- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
- 598
Hep böyle ise vay haline. Ben dusunup karar vercem ve uyguluycaz diyor. Yan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hep böyle ise vay haline. Ben dusunup karar vercem ve uyguluycaz diyor. Yan
Kendine takilanlari satsin madem,aileye guveniyor aileye baginli olursa ailem destek oldu diye absurt bir isteklerinde seni zora sokarsa ne olacak?Is bulana kadar idare ederiz demek istiyor da ben harcamak istemiyorum tabiki
Bakın bu adamla evliliği erteleyin. Adam daha şimdiden takıları bitirme derdine düşmüş. Belliki sıkıya gelemiyor. Düğün borcu için altın bozdursanız anlarımda bilerek işsiz kalıp hazıra göz dikmek normal değilBitene kadar bulacagimizi dusunuyor. Off bilmiyorum bu erkekleri ben anlamiyorum sanirim
Aslında boyle biri değil normalde fikrime deger verir ama. Bu konu ne zaman acilsa senin dusuncelerin cok yanlış diyor. Geriliyor. Ben de anlamadım.Kendine takilanlari satsin madem,aileye guveniyor aileye baginli olursa ailem destek oldu diye absurt bir isteklerinde seni zora sokarsa ne olacak?
Fakaaat asil bomba o karar verecekmis.. he heytt.. erkek .... masaya kodumu yumrugu...kuzum niye fikrini onemsemiyor bu adam?
Merhabalar hanımlar size bir sey danışmak istiyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. 3 aydır nisanliyim. 2,5 senelik bir iliskim var. Nisanlimla ben Bursa'da çalışıyoruz. Ailelerimiz Istanbul' da yaşıyor. Evlendikten sonra nerede yaşayacağimizla ilgili nişanlimla fikir ayriliğina düştük.
Detay vereyim birazcık. O 1 senedir Bursa' da çalışıyor. Şantiye ortami zor oluyo onun için. İşinden cok memnun değil ama piyasaya oranla iyi kazanıyor ve sigortasi yuksekten yatiyor. Ben de mezun olduktan sonra hemen is bulamadim Istanbul'da. Bayağı araştırdım. En son Bursa' da iyi bir Eğitim Kurumunda düşük ücretle de olsa rehber öğretmenliği yapmaya başladım. Ama aklimizda hep Istanbul'a donmek vardı. Çalıştığım kurum benimle normal maasla devam etmek istediğini söyledi. Ben de kariyerim icin iyi bir firsat olduğunu düşünüyorum. Ayrica piyasalar bu kadar kotuysen sahip olduğumuz işi kaybedip Istanbul'a gitmek saçma geldi bana. Ancak nişanlım ise istifa edip Istanbul' a gitmekte direniyor. Ailelerimizin ve arkadaslarimizin orda olmasi dayanakmis. Illaki is bulurmusuz. Bulamasak da takılar varmis. Manevi olarak eksik hissedecekmis. Bursada isyerimize yakin oturursak kiralar en az 2000 tl. Istanbulda 1000 liraya oturabilirmisiz. Orda arkadaslarimiz bize yardim edermiş. Ben kendi ayaklarımız uzerinde durmamiz gerektiği tarafindayim. Ama o israrla cok yanlis dusunuyorsun. Biz anlasamiycaz bu konuda diyor. Ne yapicaz peki diyorum. Ben dusunup karar vercem ve uyguluycaz diyor. Yani fikirlerimin cok da onemli olmadığını kendisi dogrusuna karar verebileceğini ima ediyor.
Ben Bursa'da kalmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Size onu ikna etmek icin nasil bir yol izlemeliyim? Nasil davranmaliyim?
Para degil de manevi boşluğu dolduracakmis sanirim arkadaslariyla. Bursa da hic tanidigi yok daNisanliniz 5 yaşında mi? Hangi arkadaş kaç gün para verir?
Ailesi Yenidoganda oturuyor. Sancaktepe orda kiralar nispeten daha uygunyeri geliyo anne baba yardım etmiyo arkadaştan yana beklentiye girmek de fazla hayalcilik. bin tl ye de nerde kiralık ev varmış ya. söylesin de ben de tasinayim illallah geldi yüksek kiralardan
arkadaşım giriş kat 1+1 daireyi eski bina ortalama bi semtte 1300 tl ye tuttu.
