Yenidogan anadolu yakasinda sancaktepeye bagli bir semt biraz daha kirsala kaliyor yeni yeni yerlesimler basladigi icin evler ucuz. Bayrampasa ters kaliyor bize
Şu an keşke Bayrampaşa olsaydı dedim. Adını duydum ama Sancaktepe ye hiç gitmedim ama gidenlerin haberlerini aldım .Yenidogan anadolu yakasinda sancaktepeye bagli bir semt biraz daha kirsala kaliyor yeni yeni yerlesimler basladigi icin evler ucuz. Bayrampasa ters kaliyor bize
semtin girişinden çıkışına kadar iç organlarını söküp takarlarHiç bilmediğim bir yerde imiş baktım simdi, tşkler.
sancaktepe yenidoğandan bahsediyor , iç organlarını söküp takarlar yürürkenŞu an keşke Bayrampaşa olsaydı dedim. Adını duydum ama Sancaktepe ye hiç gitmedim ama gidenlerin haberlerini aldım .
Ya aklıma şey geldi koptum gecenin körü. Bağcılara darbe zamanı askeri bir tank girmiş , girmiş ama çıkışı yoksemtin girişinden çıkışına kadar iç organlarını söküp takarlar
gaziosmanpaşa'nın arkalarına da mesela son 10 yıldır polis girmeyen yerler var deniyo, doğrudurYa aklıma şey geldi koptum gecenin körü. Bağcılara darbe zamanı askeri bir tank girmiş , girmiş ama çıkışı yokkamera kayıtlarında giriş var çıkış yok, o geldi aklıma şimdi .
Ben Gop çocuğuyum. Ordan nasil sağ çiktim halen sasarimgaziosmanpaşa'nın arkalarına da mesela son 10 yıldır polis girmeyen yerler var deniyo, doğrudur
semtin girişinden çıkışına kadar iç organlarını söküp takarlar
öyle tabir ettiğimiz güzide semtlerimizdendirKırmızı ışıkta durunca arabanın lastiklerini sökerler dedikleri yer mi?
öyle tabir ettiğimiz güzide semtlerimizdendir
bu tarz semtlerde "bayanlara özel" ufak yerler açılıyo hani sokak içlerinde dükkan tarzında olur ya öyle ya da belediye tesislerinin yine kadınlar için seanslı yerleri oluyor ama genelde ev kadınlarının kısır börek paket yapıp 1 saatliğine uğradığı ya da ergen gençlerimizin geldiği fazla profesyonel olmayan yerler oluyo bunlarSpor salonuna bedava gidecek diye tercih edilecek yermiş gerçekten.
Aklıma bir de şu takıldı, böyle bir semtteki spor salonuna bir kadın gidebilir mi?
Arkadaşlarınız size nasıl yardım edecek acaba? Bu zamanda insanlar kendilerini zor çekip ceviriyor. Ve takılar ne kadar yetecek ki hazıra dağ dayanmaz. Zaten mevcut bir işiniz var. Istanbula gitmek her şeyi sıfırdan başlamak demek. Bu riski göze almaya değer mi?Merhabalar hanımlar size bir sey danışmak istiyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. 3 aydır nisanliyim. 2,5 senelik bir iliskim var. Nisanlimla ben Bursa'da çalışıyoruz. Ailelerimiz Istanbul' da yaşıyor. Evlendikten sonra nerede yaşayacağimizla ilgili nişanlimla fikir ayriliğina düştük.
