-
- Konu Sahibi SUTASAYRAN
- #31.921
hataylı komşum vardı. Ne pişirse mutlaka getirirdi. Ama çok güzel olurdu yemekleri. Salçayı bol katardı senin gibi. Acısıda olurdu. Oraların damak tadı çok hoş. Bide hep kendileri yapıyo. Salçayı , yağı. Kuruları. Ben çok seviyom o tarafın yemek kültürünü.salçayı bo kullanırım ama yemeklerimin tadınız bozmayacak sekılde.
Yağlı yemekleri sevmem kocamda sevmez az koyarım.
Bende tuzu ayarlayamıyorum ya 2 yemekten birine kendimi kaybedıp coktuz koyuyorum neolcak bılmıyorum
Haftasonu sofrasınabende bayılıyom. çeşit çeşit hazırlarım. Herkez ne isterse ondan yaparım. Ama iki yedikten sonra tıkanıyom. Yiyemiyom.
Birde kızlar ben yemekleri az yapamıyorum ya...
resmen 4 kişil falan yapıyorum guyya 2 kişiyiz.
Ablam mesela herzaman az yapar hatta 2. tabagı ıstesen yok oda öyle alısmıs ama
bende bol bol yapıyorum siz nasıl yapıosunuz
ben çok az yapıyom. Her yemeğimden mutlaka küçük bi tabak artar.birde kızlar ben yemekleri az yapamıyorum ya...
Resmen 4 kişil falan yapıyorum guyya 2 kişiyiz.
Ablam mesela herzaman az yapar hatta 2. Tabagı ıstesen yok oda öyle alısmıs ama
bende bol bol yapıyorum siz nasıl yapıosunuz
ben de öyle cadum...kocişim ne istiyorsa onu yaparım
ama benım sorunumkahvaltıda cok yedıgım ıcın öğlen aksam yemek yemek ıstemıyorum
çünkü hala tok oluyorum
hataylı komşum vardı. Ne pişirse mutlaka getirirdi. Ama çok güzel olurdu yemekleri. Salçayı bol katardı senin gibi. Acısıda olurdu. Oraların damak tadı çok hoş. Bide hep kendileri yapıyo. Salçayı , yağı. Kuruları. Ben çok seviyom o tarafın yemek kültürünü.
aynen canım senin gibiyim bende
hiç günlük yemek yapamadım hep ertesi güne kalıyo mutlaka yemeklerim..
hiç ayarlayamıyorum az yemek yapmayı ya bazen yemek dökmek zorunda kalıyorum2 günden sonra yiyemiyoruz aynı yemeği bekleyincede tadı değişiyo mecbur döküyorum
ben çok az yapıyom. Her yemeğimden mutlaka küçük bi tabak artar.
Sarma içini müthiş ayarlarım. Tamı tamına denk gelir.
Ben eski yemeği yiyemem. O yüzden pişirip dolaba koyamıyom. Yemek taze ve sıcak olacak. Kalmış yemekler genelde eşim tarafından yenir yada sofraya getirmeyi unuttuğum için bayatlayıp çöpe gider.
kalmıs yemekleri benımde kocam yıyor,dökmeme kızıyor bende gizli döküyorum napim
Pırasayı nasıl yaparsınız kızlar. Eşim hiç sevmeZdi pırasaYI . Sayemde sevmeye başlamıştı. Ama bakıcım pırasa görünce dayanamıyo pişiriyo. Ben herkezin yemeğini yerim genelde iğrenç olmadığı müdettçe ama eşim onun pırasasını yemiyo. Ve pırasadan tekrar nefret ettii
Ben minik minik doğrar soğaın kavurur, salçayı katar pırasayıda katar ve tekrar kavururum. Iyice kavrulduktan sonra çok az bi su katarım. Pirincini katarım. Kısık ateşte kavrula kavrula pişiririm.
Pırasayı nasıl yaparsınız kızlar. Eşim hiç sevmeZdi pırasaYI . Sayemde sevmeye başlamıştı. Ama bakıcım pırasa görünce dayanamıyo pişiriyo. Ben herkezin yemeğini yerim genelde iğrenç olmadığı müdettçe ama eşim onun pırasasını yemiyo. Ve pırasadan tekrar nefret ettii
Ben minik minik doğrar soğaın kavurur, salçayı katar pırasayıda katar ve tekrar kavururum. Iyice kavrulduktan sonra çok az bi su katarım. Pirincini katarım. Kısık ateşte kavrula kavrula pişiririm.
ben pırasa hiç pişirmedim:26: nasıl olduğunuda bilmiyorum bile
bende severim eşimde sever ama annemden başkasınınkini yemem.
Eşimde yalnız annemınkını yıyor,kendi annesinin yaptıgından tıksınmıs.
Anneciğim yapar bana getırır:26:
resmen 1 senedir hiç pişirmedim,şimdi dank etti
benim en sık yağtığım yemeklerden biridir bayılıyoruz hele limonla mökkem oluyo
nasıl pişirdiğini bilmiyom ki. Ama pırasa görünce dolapta mutlaka pişiriyoben soğan katmıyorum
yağda havuçları kavuruyorum ilk önce sonra salçasını ekliyorum sonra yuvarlak yuvarlak doğradığım pırasaları katıyorum sıcak suyu ekleyip pişmesini bekliyorum..piştikten sonra ocaktan indirmeden pirinçlerini atıyorum 10dk da öle kaynıyo o kadar..
Senin bakıcın nasıl yapıyoki bacım
zamanı geçti sayılır artık. Yaz geldi
ben pırasa hiç pişirmedim:26: Nasıl olduğunuda bilmiyorum bile
bende severim eşimde sever ama annemden başkasınınkini yemem.
Eşimde yalnız annemınkını yıyor,kendi annesinin yaptıgından tıksınmıs.
Anneciğim yapar bana getırır:26:
Resmen 1 senedir hiç pişirmedim,şimdi dank etti