• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sizce ne yapmalıyım?

Merhabalar hanımlar size bir sey danışmak istiyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. 3 aydır nisanliyim. 2,5 senelik bir iliskim var. Nisanlimla ben Bursa'da çalışıyoruz. Ailelerimiz Istanbul' da yaşıyor. Evlendikten sonra nerede yaşayacağimizla ilgili nişanlimla fikir ayriliğina düştük.
Detay vereyim birazcık. O 1 senedir Bursa' da çalışıyor. Şantiye ortami zor oluyo onun için. İşinden cok memnun değil ama piyasaya oranla iyi kazanıyor ve sigortasi yuksekten yatiyor. Ben de mezun olduktan sonra hemen is bulamadim Istanbul'da. Bayağı araştırdım. En son Bursa' da iyi bir Eğitim Kurumunda düşük ücretle de olsa rehber öğretmenliği yapmaya başladım. Ama aklimizda hep Istanbul'a donmek vardı. Çalıştığım kurum benimle normal maasla devam etmek istediğini söyledi. Ben de kariyerim icin iyi bir firsat olduğunu düşünüyorum. Ayrica piyasalar bu kadar kotuysen sahip olduğumuz işi kaybedip Istanbul'a gitmek saçma geldi bana. Ancak nişanlım ise istifa edip Istanbul' a gitmekte direniyor. Ailelerimizin ve arkadaslarimizin orda olmasi dayanakmis. Illaki is bulurmusuz. Bulamasak da takılar varmis. Manevi olarak eksik hissedecekmis. Bursada isyerimize yakin oturursak kiralar en az 2000 tl. Istanbulda 1000 liraya oturabilirmisiz. Orda arkadaslarimiz bize yardim edermiş. Ben kendi ayaklarımız uzerinde durmamiz gerektiği tarafindayim. Ama o israrla cok yanlis dusunuyorsun. Biz anlasamiycaz bu konuda diyor. Ne yapicaz peki diyorum. Ben dusunup karar vercem ve uyguluycaz diyor. Yani fikirlerimin cok da onemli olmadığını kendisi dogrusuna karar verebileceğini ima ediyor.
Ben Bursa'da kalmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Size onu ikna etmek icin nasil bir yol izlemeliyim? Nasil davranmaliyim?
Ben düşünüp karar vericem ve uygulucaz çok bencilce bir söylem değil mi? Benim de eski nişanlım böyleydi. Her şeye kendisi karar vermek isterdi. Şimdi onun dediği olursa bundan sonra her şeyde kendi istediğinin olmasını bekleyecek. Ben bunları tecrübe ettim. Bence orta yolu bulmaya çalışın onun istediğine gelmesin

Yok o santiyede kalıyor. Ben de teyzemlerde kalıyorum. Duzenimiz yok maleaef
Evlenince olurdu tam düzeniniz su devirde iş bulmak hele ki iyi maaşlı iş bulmak çok zor,aileden de uzaktasiniz karışan eden olmazdı rahat olurdunuz evlenince, birde ben karar veririm sende uyarsın tarzı davranışlar düşündürücü bu kadar ipleri eline vermeyin çok üzülürsünüz, Allah mutlu etsin.

Evlenince olurdu tam düzeniniz su devirde iş bulmak hele ki iyi maaşlı iş bulmak çok zor,aileden de uzaktasiniz karışan eden olmazdı rahat olurdunuz evlenince, birde ben karar veririm sende uyarsın tarzı davranışlar düşündürücü bu kadar ipleri eline vermeyin çok üzülürsünüz, Allah mutlu etsin.
Teşekkür ederim canım. Allah yardimcim olsun

Ailelerinize akrabalariniza eşinize dostunuza guvenerek evlenmeyin. Dediğiniz gibi kendi ayaklarinizin üstünde durup kendi yağınızda kavrulun. Istanbul bursaya trrcih edilecek bir sehir değil her ikisinde de yaşadım yakin zamanda da gittim. 1000 liraya 1+1 de mi oturacaksınız saka gibi. Nişanlınızı dolduruyorlar mı kendi fikrimi Istanbula dönmek?

Ailelerinize akrabalariniza eşinize dostunuza guvenerek evlenmeyin. Dediğiniz gibi kendi ayaklarinizin üstünde durup kendi yağınızda kavrulun. Istanbul bursaya trrcih edilecek bir sehir değil her ikisinde de yaşadım yakin zamanda da gittim. 1000 liraya 1+1 de mi oturacaksınız saka gibi. Nişanlınızı dolduruyorlar mı kendi fikrimi Istanbula dönmek?
Annesi dolduruyo olabilir. Biraz vicdan azabi muhabbeti yapiyorlar. Gecen gun bursa fikrinden annesine bahsettiginde kapat konuyu sakasi bile korkunc demis annesi.