Siz daha mantıklı bir insana benziyorsunuz. Kontrolü ele alın. Hayatın gerçeklerinden oldukça uzak nişanlınız.Para degil de manevi boşluğu dolduracakmis sanirim arkadaslariyla. Bursa da hic tanidigi yok da
Niye luks olsun,insan gibi yasayacaginiz bir semte verirsiniz o parayi. En fazla 45 dakikada sehrin bir ucundan digerine gidebilirsiniz. 20 dakikada denize,20 dakikada Uludaga cikarsiniz. Boyle nimet hic bir yerde yok. Istanbul guzel sehir ama kalabaligi cok.Mesela spora yazılmak istiyoruz. Onun arkadasinin salonu var ce para odemeyecekmisi. Ama bursada 2000 tl kira verirsek bu bir luks olacakmis
Nasil ikna edecegimi bilemiyorum acikcasi Bazen tersi pis oluyor cunku inat birisi. Sirf inadindan bile tasinabilirSiz daha mantıklı bir insana benziyorsunuz. Kontrolü ele alın. Hayatın gerçeklerinden oldukça uzak nişanlınız.
Aileniz ve arkadaşlarınız istanbuldaysa dönmek mantıklı. Yoksa uzakta ikiniz de çok özlersiniz. Hele çocuk olunca aileye bırakıp işlerini halletmek kadar güvenilir bir şey yok. İstanbulda çok fazla özel okul, dersane var. Bir iş bulursunuz zamanla diye düşünüyorum. Ben olayı ailenizin yaşadığı şehir açısından değerlendiriyorum ama İstanbul yaşanacak şehir değil diyorsanız siz bilirsinizMerhabalar hanımlar size bir sey danışmak istiyorum.
Öncelikle kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. 3 aydır nisanliyim. 2,5 senelik bir iliskim var. Nisanlimla ben Bursa'da çalışıyoruz. Ailelerimiz Istanbul' da yaşıyor. Evlendikten sonra nerede yaşayacağimizla ilgili nişanlimla fikir ayriliğina düştük.
Detay vereyim birazcık. O 1 senedir Bursa' da çalışıyor. Şantiye ortami zor oluyo onun için. İşinden cok memnun değil ama piyasaya oranla iyi kazanıyor ve sigortasi yuksekten yatiyor. Ben de mezun olduktan sonra hemen is bulamadim Istanbul'da. Bayağı araştırdım. En son Bursa' da iyi bir Eğitim Kurumunda düşük ücretle de olsa rehber öğretmenliği yapmaya başladım. Ama aklimizda hep Istanbul'a donmek vardı. Çalıştığım kurum benimle normal maasla devam etmek istediğini söyledi. Ben de kariyerim icin iyi bir firsat olduğunu düşünüyorum. Ayrica piyasalar bu kadar kotuysen sahip olduğumuz işi kaybedip Istanbul'a gitmek saçma geldi bana. Ancak nişanlım ise istifa edip Istanbul' a gitmekte direniyor. Ailelerimizin ve arkadaslarimizin orda olmasi dayanakmis. Illaki is bulurmusuz. Bulamasak da takılar varmis. Manevi olarak eksik hissedecekmis. Bursada isyerimize yakin oturursak kiralar en az 2000 tl. Istanbulda 1000 liraya oturabilirmisiz. Orda arkadaslarimiz bize yardim edermiş. Ben kendi ayaklarımız uzerinde durmamiz gerektiği tarafindayim. Ama o israrla cok yanlis dusunuyorsun. Biz anlasamiycaz bu konuda diyor. Ne yapicaz peki diyorum. Ben dusunup karar vercem ve uyguluycaz diyor. Yani fikirlerimin cok da onemli olmadığını kendisi dogrusuna karar verebileceğini ima ediyor.
Ben Bursa'da kalmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Size onu ikna etmek icin nasil bir yol izlemeliyim? Nasil davranmaliyim?
Ailesi Yenidoganda oturuyor. Sancaktepe orda kiralar nispeten daha uygun
Öncelikle Bursa'da işe yakin olsun diye belirledigimiz bir semt var kirasi 2000den başlıyor. Ama istanbulda yenidaoganda otururuz diyor. Arkadaslarindan kasti biraz da ailesi. Örneğin spora yazilmak Istanbulda bedava arkadasindan dolayi ama bursada para oduycekmisiz. Giderlerimiz bursada daha cok artacakmis ve benim is saatlerim biraz uzun oldugu icin evde cani sikilacakmisİstanbul ' da 1000 tl oturacakmış ama Bursa ' da 2000 tl oturacakmış bu kısmına çok güldüm. Arkadaşlarınız size neden yardımcı oluyor anlayamadım ? neden yardıma ihtiyacınız var ? işsiz kalırsa altınlar var diyen adama "altınlar benim tatlım" desenize bi kerecik ? Kaç yaşında bu yavrucak ?