• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sizce ne yapmalıyım?

Öncelikle Bursa'da işe yakin olsun diye belirledigimiz bir semt var kirasi 2000den başlıyor. Ama istanbulda yenidaoganda otururuz diyor. Arkadaslarindan kasti biraz da ailesi. Örneğin spora yazilmak Istanbulda bedava arkadasindan dolayi ama bursada para oduycekmisiz. Giderlerimiz bursada daha cok artacakmis ve benim is saatlerim biraz uzun oldugu icin evde cani sikilacakmis
Ben yenidoğanda oturdum. Caddelerinde ikidebir lastik yakılıp yol kapatılan, camına Türk Bayrağı asıldı diye taşlanan bir yer. Üstelik bildiğimiz İstanbul gibi değil resmen taşra. Caddelerinde panzerler hazır bekleyen bir yer. Biz oradan kaçtık resmen. Genel insan profili çok tuhaf, biz yapamadık. Bursa'nın en kötü yeri bile oradan iyidir. Arkadaşı artık nasıl allayıp pulladı bilmiyorum ama inanın hiç ama hiç tavsiye etmem.

Sırf spor salonu içinse eşim de salonda spor yapıyor, o dönem o civardaki spor salonlarını gezdi, bir erkek olarak bile rahatsız olmuş, millet donla falan çalışıyormuş manzarayı siz düşünün :D O da mecburen işine yakın diye maltepedeki bir salona yazıldı.

Bu ne sacmalik boyle arkadaslari mi yardim edecekmis bu devirde kimse kimseye boş yere 10 tl bile vermiyor acaba bunun farkında mi senin o nişanlık? Nedense içimden bir ses evlenince buraya yeni konu açacağını söylüyor.
Fikirlerimi önemsemeyen , kendini benden üstte gören bir.adam demişsin bence nerde yasayacaginizdan daha buyuk sorunlariniz var haberiniz olsun :işsiz: :işsiz:

Öncelikle Bursa'da işe yakin olsun diye belirledigimiz bir semt var kirasi 2000den başlıyor. Ama istanbulda yenidaoganda otururuz diyor. Arkadaslarindan kasti biraz da ailesi. Örneğin spora yazilmak Istanbulda bedava arkadasindan dolayi ama bursada para oduycekmisiz. Giderlerimiz bursada daha cok artacakmis ve benim is saatlerim biraz uzun oldugu icin evde cani sikilacakmis

Ya İstanbul’da bulduğunuz işYenidoğan’a uzak olursa? 2 saat sabah git 2 saat akşam gel yapacaksanız?
Demek ki Bursa’da da illa işe yakın oturmak zorunda değilsiniz.

Spor salonu üyeliği aylık 100-150₺ arası. Arkadaşının salonuna gidip bu kadar paradan tasarrufu düşünen birinin aklına şaşarım. Ya arkadaşı krizden etkilenip salonu kapatırsa? Başka iş alanına geçerse? Buna güvenip yaşanacak şehre karar mı verilirmiş?

Nişanlınızın aklına uymayın gözünüzü seveyim.

Biz anlasamayacagiz galiba diye bir de ucu kapali tehdit de var. Seni de aman ayrilmayalim diye her dedigine evet demek zorunda birakiyor. Cok mu bulunmaz hint kumasi? Biz anlasamayacagiz galiba dediginde, sanirim oyle bitsin o zaman demeyi hic dusundun mu?
Acikcasi bir ara
Istanbulda isleriniz hazir sizi bekliyor olsa hadi neyse diyeceğim de yok anladigim kadariyla.
Hayır yok yeniden arayacağız. Aslinda bakarsaniz ben internetten arastiriyorum. Is ilanlarina basvuru yapiyorum ariyorum kurumlari ama mezun sayilirim daha 5 aylik tecrubem var pek donus alamiyorum henüz

Bence nişanlınızın aklına uyup işinizi bırakmayın. Bu süreçte çok işsiz insan kaldı. Özel öğretim kurumları da gelir ödemeler yapmak zorunda kaldı ve maddi sıkıntı yaşama ihtimalleri çok yüksek. Yani iş bulamayabilirsiniz ve takılar sizi en fazla bir yıl idare eder sonra? Ayrıca ben karar alacağım uygulayacaksın ne demek? Ben rn çok bunun üzerinde dururdum. Hayatı ortak yaşamanız lazım, birinin emri altında değil.