Detay vereyim birazcık. O 1 senedir Bursa' da çalışıyor. Şantiye ortami zor oluyo onun için. İşinden cok memnun değil ama piyasaya oranla iyi kazanıyor ve sigortasi yuksekten yatiyor. Ben de mezun olduktan sonra hemen is bulamadim Istanbul'da. Bayağı araştırdım. En son Bursa' da iyi bir Eğitim Kurumunda düşük ücretle de olsa rehber öğretmenliği yapmaya başladım. Ama aklimizda hep Istanbul'a donmek vardı. Çalıştığım kurum benimle normal maasla devam etmek istediğini söyledi. Ben de kariyerim icin iyi bir firsat olduğunu düşünüyorum. Ayrica piyasalar bu kadar kotuysen sahip olduğumuz işi kaybedip Istanbul'a gitmek saçma geldi bana. Ancak nişanlım ise istifa edip Istanbul' a gitmekte direniyor. Ailelerimizin ve arkadaslarimizin orda olmasi dayanakmis. Illaki is bulurmusuz. Bulamasak da takılar varmis. Manevi olarak eksik hissedecekmis. Bursada isyerimize yakin oturursak kiralar en az 2000 tl. Istanbulda 1000 liraya oturabilirmisiz. Orda arkadaslarimiz bize yardim edermiş. Ben kendi ayaklarımız uzerinde durmamiz gerektiği tarafindayim. Ama o israrla cok yanlis dusunuyorsun. Biz anlasamiycaz bu konuda diyor. Ne yapicaz peki diyorum. Ben dusunup karar vercem ve uyguluycaz diyor. Yani fikirlerimin cok da onemli olmadığını kendisi dogrusuna karar verebileceğini ima ediyor.
Ben Bursa'da kalmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Size onu ikna etmek icin nasil bir yol izlemeliyim? Nasil davranmaliyim?
SİZE ALTIN ÖNERİ NİŞANLINIZA HER İKİNİZ İÇİN İSTANBULDA İŞ BULDUKTAN SONRA TAŞINACAĞINIZI ŞART KOŞUN , İŞİ AYARLA HAZIR ET BEN DE TAŞINMAYA HAZIRIM DEYİN , YOKSA İŞİMİ GÜCÜMÜ DÜZENİNİ BOZUP GİTMEM DEYİN .Merhabalar hanımlar size bir sey danışmak istiyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. 3 aydır nisanliyim. 2,5 senelik bir iliskim var. Nisanlimla ben Bursa'da çalışıyoruz. Ailelerimiz Istanbul' da yaşıyor. Evlendikten sonra nerede yaşayacağimizla ilgili nişanlimla fikir ayriliğina düştük.
Detay vereyim birazcık. O 1 senedir Bursa' da çalışıyor. Şantiye ortami zor oluyo onun için. İşinden cok memnun değil ama piyasaya oranla iyi kazanıyor ve sigortasi yuksekten yatiyor. Ben de mezun olduktan sonra hemen is bulamadim Istanbul'da. Bayağı araştırdım. En son Bursa' da iyi bir Eğitim Kurumunda düşük ücretle de olsa rehber öğretmenliği yapmaya başladım. Ama aklimizda hep Istanbul'a donmek vardı. Çalıştığım kurum benimle normal maasla devam etmek istediğini söyledi. Ben de kariyerim icin iyi bir firsat olduğunu düşünüyorum. Ayrica piyasalar bu kadar kotuysen sahip olduğumuz işi kaybedip Istanbul'a gitmek saçma geldi bana. Ancak nişanlım ise istifa edip Istanbul' a gitmekte direniyor. Ailelerimizin ve arkadaslarimizin orda olmasi dayanakmis. Illaki is bulurmusuz. Bulamasak da takılar varmis. Manevi olarak eksik hissedecekmis. Bursada isyerimize yakin oturursak kiralar en az 2000 tl. Istanbulda 1000 liraya oturabilirmisiz. Orda arkadaslarimiz bize yardim edermiş. Ben kendi ayaklarımız uzerinde durmamiz gerektiği tarafindayim. Ama o israrla cok yanlis dusunuyorsun. Biz anlasamiycaz bu konuda diyor. Ne yapicaz peki diyorum. Ben dusunup karar vercem ve uyguluycaz diyor. Yani fikirlerimin cok da onemli olmadığını kendisi dogrusuna karar verebileceğini ima ediyor.
Ben Bursa'da kalmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Size onu ikna etmek icin nasil bir yol izlemeliyim? Nasil davranmaliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?