Kızlar nazara inanıyor musunuz?

nazara tabiki inanırım Kur'an da bile var
herzaman herkesin nazarı değmez
ama bazı insanlar üzerime konuştuğu zaman şöylesin böylesin ya da hoş olmuş falan denilsin
o gün dehşet bir baş ağrısı çekerim
okuyan kişi fenalık geçirir neredeyse ağırlık ona geçer benneyaptımki

nazara inanırım,kolay nazar değmez ama bana...
Değdiği zamanda mutlaka bardak kırılır evde.:1shok:
Ordan anlıyorum ben...
şakkıdı

nazar dediğimiz şeyin enerji olduğuna inanıyorum.ama nazar boncuğuna falan inanmıyorum .dualarda enerjidir. dualarla korunabiliriz ancak.ayrıca kuranda nazardan korunma duası diye bi ayet yok .. tüm kötülüklerden korunmak için allaha sığınırım nazar boncuklarına değil.

her kötü olayı onun bunun nazarı diyip başkalarına yüklemek yanlış diye düşünüyorum ben..))

evet çok doğru kuranda da geçiyor bu nazar....
şimdi devamlı dua okurum eşime ve kendime...
bir defasında misafirlerimi ağarlamıştım yenildi içildi gittiler.ertesi gün tabakları bardakları konsola yerleştirmek için solona gittiğimde konsol aynasının her tarafını çatlamış olarak buldum şok oldum sonrasında o ebatlarda bir tabloyla değiştirdik görüntüyü...
yine tadilat yaparken evimizi komsum eşime ne güçlü kuvvetli adamsın be dedi 5-10 dakka sonra merdivenden düstü eşim ve kolu kırıldı...
kimine göre tesadüfde olabilir bu yazdıklarım... kötü değil iyi gözünde nazar değdirdiğine inanıyorum ben

buyrun arkadaşlar tam anlatmak istedigimi anlatan bir bilgi inananlar için..şutarafagitti
Gözdeğmesi (nazar) iki sebepten dolayı olur:
Biri, şiddetli düşmanlıktır. Diğeri de, bir şeyi beğenip onu güzel bulmasıdır.
Resulüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmaktadır:
"Gözdeğmesi hak ve gerçektir. Eğer kaderin önüne geçen bir şey olsaydı, nazar, onun önüne geçerdi." (Müslim, Abdullah b. Abbas (r.a.)'dan rivayet etmiştir.)
Bu hadis-i şerifte gözdeğmesinin tesirine ve isabet etmesinin sür'atine işaret ve te'kid vardır.
Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz yine şöyle buyurmuştur:
"Allah (c.c.)'ın kaza ve kaderinden sonra benim ümmetimden ölenlerin çoğu gözdeğmesindendir." (El-Bezzâr. Câbir b. Abdullah (r.a.)'dan rivayet etmiştir.)

Evet yaa bende çok şey yaşadım bu nazarla ilgili
İnanırım da
O nedenle Gördüğüm bişeye çocuğa,eve,eşyaya,yemeğe....v.s v.s
Allah nazardan korusun maşallah derim....
Sadece kötü niyetli insanların nazarı değmez göz hakkı derler birde

kötü niyetli insanlarında nazarı değer canım senin üstündeki msja bi göz at yerimseniben

nazara inanıLmaz mı yaa .. Biri benim fiziğim yada giydiğim yada ne biLim işte bana dair bişi dediyse içten tmm benim işim bitiyoo yan komşumuz meseLa geçenLerde gördü beni dışarda idim kapıönünde,anaamm bi başLadı çok yakışmış çok güzeLsin iice büyüdün vs. o akşam varya öLüyorum sandım senağlama inancım çok yani nazara,okutuyorum kendimi derhaLL,Rabbimin de izni iLe iyi oLuyorumm kaydirigubbakcemile3

nazar vardır ve haktır
kalem suresının son ayetıde nazar ayetıdır.
her zman maasallah sozunu unutnmamak lazım

nazara tabiki inanirim..ama nazar degecek diye hastalik hastasi olanlara,basina gelen her kötü şeyi nazara baglayanlara sinir olurum..

ben ayet el-kursimi okurum,felak nasimi okurum..kim ne derse desin evelAllah bişey olmaz kimseye nazarimin degecegini sanmasamda genede her güzel şeye maşaAllah subhanAllah derim :)

