Kizlik soyadi

30 yıl kullandığın soyadından bir an da kariyer sahibi olmasam da vazgeçemem ya alışkanlık sonuçta.adam karşı olabilir ama verdiği cevap çok sert.evlilikte düşünemiyorum

hımmm pek bı çirkin onusma tarzı olmus olmamıs benım aılem yoksa senınkı de yok de dıretırse cıkamazsınız ısın ıcınden hala bı gerı donus sansın var yıne de vazgecmem dıyorsan da katlanacaksın

Ben kendi istegimle kullanmiyorum.
babam kullaniyor biliyor.
esim kullanmami istedi (sen tek cocuklarisin kalsin kimlikte mantigi ile.)

Babamdan bir babalık gormedim soyadini napayim...

Ammaaaa, esim kullanmayacaksin diye diretse inadina kullanirim. Bu yasima kadar yumurtadan cikmadim der, inatlasirim.

Bana ilk gunden "bayramda tek bik bik" diye goz dagi verecek adamin alnini karislarim.

sen benm soyadımı almassan ne demek ya zaten hem kendi hemde onun soyadını alıyorsunuz evlenince size saygı duymalı bence .

Aslında Alıp almamak önemli değil. Ben aldım ama iş hayatımda vs yazarken uzun oluyor gerek yoktu diyorum.

Ama nişanınızın tavrı ve tehditle iş yaptırması çirkin. Size hiçbir zaman SAYGI duymayacak ve hep tehditle iş görecek..

Onun yerine isteğini Güzelce ifade etse siz hiç zorluk çıkarmadan aşkla kabul ederdiniz belki de.

Benim eşim uzun olur alma Demişti almak istedim ve aldım. Gerçekten de uzun diye pişmanım ama tavrı bu olsaydı karakterinden nefret ederdim herhalde...

Arkadaşlar ben kızlık soyadimida kullanmak istiyorum.ama eşim istemiyor kimlikleri değiştirirken dilekçe ver kullanma diyor .sen benim soyadimi almazsan bayrama sonra babam hasta onun ziyaretlerine tek başına kocasız gidersin diyor.benim karakterime ters diyor.napmaliyim

bence eşin bu konuda kararlarına saygı duymalı. bir kız için hayatta ki en önemli adamlardan ilk sırada babası gelir ve o önemli adamın soyadını bırakmak hiçte kolay değildir. zaten hem eşinin hem de babanın soyadını aynı anda kullanma hakkına sahipsin bence esine bunları tekrar tekrar söyleyerek kabul ettirebilirsin.

Bazıları inat edip alırdım demiş de, o zaman bu evlilik olmuyor. Siz arenada kozlarınızı paylaşmıyorsunuz, evleniyorsunuz. Bunun için gerginlik yaşamak saçma. Ortada dişe dokunur bir mesele yok, kullanmak istiyorsanız kullanırsınız soyadınızı. Balık baştan kokmuş gibi.

cok gereksiz bence. hele sadece kendi soyadını kullaanlar var, çocugunuzdan da farklı olacak soyadınız. aile olmak bir olmak çok güzel.aslında ataerkil düşünceyi sevmem ama feminist olacagım diye herşeyde bir inatlaşmaya gitmeyi gereksiz goruyorum.

İsmi kullanacak olan kadın, söz sahibi olan erkek.
Eziklikten başka bir şey değil karşı çıkmak.

Ben 2 ismim olduğu için hiç düşünmedim bile.
Gerçi tek ismim olsa da düşünmezdim muhtemelen, gelemiyorum karmaşık işlere.

Biz nufus kagidi degistirirken memur esimin soyadini kullanmak istememe sasirmisti, artik herkes kendi soyadini da kullaniyor demisti :-)

Yanliz gidersin mi hemde hasta olan babanin ziyaretine?! Senin o nisanlinin anai babasi yok mu ? Bunun ne kadar kirici ve uzucu oldugunu anlayamiyomuymus?! Babanzin soyadini kullanmaniz pek tabii hakkiniz. Simdiden boyleyse bu adam evlenince iice zivanadan cikar bence sende restini cek canim. Ben kullaniyorum kizlik soyadimi daha kimseye bir zarari olmadi nisanliniza nasil bir zarari varmis?

o derece yaniiiiii :) bence soyadindan daha onemli konulariniz var aranizda... o ne bicim dusunce sekli ne bicim uslup. (soyadi konusuna bisey demiycem tercih meselesi ama seni ikna yontemi !!!!!!! bi dusun derim)

yani erkekler istemiyor, benim eşimde istemedi bende sorun yapmadım gerçi, çokta önemli değil bana göre soyadı, sonuçta ailen yine senin ailen,soy adının değişmesi hayatında bir değişiklik yapmıcak
bence cokta önemli benim de bi soyadın var evlendim diye senin kimligie bürünem ama arkadas belli cok yüz vermis