Umarim gelecegini bu adamin eline teslim etmezsin. Cunku hic mantikli bir degil. Ucari dysunuyor. Yok arkadaslar bakar falan. Kim kime bakar ya....
Valla bosanmak daha zor. Mahkemeler sahitler avukatlar falan. Nisanlidan ayrilmak daha kolay. Bu adamla evlenmek icin acele etme. Cunku bana sana cektirecrk gibi geldi. Nisanlaninca mi ailesini ozlemis? Madem bu kadar aileci idi mezun olunca donseydi Istanbula orada is baksaydi.

Annesi dolduruyo olabilir. Biraz vicdan azabi muhabbeti yapiyorlar. Gecen gun bursa fikrinden annesine bahsettiginde kapat konuyu sakasi bile korkunc demis annesi.
Üzgünüm ama nisanliniz hakkinda iyi düşünemiyorum. Iyi düşünün yol yakınken dogru karar verin. Simdiden bunu diyen ileride farkli parlak(!)fikirlerle size gelebilir hatta çoğu zaman yok sayabilir.

bence İstanbul'a taşının, iş bulup tabii. ailelerden uzak kalmayın. yani İstanbul'da da uzak kalın ama ilişkinize karıştırmayın. Bursa'da iş olanağı pek eminim İstanbul'daki kadar yoktur. ilerleyen dönemlerde evliliğiniz oturduğunda Bursa'ya tekrar dönebilirsiniz. ben şahsen annemden asla uzak kalamam.

Bursa’da yaşıyorum,yıllar öncesi İstanbul’dan Bursa’ya kaçtım. Bursa’da 2000 tl kira ile ortalama yerlerde yaşarsınız sanırım Nilüfer’desiniz. İstanbul’da o standart için min 3000 tl vermeniz gerekir. 1000 tl ile gecekonduda falan yaşanır heralde İstanbul’da.. Bursa İstanbul çok yakın artık.. Balat’tan çıkıp max 1 saatte Ataşehir’de oluyorum.. Haftasonları çıkar gidersiniz..

Ya İstanbul’da bulduğunuz işYenidoğan’a uzak olursa? 2 saat sabah git 2 saat akşam gel yapacaksanız?
Demek ki Bursa’da da illa işe yakın oturmak zorunda değilsiniz.

Spor salonu üyeliği aylık 100-150₺ arası. Arkadaşının salonuna gidip bu kadar paradan tasarrufu düşünen birinin aklına şaşarım. Ya arkadaşı krizden etkilenip salonu kapatırsa? Başka iş alanına geçerse? Buna güvenip yaşanacak şehre karar mı verilirmiş?

Nişanlınızın aklına uymayın gözünüzü seveyim.
Yenidoğan sanayi beldesi değil, ufak tefek imalathaneler var. Çevresinde bir çok sanayi bölgesi var ama hepsine de uzak. Merkez bir yer de değil. Önceki yorumumda taşra gibi demiştim ama trafiği tamamen tezat şekilde yoğun. Yani orada otururlarsa düzgün bir iş bulma ihtimalleri yine 2 saat uzaklıkta.

Pişman olacakları kesin de...

Bursa’da yaşıyorum,yıllar öncesi İstanbul’dan Bursa’ya kaçtım. Bursa’da 2000 tl kira ile ortalama yerlerde yaşarsınız sanırım Nilüfer’desiniz. İstanbul’da o standart için min 3000 tl vermeniz gerekir. 1000 tl ile gecekonduda falan yaşanır heralde İstanbul’da.. Bursa İstanbul çok yakın artık.. Balat’tan çıkıp max 1 saatte Ataşehir’de oluyorum.. Haftasonları çıkar gidersiniz..

Konu sahibinin bahsettiği yenidoğanda 1000 TL ye gayet güzel bir daire bulabilirsiniz. Ama yine de çevre kiralık ev doludur. Kimse tercih etmiyor çünkü. Mesela ben hiç tek başıma markete veya çarşısına gidemezdim.

