiracagim...bu hormonda yumurtlamanin olup olmadigini gosteriyormus...
Ayrica arkadasimda da hicbir sorun yoktu ama pco dediler....ama sakin uzmeyelim kendimizi... bu arkadas rahminde miyom varken ikinci cpcugunu yeni dogurduu
nurays tabı dr lar daha ıy bılır ama pkolusun bence benım de adetler duzenlı kılom yok normal tuylenme yok ve gebe de kalıyorum ama pkoluymuşum sol tarafta varmış zamanla kendını daha yogun bı şekılde gösterıyo pko malesef
Cok tesekkur ederim ne yazikki bana da oyle geliyor sanirim pkoluyum ama cok uzuldum cunku bugune kadar o kadar duzenli doktora giderim hepsine de ben de pko varmi diye korkuyorum derim hepsi bbana aa yok adetlerin duzenli ulstrason iyi yok sende deyip gectiler bir kere bile lh/fsh testi istemediler. Ben kendim suphelendim de gidip kendim yaptirdim eger benim zamanimdan caldilarsa yaziklar olsun onlara. Biz kocamla hevesle bu ay calismalar basliyoruz umarim doktor duzenlemek icin dogum kontrol hapi falan verip bilmem kac ay korunun demez insallah! Allhim duy sesimi bana da en kisa zamanda anne olma duygusunu yasat kismetse insallah
inşallah hepımızın kucakları dolar teker teker bu ay hepımız hamıleyım yazarız kızlaaaaarrrrrrrr kul inşallah derse yaradan inşa eder Allahım İNŞALLAH bu ay gebe olurum ve duama amın dıyenlere 2er 3er ver rabbım
gördüğümüz onca tedavi felan insani yoruyorrr....bir hafta önce yapilan yumurta catlatma ignesi karnimi agridan çatlatacak bu gidişle....rabbim yardimcimiz olsun.....saglikla saglikli cocuklar versin rabbim...
e ama ne güzel PKO ya rağmen yumurtluyosun yani arkadaşım öylemi
Dr senin durumuna göre vermistir muhtemelen iğnenin doZunu..bende yüksek dozdan düşük doZa doğru vuruldum iğneleriii...
Bir bildiği vardir herhal dr un....ben önce 150 sonra 75 kullandim...benim de hizli gitti mesela:-*
nebılım canım ya duşuk doz herkez yuksek başlamış benım düşük doz korkuyorum ya buyumesse die sıtreslı bırıyım zaten oda etkı eder tabı ama işte sitressız hayat yok ölümsüz köy yoksa sırtessızde hayat yok hele bıde tepenızde kaynananız varsa tamam artıkcarşanba gıdıcem kontrole bakalım nedır durum
Günaydin...
Stres her dem varrrr....ben yüksek doz iğne vurulduğum halde yumurtalar ya büyümezse diye stres olmustum....ama büyüdüler hatta çabuk büyüdüler....beklemek ve sabretmek zor ama dayanacağiz....
Yumurtalar büyüyünce bu seferde zamaninda çatlarmi diye stres oluyorsun benim şu an ki halim:-(
Bende carsamba gidecegim dr a hakkimizda hayirlisiiii;-)
haklısın ama işte acabalar bıtmıyokı sen test mı yapcan yada catlatma ıgnesımı olcan çarşanba gunu
Bebegimizi kucagimiza saglikla alasiya kadar acabalar bitmezzz..ama o guzel gunde insaallah gelecek
ben catlatma ignemi gecen hafta yaptirdimmm...ama iste caatladi mi oldu mu bitmiyor dusuncesi oluyo....
yarin yumurtalarin catlamasini etkileyen proogestron hormonu ölctürecegimmm