Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar ben kızlık soyadimida kullanmak istiyorum.ama eşim istemiyor kimlikleri değiştirirken dilekçe ver kullanma diyor .sen benim soyadimi almazsan bayrama sonra babam hasta onun ziyaretlerine tek başına kocasız gidersin diyor.benim karakterime ters diyor.napmaliyim
hiç hoş durmuyor zaten sadece topluyor kapalı bayanBazıları seviyorlar o müdaheleyi...hikaye hep.
Hayır o eziyete yaşıksa bari, 2 metre kadına bile poposunun altında saç yakışmaz.
bence cokta önemli benim de bi soyadın var evlendim diye senin kimligie bürünem ama arkadas belli cok yüz vermisyani erkekler istemiyor, benim eşimde istemedi bende sorun yapmadım gerçi, çokta önemli değil bana göre soyadı, sonuçta ailen yine senin ailen,soy adının değişmesi hayatında bir değişiklik yapmıcak
Ya herkes hala soyadı davasında. Bu hak mi saniyorsunuz öyle mi düşünüyorsunuz. Hanımlar bakın nufuslarda kocaman kütük defterleri vardır buraya her olay yazılır doğdu oldu evlendi boşandı. ..şu haneden bu haneye geldi.yani bir nevi soylarin takibi karışmamasi için devletin önemli bir uygulaması. Yani ay ben soyadımi kullanıyorum ozgurum medeniyim değil. Şimdi diyelim ayşe yılmaz evlendi ali Coşkun'la .Yazılır ayşe Coşkun ....haneden geldi tarihi filan kaydedilir bunlardan doğan çocuklar kaydedilir bu böyle uzar gider bir soy oluşur. Ee sen şimdi geldin dedin ben soyadimi isterim çünkü sen nasa'da çalışan bir genetik Bilimcisin.neyse oraya yazılır ayşe Coşkun yılmaz.tum soyun içinde bi sen öyle Coşkun soyadı yla durursun.hele sadece kendi soyadini kullananları hiç bahsetmiyorum tüm kütük defterinin içine ..
Bir de neden çocuklarimla ayrı soyadı taşiyim ki.
NASA, namı diğer "Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi" genetikle ilgili çalışma yapmadı şu ana kadar, hali hazırda devam eden genetikle ilgili çalışması da yok.
Ayrıca çift soyadı kullanınca zaten çocuklarınla aynı soyadını taşıyorsunuz.
Kütüğe de bu kadar takılmayalım, artık TC kimlik no üzerinde yürüyor her şey.