Nişanlınız hangi hayal aleminde yaşıyor acaba 1000 liraya İstanbul’da nerede nasıl bir ev bulacak merak ettim doğrusu. Bir de sürekli birilerinin yardım edeceğini Düşünerek hareket etmek nasıl bir mantık anlamadım. Bursa da kalmak tabi ki mantıklı. Ne iş yapıyor bilmiyorum ama bu dönemde kalıcı yeni bir iş bulmak çok zor kalifiye değilse. Kimler kimler battı hangi şirketler dibi gördü haberi yok sanırım. Ayrıca Bursa dünyanın öbür ucu değil nihayetinde. Altınlara gelince belki siz o şekilde değerlendirmek istemiyorsunuz sizin fikrinizi sordu mu belki ev için araba için peşinat yapmak istiyorsunuz. Ayrıca arkadaş bir yardım eder iki yardım eder. Aileye gelince yardımı geçtim kendi yağlarında kavrulsalar bence o bile büyük nimet 😊 evlilikte ilk yıllar zordur. Borç olur, birbirinize alışma aşamasında kavga çok olur. Bence bu dönemde herkesten biraz uzak olmak daha iyidir. Ben çok hatırlıyorum kavga edip akşamına annemlere yemeğe gidip hiç bişey olmamış gibi yapmaya çalıştığım günleri. Bence bu şekilde net olarak konuşun. Erkekler biraz düz. Dolandırmayın açık açık tüm düşüncelerinizi paylaşın. Zaten mantıklı biriyse aklın yolu bir o da sizinle ayni şeyi düşünüp vazgececektir. Ama hala diretiyorsa o zaman acaba ailesi mi böyle istiyor diye düşünürüm. Nişanlınızı siz daha iyi tanırsınız çok mu annecidir mesela?

Bursaliyim,Bursada 2000 liraya iyi bir semtte oturulabilir. Istanbulda 1000 liraya gecekondu mu tutacakmis saka gibi. Bir de arkadaslar neye yardim edecek kirayi onlar mi odeyecek? Ilk defa Bursadan Istanbula gitmek isteyenine denk geldim valla.

dark ben mi farklı bir şehirde yaşıyorum

Bursa da 2000 Tl kirada oturulan semtte oturan İstanbul da 1000 Tl ile nasıl oturacak

ben ona Bursa da 450 Tl ye de ev bulurum

2000 Tl ile özlüce de oturursun ki özel okulda rehber öğretmen iş yeri o civarlardadır

lakin az uzaklaşır 1000 Tl ye de rahat rahat ev bulur işe zaten servisle gider vs

İstanbul da yaşam daha zor ama bu nişanlı ne iş yapıyor acaba

dark ben mi farklı bir şehirde yaşıyorum

Bursa da 2000 Tl kirada oturulan semtte oturan İstanbul da 1000 Tl ile nasıl oturacak

ben ona Bursa da 450 Tl ye de ev bulurum

2000 Tl ile özlüce de oturursun ki özel okulda rehber öğretmen iş yeri o civarlardadır

lakin az uzaklaşır 1000 Tl ye de rahat rahat ev bulur işe zaten servisle gider vs

İstanbul da yaşam daha zor ama bu nişanlı ne iş yapıyor acaba
Yok haklisin sen de
Istanbulda 1000 liraya gecekondu vardir ancak dedim ben de. Bursada nilufer haric her yer zaten 2000 lira altindadir.

Yok haklisin sen de
Istanbulda 1000 liraya gecekondu vardir ancak dedim ben de. Bursada nilufer haric her yer zaten 2000 lira altindadir.
Bir tanıdığım maltepenin hiçte elit olmayan bir yerinde depodan dönüştürülmüş bodrum katta hiç güneş görmeyen ve küçücük eve 1500 TL veriyordu. Daha daha dış taraflarında 1000 TL ye ev bulabilir ama evet 😁

Bir tanıdığım maltepenin hiçte elit olmayan bir yerinde depodan dönüştürülmüş bodrum katta hiç güneş görmeyen ve küçücük eve 1500 TL veriyordu. Daha daha dış taraflarında 1000 TL ye ev bulabilir ama evet 😁
Benim de kuzenim Acibademde oturuyor 4500 liraya on cadde diye. Apartman eskilikten geberiyor o kadar diyeyim sana wolf,camlar sallaniyor ruzgarda falan ;) diyorum ne isin var burada ciksana adam gibi bir eve,ev mi var bu paraya diyor saka gibi ;) Istanbulda ev degil semte oduyor herkes kirayi. Ben o paraya villada otururum Bursada. Yazik gunah

Nisanliniz gayet dusuncesiz ve bir ev sorumluluğu alabilecek kapasitede degil
Hiç mantıklı bir dayanagi yok
Ondan bundan yardimla ev mi gecindirilir
Olmazsa taki bozarız nedir ya hu
Hazıra dağ dayanmaz.

Back
X