• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar ne takılır ?

Yakın arkadaşlarımın hepsi benden önce evlendi, çok yakınlarıma kendimi zorlayıp yarım taktım, o kadar yakın olmayanlara da çeyrek takmaya çalıştım. Çok şükür düğünümde sadece arkadaşlarımdan gelen 100 e yakın çeyreğim oldu, ilaç gibi geldi, hepsinden Allah razı olsun. Yani bugün ona ise yarın size, böyle küçük hesaplar yapmanız bana da biraz bencilce ve ayıp geldi. Ya hiç gitmeyin gidecekseniz de mutlaka en az çeyrek takın derim
100 e yakın çeyrek mi :KK49:

geçen yaz evlenen en yakın arkadaşıma işsiz olmama rağmen borç alıp gram altın takmıştım ve annemle birlikte evinin bi ihtiyacını karşılayarak önden hediye olarak göndermiştik. üstelik kına ve düğün faarklı şehirlerdydi ve ikisine de gittik erkek arkadaşımla beraber. ekstra kalacağımız yer masrafı yemekti yoldu baya pahalıya mal olmuştu ama söz konusu o kadar yakınımdaki insanlar olunca gözüm görmüyor pek.
para biriktirmek istemenizi anlıyorum ama bunlar özel şeyler, bence bu konuda hesap yapmayın. 100-200 lira eksik koysanız kenarı bir ay çok büyük bişey eksilmez galiba dükkan paranızdan.

geçen yaz evlenen en yakın arkadaşıma işsiz olmama rağmen borç alıp gram altın takmıştım ve annemle birlikte evinin bi ihtiyacını karşılayarak önden hediye olarak göndermiştik. üstelik kına ve düğün faarklı şehirlerdydi ve ikisine de gittik erkek arkadaşımla beraber. ekstra kalacağımız yer masrafı yemekti yoldu baya pahalıya mal olmuştu ama söz konusu o kadar yakınımdaki insanlar olunca gözüm görmüyor pek.
para biriktirmek istemenizi anlıyorum ama bunlar özel şeyler, bence bu konuda hesap yapmayın. 100-200 lira eksik koysanız kenarı bir ay çok büyük bişey eksilmez galiba dükkan paranızdan.

benim kendi arkadaşıma yaptıklarımı duysan ağzın açık kalır :KK51:

Yakın arkadaşlarım bana çeyrek taktı. Ben de işsiz halimle hepsinin düğününe çeyrek takmıştım.
Hele yemekli düğünde zaten size masraf yapılıyor. Kişi sayısı ona göre hesaplanıyor. Orada yediğini bile ödemeyenleri çok kınıyorum ben.
Benim samimi bir arkadaşım yemekli içkili falan yaptı mesela ona yarım taktık. Neticede bir çeyrek parasına bize yemek ısmarladı.
O dönem zaten masraflı bir dönem destek olmak lazım.
Hele yakın arkadaşsa.
Benim tüm arkadaşlarım çeyrek taktılar, ailesiyle gelip ayrıca ailesinin çeyrek taktığı da oldu. Samimiyette bu kadar maddi hesaplar olmamalı bence.
Eğer bir çeyrek takamacayaksanız da gitmeyin düğününe evine gidin daha iyi. En azından size ekstra masraf yapmazlar yemekliyse.

100 er lira tak.
ben evine halı almıştım arkadaşımın. bir de sonsuz kolyesi.
o da bana bileklik takmıştı.

para olmaz ayıp olur bence
madem yakın arkadasınız
altın takmalısınız

Kızlar en yakın 2. arkadaşımın 2 hafta sonra düğünü var şehir dışına gidicem 5 saat mesafe
Şimdi ben bekarım
ilk defa münferit olarak takı takıcam
Ne takılır ?
Borç ödüyorum pek para harcamak istemiyorum
Ama hediye alıp götürmekte basit kalır sanırım
Kaç para takmalıyım, ne takmalıyım ?
Benim yanında olmam arkadaşım için çok önemliymiş.
Ekleme: Dükkan açıcam para biriktiriyorum o yüzden maaşıma hiç dokunmuyorum çeyrek takmasam olmaz mı kendime ayakkabı bile almıyorum :)
çeyrek olur gayet uygun. gram altın bile su anda 100 tl nin üzerinde. gram altın olur.
bu kişi anan baban ablan olmadığa göre bilezik takman zaten saçma olur :KK70:
cok iyi arkadaşın ise bir şey takmasan bile sırf geldiğin için mutlu olur..

Çeyrek takılmalı ben hep öyle yapmıştım bekardım evlenirkende onlarda gelip bana taktılarHoppaÇeyreğe imkanı yok derseniz gram altınlardan alabilirsiniz :KK16:

bence çeyrek takın benimde yakın arkadaşlarım bana düğünümde toplanıp bilezik takmışlardı bende onlara düğününde bileklik yapmıştım

çeyrek tak yoksa gram al para olmaz yda birşeye ihtiyacı var mı ağzını ara o ihtiyacını karşıla

Back
X