örnek vermeye gelince..bi toplantiya gitmiştik..orda cok tatli tonton bi teyze vardi..kayinvalidem tutturdu okusun seni diye..okuttuk teyzeye.."cok gülüyorsun,fazla gülme,cok nazar aliyorsun buyuzden" dedi :) nazar diyince aklima bu gelir hep :)

Nazara inanir misiniz ve basiniza gelen tersliklerin hic nazar sonucu oldugunu dusundunuz mu? Ornek verebilir misiniz

nazara inanırım...ama öyle her başıma gelen şeyede nazar değdi demem asla,bir aileyi tanıyorum başları bile ağrısa nazar değdi bize derler,çok komik ,çok gülerim onlara...laelaelaelaelaelaelaelaelaelae

Arkadaslar yazılarınızı okudum benım kendıme cok nazarım deyer, baskasına da deyer o yuzden hep masalah demeye calısırım sureklı cunku resmen nazarcıyım ehehe ama kendıme de hep deyıyor her ısım ters gıdıyor

su nazar duası nası bır dua yazabılır mısınız bır de felak ve nas ı bılırdım de unuttum onu da yazarsanız sevınırım. saygılar nazar boncugumuzu da koyalım duaları bılmıyor musunuz demeyın bılmedıgımden soruyorum ılk kez duyuyorum nazar duası :1shok:

Elbette nazara inanirim , nazar haktir.
ama birseye katilmiyorum,
sadece kötü insanlarin yada fesat insanlarin nazari degmez. benneyaptımki

Mesela benim asiri cok nazarim deger,
gözlük hatta dolap kirmisligim var nazarimla, ama kötü niyetle degil. begeniyorsam gözüm degiyor. :sm_confused:
Bu yüzden dilimden masallah kelimesini düsürmemeye calisiyorum.
mutlaka özellikle bebek severken en az 10 defa masallah diyorum, nazar deymesin diye.

Nazardan ölünür bile, benim annem anlatir. annemin kizkardesi olmus zamaninda, yani teyzem. oda 1-2 yasindayken, birinin cok sevmesi sonucunda. nazardan catliyarak ölmüs.:çok üzgünüm:

Ama herseyide nazara bagliyan insanlara sinir oluyorum. Övünür gibi ne o , ay bana yine nazar deydi, falan kafamçokkarıştı klava:

Nazar boncugunada inanmam, sadece süs diye takarim, takarsam.
Ancak dualarla korunabiliriz. yerimseniben

arkadaşlar ben şunu sorcam: bizim eve gelen çoğu insan ayyy birden bir ağırlık çöktü, uykum geliyor sizin evde diyorlar.veya off daraldım diyorlar.ki bizim ev 5 kat heryer cam etrafta bizim ev kadar yüksek bina yok evimde büyük 140 m2 yani gayet ferrah. nazar olabilirmi? ve ne yapabilirim?
bende çok halsızım ama bunu kansızlık veya demireksikliği olabilir diye düşündüm, doktora gittim evet, cok cok hafif demireksikliği ve kansızlık var ma tedavi edilecek kadar değil dedi doktor. acaba bendeki ağırlık da ondanmıdır? ne dersiniz kızlar?

yükseklik-basınç olayı olmasın o:uhm:

tabıkı nazara ınanırım...nazar kurandada gecer...ve kısada bır nazar duası vardır....
ama basıma gelen herseyıde nazara baglamam....yanı aksılık olur...sakarlık olur...allah korusun kaza olur....herseyın altındada nazar aranmaz...

bende inanırım nazara..kaynanamgil fazla abartırlar nazar konusunu..yok şu gördüde beni nazar değdi çokta nazar değecek bi yerleri yokta takıntı haline getirmişler.eşimde aynıdır bi yeri ağrısın hemen nazar değdi der..nazara karşı duamızı ettikmi bişeycik olmaz allahın izniyle..

yabanım aynen canım....:1hug:

arkadaşlar benimde nazarım değiyor ve banada değer ben buna çok üzülüyorum hiç bir konuda kötü niyet taşımam kötü niyetle kimseye bakmam neden böyle oluyo.r geçenlerde yaşlı bir adamcağız gördüm çok bakımlı ve beyefendi giyimliydi ne güzel bu yaşında bile ne şık giyinmiş diye içimden geçmesiyle beraber arkamda bir hengame koptu kalabalık arasına girdim adamcağız düşmüş:çok üzgünüm: nasıl içim yandı o an anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…