Kizlik soyadi

aynen oyle, mesele soyadi meselesi degil ki.. ordaki tutumu tavri.. baski, tehdit, despotluk hepsi var kucucuk gorunen olayda.. burda bu tavri takinan, yarin baska sey bulur..

Haydaa, bu senin hakkın, devletin sana tanımış olduğu bir hak. Ben kendi soyadımı da kullanıyorum, bakıyorum da eşimin ne boyu kısaldı ne de uzadı. Bu durumu memleket meselesi haline getirmiş, üstelik de duygu sömürüsüyle koca bir ağ örmüş, canın ne istiyorsa onu yap canım.

Bana babam demişti, nikahtan sonra sadece eşinin soyadını al diye ben de tamam demiştim. Benim için pek de önemi yok zaten. Ki ben de upuzun olmasındansa sadece eşimin olur diye düşünüyordum. Ne bileyim takmıyorum ben. İsim soyisim umrumda değil. Ben yine benim.

bence çok takılmamak lazım kullanma sende kendi soyadını neden bu kadar büyütüyorsunuz ki eşinizle aranızı açacak kadar

asıl eşi neden hakkı olduğu halde bu meseleyi büyütüyor? kızın babasının soyadını kullanmak istemesi gayet normalken olay çıkarıyor? neden bu açıdan bakmıyorsunuz?

Üslubu, dayatması, hele ki tehdidi çok iğrenç. Sana saygı duymalıydı, bu şekilde söylenmez bu. Karar senin, geçinmeye gönlün varsa alttan alacaksın ne yapacaksın yani.
Burda asla kabul etmem, adar keserim demek kolay, reelde öyle yürümüyor o işler. Boşanacak halin yoksa, kabul edeceksin ama tavrını da belli edeceksin.

Ben aldım soyadımı çünkü zaten çalışmaya başlayalı 9 yıl olmuştu ve sektörde soyadımla tanınıyordum. Hala iş mailimde kızlık soyadımı kullanıyorum. 7 yıllık evliyim. Eşim hiç önemsemez böyle şeyleri.Ama pişmanım çünkü iki ismim var bide iki soy ismim oldu kimlik bilgilerin vermem gerektiğinde kendimi İspanyollar gibi hissediyorum:)

Ama eşim sizin eşiniz gibi tepki verseydi inat eder alırdım sanırım. İstememesini anlarım hatta tek soy isim kullanmak çok daha rahat bir şey ama bu şekilde tehdit edecek olsaydı bende rest çekerdim sanırım.

Ya herkes hala soyadı davasında. Bu hak mi saniyorsunuz öyle mi düşünüyorsunuz. Hanımlar bakın nufuslarda kocaman kütük defterleri vardır buraya her olay yazılır doğdu oldu evlendi boşandı. ..şu haneden bu haneye geldi.yani bir nevi soylarin takibi karışmamasi için devletin önemli bir uygulaması. Yani ay ben soyadımi kullanıyorum ozgurum medeniyim değil. Şimdi diyelim ayşe yılmaz evlendi ali Coşkun'la .Yazılır ayşe Coşkun ....haneden geldi tarihi filan kaydedilir bunlardan doğan çocuklar kaydedilir bu böyle uzar gider bir soy oluşur. Ee sen şimdi geldin dedin ben soyadimi isterim çünkü sen nasa'da çalışan bir genetik Bilimcisin.neyse oraya yazılır ayşe Coşkun yılmaz.tum soyun içinde bi sen öyle Coşkun soyadı yla durursun.hele sadece kendi soyadini kullananları hiç bahsetmiyorum tüm kütük defterinin içine ..

Bir de neden çocuklarimla ayrı soyadı taşiyim ki.

Yani demem o ki ben çok özenti buluyorum ne demek istiyorsun medeniyim ozgurum güçlüyum demek mi oluyor.basardim bak ahanda soyadim budur mu diyorsun amac ne.sonra iki isim iki soyadı bu nedir arkadaş. Banka kartına sigmiyor.soylerken de komik duruma düşüyorsun.

Annemle babamın soy isimleri başka olsa hoşuma gitmezdi sanırım :) ya da kendi soy ismimi çok da sevmedigim için boyle düşünüyor da olabilirim.
Gerçi evlenince babanın aile kütüğünden çıkıp eşinin kütüğüne geçilmiyor mu her iki durumda da :)
çok istiyorsaniz eşinizi dinlemeyin

Evet evlenince eşinin soy kütüğüne yazılırsin soy babadan yürür. Senin soyunda ordan yurur cocuklar dogdukca.Galiba Yahudilerde anneden yürüyor ama kayıt olarak değil gelenek olarak.yani kısaca bu bir soy takibi sistemi.yani öyle abartılı cak bir durum değil. Hakkımızı böyle sembolik şeylerle uğraşarak koruyamayiz.

esime biz üc kiziz bende babamin kizi olarak onun soyisminide tasimak istiyorum dedim.
hatta o zamanlarda kalkicakti cift soyisim, eger cift soyisim kalkarsa seninkini almam kendi soyismim kalir dedim sakasiyla.
bi tuhaf oldu affaladi...
simdi cift soyisimliyim. konu soyadi degil bence tehdit eder gibi konusmasi.

ben kızlık soyadımı kullanıyorum.. hatta ben unuttum ama kullanmak istediğimi bilen kocam kendi eliyle gidip aldı dilekçeyi..
daha başlar başlamaz eşe yapılan saygısızlıktan başka bir şey değil bu.. tamam istemeyebilir de bu tehdit de ne demek oluyor.. alırsın karşına insan gibi sebepleri ile söylersin..
böyle başlayan evlilik dilerim rabbimden hayırlı devam eder de ben yanılırım..

yani bu çok sorun oluyor.bizimki de sadece onun soyadını kullanmamı istedi.karşı çıktım başta direndi sonra sustu.nasıl istiyorsan öyle yap dedi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…