Kendi ayakları üstünde durmaya korkup yanında destek olmadan yaşayamayacağını düşünen ana kuzusu ve sizin fikirlerinize zerre önem vermeyen adamla kesin evleneceksiniz ama problem onu ikna etmek mi?
[/ ]
Bana da çok boş beleş bir adam gibi geldi. Fikirler zihniyet çarşaf gibi ortada. Ve konu sahibi ilerde bu adamdan çekeceklerini görmüyor. Aşk sarhoşu diyeceğim de oda yok kendide farkında

Nasil guzel arkadasmis onlar , kiranizi odeyecek , market alisverisinizi yapacaklar herhalde
Nisanliniza soyleyin , iki ay ust uste para istesin arkadaslarindan ucuncu ay hicbiri telefonlarina bile cikmaz
Hangi devirdr yasiyor nisanliniz sanki 60'lar turkiyesi
Birgün birisinin kapısına gittim de bikere zor verdi bidaha görmemezlikten geldi bide bu devirde kira ödicek yardim.yapicak geçsin o isleri

Niluferde çalışıyorum. Nilufer malum. 2000
Niluferde çalışıyorum. Malum niluferde 2000den basliyor kiralar. Bir semt belirledik orasi ikimizin isi icin ortak kinumda. Daha uzaga gitmek istemedik acikcasi o yuzden
Aylık abonman çıkartın kendinize 200lira 2000liraya oturmaktansa daha ucuza bulup otobusle gidip gelirsiniz,ama sizde istemiyosunuz anladigim kadariyla fsm nilufer lükse giriyo bizler için askeri ücrete calisan insan zaten oturmaz orda akli varsa en fazla 5bin alacaksın ki rahat gecinesin

Merhabalar hanımlar size bir sey danışmak istiyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. 3 aydır nisanliyim. 2,5 senelik bir iliskim var. Nisanlimla ben Bursa'da çalışıyoruz. Ailelerimiz Istanbul' da yaşıyor. Evlendikten sonra nerede yaşayacağimizla ilgili nişanlimla fikir ayriliğina düştük.
Detay vereyim birazcık. O 1 senedir Bursa' da çalışıyor. Şantiye ortami zor oluyo onun için. İşinden cok memnun değil ama piyasaya oranla iyi kazanıyor ve sigortasi yuksekten yatiyor. Ben de mezun olduktan sonra hemen is bulamadim Istanbul'da. Bayağı araştırdım. En son Bursa' da iyi bir Eğitim Kurumunda düşük ücretle de olsa rehber öğretmenliği yapmaya başladım. Ama aklimizda hep Istanbul'a donmek vardı. Çalıştığım kurum benimle normal maasla devam etmek istediğini söyledi. Ben de kariyerim icin iyi bir firsat olduğunu düşünüyorum. Ayrica piyasalar bu kadar kotuysen sahip olduğumuz işi kaybedip Istanbul'a gitmek saçma geldi bana. Ancak nişanlım ise istifa edip Istanbul' a gitmekte direniyor. Ailelerimizin ve arkadaslarimizin orda olmasi dayanakmis. Illaki is bulurmusuz. Bulamasak da takılar varmis. Manevi olarak eksik hissedecekmis. Bursada isyerimize yakin oturursak kiralar en az 2000 tl. Istanbulda 1000 liraya oturabilirmisiz. Orda arkadaslarimiz bize yardim edermiş. Ben kendi ayaklarımız uzerinde durmamiz gerektiği tarafindayim. Ama o israrla cok yanlis dusunuyorsun. Biz anlasamiycaz bu konuda diyor. Ne yapicaz peki diyorum. Ben dusunup karar vercem ve uyguluycaz diyor. Yani fikirlerimin cok da onemli olmadığını kendisi dogrusuna karar verebileceğini ima ediyor.
Ben Bursa'da kalmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Size onu ikna etmek icin nasil bir yol izlemeliyim? Nasil davranmaliyim?
Maneviyat, arkadaş karın doyurmuyor. Yarın takıları yer bitirirsiniz peki sonra hangi arkadaş ona sponsor olacakmış? Şu kriz ortamında kim destek olacak ki? Bence o istifa etsin ve dönsün. 1 yıl erteleyin düğünü. Bekleyin bakalım iş bulacak mı? Bulamazsa zaten sakın işinizi bırakıp takılarla geçiniriz diye evlenmeyin. 100000 tl taksalar bu para sizi en fazla 1 yıl götürür.(düğün borcunu vs düşünerek yazdım) ayrıca sizin adınıza karar almasına asla izin vermeyin derim. Bununla başlar sonra artarak devam eder

Bursaliyim,Bursada 2000 liraya iyi bir semtte oturulabilir. Istanbulda 1000 liraya gecekondu mu tutacakmis saka gibi. Bir de arkadaslar neye yardim edecek kirayi onlar mi odeyecek? Ilk defa Bursadan Istanbula gitmek isteyenine denk geldim valla.
Aynen. Hayalim puan biriktirip Bursa ya tayin istemek. Orada ölebilirim 😬

bursalıyım. bursada yaşamak istemem nişanlın haklı. her şey para değil. sosyal hayat aile çok önemli. bursada biraz fazla para almaktansa istanbulda yaşamayı tercih ederim bende. ki öyle yaptım zaten.