Ya herkes hala soyadı davasında. Bu hak mi saniyorsunuz öyle mi düşünüyorsunuz. Hanımlar bakın nufuslarda kocaman kütük defterleri vardır buraya her olay yazılır doğdu oldu evlendi boşandı. ..şu haneden bu haneye geldi.yani bir nevi soylarin takibi karışmamasi için devletin önemli bir uygulaması. Yani ay ben soyadımi kullanıyorum ozgurum medeniyim değil. Şimdi diyelim ayşe yılmaz evlendi ali Coşkun'la .Yazılır ayşe Coşkun ....haneden geldi tarihi filan kaydedilir bunlardan doğan çocuklar kaydedilir bu böyle uzar gider bir soy oluşur. Ee sen şimdi geldin dedin ben soyadimi isterim çünkü sen nasa'da çalışan bir genetik Bilimcisin.neyse oraya yazılır ayşe Coşkun yılmaz.tum soyun içinde bi sen öyle Coşkun soyadı yla durursun.hele sadece kendi soyadini kullananları hiç bahsetmiyorum tüm kütük defterinin içine ..

Bir de neden çocuklarimla ayrı soyadı taşiyim ki.

NASA, namı diğer "Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi" genetikle ilgili çalışma yapmadı şu ana kadar, hali hazırda devam eden genetikle ilgili çalışması da yok.

Ayrıca çift soyadı kullanınca zaten çocuklarınla aynı soyadını taşıyorsunuz.
Kütüğe de bu kadar takılmayalım, artık TC kimlik no üzerinde yürüyor her şey.

Bu nasıl bir zihniyet ya vallahi sinir oluyorum erkeklerin şu tavırlarına!
Neden hep kadınlar bir erkeğin soyadını taşımak zorunda ki?Kullandığımız soyadları da babalarımızın.Hadi onu geçtim sonuçta doğduğun andan beri seninle o soyadı ama ne yani annelerimiz bir soy değil mi???
Ben bu konuda çok katıyım.İnsan hakları mahkemesine gitsek eski soyadımızla devam edebiliriz kesin.
Bence eğer senin için sorun değilse sadece eşinin soyadını al tabi ama benim gibi düşünüyorsan diret.

Benim eşim de istemedi ne olacaksa sanki onların soyadını kullanmyoruz. Anlamıyorum bu erkekleri. Kendilerini böyle yaparak daha baskın sanıyorlar galiba. Bence iki soyadı kullanmak çok anlamlı. Neyin gururunu yapyolarsa..

NASA, namı diğer "Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi" genetikle ilgili çalışma yapmadı şu ana kadar, hali hazırda devam eden genetikle ilgili çalışması da yok.

Ayrıca çift soyadı kullanınca zaten çocuklarınla aynı soyadını taşıyorsunuz.
Kütüğe de bu kadar takılmayalım, artık TC kimlik no üzerinde yürüyor her şey.

Curiosity (Merak) uzay aracıni duydunuz mu bilmiyorum...bu aracta genetik ve evrimsel algoritmalar calisiliyor ve aracın karşılaştığı problemleri çözmesinde görev alıyor mühendisler.

Kesin, olmadı yapmadı Hayır no demeden önce ufak bir googleden bakabilirsiniz. Tabi nasanin kadrosuna vakıf değilim kadrolu genetikci mi calisiyor sözleşmeli mi mevsimlik işçi mi onu bilemem.

Kütüğe bu kadar takilmayalim dediğiniz kütük aslında bir vatanın tüm geçmişidir.bu topraklarda doğup ayak basan her atamızın Kaydıdir.

hani derler ya aaa bana Dedemin amcasindan(ornek) bağlar bahçeler kalmış miras olarak.ne güzel değil mi işte en basiti o miras o kutukteki kayıtların sayesinde kalır. Yerken mirası güzel ama.

Mesela ayrı düşmüş iki kardeş allah korusun o kutukteki kayıtlar sayesinde evlenemez bilmeden....vb.daha çok örnek var.

Tabi konu bu değil. Siz benim verdiğim örneğe çok takılınca genetikci zinhar olmaz deyince anlattım.

Evet tc kimlik no üzerinden yürüyor çünkü o numaralar akıllı kişilikli canlı hatta.numarayi söylüyorsun direk herseyini anlatıyor dile gelip.nerden biliyor acaba.kutuk mu acaba.yok canım bu devirde kütük mu kaldı.

X