Popüler Konu Klomen ve Gonaphene İle Hamişliğe Uğraşanlar veya Hamişler

insaaallah canim hicbirimiz beklemeden mutlu haberler aliriz....benim bugun dr kontrolum vardi ve yumurtalarima bakildi....yumurtalarim gelismis yarin çatlatma iğnemi vurduracağim bakalim gerisi allahin takdiri....dua ve selamlar...

hadı hayırlısı canım inşallah olur bu ay ya en kotusu su belırsızlık ya ben bu ymurta takıbıne gıttım klomen kullandım neyse dr baktı hıc yumurta gelişmemiş dedı adetın 15 gun duphaston verdı gunde ıkı tane ıctım bıttı 2 gundur adet olmadım dr bır kac gun sonra adet olursun dedı olmasan gel dedı ve benım sol kasım da hep batma agrı var anlamadım ya işin garıbı ben 3 kezx gebelık gecırdım hepsınde bu agrı oldu ve hamış oldugumu anlamıştım e şimdi benım yumurta yok dedı dr acaba duphaston buyutupte gebelıkmı olmuş demekten alamıyorum kendımı ayyyy bayılcam yaaaa belırsızlık en kotusu ben bırazdaha beklıyım adet olmasam test yaparım artık off ne cok yazmışım ya bu konuda bılgısı olan lutfen bişeyler yazsın

bugun adet oldum yarın doktor randevum var bakalım sil baştan başlıyorum inşallah olur bu ay ve bal tarcın corek otunuda yaptım yemeye başladım ayrıca zeytın yagında ıncırde yemeye başaladım hadı hayırlısı artık

bugun dr a gıttım adetımın 3 gunu ve gonalf f verdi ilk ignemı bugun vuruldum dr 50 ml verdi ama benım aldıgım ılaçta 450 ml ama içinden 50 ml cekip vurulcaktım ama enjektörde 50 ml yok en düşük 75 mecbur 75 ml vuruldum bı sorun olurmu ya dr 50 ıle başlayalım dedı ama yok napım ya sizce 75 doz ıymı kızlar 5 gun vurulcam sonra kontrol bakalım kısmet inşallah olur :2:

hayirli olur inssaaallah tedavinnnn...ben ilk bas 75 x2 doz igne ile basladi...5 gun bu dozda vuruldum...kontrolde yumurtalarin gelisimi iyi olunca dozu yariya düsürdü ve erken catlamayi onlemek için ayri bir iğne verdi...en sonda çatlatma iğnesi vuruldum...haftaya gel progestron testi yapalim dedi...yani iğnenin dozu bizim durumumuza gore ayarladi dr...insaallah iyi haberler olurrr;-)

kaç yumurtan oldu senın bide gunde 150 lılık mı vurulmuş aldun yanlış anlamadıysam

Estağfiruullah ne kusuru canim benim....evet ben ilk 5 gün 150 ml doz vuruldum...gelişme olumlu olunca yariya düşürdü hatta erken çatlamasin diye iğne bile vuruldum...sağ yumurtalikta 8 solda da yine yumurta var dedi....bakalim nasip olur mu olmaz bilinmez rabbim artik hayirlisini versin....dr yüksek dozda basladi ilk olarak bende...cùnkü ben de pco troit ve yumurta gelisimi yavasligi vardi...üstüne bir de şişmanim;-) bende yok yok artik.....o yuzden dr hastanin şartlarina gore tedavi uygular diye duşünüp ne derlerse yapiyorumm...hakkimizda hayirlisi....

oo maşallah benımde cok olur inşallah şansımız artar Allahım nasıp etsın ınşallah hepmıze bıde bana acıl cvp verın lufen ben ilk defa glıfor aldım ama nasıl kullancam bılmıyorum dr demeden aldım unuttum cunku demeyı bı zararı olurmu kullanmamda kactane alayım gunde fıkır verın kızlar bu pko dan kurtuluş yok madem caresıne bakalım iceyımmı igneyle bırlıkte yan etkı edermı bıde nasıl bı etkısı var pkoyla onuda tam cozemedım yardımmmm edın

hastaliklarin bir numarali anasi olarak hemen yardimci olayimmmm.çünkü ayni ilacin 4 değişik adda ama ayni kökende olanlarini kullandimmm...ama bana endokrin prof. dr verdi...bende insülin direnci ve pco olunca üstüne birde kilo alinca zayiflatmak için verdiler...bir de en son kadin doğumcu verdi yumurtlamama yardimci olsun diyeee....dr a sormadan ya da dr vermeden kullanma benceee.çünkü bana kullan dediği halde ben istemeyerek kullaniyorummm...
zarari yok diyorlar hatta geçen dr hamilelikte bile kullAnabilirsin dedi ben tekrar inanmadim sordum ayni cevabi verdiii...
ben yan etkisinden dolayi kullanmaki istemiyorum...aşiri halsizlik mide bulantisi ve ishal yapiyoorrr...agiz kurulugu da cabasi yaniii....
bu sebepten genelde gunde yarm yarim sabah akam kullanark baslAtiyorlar...ama gece 1000mg gece iciyorum yan etkilerinden kurtulmak icin;-)
igne oldugum zamanda kullandimmm...
Ama dr demeden kullanma derim ben tekrar...
uzun oldu ama ben bu ilacla olan 8 yillik tecrubemi yansitmak istedim...
Sagligimiz ve yumurtamiz bol sun;-)

haklısın canım ama 8 yıllık bır kullanımın olmuş pko gecmedımı duzelmedımı yada yumurtlaman düzelmedımı boşamı içicez yanı benım dr da sormadan bışey demezkı illa sorcam, ben bide şöyle düşünüyorum zaten igne oluyorum yumurtam buyusun die glifora gerek varmı dıyorum ama bılmıyorum kı offff bu ara hepten tozuttum yaaaa oylemı boylemı şöylemı cok pinpirikliyım ben ya ayrıca uzun yazdıgın aydınlattıgın ıcın sagol canım