Merhabalar hanımlar size bir sey danışmak istiyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. 3 aydır nisanliyim. 2,5 senelik bir iliskim var. Nisanlimla ben Bursa'da çalışıyoruz. Ailelerimiz Istanbul' da yaşıyor. Evlendikten sonra nerede yaşayacağimizla ilgili nişanlimla fikir ayriliğina düştük.
Detay vereyim birazcık. O 1 senedir Bursa' da çalışıyor. Şantiye ortami zor oluyo onun için. İşinden cok memnun değil ama piyasaya oranla iyi kazanıyor ve sigortasi yuksekten yatiyor. Ben de mezun olduktan sonra hemen is bulamadim Istanbul'da. Bayağı araştırdım. En son Bursa' da iyi bir Eğitim Kurumunda düşük ücretle de olsa rehber öğretmenliği yapmaya başladım. Ama aklimizda hep Istanbul'a donmek vardı. Çalıştığım kurum benimle normal maasla devam etmek istediğini söyledi. Ben de kariyerim icin iyi bir firsat olduğunu düşünüyorum. Ayrica piyasalar bu kadar kotuysen sahip olduğumuz işi kaybedip Istanbul'a gitmek saçma geldi bana. Ancak nişanlım ise istifa edip Istanbul' a gitmekte direniyor. Ailelerimizin ve arkadaslarimizin orda olmasi dayanakmis. Illaki is bulurmusuz. Bulamasak da takılar varmis. Manevi olarak eksik hissedecekmis. Bursada isyerimize yakin oturursak kiralar en az 2000 tl. Istanbulda 1000 liraya oturabilirmisiz. Orda arkadaslarimiz bize yardim edermiş. Ben kendi ayaklarımız uzerinde durmamiz gerektiği tarafindayim. Ama o israrla cok yanlis dusunuyorsun. Biz anlasamiycaz bu konuda diyor. Ne yapicaz peki diyorum. Ben dusunup karar vercem ve uyguluycaz diyor. Yani fikirlerimin cok da onemli olmadığını kendisi dogrusuna karar verebileceğini ima ediyor.
Ben Bursa'da kalmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Size onu ikna etmek icin nasil bir yol izlemeliyim? Nasil davranmaliyim?
Kurulu düzeniniz yok mu orada,nisanlinizda iyi kazaniyormus ne demeye gideceksiniz heyecan aramayın derim,aile bile olsa biryere kadar tırnağın varsa başını kaşi demişler kimsenin faydası yok bu devirde.nisanlinizda çok aileci biriyse onların yanına gelince sizi ikinci plana atar eski ilişkinizi mumla ararsınız.Ankara da bile bin TL ye ev kalmadı İstanbul'da bulunuyorsa iyiymiş.

İstanbul Bursa'ya göre daha pahalı değil mi? Nasıl oluyorda İstanbul da daha uyguna oturabiiyor. Bence Nişanlınız işinden izin alıp bı İstanbul'a gidip gezsin kira fiyatlarını ve iş durumunu öğrendikten sonra Bursa'daki düzeninizi bozun.

Kurulu düzeniniz yok mu orada,nisanlinizda iyi kazaniyormus ne demeye gideceksiniz heyecan aramayın derim,aile bile olsa biryere kadar tırnağın varsa başını kaşi demişler kimsenin faydası yok bu devirde.nisanlinizda çok aileci biriyse onların yanına gelince sizi ikinci plana atar eski ilişkinizi mumla ararsınız.Ankara da bile bin TL ye ev kalmadı İstanbul'da bulunuyorsa iyiymiş.
Yok o santiyede kalıyor. Ben de teyzemlerde kalıyorum. Duzenimiz yok maleaef

İstanbul Bursa'ya göre daha pahalı değil mi? Nasıl oluyorda İstanbul da daha uyguna oturabiiyor. Bence Nişanlınız işinden izin alıp bı İstanbul'a gidip gezsin kira fiyatlarını ve iş durumunu öğrendikten sonra Bursa'daki düzeninizi bozun.
Istanbulda yasiyordu 1 sene oncesine kadar cevresi hep sancaktepede. Oradaki kiralar nispeten daha uygun aslinda ama is yokki orda

bursalıyım. bursada yaşamak istemem nişanlın haklı. her şey para değil. sosyal hayat aile çok önemli. bursada biraz fazla para almaktansa istanbulda yaşamayı tercih ederim bende. ki öyle yaptım zaten.
Nisanlim bu mantikda dusunuyor tamamen. Ancak is cok cok onemli diye dusunuyorum. Heleki bu donemde is bulmak cok zor ne zamana kadar yiycez hazir parayi yiycez

Back