Canım bende ilk adetimden bu yana pkoluyum ve doktorlardan duyduğum pko evet hastalık ama nasıl bir insan sarışın, esmer, uzun ya da kısa boylu oluyorsa bazı kadınlarda pkolu olur dedi.. Yani bu benim yapımmış.. Bütün sendromunu yaşıyorum ben bu hastalığın klomen ve gonal-f kullandım zamanında sizler gibi ve çok şükür sonuçta aldım hatta şimdi ikinci için niyetlendim artık nasip. Pkoyu ne doğumla ne de glifor denen ilaçla yenemezsiniz. Sadece eğer kiloluysanız kilo vererek kontrol altına alırsınız.. Bunuda yaptım ben ama doğumla birlikte aynen aldım kiloları. Bu arada umut olması açısından iğne kullanımında iyi bir doktor takibi ve doz ayarlaması yapılırsa kesinlikle olgun yumurtla elde ediliyor. Tabi erkek faktöründe sorun yoksa hamile kalırsınız Allah ın izniyle.. Benim klomene cevap vermediği zaman gonal-f le aşılama oldum ilk aşılamada ikiz tuttu. Ama pko belasının yüzünden düşük yaptım. Keşke sadece hamile kalmaya engel olsa devamındada bi sürü sorun oluyor pko kızlar.. Sonra zayıfla dediler düşük yapınca hırs yabtım kilo verdim kızıma klomenle hamile kaldım. Bu ay yine klomen kullandım kardeş isteğimizden dolayı ama tık demedi yumurtalarım kilo var çünkü. Ama adetimi bekliyorum henüz başlamadı..
Gliforiçin ben doktora danışmaya gerek bulmuyorum çünkü bi çok diyet yapan insan çok rahatlıkla kullanıyor.. Bol su ile için derim. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum 10 kilo verdim ama şu sıra o da durdu.. Spor yapmak lazım.. Ebrarnur bu ilaç uzun süreli kullanımlarda etkili öyle hemen klomen gibi yumurta felan büyütmez canım benim. Sen başla şimdi bu ay hamile kalmazsan ilerde faydasını görürsün. İlk kullanımda bebekkunun dediği gibi mide bulantısı ve ağız kuruluğu yaptı bende.. Ben sabah 1 akşam 1 Glukofen 850 içiyorum.. Doktorum ısrarla yumurtlattığını söyledi ve devam et dedi ..

Canim pco sendromu demisti benim icin doktor....yani sistem bozuklugu gibi birsey...her aay yumurtalar ayni anda orta seviyeye gelir ve çatlayamaz..yumurtalarin üstüne yapisip kalir ve bu durum her adet döneminde tekrarlanir....
Arkadasin dedigi gibi kilo verdirmek icin kullandiranlar var ama dr yine de sor bence...ben 8 yillik surecte duzenli kullanmadimmm cunkü beni yan etkileri fena carpiyordu bu kisisel bir durum olabilir...okul ishayati derken anca duzene girdi ilacccc ..
Ben kilolu biriyim ve troit pco insilün direnci ve yumurta tembelligi gibi hastaliklara ragmen igne tedavisinde yumurtalar gelisti. ..bakalim bu ay sonunda belli olur benim icinnn;-)
ayrica kistleri olup ve rahminde miyom olan ilk cocugunu gonal f kullanip 2. asilama ile doguran...sadece dr verdigi birkac kutu progestron hormonu hapi icip ikinci cocugunu hic tedavisiz saglikla doguran bir tanidigim varrrr...
Her seyin hayirlisi biz tedavimizi olalim ve birbirimiz icinde dua edelimmm........iyi gecelerrr

sagolun kızlar cvp lar ıcın benım sol tarafta pko varmış adetlerım duzenlı kilomda normal yaş 25 pek belırtısı yok bende pkonun ama varmış solumda neyse çarşanba gunu kontrolum var gıdınce sorayım gliforu içeyımmı die bakalım kac yumurta buyumuş gunde 75 ml vuruluyorum inşallah herşey yolunda gıder bu arada benım gecen aylarda yumurtam cok buyudugu ıcın patladı bı hafta hastanede tedavı gordum ama gecen ay hıc buyumedı demekkı pkonun sucu :) neyse herşey Allahtan napalım başa gelen cekılır işte dr aret kamarda insulın dırancınden bahsettı tv de demekkı baglantılı işte neyse artık kısmet

arkadaşım dün ben bir sürü test yaptırdım bu test sonuçlarıyla çarşamba dktoruma gidicem ancak yine o zamana kadar çok endişe içindeyim.

Şimdi sorum şu

Benim PCOS a dair en ufak bir şikayetim yok, adetim düzenli, ulstrason sonuçlarım çok iyi. Kilom oldugu için bugune kadar gittiği her doktora PCOS olabilir miyim diye sordum hepsi bana hayır, rahim temiz adetler düzenli yok dedi. Ama internette araştırırken PCOS tanısında LH/FSH oranına da bakıldığını öğrendim. Ve hatta LH/FSH oranı 1'den büyükse PCOS olabilir deniyor.

Benim FSH değerim 5,64 iken LH değerim ise 7,21 yani bu oran 1,16 gibi bişey. Ben de PCOS olabilir mi arkadaşlar lütfen yarıdmcı olur musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…